Behåll inga andra vänner än dom du närsomhelst har mod att bli ovän med


Dag 21 - Det här drömde jag om inatt

Inatt drömde jag att Jenny var gravid. Hon var även förföljd av någon läskig man (inte Anders). Jag gick ut på en promenad och glömde både mobilen och nycklarna, och eftersom Jennys förföljare hängde runt vårt hus (det var även mörkt) så vågade jag inte gå tillbaka. Gick då hem till Connie (som plötsligt bodde i Yvonnes lägenhet) där jag fick låna telefonen medans hon var ute och sprang. Anders kom och hämtade mig och sen fick han skjutsa Jenny till sjukhuset som födde *trumvirvel* EMANUEL! Igen. Hon födde sin äldsta son igen.

Slut på konstig dröm.

Det där med att inte ha några kläder i garderoben (eller är det spöken i garderoben? Komma ut ur garderoben?)

Idag är det (som om någon missat det) valborg.
Här firar vi lite annorlunda. Vi får inte elda något större än ungefär en fotboll (inte för att vi ska elda upp en fotboll) så brasan blir typ i en grill. Sen när vi sjungit (as-svåra) sånger med (lånad) studentmössa på huvudet och ätit (tysk) korv och bröd och druckit (även där tysk) öl så ska vi (inte hela församlingen då men typ.. Jag, cp och Yvonne) ut på galej (är inte det ett roligt ord?).

Så nu är mitt problem lite stort (öh?)
Vad.SKa.Jag.Ha.På.Mig?

Herre im in hatt, detta kommer ta hela dagen.

Fredagkväll med familjen (och otroligt god och mycket mat)



Ikväll bjöd familjen Renhuvud mig på middag. Jag fick dock välja ställe så vi åkte till Willy-Brandt-Platz och dinerade på Chicago Meatpackers. Det är ju en hit på alla sätt och vis. Mycket kött, barnvänligt och helt okej priser ändå. En mycket trevlig kväll helt enkelt. Det har varit så roligt och skönt att ha dom här (och jag tror dom har haft det riktigt bra också), och vår sista kväll blev hur trevlig som helst. Imorgon ska vi bara ta det lugnt, Linnea och (speciellt) Rikard vill gärna leka lite med pojkarna innan det bär av hem mot Sverige igen. Jag däremot blir kvar i Tyskland och firar valborg i kyrkans trädgård för att sedan fortsätta iväg på Tanz in den Mai. Nu är jag dock så trött så jag tänker enbart borsta tänderna och sen lägga mig raklång i min sköna säng.



Beställde (skitgod) drink, fick (asäcklig) shot på köpet



Jag och min otroligt snygga gu'son



Ricky



Lenny

Dag 20 - Min första tanke när jag vaknade idag

"Varför är mina ögon mindre än knappnålar och varför låter jag som en rökare?"

Andra tanken han jag inte med för jag somnade om (hann eventuellt komma på att det berodde på King Ka.s rökkanoner).

Sov till 10.00.

Slut på morgontankar.

En torsdag på Dippe Mess

Som sagt, det råder lite stiltje i min blogg now adays. Ni alla vet ju dock förklaringen så låt oss inte gå närmare in på den. Igår var vi i alla fall på Dippe Mess (Tivolit) här i stan, och ni som känner mig kan ju ana hur jag hade det (karuseller är ju bland det roligaste som finns). Efteråt åt vi middag på Bar Celona innan vi tog oss hemåt igen. Senare på kvällen begav jag mig in till stan där jag mötte upp Izabella, Yvonne och Jenni. Vi köade i 1h och 40min (fråga inte ens varför) för att komma in på King Ka(mehameha) och väl därinne sprutade dom rök som att det var (lilla gaskammaren tänkte jag skriva men det vore opassande) en kåta (nödlösningen). Jag fick kli i ögonen och hard time breathing men i övrigt var jag nöjd med stället (jag hittade även en 5.a så det kan ha hjälpt till).

Nu har familjen begett sig ner pa stan (jo dom hittar dit nu) och jag ska jobba lite innan det ikväll blir middag på Chicago Meatpackers.

Fullt upp med att vara guide

Jag är ledsen att updaten på bloggen inte är som den ska.
Men jag har fullt upp med att ta vara på tiden med familjen.
Igår var vi på zoo hela dagen, idag ska vi försöka att ta oss till tivolit (det var stängt igår när vi kom dit nämligen). Så bara vädret håller i sig blir det en heldag ute idag igen. Annars åker vi och shoppar.


Dag 19 - Bästa filmen

With every great love, comes a great story.



No words needed.

Kolla!



Min lilla panoramabild på Frankfurt (japp, jag har just upptäckt att min kamera har den funktionen)

Nu ska vi äta mysfrukost och sedan ska vi inte prata om vädret idag så att det håller sig fint så vi kan gå på tivoli.

Renhuvud's har tagit över La Kirche.

Herregud, hela världen har hittat hit. Haha.

Muahra o co. tog sig fram välbehållna. Självklart började lilla stormen nalkas så fort muahra satte sin fot i landet, men vi hann med Main Tower och en förj*vla fin utsikt över stan innan regnet kom. Fika, glass och lite turistande innan vi begav oss på Rewe för att handla mat och sen hem igen. Åt gott och sedan blev det tidig kväll för mina gäster (dom gick ju trots allt upp kl 3.00 imorse).

Nu roar jag mig med att kolla på Twilight (en förj*vla (japp det är mitt nya ord tydligen) fin monolog i den filmen hörrni). Jag tänker mig ett litet maraton, men blir mest upprörd på att Edward spelar fel låt på pianot och hur jä*vla (men hur går det med svordomarna fröken Andersson/Renhuvud?) het, snygg och sexig han är. Dör man lite varenda gång han kommer in i bild. Jag längtar till nästa film då Jacob blir förj*vla (där har vi det igen) snygg han också.

För övrigt har jag bokat biljetter till sverige i sommar. Den 26.de Juni entrar jag landet och sedan blir det två månader i Svea-rike innan jag återigen sätter fötterna på tysk mark. Och förresten, fråga inte vad jag ska göra efter sommaren. Jag har inte något svar på den frågan. Återkommer när jag vet mer.

Dag 18 - Det här gör jag aldrig om

Jag kommer aldrig mer att pierca tungan. Jag har gjort det en gång och aldrig mer. Själva håltagningen gjorde inte alls ont, men att sedan gå med uppsvälld tunga (helt frivilligt liksom) i över två veckor.. Nej, det var värt det, men skulle jag plocka ut piercingen så gör jag aldrig om det igen.

