Morgen fahre ich nach Ägypten für ein ganze woche.

Resväskan är packad och incheckad.
Jag är nyduschad och handbagaget är inom kontroll.
Det kommer förmodligen bli en datorfri vecka för min del, så jag uppdaterar igen när jag kommer hem igen (nästa söndagkväll). Jag blir omåttligt glad av all uppdatering jag får om hur det går för svenskarna i OS, så ni som har mitt nummer knows what to do.

Nu ska här solas å badas!

Küsschen
Angie

Freitagabend in Preungesheim.

Igår kväll (läs; natt och även morgon) så hade vi myskväll hemma hos Yvonne. Dom inblandade var jag, Yvonne (såklart), Maria och Benedikte. Benedikte och Maria satt och lanade med en varsin dator medans jag och Yvonne spelade skip-bo (att vi spelade i sex timmar är inget vi pratar högt om). OS var självklart på i bakgrunden och när det blev trippelt skandinaviskt i längden blev svenskarna och norskan überlyckliga och skrek så det hördes till Berlin (jag och Benni skrek, Maria blev döv och Yvonne skrattade mest åt mig och Benni i och för sig..)Kottis drack mest öl av oss alla. Den lille suparN.Jag insåg att mina favoitting fanns i lägenheten. Jiho!Det var en fin kväll med en massa skratt. Norskarna ägde OS och Benni firade detta med att våldta min facebookprofil med norska nationalsången (hon tog hjälp av en karaokevarsion av nationalsången, det var fina grejer ni).

Nu bär det av hemåt för att packa färdigt inför morgondagen. Hinner vi åker vi och checkar in bagaget redan ikväll. Vore bra att ha det gjort (speciellt då både Elias och Emanuel är lite halvsjuka).
Angie

Frankfurt slutar aldrig att förvånaTex kan man hitta skitstora vegetariska hamburgare mitt på ett torg.

Jag älskar denna stad. (inte pga hamburgaren men man kan ju inte annat än skratta åt allt här)
Angie

It's the end of the week as we know it.

Fin dag. Har städat och spelat skipbo och varit ner på stan (hittade ett vitt jätte sött linne på Pimkie som får följa med till Egypten) och nu är jag på språng hem till yvonne. Ska dit och mysa med vin och dipp hela kvällen.

Så vuxet det lätt. haha.
Angie

Svenskar på vift.

Efter barntimmarna kom Izabella hit och vi drog på roadtrip till IKEA. Åt mat och strosade runt. Skipbo hemma hos henne och sen körde jag runt i hela Frankfurts innerstad för att hitta Jenny. Fann henne tillslut och kom hem i säkert förvar.

Så får vi se vad hon säger imorrn. Läkaren alltså.

om Elias, inte om mig.
Angie

Lied des tages.

"Timmyyyy, das Schäfchen. Er muss so viel lernen denn er ist so klein!"

Diese lied hab ich die ganze tag gesungen. Toll.
Angie

Trist Anja..

Förresten är det rätt bra att jag inte kollar så mycket på tv här.
Det är liksom lättare att läsa om hur det har gått i OS än att se det med egna ögon. Det är iofs roligare, när det går bra.

Men åker en svensk ut 5 meter innan mållinjen är det fanimej bättre att ha läst om det än ha sett det själv.

Synd att jag slog på tv.n runt 20.30 idag då.
Angie

Mittwoch och askonsdag.

Idag har Elias varit hemma och varit sjuk. Han fick krupp igårkväll så Jenny stannade också hemma idag. Har inte gjort många knop, städat lite, försökt lista ut vad jag ska ha med mig till Egypten, hämtat dom äldsta barnen på skolan osv. Sen blev det mässa för min del (askonsdag idag you know) så nu har jag officiellt startat min fasta. Jag (och Izabella) drar bort något vi tycker om och detta år blir det godis (några kom med förslaget öl eller snus men jag tror jag inte lyssnar på dom detta år).

Så inget godis fram till påsk. Så är det.

