New years eve

Jag har börjat förstå mig på min nya kamera, men prioriterar just nu att umgås med mina systrar och syskonbarnen. Ikväll blir det trerätters hemma hos åabpa med hennes familj + några fler. Blir perfekt. Sen lovar jag att försöka få igång bilduppdateringen och sedan även skriva en årskrönika. Men som jag sa, jag har lite mer än en vecka kvar, och tänker inte spendera den framför datorn.

Hoppas alla andra får ett gott nytt år vars ni än är.
Speciellt Yvonne som (jag saknar otroligt mycket) är på Gran Canaria och roar sig.

Visst är det konstigt det där. Att man kan trivas så bra där man just är, men ändå sakna det man har hemma.

Angie


Ich habe ein neues Kamera.

Men jag har inte kommit underfund med hur man använder den på bästa sätt ännu, och i mina försök att lära mig så tog batteriet slut och nu måste jag ladda den innan jag kan försöka ännu hårdare. Men jag lovar, jag ska göra mitt bästa så kanske det iaf blir några bilder här hemifrån (trist bara att jag fick ett enda, skitdåligt kort, från kvällen).

Jag fick sms från Yvonne idag. Hon hade 20 grader varmt och skulle just äta lite mat (wow) ute på altanen.

Själv sitter man inne och mumsar ostbågar eftersom det är 30 grader kallt ute. Jeez alltså.
Angie

Citat från annandagen

Åabpa

"Men åabpa vilken himla LOser du ä!"

Angie

28.de

Igår låg jag i soffan, kollade på tv och åt ostbågar.
Ikväll ska vi åka till Vemdalsskalet och äta middag med andra sidan av släkten.

Så nu vet ni det, jag har det fint och får knuffa bilen uppför backarna om natten när det är halt. Välkommen hem.

Angie

P.s. Grattis på födelsedagens fina Therese.

Ett - jagleverochhartagitmigfram-inlägg

Jag har äntligen (efter typ 1.5 dagar) tagit mig hem. Eller ja, till ett av mina hem åtminstone. För er som är kvar hemma i Frankfurt så kan jag ge er några kortisar.

Ett - Det är fett mycket snö här.
Två - så mycket att det tog oss dubbelt så lång tid att köra upp till Mittådalen. Tex körde vi i 50 hela vägen från Mora (där dom hade strömavbrott i hela stan) till Sörvattnet. Där träffade jag min aehtjie på en skoter.

Eh. vars var jag..

Tre - jag har fått en kamera i julklapp! Tyvärr så fick jag den inte förens idag, därför finns inga bilder från gårdagens sydisfest (+ en st. Nordis).
Fyra - jag ska gå och spela nintendo wii med mina kusiner nu.

Angie


Arlanda

Första etappen avklarad.
Sitter på Arlanda nu, har inhandlat mig en ramlösa och en snusdosa som jag tänkte roa mig med tills tåget går (om typ en timme). Det snöar som tusan och är alldeles vitt ute. Dom varnar för snökaos och blixthalka i södra + norra Sverige. Så så ligger det till i Sverige (sen att dom flesta av mina läsare redan är och bor i Sverige är en annan femma).

Snart är jag i alla fall halvvägs. Tusan att Sverige ska vara så avlångt alltså.

Fett avlångt.

Angie

P.s. Jag lyckades förresten göra sönder scrollern på musen efter enbart 2 minuter. Klå den om ni kan.

P.s.2. Jag har lite svårt att uttrycka mig på svenska till folk bakom kassor. det är fett läskigt att prata svenska ska ni veta.

P.s.3. Folk i Svenska butiker är inte lika trevliga som i Tyskland.

P.s.4. Kan bero på att ingen gillar att jobba på juldagen..


Julafton i Frankfurt

Efter familjegudstjänsten (som var jättefin och fullproppad med folk) så gick vi hem och gjorde iordning julbordet. Carl Philipp och Pappa Thor anlände och vi åt fett mycket. Jultomten kom såklart (han var tysk detta år men förstod såklart svenska, tomten kan ju faktiskt alla språk!) och jag fick massor med julklappar! Efter julklappsutdelningen fikade vi och sen liftade vi med Cp hem till Y då hon skulle hämta lite grejer till imorrn då det är julotta. En promenad hem och lite musik i kyrkan (gud så Yvonne är söt när hon spelar orgel!) och nu sitter jag i sängen. Ska ta lite vickning och packa ihop det sista inför imorrn innan det är sovdags. Jenny och Anders går trots allt kl. 6.00 imorrn..Barnen Byström med vår tyska tomte. Observera Elias lill-julklappshög. =PJag fick;
- En tröja + örhängen (Benedikte)
- en coctailbok + berlock till mitt pandoraarmband (Yvonne)
- hårfön (pojkarna Byström)
- Sektglas (Jenny och Anders)
- Klocka (tjidtjie)
- mugg (till min samling, Carl Philipp)Världens bästa nattamat. Öl + rostmacka med renröra. Mums!
Angie

Dafür wollen wir uns bedanken.