Jag kommer heller aldrig mer gå in i läskiga kiosken vid Yvonne.
Eller Penny heller för den delen (Penny är en affär, inte en människa)

I love my Frankfurt (freaking perfect day)


Eins, Zwei, Polizei

Jag var nyss med om något läskigt.
Anders skulle ut i kyrkan och råkade missa att stänga av larmet, varpå det börjar låta nåt så hemskt. Jag tittar ut genom dörren för att se hur det går för honom, då får jag se två svartklädda män (med ficklampor) och Anders. En man lyser Anders i ansiktet medan den andra trycker upp honom mot väggen och fifflar med något i handen (det visar sig senare vara Anders nycklar). Jag trodde på allvar att han höll på att bli både rånat och styckmördad där ute och ropade på jenny som kom springande. När hon tittar ut har dom dock släppt Anders (som hela tiden försöker få av larmet) och hon stövlar helt enkelt dit och trycker av larmet. Männen (som nu visat sig vara patrullerande poliser som råkade vara i närheten när larmet gick igång) frågar Jenny om hon känner "den här mannen" varpå hon förklarar att det är hennes man.

När allting var utrett (poliserna hade ju bara gjort sitt jobb. Anders hade ju kunnat vara en inbrottstjuv) och vi är inne hos oss igen börjar jag skratta och gråta på en och samma gång. Seriöst, jag hade just fått se (vad jag trodde) Anders bli rånad och kanske även lite styckmördad. Det var hur läskigt som helst.

Nu skulle jag behöva en shot så jag kan sova.
Speciellt som jag längtar så mycket till imorrn då muahra m.fam kommer hit.

Yesterday went better then I tought it would.

Igår hade jag en riktigt fin dag (bilder kommer upp senare). En riktigt bra gudstjänst och god påskmat efter det. Vackert väder, solning i trädgården och sen mer god mat. Drack vin hemma hos Yvonne och åkte sedan till Louisiana, där har dom goda drinkar (och långt till toaletten..) Åkte till O'dwyers där vi träffade Teo och Kamilla också. Sedan var det mest bara en massa skratt, drinkar och roligheter. En taxi från Saxi och sen stöp jag i säng när jag kom hem kl 3.00 imorse.

Det är så hårt att vara ung.

Nu ska jag lägga mig en stund i solstolen innan jag ska med Yvonne och Marina och åka båt på Main.

Jag lever, jag lovar

Jag kom alldeles nyss på ett nytt ord.

Mys-bakis.

Det kanske hintar lite om vad jag gjorde igår?

Vars ska vi gå ikväll?

Yvonne - Vi kan gå till det där runda tornet, på andra sidan Main du vet.

Jag -
Nej.. jag vet inte

Yvonne - Jo! Du vet! Det där runda tornet.

jag - vadå runt? Som en fotboll eller som ett glas?

Yvonne - det är mer.. Fyrkantigt.

Jag - du sa ju just  att det var runt!

Yvonne - Men ett torn är ju inte runt! Kom igen!

Jag - Men det var ju DU SOM SA DET!

Godmorgon



Nu kilar jag till kyrkan.

Påskafton 2011 (för det är det det har varit idag va?)

Ikväll har vi grillat.
Grillat, spelat kubb, druckit vin och gosat oss.
Lite bilder på det så ska jag sova nu. Imorgon är det påskbord i kyrkan efter gudstjänsten.
Alltså måste jag sova, menade jag där.


GLAD PÅSK!



Nu har påskharen varit här (jag var tvungen att klättra upp i ett träd för att få tag i ägget). Ska bara sminka mig färdigt (alltså lägga på lite rouge. Ögonen har inte fått se smink på över en vecka.. Jäkla pollentid) och sen åka bort till Izabella. Vi ska kika lite på stan och i Bockenheim innan vi åker hem till mig. Ikväll ska vi grilla!

Tyskland kan sina vilodagar

Igår var det som sagt långfredag (Känns som att jag inte pratat/skrivit om annat det senaste dygnet). Vi ska strax lämna det, men jag ville poängtera en sak. Hur mycket jag tycker om att tyskarna tar det här med vilodag på allvar. Söndagar är i regel väldigt lugna här. Det får inte låtas för mycket och alla tar det lugnt, går på familjepromenader och är inte speciellt högljudda (är man det får man spö).

Igår var likadant, fast snäppet lugnare. Det var inte speciellt många barn på gatorna, och de som var ute var väldigt tysta och lugna. Hela stan var tyst och människor strosade lugnt omkring.

Jag gillarT. Det här med att tyskland kan sina vilodagar (och tar det på djupaste allvar).

Lugnt och skönt är det (och det där med att inga äffärer är öppna på söndagar är inte längre ett problem. Jag tycker numera att det är jätteskönt att ha en dag som man inte KAN handla på. Asnajs, heja Tyskland)


Youtube hates German people

Dieses Video ist in deinem Land nicht Verfügbar.

En återkommande mening när jag försöker söka något på Youtube.

Seriöst, är hela världen emot Tyskland eller varför får inte tyskar kolla på alla videor?

Kan man åtminstone som svensk knappa in någon liten kod så inte vi också blir drabbade?

Tack på förhand

Då jag inte fick se den video jag ville se (Justin Bieber, don't judge me) så hoppade den här upp istället. Fråga mig inte varför, för det har jag inget svar på.

"VafföInte?" hade en kär vän sagt.

Slutet på långfredagen

Idag blev det en riktig slappardag. Passade bra såhär på långfredagen. Fram till ungefär kl 15 (passande nog) så låg jag mest i solstolen här hemma och bara njöt av värmen. Sen tog jag mig ner på stan där jag träffade Yvonne och Marina. Vi hängde en stund vid Main, stötte på ett litetlitet korståg och gick sedan och åt på textorstrasse (någon italiensk restaurang). Vi valde att ta spårvagnen till Ginnheim efter det och fick därmed visa en stor del av Frankfurt för Marina. Jag har blivit hemmablind och slutat tänka på hur fint det egentligen är här i staden med alla gamla hus och stora byggnader. Nu blev jag lite påmind om vilken fin stad jag bor i (jag ska visa er nästa vecka muahra)!



Frankfurt vid sextiden ikväll



Yvonne i sina shorts ("jag har inga jeans på mig, det här är typ.. Shorts!")



Lilla korståget (lilla och lilla, det tog aldrig riktigt slut)



Marina, Frankfurts skyline och ett korståg (jag börjar bli osäker på om det ens heter korståg.. Men dom bar ju åtminstone på ett kors..)