Nu tänkte jag försöka sammanföra alla mina anteckningar från mina tidigare tyskakurser. Är grymt sugen på att börja plugga tyska igen, men i brist på kurser som funkar tidsmässigt för mig så får jag väl repetera lite istället. Det kan nog behövas..
Angie

Zum besuch

Nu är det en massa finbesök inbokade framöver. Jag åker till Ägypten på söndag (om någon mot förmodan lyckats missa det) och sen börjas det.

Onsdag den 10.de mars - söndag den 14.de mars är det inga mindre än Linda och Thessan som kommer hit.


Fredag den 26.de mars - måndag den 29.de Mars är det Majas tur att förgylla mitt liv.


Fredag den 23.de april - torsdag den 29.de april får jag hit min kära vän Johan.


och tisdag den 11.de Maj - söndag den 16.de maj kommer äntligen mina syskon (åtminstone två av dom).


Så snart är det fullbokat på pensionat Prästgård.

Men som det ser ut så har ni som inte varit här än all tid i världen på er..
Angie

Come on spring, wo bist du?

Igår hämtade jag Karin på skolan å gick med henne till dagis. Det är som sagt fasching på hög nivå här och Karin var såklart utklädd.


Nej jag lyckades inte vrida på bilden så ni får vrida på huvudena istället. How hard can it be.

Sen hämtade jag Elias och när han åkte iväg (inte ensam då utan med Anders) till logopeden så packade jag ihop mig själv och åkte hem till Izabella. Vi lekte frisörer och spelade skipbo. Sen blev det middag på Zimt und Koriander innan vi drog oss bort mot engelska bion för en sneak preview. Dock var filmen det värsta vi varit med om så vi efter 10 minuter skippade vi den engelsk/tyska/spanska/arabiska filmen där dom rövade bort en kalkon (Filmen hette 8.th Wonderland om någon är intresserad av att imdb.a den. Inte jag) och åkte he mtill Yvonne och fortsatte spela skipbo. Helt pltösligt var klockan 1.30 och Maria hade missat sista U-bahn så hon fick sova på mitt golv (hon fick en madrass också)(och täcke)(och kudde.. jeez vad tror ni om mig).

Idag är Elias sjuk (han hade 39 graders feber igårkväll) så vi är hemma och myser idag. Maria har just gått och jag hetstvättar nu medans ingen annan än jag är hemma. Lika bra att få det gjort innan helgen (något säger mig att jag måste tvätta ännu en gång innan Ägypten men iaf). Idag lyser till och med solen och plusgrader har vi fått. Det gillar vi kan jag säga.

Kom vår!
Angie

Mamma MIA this was good stuff

Musikalen var..

AWESOME!

Jag log mig igenom hela föreställningen. Skrattade, dansade och sjöng. Alla var hur duktiga som helst och jag är så tacksam att jag fick gå och se den! Avslutet med waterloo var grymt och. Well, allt var grymt. Nu är jag helt hyper och skakar fortfarande. Jeez det var coolt.

Angie


Faschingparad i FrankfurtIdag var jag, Maria och Yvonne in till stan för att kika på paraden (det är fasching här nu därav allt ståhej). Det handlade om massa vagnar, utklädda människor o dyl. Det kastades godis och diverse ting till oss i "publiken" och dom skrek "Helau!" hela tiden. Det var najs.

Jag lyckades fånga en Pixibok. "ich hab einen Freund der ist Dachdecker" hette den. Fint.Tummen upp för faschingparad!

Nu ska jag och Emanuel iväg och kolla på Mamma Mia. JIHO!
Angie

Heute ist es Allahjärtansdag minnsan

Ovan känsla att vakna upp kl 11.00 en söndagmorgon och vara både utvilad och pigg. Har just ätit frukost och fått en allahjärtansdag-present av barnen (guess what, Ett skipbo-spel!)