24.de December 2009, Julaftonsmorgon, Prästgården, Frankfurt am Main.
09.30


Har hunnit äta frukost och klätt på mig. Om 1.5 timme ska vi gå över till kyrkan för att samlas runt julkrubban. Efter det blir det julgodis och julmat och julklappar och.. Ja ni vet.

Imorgon kl. 16 flyger jag till Sverige. Jag landar på Arlanda runt 18 och kommer vara i Falun kl. 22.25. Då hoppas jag att Maja kommer och hämtar mig med Majamobil. Sen ska jag hämta lite saker hemma innan det blir övernattning hos Maja uppe på knoppen (för det är där du bor nu va?) och sedan fortsätter resan på annandagen mot Funäsdalen där det blir bowling, middag och tok med släkten.

Så från och med nu kommer inläggen att komma med större mellanrum än tidigare. Jag ska hinna med Funäs, Mittådalen, Sveg, Idre och Storsätern på två veckor, så jag kommer inte ha tid att sitta vid datorn (det vore för att skriva så Fam. Byström vet hur jag har det. =) ).

god jul mina vänner, vi ses i Sverige!
Angie

Als Kind da wollt ich immer so wie Batman sein, am Tage Playboy und nachts ein Rächer

Dagen kunde inte ha börjat bättre. Vi fick äntligen svar på frågan vi ställt oss i tre år. Utfallet kunde inte ha blivit bättre, och nu är det äntligen över. Manne datnem eahtsam aehtjie.

För att fira detta (eller för att leta reda på vår sista julklapp) drog jag och Yvonne ner på stan. Efter att ha irrat omkring i 4.5 timmar (med en paus för lunch på Bull and bear) så fann vi äntligen vad vi sökte. Jag ville nästan börja grina av lättnad när jag insåg att vi var färdiga för i år (läs; vi). Jag åkte hem till Prästgården och åt middag innan jag började ta itu med mina sysslor. Jenny retas med mig mest hela tiden och undrar hur jag ska hinna med allt (ja inte genom att blogga om det iaf..). Medans jag förde över all tysk musik jag har till båda mina datorer slog jag in julklappar (hann klart med typ, två) och delegerade sedan en av mina sysslor till Carl Philipp. Åkte hem till honom och instruerade honom och fick en julklapp han har hjälpt mig med innan jag hämtade Yvonne, handlade och sedan for hem till Prästgården igen. Där blev det godisbak, GT, julklappsinslagning och mer fix med musiken jag ska ha med mig hem.

Nu har jag burit upp min resväska och tänkte försöka börja packa, men vad tusan ska jag ha med mig hem? Vad ska vi göra? Vad är det för väder? vad ska jag ha på mig när vi gör allt skojsigt vi ska göra?

Japp ni läste rätt, det står skojsigt. Nu ska här städas!

Gut dass ich erwachsen bin
Angie

Walking in a winter wonderland.

Yvonne kom hem och fikade hos oss i eftermiddags. Efter det lekte vi i snön och åkte sen ner på stan för att försöka fixa dom sista julklapparna (känns som att jag redan har berättat om detta va?). Vi lyckades sådär med det. Mötte upp Carl Philipp och gick och köpte öl och mat som vi medtog hem till TV-tornet. Cp fixade middag och jag försökte tillfredställa honom genom att hacka grönsaker. Nu ligger det till så att Cp är en riktig köksnazist och hur jag än hackade och skalade (jodå, skala gurkan var man tvungen att göra) så blev han aldrig nöjd. Tillslut fick vi riktigt god mat och den intog vi framför Hip hip hora. Sen hjälpte han mig med en julklapp (nyfikna nu va?) innan jag och Yvonne pulsade (ja ni läste rätt, pulsade) hem till henne.Nu chillar vi med mackor och öl innan vi ska sova. Vi har insett att man borde göra det någon gång också. Dumt att försöka börja med det klockan 3 en måndagsnatt dock.