Värt att dokumentera. Ihopvikning av picknickfilt (inte så lätt som man kan tro)



Påväg in i Emma-Metzler-Park



Glad Yvonne på Italienaren



Inte lika glad Marina när hon upptäckte att dom serverade sparris till den rätten hon ville ha.



Fina tjejer

Fortfarande långfredag (men massa sol har vi)



Elias har gjort ett akvarium. Jag tycker det är helt fantastiskt.
Emanuel är.. bara med på bilden för att han är söt.



Nu ska jag gå ut i vår värmebölja och spela badminton med äldsta herr Byström.
Fast inte med Anders, så den äldsta av dom yngsta är väl mer korrekt.

Min skärtorsdag (igår alltså)

Igår mötte jag upp Kamilla och Izabella på stan. Vi strosade omrking i det vackra vädret. Jag köpte en jättefin kjol på HM (från den nya kollectionen som jag inte minns vad den heter. Conscious collection? Det finns i alla fall massor kvar i kollektionen här i Frankfurt så vill någon ha ett plagg är det bara att höra av sig. Annars kan jag göra som Izabella och sälja skiten dyrt på Tradera..).

Haha, Jag är ju queen of parenteser..

I alla fall så drack vi världens godaste iste på Bull und Bear och sen åkte jag hem och åt innan jag återsåg de små flickorna utanför Izabellas hem i Westend. Vi promenerade bort till Grüneburgpark där vi invigde picknickfiltarna, kylbagarna och kubbspelet. Vi fick sällskap i vårt spelande av nyfikna tyskar (dom vet ju inte vad kubb är här, såklart) och sedan kom även Yvonne, hennes vän Marina och Teo förbi. Vi avslutade det hela med en drink (på söndag får jag dricka en riktig drink) på Sam's och en öl (på söndag får jag dricka en riktig öl) på O'dwyers.



Kamilla på Bull Und Bear.



Jag och världens godaste Iste. woho



Kubb i Grüneburgpark



Yvonne och (en suddig) Marina på Sam's

En lång en fredag

Det är verkligen helt sjukt vad ni har blivit dåliga på att kommentera. Nu ska jag äta frukost och sedan får vi se om jag orkar slänga in bilderna från igår. Jag hade för övrigt en mycket fin dag, trots allt.
Idag blir det ännu finare. det vankas 27°c och jag är inte den som klagar.

Machs gut!

Skärtorsdag

I Sverige är den Skär, vår torsdag i påsken.

I Tyskland är den Grön.

Skärtorsdagen och Gründonnerstag, vad är den i andra länder? Bluethursday? Purple?

Att leva som astmatiker/allergiker

Jag hetslyssnar nu för tiden på Self Deception. Och eftersom alla vägrar kommentera så har jag inte kommit på vad bandet dom påminner om heter. Tack för den (japp det där var ironiskt).

Så vill jag, som den hösnuve-drabbade tjej jag är, säga åt de som stör sig på mitt och mina drabbade systrars (eh) snorande och harklande. We can't help it. Jag har inte själv valt att ha hösnuva eller att vara pollenallergiker (lika lite som jag valt att vara allergisk från jordnötter. Nu kan vi blanda in det också). Bli inte arg/upprörd om jag snorar lite på bussen eller hostar lite väl intensivt på U-bahn. Säg inte heller något om ni blir irriterade för att ni inte kan äta jordnötter i min närhet. Ingen mer än jag önskar mer att jag inte var dödligt (ja, jag får känningar bara av lukten) allergisk mot de små nötterna. Och tro mig, jag vill inte vara snorig och ha svårt att andas på våren. Det är ingenting som jag har valt som sagt.

Jag kan inte rå för att jag är astmatiker och pollenallergiker (och jag lovar, jag tar alla mediciner jag kan emot det, det är inte alltid det hjälper helt. Det blir bättre - men snor och rinn i ögonen frodas ändock).
Jag kan inte heller rå för att jag dör om någon bredvid mig äter en jordnöt.

Så sluta upp med att klaga. Bli irriterade, men säg ingenting till mig. Det är jobbigt nog som det är. Jobbigt nog att inte kunna gå ut på våren utan att nysa ut hjärnan genom nösborrarna.. Det är oss det är synd om, inte er som bara behöver lyssna på oss.

Life will never be what it was

För ett år sen visste jag inte vad saknad var.
Jag visste inte vad smärta betydde.
Jag visste inte hur det kändes att vara så förtvivlat ledsen att man inte visste hur man skulle överleva.
och jag visste inte hur det egentligen var att förlora någon man älskar.

För ett år sedan var mitt hjärta helt, lite ärrat, men helt.
Nu finns det ingen som kan ge mig den biten som saknas tillbaka.

Festliga svenskälskare

Idag när jag och Yvonne (alltså det börjar nästan bli tjatigt att jag skriver "Jag och Yvonne" i varannan mening.. haha) var inne på Nahkauf (är det inte festligt att det i Tyskland finns en matbutik som heter "Närköp") och handlade diverse ting (en Fanta) så strosade vi en stund bland hyllorna.
Fann detta;



Det är någon slags Köttbulle-mix. Så man liksom kan göra sina egna svenska köttbullar (tänk på att Tyskarna uttalar köttbullar som att K.et är hårt. Som i Korv liksom)
Jag är dock tveksam till de tillbehör man behöver.
  • 400 g Köttfärs
  • 150 g Champinjoner
  • 100 ml Söt-grädde
Det är ju sant det. Champinjoner är ju en välkänd ingrediens (ingredient? Ingridiense? Herre ge mig mitt språk tillbaka..) INUTI köttbullar.

Dag 17 - Det här får mig att skratta

Ironi. Jag älskar ironi. Sen är jag (tyvärr) en sån som, när jag hör ett bra skämt, gärna drar det minst tre gånger till och sen lite för långt. Jag vet att det är lite irriterande, men dom som älskar mig har lärt sig att leva med det.

Så tycker jag att Jenny är festligast i världen.
Amanda får mig alltid att skratta.
Sara drar världens roligaste (tråkigaste) alla-barnen-skämt,
och Kamillas kommentarer och meningar är så roliga så att jag kissar på mig lite varje gång jag pratar med henne.

I övrigt så går vägen till mitt hjärta genom att få mig att skratta.
Ett litet tips sådär.

Virrhöna

Jag lägger på telefonen, lägger ner den bredvid min dator och går ut ur rummet.
Går sedan tre varv i huset innan jag går in till Anders i köket.


Jag - Anders, har vi ingen telefon längre?