Nu ska jag göra mig iordning och dra ner på stan och kolla på paraden. Synd att det snöar bara..
Angie

Jan Delay - Oh Jonny

Som jag letat efter den här låten (så visar det sig attden är tysk till och med). Den finns sadly not på spotify, men det gör inget. Jag vet vad den heter och vem som sjunger den. Success!Nu är jag så trött så jag faller isär. Godnatt
Angie

It's hard to say that I'll rather stay awake when I'm asleep, because my dreams are bursting at the sea

Girls night out minnsan.
Efter tacos och en hel massa skip-bo drog vi oss inåt stan. Såklart hamnade vi på O'dwyers i Sachsenhausen och där mötte vi även Kamilla med sällskap. En urtrevlig kväll med en hel massa skratt och jag har inte känt mig så bra på länge. Turkis Pecha och taxi hem. Ett missat samtal och massa frågor men ett "what?" och nu är det nog dags att sova. Imorgon ska jag vara fin flicka och vara hemmavid hela dagen/kvällen. Jag tror jag kan trivas i den här rollen. Men just nu lär jag mig, är inte helt hemma och försöker hitta rätt.

För hur vet man vad som är rätt och vad som är fel?

För mig.

För det är jag som spelar roll. Det är jag som betyder något.
Angie

Jag kunde inte hitta ut. Och där var du.Tack Kompis.

Nu ska här popas och hoppas.
i dubbel mening. Puss
Angie

Gib mir ein kleines bisschen sicherheit

Igår var jag barnvakt. Maria kom och höll mig sällskap tills Jenny och Anders kom hem. Då kom Marco och hämtade oss och vi stack ner till puben för lite karaoke. Blev en lugn kväll för mig och det är jag glad för idag när jag städade huset, och hela mitt rum. Så nu är det kanonfint här.

Ikväll blir det tjejkväll. I need it. Eller vad är det jag behöver? Vad är det jag vill?
Och först och främst, vad tusan är det jag håller på med?
Slutaslutaslutasluta.

"..men dom är inte som du."
tack, Angie


The day of a thursday

Idag;
Ska jag hämta Elias
Snöar det (WHYY?!! Igår var det nästan borta ju..)
Är det barntimmar i svenska kyrkan
Ska jag köra bil
Ska jag vara barnvakt
Borde jag städa mitt rum

Det enda av dessa ovanstående som inte stämmer är det sista.
Det är så himla typiskt svenskt att "borda" massa saker. Jag tänker inte. När jag måste städa rummet kan jag göraT.
Inte en dag innan.

P.s. Idag kommer Kamilla till Frankan. Ich freue mich!
Angie

A hero of war, is that what I'll be..

Jag funderar på att plugga psykologi nästa höst. På allvar alltså
____________________________________________________

Idag har jag haft min käraste Izabella här hos mig (finns knappt ord som kan beskriva hur mycket jag tycker om Izabella). Jag åkte och hämtade henne imorse och sen spenderade hon hela dagen med mig. Vi fikade, spelade skip-bo och när Jag hämtat Elias var hon bara där (det var skönt. Att bara ha henne). När Elias ätit lunch gick vi upp för att bygga med lego. Jag lämnade Izabella ensam i finrummet i knappt 20 minuter, och vad får jag se när jag kommer ner.Den där tjejen kan man inte lämna ensam med en "vuxensak" i ens 20 ynka minuter.
Note to self.
Hon byggde ihop det efter mycket om och men i alla fall (hon menade att rengöra under tangenterna men det gick lite överstyr. Till historien hör väl även att säga att jag ville göra samma sak men utan att plocka bort alla tangenter så jag dammsög rätt upp och ner på knapparna istället. Fellows, don't do at home. Knappar kan försvinna in i dammsugarpåsen = äckligt).