Snart mina vänner, är det dags för hemfärd för mig. Jag kommer att landa i Svea rike på arlanda kl. 18.00 den 25.de december och sedan ta mig vidare till Falun dit jag anländer med tåg kl. 22.25 samma kväll (eller natt om ni så vill). Sen åker jag vidare till Funäsdalen dagen efter. Improviserar mig fram ett jullov och sticker till Frankfurt igen den 8.de Januari.

Så nu vet ni det, nu ska jag äta macka.
Angie

Det är vinter även i Frankfurt må ni tro.Nu ska jag och Yvonne ner på stan och försöka köpa dom sista julklapparna.
Angie

Jag har världens coolaste systerson

Do I need to say more;


Bild tagen från Syster.
Angie

This is more for me than for you.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Har knappt gjort annat
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Jag hade inte direkt några nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Ja. Ida fick en liten Anna
4. Dog någon som stod dig nära? - Kanske inte nära, men släkt är alltid nära på ett sätt
5. Vilka länder besökte du? - Ja, jag bor ju numera i Tyskland så jag besökte Sverige, Österrike och Frankrike
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? - Kanske (förutom mer pengar såklart)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? -  Parisresan är ett solklart minne.
8. Vad var din största framgång 2009? - Jag har gjort saker jag aldrig hade vågat när jag bodde hemma i Sverige
9. Största misstaget? - Don't really want to spit it out loud yet.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? -  Ja. Trodde det var blindtarmen men det visade sig vara stress och panik.
11. Bästa köpet? - Har köpt (för) mycket bra saker. Mina stövlar bla
12. Vad spenderade du mest pengar på? - öl?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - mer att NÅGRA har gjort mig riktigt glad. Tex hela familjen Byström gör mig glad, och speciellt mina vänner här i Frankfurt.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? - Tonight's gonna be a good night, My life would suck without you, Bella's lullaby, Fairytale of new york, It's good but it just ain't right och det mesta med Die Ärzte.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - I genomsnitt, gladare. Jag har haft några downs, men dom är väldigt få och kan räknas på ena handens fingrar. Jag hoppas att jag får fortsätta att vara glad året ut. Vi får se imorrn.
16. Vad önskar du att du gjort mer? - Kanske ringt mer hem till Sverige.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - tänkt..
18. Hur tillbringar du julen? - Hos Familjen Byström här i Frankfurt. Sen åker jag hem till Sverige den 25.de för två veckors semester.
19. Blev du kär i år? - Don't know yet. Nej inte kär..
20. Favoritprogram på TV? - Har inte kollat på tv i år, men True Blood är grymt
21. Bästa boken du läste i år? - Har inte läst speciellt många nya böcker. Men jag har snart tagit mig igenom en Harry Potter bok på tyska. Det är grymt!
22. Största musikaliska upptäckten? - Har upptäckt att jag gillar rock

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Ja. Ett Thomas Sabo armband som jag sedan fick av Carl Philipp och Yvonne
25. Något du önskade dig men inte fick? - Faktiskt inte.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? - Jag var hemma och donade på och på kvällen hade jag bjudit in några vänner på sekt, tårta och öl. Hur fin födelsedag som helst

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Inte just nu, Imorgon kanske jag önskar annorlunda.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? - Lite mer rockig än andra år. Lite bättre än andra år. Lite snyggare helt enkelt. ;)
29. Vad fick dig att må bra? - Mitt liv i Frankfurt. Små korta sms, en kram och fina ord.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - Alexander Skarsgård. Lätt
31. Vem saknade du? - Mina syskon + syskonbarn, och ska jag välja två vänner hemma i Sverige är det Jannie och Nisse.
32. Den bästa nya personen du träffade? - Yvonne. Lätt

Angie


Jag jobbar idag.

" - Asså killar! Ni för vara försiktiga med Elias! Han är typ.. Fett liten! "
Angie

Snö! (i Frankfurt. Jiho!)

Jag har just kommit in efter att ha varit ute och skottat (mer sopat då dom inte har någon snöskyffel här) hela kyrkans uppfart + gångar. Herrevärld vad mycket snö det har kommit idag! Nu är jag lika dålig som Hanna på att uppskatta snödjup och hur mycket sn ödet har kommit, men jag skulle gissa på att det i alla fall har lagt sig 5 cm snö idag (är det bara jag som tycker att det där blev en konstig mening?). Så jag och Anders har skottat och sopat och busat med barnen (och jag fick äntligen en anledning att ta på mig mina täckbyxor! Jiho). Nu ska jag hoppa in i duschen innan vi ska över till kyrkan och sjunga in julen. Efter det är det glöggmingel i prästgården för Speciall invited.