Anders - men jag gav ju den till dig? Du pratade ju med Yvonne alldeles nyss..

Jag - just det ja.


Kan man få solsting i April?

Hej.

Så trodde jag att folk skulle ha gått bärsärkagång nu när jag inte har uppdatgerat bloggen på hela dagen.
Ack så fel man kan ha.
Men så är jag ju inte Kisse heller.
Kisse. HAHA.

Dagen idag har varit lika fin som gårdagen. Insåg nyss att jag tog typ två kort igår (så dom kan ni få se) och så var det med det. Idag höll jag på att svettas ihjäl (igen) på bussen hem. Ett par ballerinaskor köpte jag också förresten (inte på bussen dock). 8€ på Deichmann. Ballerinaskor är det jag köper där, annars är det en rätt bajsig affär det där Deichmann. Men man kan inte alltid köpa skor för 100€..



A i Kurpark i Bad Homburg



Yvonne på "Rucola's" uteservering.

Self Deception

För första gången har reklamen på Spotify gett mig något.
Ett (för mig) nytt band.
Self Deception.
Deras album heter Over The Threshold (Linken är en Spotify-länk. HAHA. Linken..)

Dom påminner om ett band som jag inte kan komma på namnet på just nu. Men jag tänker på Malin. Jag tänker på när hon bodde i Orsa. Jag tänker på Apemobil. Någon som vet vilket band jag pratar om?

Jag gillar bandet. Grymt. Jag blir pepp på livet och glad.
Kom ihåg var ni hörde det först! (observera ironin då jag lever i Tyskland)

Att vara en Andersson (Med Andra Ord; Att vara född med en nitlott i arslet)

Vill ni läsa historien om min brors bilköp (som gick precis så som man hade kunnat ana. Då han heter Andersson i efternamn. Fast det gör han inte ens.. Spelar ingen roll, varken han eller aehtjie kan neka släktskapet mellan dom) så kan ni gå in på min storasysters blogg. Hon skriver bra, den där systern.

Hon är förresten även hon en Andersson.
Ut.I.Fingerspetsarna.


Bror och far. Männen (männerna? Mannsen?) i mitt liv.

P.s. Vill poängtera att det absolut inte är något negativt att vara en Andersson. Jag är själv född in i efternamnet så här kastas inga sten i glashuset. Ni vet. Och att bilköpet gick snett beror inte på att dessa två män är dumma i huvudet eller klantiga. Det handlar om den ökända Anderssons-turen.
Den som inte existerar.

Det var det där med att vara född med en nitlott i arslet.

It's not hard to make me happy

Idag tog det en evighet att ta sig till och från jobbet. Vanligtvis tar det ca 40 minuter från dörr till dörr. Idag tog det 100 minuter. Ja, nästan så lång tid tog det. Pågrund av byggarbete så fick jag åka en liten stund buss, en liten till stund U-bahn, en lång stund buss (ståendes) och en liten stund U-bahn. Vanligtvis är det enbart liten stund buss och mellan-stund U-bahn. Jag höll på att dö. Värre blev det på hemresan då hela världen skulle hem från skolan (har dom inte påsklov ännu de små germanerna?) Uppkäftiga tonåringar är bland det värsta jag vet (det och att bli blöt om strumporna. Det kan få mig att riva ner saker och börja gråta av ilska. For. real)

I alla fall tog jag mig hem, bytte om (eftersom det är kallt på morgonen när jag åker till jobbet svettas jag bort när jag kommer hem mitt på dagen) och åkte (tillsammans med Yvonne såklart) in till Bornheim. Där promenerade vi hela Bergerstrasse innan vi fann vad vi ville (restaurang med en enorm pastameny). Åt god pasta (jag har fått dille på spenat. SpenatSpenatSpenat vad gott det är!) och gick sen in till stan där jag träffade Izabella och vi åkte hem till mig. Sen åt vi glass på donken och hämtade Kamilla på Flughafen. Fint vare att köra omkring i Westend när jag skulle släppa av henne (jag gillar Westend).

Kom hem, och nu har jag precis slutat min 1.5-timmes skype session med Malin.
Först ringde min lillebror (när vi åt lunch. Han är så fin. Lille brodern. Bil har han köpt, men han får inte riktigt tag i den. Lång historia, jag tänker inte ens göra den kort. Men han ringde, jag blev superglad syster.) och sen skypade jag med Malin. Dom två samtalen gjorde hela min dag.

Det krävs inte mycket för att göra mig lycklig.

Världens godaste youghurt



Vi brukar slåss om den när vi handlar. Vår familj och Yvonne.
Den är fett god, den där citronyoughurten (finns det citronyoughurt i Sverige?)
Med det säger jag God Morgon! (inte GUD morgon som jag sa igår)

Freaking geniuses these Backyard Babies

Bring down water
bring down hell
bring no tomorrow
I'm already somewhere else
I guess I got saved by the bell



Everyday, we take a step closer

Efter en fin dag är jag nu hemma igen. Jag har hunnit med att städa både mitt rum och kyrkan, tvätta en tvättmaskin (woho), tagit en tur ner på stan och kollat på film hemma hos Yvonne. Nu ska jag strax gå och lägga mig (i min nybäddade säng. Finns det något bättre? Alltså det gör det ju men ni förstår vad jag menar) så jag orkar busa med mitt nanny-barn imorgon. Två jobbdagar till, lite påskgudstjänster och sen kommer min familj hit.

Och ja, jag kommer förmodligen nämna det minst en gång per dag tills dom kommer.

Annars försöker jag mest förtränga hur nära det nu är.
Försöker att inte bli irriterad på att han dyker upp i mina tankar minst en gång per dag.
En gång per dag i ett år. Det är många gånger det.
365 till exempel.
Inte konstigt att jag inte hinner tänka på annat.

Dag 16 - Bästa resan

Den bästa resan jag någonsin har gjort pågick under hela februari månad år 2008. Jag och Malin Eriksson åkte till Ecuador för att hälsa på vår vän Sara och hennes vän Anna (som vi inte kände innan). Det är, utan tvekan, den bästa resan jag någonsin har gjort (och förmodligen kommer att göra). Ecuador var helt galet och hur charmigt som helst. Jag skulle kunna mala på hur länge som helst om det underbara vädret, de galna tacichaufförerna och männen som älskade oss svenska flickor. Vi hann med storstad, hav, strand och festivaler. Vi var i Amazonas och vi åkte buss genom anderna. Vi bodde på skitiga hostel och duschade i varmvatten en gång under hela resan. Vi var upprepade gånger på sjukhus och åt mest ris och kyckling hela tiden. Vi träffade människor och vi lärde oss att surfa. Jag kan numera inte komma på något negativt med min månad där, men jag vet att när jag var mitt uppe i det så ville man hem ibland också. Dock är det bara det positiva man kommer ihåg nu, och jag är så glad att jag tog mig iväg till Sydamerika.



