Snö (kanske tom lite driv-is)

Sådär fint kändes det igen. Sådär som "I really love this town". När jag, Izabella, Yvonne och Petra kom ut från bion (nya HP-filmen - LOVE it!) och snön vräkte ner. Det var ryss-kyla (driv-is om ni frågar Yvonne) och jag och Y bestämde oss (mest Y) för att ta en taxi hem till Preungis and so we did. Ville gärna åka ärevarv runt Hauptwache men ångrade oss. Vi fnittrade hela resan hem och efter ett, EN (hur är det med svenskan egentligen) skrattattack hoppade jag ur bilen, snubblade nästan på mig själv och sprang uppför infarten medans taxin susade iväg bakom mig. Jag älskar detta, älskar att bo här. För nu snöar det och är ryss-kyla, basaren är över och jag vill inte prata om den mer (det har varit kul, det har gått asbra, adventsmässan var fin och jag somnade utan att minnas det om kvällarna), imorrn ska jag till doktorn och sen ska jag snabbspola hela dagen så det blir torsdag eller kanske iaf kväll.

Fint, vill jag påstå att dagens ord är.


Anledningen till mitt otroligt dåliga bloggande (och ett hej till tjidtjie så hon ser att jag lever) ;

Det är julbasar i Svenska kyrkan här i Frankfurt.
Vars jag jobbar?
I Svenska kyrkan i Frankfurt.

Petras massage var bästa idag.
Nu ska här sovas, sista rycket imorrn och sen ska vi fira i sekt och glögg! tjoho!

Jag var lika söt när jag var liten som jag är nu.


Överraskningsfest for the win!

Innan jag hamnar helt efter (och för att Caroline vill ha ett blogginlägg) så tänkte jag berätta hur mitt födelsedagsfirande blev.

Fredagen den 19.de Nov. fick jag ett brev av Madeleine, Yvonne, Izabella och Caroline. Jag skulle infinna mig på Mendelsohnstrasse (där Izabella bor) kl 16.00. När jag kom dit så sjöng tjejerna för mig och tryckte ett glas sekt i min hand. Dom hade pyntat med ballonger och bakat en cheescake (som var hur god som helst!) och sedan blev det mer sekt (för er som inte vet vad det är, så är det typ mousserande vin, väldigt vanligt här i Tyskland) och lite twister och tjejsnack innan vi drog ner på stan. Jag blev bjuden på middag på Café Hauptwache (där även Jessica, Carl philipp och Gloria slöt upp) och efter det drog vi till Sachsenhausen. Träffade WG-killarna och fick en present (en flaska vodka) och sedan var partyt i full gång. Jag hade verkligen en helt OTROLIGT rolig dag/kväll/natt och är så glad att jag har så fina vänner. TACK tjejer, för att jag för första gången inte behövde planera min födelsedag själv. Tack för världens bästa överraskningsfest! Hab' euch alle ganz doll lieb. <3

Jag har inte en enda bild från kvällen (eller okej, på min mobil finns det en skitdålig, mörk bild på partyhatten jag bar med mig hela tiden. Ovärd att visas) men tjejerna fotograferade lite, så förhoppningsvis kommer det upp bilder jag kan dela med mig av senare.

Jag ska bekänna en sak jag skäms otroligt mycket för;

Idag läste jag ut den sista Harry Potter boken.
För första gången.
Jag skäms så mycket att jag inte har ord.
Hur har jag som äger alla böcker och har läst dom flera gånger, på både svenska, tyska och engelska, lyckats oläsa den allra sista boken?

Jag har inget att säga till mitt försvar. Fy på mig.
Fy.
Fy vad bra den var.
Fy så jag grät.

Nu ska jag bara se till att se filmen.
När jag och Yvvis får tillbaka våra liv (framåt Januari där ungefär)

Så jag passar på att sova nu, medans jag har tid. Pusschen

Tack.Danke.Thankyou

Tack Yvonne, Madeleine, Izabella och Caroline för fredagen. För sekt, roliga hattar, cheescake, twister, middag och en massa drinkar. Tack Familjen Byström för god middag och en början på nya glasögon. Tack aahka och aajja för pengar. Tack muahra m.fam och tjidtjie för headset och webkamera. Tjidtjie igen för pengar. Yvonne en gång till för örhängen. Tack Carl philipp för presentkortet. Tack Jessica för boken. Tack Kai för vodkaflaskan. Tack gudsonen Rikard för egen-gjort bokmärke. Tack Gloria för chokladen. Tack alla tyska vänner för drinkar, shotar och öl. Tack alla för sms och facebook-grattis.

Tack tack tack för helgens firande. För en underbart fin födelsedag.

Och TACK gode gud för att jag slutade fylla år kl 00.01 inatt.

och TACK (*IRONI*) Sascha för att du genast införde en Happy tuesday när du insåg att det var slut på firandet..