När vi hämtat dom äldsta pojkarna på FIS (som heter JOHANNES och EMANUEL för er som fortfarande inte verkat fatta vad "mina" kids namn är.. Jeez liksom) så åt vi en snabb middag och drog till Nordwestzentrum och Primark. Jag gick in i affären öppen för förslag och kom ut med en kasse full i skor o dyl. Två par tygskor, ett par lackpumps, underkläder, bikiniunderdel och strandklänning låg det närmare bestämt däri. Vad temat var? Egypten (SOMJAGSKAÅKATILLOMENOCHENHALVVECKA. Oj, förlåt. Råkade jag skrika det in i era.. ögon.. eh, ja.)Nu är det snart natt och ingen vill spela skip-bo med mig så jag ska gå upp och borsta mina visdomständer som håller på å letar sig fram (fick man med det också) och lägga mig. Imorrn är det heldag som gäller.
Angie


want you to stay by my side, never say good bye

Idag har jag jobbat för första gången sen jag vart sjuk. Det var fint. Jag och Elias har gjort massa bus (well, bus är kanske att ta i, men vi har lekt iaf). Kvällen bjöd på barnvaktande och Izabella kom för att hålla mig sällskap. Vi drack té , åt macka, pratade och spelade skip-bo (japp, det är min nya grej. Trist att jag är urdålig och förlorar över alla). Det var fint. Jag är glad i min Rebis. Sen körde jag hem henne och Yvonne och sen var det slut på dagen.

Idag (eller rent tekniskt igår) fyller min käre vän Johan år. Jag tycker om Johan.
Så så här är det. Johan får en resa och kommer ner till mig i slutet på April. Han ska hälsa på och sedan hjälpa mig ta hand om alla tre barnen när Jenny och Anders åker på jobbresa. Han var den som hakade på, han vann. En sak är dock säker - kul ska det bli att få hit han!

Grattis Johan!
Angie

Kolla vad som letat sig ner i våran brevlådaJenny och Anders har köpt biljetter till Musikalen Mamma Mia åt mig och Emanuel. Vi ska alltså gå på söndag och se detta spektakel.

Jag tror att jag kommer att vara i himmelen.

TACK söta ni!
Angie

And if you found someone that also love all the things you love about yourself. Well, then that's just fabulous.

Efter att ha varit (jo, jag tänker våga mig på att skriva "ha varit" nu) sjuk i nästan 5 dagar innebär det att det blivit en hel del serietittande från min sida. Lucky me att Benni lämnade kvar sin SATC box här förut. Jag har nu plöjt igenom hela serien och avslutade just det sista avsnittet. Dom som är lika inbitna SATC-fans som jag vet att det sista avsnittet utan tvekan även är det bästa (det finns många extraordinära, men ingen kan komma och påstå att det finns något bättre än det absolut sista).

Jag vill ha det som dom har, var min (såklart) första tanke. Sen insåg jag att hey, i got it. Visst, jag kanske inte har några Manolo's (just wait..) men jag har vännerna. Och idag saknar jag min fantastiska fyra. Mina stadstjejer som jag aldrig haft annat än roligt med.

Madeleine
Izabella
och Kamilla. När ska vi få in våran reunion?

Well, jag är snart frisk (typ frisk) och det även Iza (comeooon) och på torsdag entrar Fröken Arvidsson Frankfurt. Låt oss ta med ett foto på Madde och göra stan. I really need a GIRLS night out. No men, just us.

För det är ni som är mina hjärtan.
Angie

It's not stuff or money that makes you happy. It's people.

And I have a lot of people.

Idag har Yvonne varit här och pysslat om mig. Igår köpte hon diverse mediciner, idag städade hon mitt rum. På kvällen började jag få tuppjuck på mig själv (jag menar, jag är bara rolig ett visst antal timmar) så när Carl philipp frågade om vi skulle göra något var jag inte sen att bjuda in honom. Han lagade middag och sen har vi kollat på film. Däremellan, före och efter har vi mest pratat och skrattat (tacksåmycket. Jag behövde få mig ett riktigt gott skratt. Och använda hjärnan igen).

- Sluta rita på min sn***!
- Men det gör jag ju inte..
- varförinte?

Honey, you really made my day.
Och det behövs inte mycket mer än någon som städar ens rum fasten dom inte måste. Någon som får en att diska även om man absolut inte vill och pussar en på huvudet när man minst anar det. I really can live my life this way for a while. This, is enough (for now).
Angie

and it never ends

Jodå.
Fortfarande sjuk.
Om ändå en av alla tre saker kunde försvinna. Om det så är febern, halsonten eller huvudvärken kvittar egentligen (fast det vore skönt att kunna äta någonting faktiskt).