I montanita. Surfers paradies.



Jag, Sara och Malin (plus lånehunden jojo) i Puerto lopez.

Malin träffade jag när jag var hemma i Sverige, och om en månad ungefär kommer Sara och Anna hit. Jag har inte träffat Sara sen förra sommaren, och Anna har jag inte sett sen jag lämnade Ecuador. Det ska bli helt underbart att få hit dom.



Anna och Sara i Banjos.

I got a proposal

Jag skypar med Yvonne (ja vi gör tydligen det) och vi inser båda två att detta är ohållbart.

Yvonne -
Du måste ju stanna kvar här så vi kan bo ihop! Jag ska be någon fria åt dig så du stannar..

Jag - fast den jag är förlovad med vill jag nog bo med också.. Så antingen får du

Yvonne - VILL DU GIFTA DIG MED MIG?!


Nu ska jag städa mitt rum och sedan la Kirche.
Gud morgon förresten!

Det där med namn

När vi var på living i onsdags så satt jag och väntade medan Yvonne var på toaletten. Living har några små skärmar på väl utvalda ställen (eller helt random ställen) där det dagen till ära rullade gratulationer.
Det var fyra personer som fyllde år.
Dom fyra personerna hette;

Wowa
Öli
Ari
och Öslem.

Grattis hörrni.
Speciellt till era vackra namn.

Thinking what the hell

Jag vet inte vars alla mina kommentatorer har tagit vägen. Men enbart pågrund av uteblivet kommenterande skall jag icke giva upp. Jag vet bara inte vad jag ska blogga om just nu. Kanske om att jag somnade idag och råkade sova mellan 16-19. Eller att jag just nu läser två böcker (på tyska, I'm keeping up the good work. Eller, Ich lese nur Bücher auf Deutsch. Typ), en ur Shopoholic-serien och en skriven av Nora Roberts (jag läser dom parallelt då den ena är så tung att jag inte orkar bära med den, så när jag är hemma läser jag Nora Roberts och när jag är på vift har jag med mig Shopoholic-boken). Några intressanter på det temat? Jag kan berätta att det bara är 9 dagar kvar tills min kära familj (muahra aka. moster m. fam) kommer och hälsar på mig.

Ja den frågan kan jag slänga ut. Åtminstone till er som varit/bott/bor i Frankfurt. Vad bör jag hitta på med min familj? Det är muahra och Björn + Linnea 12 (snart 13) år och Rikard 9 år. Jag har såklart lite planerat, men några fler tips vore kanon.

Nu ska jag slå på Walk The Line och gosa i min säng. Min plan är att låta min förkylning få en chans att försvinna idag då jag vägrar låta den ta över min morgondag.

Dag 15 - Mitt drömyrke

Om jag fick välja bland allt i hela världen så väljer jag prinsessa. Eller kändis åtminstone. Det är inte så noga hur. Idrottsprofi, skådespelare, bortskämd arvtagare eller bara.. Rik, snygg och född sån. Jag förstår att livet förmodligen inte är lättare för dom som är det, men det är i alla fall mitt drömyrke (om man kan kalla det yrke).

Ska jag försöka vara lite mer seriös så vill jag jobba med barn. Inte som lärare eller dagsifröken, men på något sätt med barn. Just nu är jag inställd på barnmorska, men vi får se.

Jag vill ju trots allt helst bara vara känd.

Pest eller kolera?

Jag och X pratar om huruvida man hellre skulle välja att städa eller ha sex.

X - ja men vadå. Jag skulle utan tvekan välja att städa!

Är.du.störd?!

Sen har jag en annan vän som tänker annorlunda.

Z - Ja men vadå. Om man fick välja mellan en broccoligratäng eller ett bra ligg så väljer man ju sexet.


That's more like it.

Fint att träffa vänner på världens dyraste glass-café

Igår träffade jag som sagt Hanna och Maria på stan. Hanna är här på besök (var au pair tidigare) och Maria bara.. Är au pair. Vi åt glass som ruinerade oss (eller Maria slog åtminstone på stort) och strosade, eller åtminstone försökte, på stan. Lördagar på Zeil är ju ingen jättehit så vi gav upp rätt snabbt och gjorde bara det nödvändigaste (köpte godis, åt hamburgare..)

Sedan var jag barnvakt hela kvällen åt lille Noah. Han var snäll och sov mest. Sov bara, vid närmare eftertanke.



Hanna är den blonda och Maria är hon som ser ut som en japan^^

Lördag 16.04.11

Det kontinuerliga bloggandet har dött en aning, men.. Inga men, det bara är så.
Ska strax klä på mig (alltså påklädd är jag ju, men mer kläder) och åka ner på stan där jag ska träffa Hanna och Maria. Sen ska jag försöka hinna med en tur hem till Izabella innan jag ikväll ska barnvakta åt en ny familj. Annars mår jag bra, vill jag nog påstå. Förutom att jag har glömt mitt godis och min bok hemma hos Yvonne. Dit orkar jag inte gå så kan hända att jag köper nytt när jag är nere på stan. Ja både godis och bok, vill läsa den femte boken i Shopoholic-serien, och den är rätt lätt att läsa på tyska så..

Nej nu hörde jag att Jenny gjorde en kopp kaffe och fick panik-sug. Kaffe härnäst!

Dag 14 - En person som alltid gör mig glad

Jag har många vänner och en stor familj. Dom gör mig glad mest hela tiden, men ibland gör dom mig även ledsen. Det finns dock några som enbart gör mig glad, hela tiden. Jag behöver bara tänka på dom så blir jag lycklig inombords. Dom är ren och skär glädje för mig. Alltså väljer jag inte bara en person som gör mig glad, utan jag har  tre små lyckopiller

Mina "barn" hemma i Sverige.