Tack.Danke.Thankyou

Vem vare som fyllde?!!

Jag har inte haft tid alls denna helg.
Med att blogga alltså.
Jag har haft fullt upp med att fylla jämnt.
Kan man tro att jag har gjort.. Men jag har bara fyllt 22. Fast så som vi har firat kan man lätt tro att det är 30 år (och en möhippa. Anders sjöng ju faktiskt "vi gratulerar på din Hochzeit idaaag!" när dom sjöng för mig på fyrtio olika språk) jag har fyllt.

Nu är vi inne på den sista firningskvällen.
Here we go!

Invite

Jag har fått en inbjudan.
Till en fest på Mendelsohnstraße.
Jag ska infinna mig där kl 16.00 idag.
Varför?
För idag har jag fuskfödelsedag. Och världens finaste vänner.



Jag vet dock inte hur dagen/kvällen/natten kommer se ut.
iih! Jag älskar överraskningar! =D

Rüsselsheim here I come

Herreiminhatt det var svårt att gå från puben igår.
Så jag får faktiskt skylla mig själv att jag är trött.
Tur jag enbart drack vatten igår iaf så jag är kapabel att köra bil.
För nu ska jag bort och prata med en (bil) i Rüsselsheim.
Wish me luck!

Langweilig

Blogg-o-lust hab' ich.
Men enbart för tjidtjies skull kan jag säga att jag har det fint. Madde har kommit (igår), imorgon kommer basartransporten, jag har fortfarande ont i fingrarna och ska till en läkare nästa vecka. Ska på fredag iväg på jobb som innebär att prata med en grej i en bil (mkt luddigt, jag vet. Men även mkt bra betalt..)  
På fredag ska vi även fira mig. Att jag fyller år.
Vi får se vad vi ska göra.
Jag är iaf glad att Madde är här.
och nu ska jag istället ringa tjidtjie. hihio.

(Malin, ang mitt "Angie" så är det inte jag utan lillasyster som fixat det åt mig. Fråga henne vettja!)

In some wierd way, I had the most awesome Saturday. Lilla is-sessan bin ich.

Det är inte vinter här. Inte än. Jag fyller år om (oklart om hur många dagar) och idag har det varit sol och 18° varmt. HELT sjukt, men härligt som tusan.

Igår vaknade jag runt 10. Träffade Carl philipp på stan kl 11 och åkte tillsammans till Eissporthalle. Där kollade vi på när Gloria m.fl. stylade omkring på skridskor innan vi åkte ner på stan igen. Försökte finna oss ett frukostställe men gick omkring i ovisshet för länge och plötsligt fick det bli lunch. Cp bjöd på flammkuchen på Helium där vi blev sittande ett tag. Shoppade sedan ett par nya skor till cp (han shoppade - jag kollade på) innan vi spontan-hälsade-på hemma hos Annika, Lulu och Lisa. Dom två förstnämnda var hemma och vi blev kvar en timme innan jag fick hetsa hem för att hinna duscha och ta en powernap innan det var dags att ta bilen till Friedrichsdorf. barnvaktade hela kvällen åt tre små fina pojkar (som såg likadana ut. Inte jättelätt att veta vem som var vem) och åkte sedan ner på stan. Plockade upp Caroline och Yvonne och försökte sedan ta oss fram till Sachsen. Det gick.. helt okej. Att hitta en parkeringsplats var svårare dock. Drog en fickparkering utanför O'dwyers där det var knökfullt. Gick till Sams, drack Cola och skrattade ihjäl mig en aning. Fann en söt bartender som var halvsvensk och körde sedan hem oss alla tre (inte bartendern. Jag, Yvonne och Caroline. Och det var jag som körde. Inte bartendern.) till våra respektive hem.

Idag har jag jobbat på förmiddagen och sedan på kvällen igen (så nu kan vi dricka öl till helgen Matelen! ;) Kom i princip just hem och ska läsa lite i en hemlig bok (alltså den är inte hemlig för världen, mest bara hemlig för att jag vägrar berätta vilken det är. Pinsamt skulle det bli då) innan jag däckar.

För nu för tiden somnar jag så fort jag sätter mig ner.
Jag har förvandlats till min far.
(som jag älskar lite extra mycket just idag. <3)

Sweden loves Germany @ Nachtleben



The Lance



The Lance



Olle



Gustav



Map Of Moscow



Betty



Maria och Petra.



Carl Philipp



Cam and Marinchen

need to jump in the cold water

to get to were I am today.



En gång hittade jag ett stånd med fusksamer.
Dom sålde cider.
Typiskt samiskt inte sant.

En dag, så räddade jag världen.



I really did!