By the way började jag slå in julklappar idag men var tvungen att pausa lite. Det tog mig 20 minuter att slå in lillasysters julklapp.

Jag ser nu att jag inte ens är färdig med den. Vad hon får? Det får ni veta efter jul!
Angie

Trött tjej

Yvonne har sovit sen 21.
Inte konstant som man skulle kunna tro, ack nej. Ibland vaknar hon till och traskar omkring lite i lgnht. tex går på toa, byter sovplats osv. Ibland säger hon något också, och innan jag hinner reagera sover hon igen.

Nyss vaknade hon till (jag undrar ens om det verkligen är det hon gör..) och sa;

"Schatzi!"

Innan hon sjöng "weeee are the chääämpijons maj fräääänd" och sedan somnade om igen.

Hon är rätt söt den där Yvonne.
Angie

Jag tror det är bra att jag åker hem (vars är hem?) på semester snart. Jag behöver distans och tid att tänka igenom detta.

Får jag testa en sak?

Vad du vill Angelica.

Vågar du?

Klart jag gör!
Angie

En helt vanlig fredagstur

Igår (efter att ha strosat runt på stan med förhoppningarna att hitta dom sista julklapparna. Mission - failed) drack vi vin och spelade TP hemma hos Yvonne innan vi började ta oss in mot stan och Sachsenhausen för att möta upp Carl philipp och Maria. Jag och Yvonne hamnade på fel tåg och efter två byten stod vi på Ostendstrasse och ville ta oss till Lokalbahnhof (bör tilläggas att klockan var ca 1 på natten). Mycket kissnödiga och förfriskade ger vi upp tågtänket och letar reda på en bankomat så vi kan ta en taxi istället. Angie tror helt plötsligt att hon är på MANhattan istället för MAINhattan och hoppar graciöst ut mitt i vägen med en arm utsträckt (såg mest ut som att jag gjorde något annat..)
Efter lite om och men får vi tag i en taxi och kan lyckliga och glada (är inte det lite samma sak?) sluta upp med våra vänner.

Idag har det varit -12 grader. Förstår ni hur kallt det är här då? Det är som typ.. -40 hemma (jag skrev fkatiskt typ). Efter min lilla förmiddagspromenad så kommer jag instapplande hos Yvonne med illröda lår och helt iskall. Jag var tvungen att hoppa in i duschen för att få upp värmen någorlunda.

Nej jag skojar inte.

Nu ska jag fortsätta klappa Yvonne på huvudet och sen ska jag inte göra så mycket mer ikväll.

Tyvärr.. Tror jag.
Angie

Har jag sagt att;

DET SNÖAR!

Okej, kanske inte i skrivande stund. Men när jag gick hem från Yvonne imorse snöade det.

Eller, det dalade ner några enstaka få flingor.

Men dom ligger kvar på marken!

Eller, på väl utvalda ställen.

"Vilken vinter!" Som Elias skulle ha sagt.
Angie

En uppdatering. medans. Y. Pratar.. I. Telefon.

Idag gick jag omkring naken i Yvonnes lägenhet hela förmiddagen. Anledning? Vi var ute igårkväll frö att Caroline skulle åka hem idag. Jag skulle inte hämta Elias fören 14.00 och hängde mig kvar i Yvonnes lägenhet tills jag var tvungen att gå.

Efter vi bärt ner alla möbler i hela kyrkan till källaren åkte jag och Yvonne ner på stan där vi äntligen löste mitt bh problem. Det var en kritisk situation kan jag säga er och därför fick det bli proffsrådgivning på CKU och en rejäl slant för en skitbra bh. Sen bjöd Yvonne mig på middag på Café Hw och efter en tur på Kaufhof tog vi U-bahn hem. Nu ska jag och Yvonne se på Bonde söker fru, för vi har missat helt vem. Rogge. Valde..


.Att. Åka. Med. Till..

.Turkiet.
Angie

Citat;

Jag och Yvonne har våra ljusa stunder.

Jag - men han är ju så glad hela tiden
Yvonne - ja, det är ju bra.. Men undra vad det kan bero på?
Jag - ja han kan ju inte ha hunnit träffa någon..
Yvonne - kan han väl, han går ju i skola, och där är ju inte vi.
Jag - där är ju inte han heller..