Lillasyster Celina



Min systerdotter Molly



Och min systerson Tobin


Dom tre kan inte göra något för att göra mig ledsen (ja det vore väl när dom ringer och undrar när jag egentligen kommer och hälsar på för dom saknar mig ju faktiskt).
Fina barn, som åabpa/muahra älskar er. <3

Fredags-samkväm

Ikväll slöt vi upp hemma hos Yvonne där vi lagade finmiddag för fulla muggar. Det blev hur lyckat som helst. Vi gjorde canneloni med spenat-fetaost-kesella-fyllning och tomatsås uppepå. HÄR är receptet om ni vill kika. Det var hur som helst underbart gott och inte jättesvårt att tillaga. Dock rekommenderar jag att köpa en färdig tomatsås då det var rätt egal med vilken tomatsås man använde. Det var i alla fall en perfekt rätt att laga tillsammans med någon/några då det var skönt med flera armar och det var ändå inte speciellt svårt. Eller, då vi inte hittade färska lasangeplattor så tog vi färdiga canneloni"skal" och fick spritsa i fyllningen. Det gick, men var rätt kladdigt, så jag rekommenderar att inte använda sig av den tekniken. Fast i och för sig.. Det funkade ju. Om man hade fler än två händer. Minst fyra ska man ha. Händer alltså.
Till efterrätt åt vi fruktsallad med glass och spelade skipbo.
Det var min kväll, och efter gårdagens bravader känner jag mig nöjd med att nu sitta hemma i min soffa (jo det är sant, man kan få plats i min soffa nu för tiden) och bara umgås med mig själv.

Det bästa är att det där inte ens var ljug.
Hela min kropp känner sig liksom.. Tillfreds.



Mitt fina middagssällskap



Cannelonin. Det ser kanske inte mycket ut för världen men oh så gott det var!

En torsdag på Friedbergerlandstr.

Igår var jag som sagt på Feinstaub där Black Gloves hade en liten mini-spelning. Dom körde något nytt och allting var väldigt nedtonat och rätt soft. Det gjorde dom bra och det var som vanligt najs att lyssna på killarna. Efter spelningen blev jag sittande och efter någon timme var det enbart jag, Annika, Carl philipp och Moritz som var kvar. Vi hamnade avslutningsvis på Silbergold (som otroligt nog var öppet den här gången).
Många bilder tog jag inte (lätt hänt att glömma bort att man äger en kamera), och någon video orkar jag inte ladda upp nu då min dator tagit nästan en timme på sig att fixa till bilderna. Snabb är ett ord jag inte skulle använda för att beskriva min dator.


How about a promise?

Jag lovar att, så fort jag har städat klart Prästgården, lägger jag upp några (observera ordet några) bilder och kanske till och med en film från gårdagen.

Whatyasay?

Black Gloves på Feinstaub

Ikväll ska vi till Feinstaub (fortfarande lite oklart vars det ligger) och kolla när våra vänner spelar ljuv (eller åtminstone bra) musik. Det ska bli roligt att träffa alla igen, det var ett bra tag sedan jag såg dom.
Mina tyska vänner alltså.
Och jag är hemskt ledsen, men jag kommer förmodligen inte göra en utmaning idag heller. Just nu är jag för hungrig och sen hinner jag nog inte. Men jag köpte en kamera idag i alla fall. Så nu blir det bilder på bloggen igen mina vänner! Och inte bara mina kassa mobilbilder (som blir rätt bra om man ber objektet stå helt still i 30 sekunder i solljus), utan (förhopnningsvis) bra bilder.


Hela Black Gloves. Dock kommer Martin (t.v) inte vara med ikväll.

Living XXL am Mittwoch is the shit

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det dåliga bloggandet. Men det finns en så enkel förklaring som att jag har fullt upp. Det är jobb på olika ställen och det är firande hit och träffa vänner dit. Eller, träffa vän är det i och för sig mestadels. Igår var det After Work på Living vilket var en stor hit (någon gång får du följa med Izabella). Nu har vi lokaliserat var alla snygga affärsmän gömmer sig. Är dom inte på jobbet är dom på Living på onsdagar. Första gången som jag faktiskt gillat att vara på Living. Musiken var helt enkelt kanon! Tyvärr är min kamera borta så jag ska försöka köpa en idag eller imorgon. Förmodligen mer imorgon, då jag jobbar till ca 17.30 idag och sen ska på spelning på Feinstaub med Black Gloves. Alltså, det är dom som ska spela. Carl philipp, Kilian och Luca mest, då Martin är på turné med Morning Boy.

Så ligger det till. Nu ska jag fortsätta sjunga barnsånger för Axel. Helst även idag så högt så att grannarna hör.

Tyvärr kära läsare

Ledsen.
Har inte tid att blogga.
Ska på Living på afterwork och fira att Yvonne fick tjänsten!
WOHO!

Pippi Långstrump

En sak är säker. Hon visste vad hon gjorde, den där Astrid Lindgren.
Vad hon gjorde? Helt fantastiska barnprogram såklart!

Nu ska jag och A kolla på när Pippi bakar pepparkakor.


Dag 13 - Vanliga fördomar om mig

Jag kan inte komma på. Alltså, fördomar om mig som same finns, absolut. Men då handlar det om fördomar mot samer, och inte om mig personligen. I och för sig tror dom som känner mig att jag lever enbart på pasta, vilket inte är sant. Jag blir upprörd när människor tror att jag fortfarande bara äter pasta med spaghetti och en liten makaron uppepå. Det är inte sant (längre). Det är jättelänge sedan jag åt så mycket pasta.

Men visst, det är väl fördomarna om mig som same som är de största. Att samer bor i kåtor, rider på renar till skolan och vill utrota alla rovdjur i hela världen. De fördomarna levde jag med varje dag i Sverige, men nu är det fördomar om mig som svensk som gäller istället. Så håll i hatten kära landsmän, som svensk är man (enligt icke-svenskar);
  • Snygg (det är i och för sig sant..)
  • bra på att häva sprit
  • lättfotad
  • blonda och blåögda (jag har fått höra fler än en gång att jag förmodligen inte är svensk utan asiat)
  • porrstjärna (alla svenska tjejer har väl spelat in en porrfilm?)
  • moderiktig (finns det ens ett ord som heter så?)
Det är några av fördomarna om oss svenskar.
Så jag kan passa på att flinka in här att det är inte Tyskar som är fula, det är vi svenskar som är snygga..
Catching!

Spam-mejl-virus-whateveritswenoying

Ejvin Renhuvud och Linn Wessman skickar ständigt mejl till mig. Första veckorna blev jag glad, för jag trodde på djupaste allvar att jag faktiskt fått mejl från dom. Sedan insåg jag snabbt (tydligen inte alltför snabbt) att dom hetsskickade virus/spam till mig.
Konstant.
Hela tiden.
And it never really ends..
Nu vädjar jag till dessa två människor. GÖR NÅGOT ÅT ERA MEJLADRESSER (EVENTUELLT DATORER).
Snälla?