Nu ska jag gå på luciaövning. Hade planer på att städa mitt rum (har gjort en Jannie och rensat ut hela garderoben, därför ligger allt nu istället. På golvet.) men jag somnade helt sonika efter middagen.
Det är November och jag kommer vara trött tills Lucia är över.
men det är roligt. Och varje dag tar mig närmare den 21.a December.
Det gillas, skarpt.
Och ja, jag har insett att bilder inte varit min starka sida den senaste tiden. Men jag hyser en liten ovilja jämtemot (jo se vilka ord man svänger sig med här i Tysklandet) internet nu för tiden.
Därför ska jag senare sätta mig och skriva ett brev till min lilla seasa som skickat ett paket med diverse ting i. Oh så glad jag blev. Nästan "nu-grinar-jag-snart-så-fint-det-var" - glad. Sen ska jag försöka minnas att bastla ett kort till lille far.

Music is my way of thinkin'

Helgen är över och jag har skickat hem Maria. Det har varit wonderbart att ha henne här och alla konstiga meningar som kommit ut ur våra munnar är ju.. sjuka. Haha. Det är svårt att ha tråkigt med henne alltså. Min lille katt. <3

Jag är (förståeligt nog) fett trött, och tänker alltså nöja mig med att säga åt er att gå in på Bettys hemsida och lyssna på låtarna där. Eller ja, här är låtarna helst enkelt. Bra tjej liksom.

The Lance o co at Nachtleben (good så in i min hatt)

Kom just hem från Nachtleben. Har varit och kikat på tre svenska band (Betty, Map Of Moscow och The Lance). Dom var alla hur bra som helst och jag hade det jättekul. Höjdpunkten var nog att träffa Olle och att sen få prata med Linn. Tyvärr fick jag panik inom mig när vi skulle gå. Jag kom nämligen helt plötsligt på hur mycket jag saknar Linn och Dalarna. Men det var riktigt roligt att träffa killarna, och bra musik slår aldrig fel (übermkt folk var det väl inte, och jo, jag drog dit hälften av dom som betalade in sig..) Men en rolig kväll var det, och som jag sa, riktigt bra musik! Dock är jag besviken över att dom var tvungna att åka tillbaka till Mannheim på en gång efter konserten, men Olle var ju tvungen att gå upp tidigt, äta müsli och jogga 5 mil (minst!), så det kan man ju förstå..

Bilder och videor kommer iaf senare.
Nu ska jag väcka Maria och säga att jag tycker om henne.
(och om någon vill betala en biljett Frankfurt-Falun till mig över nyår så kommer jag inte tacka nej. JAG SAKNAR FASIKEN LÄNN ASMYCKET!!)

- men man kan ju se det så här. jag bor ju inte i Afrika och bär en liter vatten på huvuet."
Maria om världens orättvisor.

Jag har ingen tid till att blogga men för tjidtjies skull så tänkte jag bara säga att jag lever och har det fint som snus (fast utan snus)

Gumahier;


You'll have to cry me out

Hoppade in och jobbade på bok-kvällen vi hade i kyrkan nu ikväll.
jag och Yvvis rockade. Gjorde asgoda pajer och kakor. Alla var nöjda.
Sen hade vi efterfest på slatten vin som fanns kvar.
Dvs ett glas var.
Nu är jag trött och ska sova.
Imorrn kommer Marinchen och då gäller det att vara på topp.
Jag tycker om Carl philipp.

Det sista har ingenting med något att göra.
Det bara är så.
Liksom.

sov Angie. (Hans är cool)(alltså namnet Hans)(Hans är mer än ett namn, han är en man)(en cool sådan)(hihi vad cool han är)

It's not always that easy =)

Jenny - ja men Johannes, vad hette dom första människorna på jorden?
Johannes - eh.. Eva och.. Bubi?


Ja Hannes, det är förmodligen precis Bubi han hette.

hihi

Rumpheim nästa?

Har nyss spenderat en timme med att försöka skypa med Caroline.
Jag måste medge att det gick.. sådär alltså.
När vi väl hörde varandra lät jag mest som en Anka. Caroline lät inte alls och trodde helt allvarligt att jag plötsligt lärt mig läsa på läppar då hon envisades med att fortsätta prata med mig fastän jag sagt att jag inte hörde ett dugg (eller kunde läsa på läppar. Inte ens lite.) Världens mest konstiga samtal som mest gick ut på att försöka höra/förstå varandra. Men vi hann kolla lite Wohnungar innan vi gav upp och bestämde att försöka en annan dag (oklart varför det skulle gå bättre en annan dag..)

Vi kom iaf fram till att vår framtida våning inte ska ligga i Rumpheim.

Och ja, det finns tydligen ett ställe i Frankfurt som heter så..


Jag, Yvonne och Caroline i Lohrberg. Två av mina absolut bästa vänner och framtida rumskompisar. <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!