Eller om jag åtminstone kunde få sova om nätterna..
Angie

Ich bin doch sehr krank.

Tider jag vaknat på inatt efter att ha somnat 00.30 (i byxor, linne, tröja, två par strumpor och två täcken);
  • 01.30 (av med kläderna)
  • 03.00 (på med kläderna)
  • 03.50 (av med kläderna)
  • 04.30 (på med kläderna)
  • 05.15
  • 05.50
  • 06.40 (av med kläderna)
Kl. 09.01 gav jag upp och pallrade mig upp en sväng (efter att äterigen satt på mig alla kläder). Tog lite mediciner, gick och la mig igen. Nu har jag sovit åtminstone två timmar till.

Man glömmer lätt hur jobbigt det är att vara sjuk (och speciellt ha riktig feber).
Jag blir lite som en man när jag blir sjuk dock. Jag har bestämt att det är okej.
För det är minnsan lite synd om mig (därför ska jag fråga Yvonne om hon kan handla fett mycket godis åt mig).
Angie

Ich bin so müde

Jobbat har jag även gjort idag. Lek i snön och inne och sedan lägga dom små liven innan jag tog ett glas vin och spöade skiten (okej inte skiten kanske, men spöade) ur Yvonne i Skip-bo (kommer du ihåg det spelet Maja? Hade inte vi en liten chrush på det ett tag och spelade det typ hela tiden?).

Nu mina vänner är det dags att sova. (på tal om vänner så kommer Thess och Linda hit till mig den 10.de Mars. Couldn't be happier!)
Angie


I have a dream

Inatt drömde jag att Jenny var syster till Prins Carl phillip. Hon bjöd över honom på middag och jag charmade honom så att han blev så kär så kär. Jag stötte på honom på ett skepp i Stockholm och vi vandrade genom gamla stan hand i hand och fotografer kom och tog kort på oss men han brydde sig inte utan hånglade bara upp mig istället.

Sen var jag plötsligt gravid (inte med hans barn konstigt nog) och Jannie skulle vara med på förlossningen. Alla möjliga var där och jag stod på HSB på Idre och väntade på ambulansen.

Det blev kejsarsnitt genom ryggen och Prinsen var med mig through it all.

Nu ska jag äta frukost och sen ta tag i kidsen.
Angie

You make me work so we can work til' we work it out.

And I know that we can be so amazing

Helgen har varit lika galen som alltid. Så vi hoppar över den och går direkt på veckan som är istället.
Igår jobbade jag från 9.30 (eller jag åkte hemifrån redan 9) och hämtade Karin på skolan och tog henne till dagis. Hemma tog jag det lugnt ett tag innan jag hämtade Elias och sen åt lunch i kyrkan. Hjälpte Yvonne att städa undan efter Mamma/pappa-barn-träffen (som egentligen heter Stor och liten now adays) innan jag hetsstädade mitt rum och sedan for ner på stan med Yvonne och höll henne sällskap hos doktor Tjock (som egentligen inte heter det men om ni såg han skulle ni förstå). En middag med Izabella på vårt nya favoritställe och sen en snabb sväng på stan innan bio. Fick se Im meinem Himmel (eller The lovely bones som den tydligen heter på engelska) och den var. Spännande. (se den inte om ni har barn. Man mådde illa)

Idag har jag återigen hämtat Karin och sen varit hemma med alla tre barnen då skolan höll stängt idag. När det kommer såhär mycket snö (alltså, det är fett mycket snö ska ni veta) så kommer ingen av alla 50 skolbussar upp till skolan som ligger i bergen så då får dom stänga. Vi har spelat PS, legt med lego, gjort läxor och lekt ute i snön.Det vär rätt härligt att det var riktig kramsnö idag, men det som är jobbigt är att även om det ser ut som snö så blir man lika blöt som att det skulle ha regnat. Ich mag es nicht.
Angie

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!