När bokstäverna försvinner

Jag tänkte berätta om en av de saker jag hatar mest i denna värld.
Min Dator.
Jag köpte den begagnad, så jag antar att jag bör ge den cred för att ens hållit så här länge, men nu är dess glansdagar förbi sedan länge. Den klarar inte av att hålla uppe fler än två program samtidigt (därav min, numera, icke-existens på msn) och gör man ens ett försök så tar det ca 10 minuter att öppna programmet och ännu längre tid att stänga det. Använda det kommer inte på fråga. Visst, min dator är liten och smidig (jag har en mac. iBook g4 eller något sådant) men ska man kolla på en film, eller serie så är den värdelös. Inte bara det att man varken ser eller hör något, streamar man från internet får man räkna med hackande ljud och en bild som ligger efter sisådär en 10 minuter med talet (och mer och mer efter kommer bilden ju längre man ser).

Men nu är måttet rågat. Så länge jag var stensäker på var alla tangenter låg så gick det bra, men nu när jag börjat vänja mig vid tyska tangentbord (som är lite annorlunda) så blir jag lätt förvirrad av mitt egna bord.
Varför? Låt oss ta en titt.



So far so good, men tar vi oss en närmare titt så ser vi detta:



Just precis. Nu blir det genast lite svårare att se vars tangenterna ligger. Så länge jag skriver på löpande band går det bra, eftersom jag vet vars bokstäverna är. Men ska jag koncentrera mig på en specifik bokstav så blir det svårare.

Grej på önskelistan no1 - Ny Dator

En Tisdag

Jobbat har jag gjort idag. Sprungit in och ut i trädgården med A då det har regnat till och från hela dagen. Har just slutat prata med Madde (som jag ska försöka åka och hälsa på i Turkiet till sommaren. Någon som ska med?) och nu gör jag absolut ingenting.
Det tänker jag fortsätta med ett tag.


A dammsög hela nedervåningen idag. Inklusive soffor, stolar och mina ben.

Bigfoot

Kan fötter fortsätta växa efter att man har fyllt 22?
Kan dom hets-växa en storlek över en natt?
Inte det? Kan man bli tjock om fötterna då?

För då är det det jag har blivit..

I do

Jag har visst vänner.
Det råkar bara vara så att dom är utspridda över hela världen.
Det är både fantastiskt, och väldigt jobbigt.
Och fast dom är så långt borta
så är dom bara ett samtal ifrån mig.

Älskade vänner. Ni Är Fantastiska.

Queen of smalltalk

Igår när vi var på puben var jag, Yvonne och Eric (som jobbar där) och.. Ingen mer, där. När jag var påväg till toaletten hörde jag Yvonne ge sig på ett försök till smalltalk:

Yvonne - So.. You're working all by yourself today?
Jag (skriker) - DO YOU THINK HE NEEDS BACK UP?
Eric - I think I can handle our two costumers alone..


Nästa gång, försök med en annan fråga.

Dag 12 - Så här var jag i skolan

Snäll.
Ordningsam.
Duktig. Relativt åtminstone. I dom ämnen jag var duktig i, såklart.
Eller vad säger ni? Hittar jag på allt det här? Jag kanske var en bitch.. Vad vet jag.

I grundskolan var jag i alla fall rätt tyst av mig. Snäll mot alla och inte speciellt, utstickande. Jag var varken mobbad eller populär, jag hängde liksom mest bara med. I åttan pluggade jag stenhårt för att få bra betyg, och det höll på att ta kål på mig. Som tur var lugnade jag ner mig i nian och hann med att umgås med vänner, åka massa skidor och börja hänga på discon och afterskii.



Jag i sjuan (om jag inte minns fel)

I gymnasiet var jag inte lika tyst och jag tog för mig mer. Jag var fortfarande både snäll och duktig, men hade lite mer självförtroende än i grundskolan. Gymnasiet var jättekul, och jag minns att jag tyckte det var skönt att få möjligheten att börja om från början. Ingen kände mig eller visste vem jag var, så jag kunde vara precis den jag ville. Jag har alltid haft många vänner, genom hela skoltiden, och jag vill påstå att jag har kvar många av dom. Jag har alltid tyckt om skolan, men gymnasiet var snäppet bättre än grundskolan på grund av både lärare och ämnen. Ingenting gick upp emot teaterlektionerna på Valla.



Jag sminkad inför en teateruppgift i tvåan på gymnasiet (2006)



Jag tillsammans med klassens två Saror. Studentveckan (2007)

För att sammanfatta hur jag var under min skoltid väljer jag ordet; snäll.
Jag fick till och med ett stipendium när jag tog studenten. Varför? För att jag var snällast i klassen..

Måndag och ny vecka (brukar det iofs vara när det är måndag)

Idag har jag varit väldigt produktiv. I alla fall än så länge.
Efter min måndags-promenad så åt jag frukost och satte mig ner för att försöka få tag på vuxenutbildningen i Falun. Det gick mot förmodan hur bra som helst och jag fick svar på mina frågor. Sen har jag spenderat resten av förmiddagen med att kolla utbildningar, skriva ut blanketter, fixat lite smått och gott och nu är det mesta klart. Ska bara vänta på lite e-mail svar och sen skicka in de sista blanketterna så är jag färdigsökt inför hösten -11.

Nu ska jag försöka hinna städa mitt rum innan jag ska hämta pojkarna på FIS.

Och ja, det är fortfarande roligt att deras skola heter FIS. tihi

Fin-söndag med min vän

För att godgöra, gottgöra va?
För att gottgöra min dåliga bloggande..
Men herregud blattesvenska på mig.
Skit samma. Här kommer lite bilder (bloggutmaningen tar jag imorgon. Versprochen!):



Yvonne vid Main ikväll runt 19.30.



Efter en middag på Bull and Bear, Fredag 8.de April



Börsenplatz, fredag 8.de April



En del av Yvonnes väskinnehåll (och nej, hon går inte runt med en bag)



Barnen O leker i trädgården, torsdag 7.de April



A hjälper mig diska, torsdag 7.de April

Det var det jag hade att bjuda på i bildväg. Idag har i alla fall varit en väldigt fin dag. Vi låg ute och solade hela förmiddagen och runt 16-tiden tog vi oss ner på stan. Försökte komma in på ett glasscafé i Nordend men det var lönlöst. Kön gick ända ut på vägen. Så vi hamnade utanför Paulskirche (tjidtjie du vet där du drack glühwein eller vad det var, på julmarknaden) där vi åt glass (den var inte så god som i Preungesheims läskiga glasskiosk) och tittade på folk. Såg snygga killar och gick sedan och satte oss vid Main där vi satt tills vi blev hungriga. Traskade till Schweizerplatz där vi satte oss på en tapas-bar och åt. Gick sedan till O'dwyers där Eric var ensam, så vi underhöll honom med diverse historier innan vi tog en relativt tidigt buss hem.