SCORE!
Angie

I'm still mad as hell and I don't have time to go round and round and round. It's too late too make it right.

Idag bastlade (vilket bra tyskt ord. Bastla.) jag och Elias ett tomtehuvud som vi klistrade fast på ett papper. Det var ungefär så kreativ jag har varit idag. Vi läste även en Hitta Nemo-bok på tyska och åt lunch. Sen lekte jag med Yvonne och när hon gick för att ha kör tog jag världens längsta dusch. Nu är jag snart påväg ner på stan för att träffa Caroline och Izabella. Mys.

It's whiskey in the jar

Ommanintevillannatänattvaranäradå?

Angie

Stupid night thoughts (stay away I said)

Jag skulle vilja försöka förklara en sak.
Utan att det blir fel och någon känner sig utelämnad.

Just nu, är det både skit och underbart att vara 170 mil hemifrån.

Det som får mig att orka med dagarna, är dom som får mig att skratta och le. Min underbara familj jag har här, som tar hand om mig och kramar mig när jag behöver det. Mina vänner som får mig att skratta (fasten jag inte vill) och kramar mig ännu hårdare än jag ber om. Dom människorna som har blivit min familj och mitt liv. Jag kommer aldrig kunna förklara hur mycket människorna här betyder för mig, hur mycket dom ger mig och lär mig. Jag tror inte att dom heller kommer förstå det.

Jag påstår inte att det är enkelt. Jag skulle kunna göra mycket för att få vara hemma just nu. Hemma i Sverige där snön faller och Celina kramar mig tills jag blir blå. Där Marika tycker att jag är världsbäst och vielle är den finaste och smartaste lillebrodern som finns. Där Linda tar hand om mig, och där Molly och Tobin inte kan något annat än att avguda sin moster. Där tjidtjie och aehtjie älskar skoningslöst och utan krav och alltid är stolt över mig.

Men vet ni vad, jag har hittat något lika fint 170 mil bort. Jag har hittat människor som aldrig känt någon annan Angelica, och som älskar mig precis som den jag är.

Men i denna stund (efter en underbar kväll som började i Kyrkan med au pairerna och avslutades på O'dwyers med Caroline, Carl philipp och Yvonne. tack!) så känner jag mig ensam. Just nu, skulle jag behöva någon som höll om mig tills jag somnade.

Och varför ska det vara så svårt?
Angie

Trying to get trough the days

Igår fick jag panik och slängde mig på en U-bahn hem till Izabella. Där pratade vi ett bra tag i hennes lilla alpstuga innan vi åkte ner på stan och strosade omkring på julmarknad (fattar ni hur mysigt det är på julmarknaden inne i stan på kvällarna. URmysigt!)
Mötte sedan upp Caroline som anlänt till Frankfurt (JIHO) och tog två öl på Gagos (som tydligen ska stänga efter nyår, trist). Det var precis vad jag behövde. Två fina vänner och en massa skratt. Jag avslutade kvällen hemma hos Yvonne.

Idag har jag varot och småjobbat i kyrkan och sen barnvakt på kvällen. När jag lagt barnen kom både Yvonne och Carl philipp hit och höll mig sällskap vilket var underbart. Jag har lite svårt för att vara ensam just nu nämligen, så Yvonne sover kvar här inatt. Hon hade även med sig en chokladkaka från IKEA när hon kom hit, och det mina vänner var guld värt!

För att påstå att det är lätt just nu vore en lögn.
Angie

Dagens citat;

Jag - meh, min bror har åkt till Köpenhamn!
Carl philipp - va? Har din bror köpt en hamn?!


Ja Carl philipp, han har köpt en hamn..
Angie

I'm gonna say it like this;


Angie

I need you to know today, I'll wait for you always.

Ikväll är en sån där kväll.
En sån där kväll när jag bara vill krypa ner i en säng som är varm och full av armar och ben som kan hålla om mig så att jag inte kommer ihåg vad som händer.
Så att jag glömmer för en kort sekund vad som kommer kunna hända. Vad jag kommer bli, göra och känna när allt är över. När vi vet med säkerhet.

I really need someone to hold me tonight.Now the drugs don't work
They just make you worse
But I know I'll see your face again

Angie

LUCIA 2009 (pt. 1)

Nu när jag äntligen har en lucka så tänkte jag göra min tjidtjie glad och lägga upp lite bilder från vårt lucialussande (so far, 3 föreställningar kvar). Det blir allt i en salig blandning, det har inte tagits allt för många bilder eftersom det är svårt att lussa och knäppa kort samtidigt.

Vårt första luciafirande (bilderna ovan alltså) i torsdags kl skittidigt (jag klev upp 05.45 efter 3 timmars sömn) på handelsbanken inne i stan. Efter det åkte vi tillbaka till kyrkan och åt frukost innan det var dags för nästa framträdande inne på SEB mitt på Hauptwache. Vi stod mitt i dörröppningen och alla som gick förbi eller kom in på banken blev väldigt förvånade. Sen tillbaka till kyrkan med massa stearin i håret för att äta lunch innan det var dags för barnsjukhuset i Offenbach. Sen dog jag lite i min säng.Igår lussade vi på Alte Oper (direktöversättning = gamla operan) på morgonen och blev sedan bjudna på frukost. Sen snabbt tillbaka till kyrkan för att byta ljus och plocka upp lite fler folk innan vi drog iväg till Römerberg och Kaisersaal för att lussa för Svenska konsulatet. Rätt häftigt var det om jag får säga det själv. Efteråt blev det mingel (i utstyrsel såklart), jag drack apelsinjuice och träffade en tant från Falun (hon hade dock bott i Frankfurt i 40 år, men varit uppe i Idre/Grövelsjön förra sommaren. Hon hade bott i en stuga som hon hyrt av.. håll i hatten.. Elisabeth! haha).
Sen var vi lediga i några timmar innan vi gick tåg på SAS inne i stan. Kvällen avslutades på Sausalitos med firning av Benedikte som fyllde 21 år. Sötnos den där tjejen.

För mig blev det en tidigt och lugn kväll då jag ska lussa i stora kyrkan idag. Två föreställningar och sen blir det glöggmingel och förhoppningsvis orkar jag gå ut en stund med Kamilla och Izabella. I really hope so.


Vi är ett helt underbart gäng som har åkt omkring och lussat här i Frankfurt (och Offenbach. haha). Dom är helt söta och vi har haft jätteroligt tillsammans! =)

Izabella kommer att ta kort på oss ikväll. Wish me luck!
Angie

Svar pa tal.

Tjidtjie, jag haller med om att det har varit lite med bilder den senaste tiden. Det kan bero pa tva saker;

  1. Jag har knappt tid att blogga, än mindre ladda upp bilder
  2. min kamera vill ta ungefär 1 bild, och sen vill den helst stänga av sig/haka upp sig/blinka i olika färger.

Obs. Det där sista kan ha varit ljug. Alltsa det med färgerna. Mest blinkar den rött. Lite grönt om den har lust med det.

Men jag ska försöka slänga in lite bilder fran bade i tisdags da vi var ute och firade Cameron (om det finns intresse dvs) och nagon bild fran idag när vi har lussat (det har för övrigt gatt kanonbra).

Men nu är mitt vänsterben sa trött efter att ha kört runt i hela Frankfurt (yes you may call me the queen of the roads in frankfurt) sa jag ska ta min inköpta Svenska chipspase (som jag LÄTT förtjänar) och ga hem och sova hela eftermiddagen (da natten inte innehöll mycket sömn av diverse anledningar) (okej, det där lätt kinky, det är det inte, tro mig).

Angie


Men tur att man har en vän.Äntligen besvarades mina böner om hjälp med att lägga in ett youtubeklipp i ett inlägg. Tack Ana för hjälpen, detta var vårt provklipp, så jag kör på den. Har inte lyssnat på den själv, men har förstått att den ska vara bra..
Angie

En snabbis

Igår firade vi vår vän Camerons 21-årsdag.
Das war sehr toll!

Men ni får höra mer om det senare, för nu ska jag gå och hämta Elias och sen ska vi julbaka hela eftermiddagen med julmusik i bakgrunden. Det kommer bli hur mmysigt som helst!


Bild från i fredags
Angie

Julstämningen är på topp

Elias kom just in genom min dörr och hade klätt upp sig med vit skjorta (från mitt och hans lilla improviserade luciatåg vi hade idag. Vi körde "Sankta lucia, skänk mig en tia", "Lusse lelle" och "Vi komma vi komma från pepparkakeland") och en slips.

Elias - Angelica, jag tyckte det var dags för en julslips..

Vi är inne i julstämning nu ska ni veta. hohojaja vad det är juligt här.

(hon kom även in med en litenliten julklappssäck idag där han hade stoppat ner sin hand i. "Angelica, du ska få en julklapp" och sen klappade han mig på kinden med handen som varit i julsäcken. Han är ju för söt den där Elias)
Angie

The days keep passing by. Överraskande nog.

Jossan är här och helgen var fin. Fredagen var helgalen (som utlovat, mycket kan man säga, men jag håller vad jag lovar!) och lördagen mycket lugn. Jag hoppas kunna få lite bilder från Yvonne som jag kan slänga in i bloggen och även ge er ett inlägg om själva fredagen. Det får vänta lite dock, för nu är det jobb som gäller och på torsdag kickar Lucia igång. Yvonne har lämnat in luciakronan för prydning och ikväll är det rep med hela tåget i stora kyrkan. Med Yvonne  som körledare kan det inte bli annat än prima!

Something you said it sits in my head it's been there to long, it's killing me slow. It's rolling around it's puching me down, it's keeping the good part of me closed.

Tack Izabella för att du är en sån underbar vän. <3

Angie

Dagens Angie;

(vi pratade om när det blev bestämt att jag skulle komma hit till familjen Byström)

Jossan - men Angelica då ringde ju du till Jenny direkt
Benedikte - så då sa dom ja på en gång eller?
Jag - nej alltså, vi åt frukost..

Angie

Dagens Benedikte;

" - men tror du han blir gift? "
Angie

Freitag ist mein Tag. Lätt!

Är hemma hos Yvonne och väntar på att hon ska duscha färdigt så vi kan gå hem till mig och äta innan vi drar hem till Izabella. Vi hann i alla fall in till Nordwestzentrum (jättestort köpcentrum) och vi båda fick tag på julklappar till alla tre pojkarna (säger man så? "alla tre pojkarna.." hm) och jag blev även klar med min mest panikiga julklapp. Nu kan jag andas ut en aning, har i princip 3 eller 4 klappar kvar och det är inte ens andra advent. Ibland har man famförhållning (eller så måste man köpa alla julklappar fort som tusan för att veta hur mycket pengar man har att lägga på öl resten av månaden..)

Ikväll blir det Best day ever part 2, och det kommer bli awsome. Jag ska ha på mig min nya t-shirt som jag köpte på primark förra veckan.

Jag vill även gratulera Ida som har blivit mamma till en liten dotter (jag drömde att hon döpte flickan till Hallo-karusell, hoppas att så inte är fallet. Linda påstod att det var för att Ida själv hade drömt att hennes barn skulle heta det. Jag kan minnas att Linda inte var helt nöjd med namnet..) inatt!. Så nu har min storasyster också blivit moster. En helt underbar känsla om ni frågar mig som är moster till dom två sötaste lopporna jag känner.
Angie

Twilight-förklaring

Angelica försöker förklara första filmen i Twilight serien för Yvonne.

"den är inte spec svår den första. flicka träffar konstig pojke som är skitsnygg å vampyr å har ett vampyrgäng, ett annat vampyrgäng som är onda vill äta flickan å snälla vampyrgänget räddar henne. indianerna gillar inte vampyrer. typ så."

Något säger mig att denna recension inte skulle okejas av ens tidningen Min häst.
Angie

Wir gehen ins Kino.

Ikväll ska vi gå på bio. Det blir new moon på Engelska bion för er som undrar. Jag är rätt (om jag hade kunnat på ett bra svenskt ord för vad jag nu vill säga hade det hjälpt avsevärt) till filmen. Men jag vill såklart se den!Dock gillar jag mer tanken att gå på bio (med bästa sällskapet) än själva filmen. Eller alltså, jag har ju inte sett den än. Får kanske vänta med att (nu vill jag skriva ett till ord på svenska som jag inte kan komma på, herregud alltså) tills jag har sett filmen.
Angie

early morning, sort of.

Nu kom hon igen.
Den där diktatorn som brukar knacka på min dörr runt 9-tiden varje morgon.
Idag regnade det ute så jag blev inte uttvingad i alla fall. Men nertvingad i källaren blev jag minnsan.

Så nu ska jag snabbt köra 5 km på crosstrainern så hörs vi efter det.

Då ska hon få, den lilla martyren.

"- äh ge dig, du kommer tacka mig när ni åker till Egypten.."
Angie

Onsdag är lite av en favoritdag

Luciaträningen gick bra, dock uppstod det vissa svårigheter när vi blev tillsagda att le samtidigt som vi skulle sjunga. Jag började kolla runt på skocken och utbrast efter vi sjungit klart en sång;

"- Yvonne! Vilken arg stjärngosse vi har!"

Carl philipp fick bakläxa och sen fånlog han sig igenom nästa sång vilket slutade i asgarv från inte bara min sida.

Efter luciaträningen var det dags för vårt onsdagsnöje, Bonde söker fru. Jag säger som spiderchick helt enkelt.

en återkommande kommentar i prästgården när onsdag börjar närma sig;

"- vi vill ha mer av Roger!"
Angie

Pics and other stuff (mest pics fakiskt)Jag tänkte såhär. Yvonne somnade mit i ett True blood avsnitt, och jag passar därmed på att sno lite bilder från hennes kamera (jodå, hon får skylle sig sj som inte ha lagt in det tidigare). Det blir ett härligt hopplock på allt möjligt som ni inte har fått se än. Så enjoy my friends.När basartransporten kom med allt godis var vi lyckliga som tusan ska jag säga er!Julmust mina vänner, is the shit om man bor i Tyskland!Fröken Rebermark på basaren. Sötnos.Nej, vi är inte riktigt normala jag och Yvonne. Från basaren detta också (om ni inte förstod det)Dom tre vännerna i folkdräkt.och en favorit i repris. Jiho.

Så är vi inne på dagen idag. Efter kvällsmaten (jag får inte säga kvällsfika för barnen blir alldeles förvirrade då) så tog jag mit pick och pack och åkte hem till Yvonne för lite samkväm (alltså heter det verkligen så?) och vad får jag se, jo, jag har fått en egen "korg" inne på Yvonnes badrum med diverse pinaler i. Tex en nyinköpt deodorant (då jag bett extra om det eftersom hennes deo suger)Jag blev lycklig och packade ner lite fler saker som jag "råkade" ha med mig.Detta är då mina ägodelar i hennes badrum (förutom min lilla handduk som hon fint hängt upp på en egen krok). Vi ser en bodylotion (då Y inte använder det så behövde ja en egen. Känner du igen den Joss?), en liten necessär (som kommer följa med hem igen, iaf innehållet), puder (som jag la ner på förra bilden) tamponger (eh, ja), en hårsnodd och en deo. Observera även tandborstn, inskuten från höger.Nu är jag trött och eftersom Y ska upp i ottan och jobba imorgon så ska jag också det. Inte jobba, men passa på att ta ännu en morgonpromenad eftersom jag ändå är uppe.

Godnatt mina vänner (och oh så härligt det var att få prata lite med både Fredrik och Amanda på skype idag. Fler vänner på skype tack!)
Angie

Tyskland

- att det inte finns censorer vid trafikljusen. Fattar ni hur dyrt det kan bli att åka taxi hem om alla trafikljus lyser rött i 3 minuter var?

- att det inte finns något att kalla snö ens i december
______________________

+ att det är varmt mest hela tiden

+ att man kan spontan hitte-på saker varenda dag. Eftersom det inte är konstigt att gå ut en helt vanlig veckodag
Angie

I think it's time

Emanuel 10 år håller i lite skräp.

Jenny - släng det där.

Emanuel går in och lägger det på mitt rum.

Jenny - nog för att det är stökigt därinne Emanuel men du behöver ju inte slänga skräpet där.
.

Något säger mig att det är dags att städa..
Angie

Wir sind so süss!

För att vi också är söta.Bild tagen av Maria.

Jag i kolten och Carl philipp i Hessen-dräkt.
(det är ju så fint med folkdräkt!)
Angie

Bra start på dagen

Imorse väcktes jag av dörrklockan 9.30. Det var Yvonne som ringde på och på det mest diktatoriska viset tvingade mig ut på en promenad (just i detta nyvakna tillstånd glömde jag att jag hade bett henne göra det nämligen). Men hon visade no mercy och efter 40 min var jag tillbaka hemma och avlade rapport inne i kyrkan. Sen drack jag kaffe och sjöng lite med Yvonne innan jag gick hem och åt frukost och hämtade Elias.

Nu är det Rebstockbad och badskola som gäller.

Ikväll kanske jag ska hitta på något coolt. Någon som har ein vorschlag?
Angie

When I find you, I'll find me.

Musik från filmen.
http://www.youtube.com/watch?v=WToD-sRQ-eI

(och nej ingen har lärt mig hur jag ska göra för att lägga in klippen direkt i inlägget än.)
Angie

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!