Alltså vilken fin dag! Och jag lär njuta av den som kommer imorgon för sen ska det tydligen bli kallare. Så det kan ju ni stackare hemma i storm-Sverige i alla fall gotta er i..
.. om ni är elaka, annars kan ni tycka synd om oss som får tillbaka kylan igen på tisdag.
Kylan och kylan.. 15° kanske är helt okej ändå.

Helg-ledigt

Jag är hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen under helgen. Men är det 20 grader varmt i skuggan är det inte legitimit att sitta inne vid en dator. Så gårdagen bestod av stros på stan, lunch och en glass. Sedan lagade jag och Yvonne mat hemma hos mig som vi sedan avnjöt framför tv.n. Där satt vi sedan hela kvällen/natten.
Idag har vi legat ute i en varsin solstol och bara läst, pratat och njutit av värmen. Nu väntar jag på att Yvonne ska duscha klart så vi kan åka ner på stan och äta glass.

Så jag hoppas det är okej att jag inte bloggar något mer idag?

Jag tänker låtsas att ni säger ja.

x-traJöbb

Nu drar jag iväg på extrajobb hemma hos familjen Z.
Sen tänkte jag gå en sväng på stan innan det blir lördagsmys hemma hos mig.
Vädret är det fortfarande inget fel på, men det börjar ni väl ledsna på att höra.
Ha en trevlig dag!


Oma Rinks Sternthaler (hette restaurangen på riktigt)

Jag ska upp och jobba imorgon så jag ska verkligen inte bli långrandig, men jag måste bara säga att vi gjorde världens hit med valet av restaurang. Eller, Izabella var det som valde och vi andra hakade mest bara på. Tysk restaurang nära Merianplatz (alltså väldigt centralt). Vi satt utomhus på en innergård och flyttade sedan in runt 21.30. Maten var jättebra och servicen snäppet bättre (förutom den lille praoeleven som slängde ölunderlägg omkring sig och hällde en halv drink i Yvonnes knä). Jag är grymt nöjd och över det är Izabella glad.

"Vilken tur att jag inte besviknade er"

Det blev en jättehärlig kväll med god mat, dryck och massa snack. Tack för det tjejer!

Jag väljer att kalla det sommar

Idag har jag cyklat.
Och ätit glass.
Och solat.
Och spelat skipbo.
Nu ska jag sminka mig och sen ska vi träffa Izabella i Bornheim. Vi ska äta middag på en tysk restaurang som heter typ ohnuniko.

Mycket möjligt att det där sista var ett påhitt.
Namnet alltså. Äta ska vi.

Dag 11 - Min favoritbutik

Favoritbutik? Alltså menas det med en affär eller pratar vi gårdsbutiker? Mackar? Är det en butik? Nu ska vi se..

En butik är en lokal avsedd för detaljhandel.

I en butik av äldre modell finns varorna bakom en disk, där personalen samlade ihop varorna åt kunderna. I en självbetjäningsbutik kan kunden vandra runt mellan varorna, och betalar i en kassa. Självbetjäningsbutiker för dagligvaror kallas snabbköp.

Typer av butiker [redigera]

Enligt Wikipedia.

Dåså, då kan jag genast svara på att jag gillar alla typer av matbutiker då de innehåller mat. Mat är gott. Klädbutiker är också roliga för där finns det kläder, men dom bästa butikerna är nog ändå skoaffärer för, håll i hatten, där finns det inte bara skor det finns oftast Handväskor också! Därför är Görtz en av mina absoluta favoriter. Det finns dock en affär/butik/whateverit'scalled som är min absoluta favorit.
DM.
Jag är inte helt säker, men jag anar att DM bara finns här i Tyskland. Det som är extra bra med DM är att man kan köpa allt möjligt smink, hudvårdsprodukter, schampoo, balsam, ja you name it, för billiga priser. På DM har dom de flesta märken, för en billigare slant än i någon annan affär (dom har även sjukt billiga nagellack).På DM kan man även köpa strumpor, hårfärg, mat, skriva ut foton, köpa barnkläder (oklart varför jag skulle vilja göra det), toapapper och man kan fylla på mobilen. Dm är helt enkelt en litenliten guldgruva för de fattiga i dagens Tyskland. Det är liksom roligt att handla på DM eftersom man kommer ut med så mycket, för så lite pengar.

Mitt första Schwedengespräch

Så igår mötte vi upp herr Ryberg på en restaurang som heter Kubu (om jag inte minns fel), mitt emot Alte Oper. Vi socialiserade en stund utomhus i det vackra vädret medans det droppade in diverse folk (Schwedengespräch handlar om att den Svenska Handelskammaren bjuder in affärsmänniskor till en trevlig stund. Svenskar, tyskar som jobbar med svenskar, tyskar i allmänhet.. Ja lite så). Runt 20.00 tog vi oss in och blev bjudna på lite småplocksmat och sedan spelade Pär Thornberg både saxofon och piano. Det var gemytligt. Inte för att jag hade det minsta gemensamt med affärsmännen (och deras fruar) som var där, men ändock. Efteråt åkte vi singlar (läs; Jag och Yvonne) till O'dwyers där det var fullsmockat av musik-mäss-folk (det är musikmässa här i helgen. Den största i Europa om jag inte minns fel), trodde vi. Men så var det inte. Förutom oss var det ungefär 7 till, och vi fick sjunga en hel del innan vi bestämde oss för att ta sista U-bahn hem och sprang till bussen (helt ologiskt att vilja ta U-bahn och springa till bussen men när vi är i Sachsenhausen måste vi först ta en buss in till Konstablerwache och därifrån ta U-bahn).

Så var det med det och nu ska jag börja städa huset. Ikväll vankas socialisering med Izabella som kommit tillbaka från schweden. Oh vad jag har saknat henne.

Only the good die young

På Hooters var jag när någon drog av den här låten i en karaoke.



Darling, only the good die young.
Jag saknar dig förfan.

Snabb-update

Dagen har varit bra. + 20° varmt och strålande sol.
Barntimmarna är slut och jag har hunnit hem och bytt om.
Nu är det dags för Schweden Gespräch nere på stan. Det är lite oklart varför jag ska dit, men det blir nog trevligt. Så det blir inge mer bloggande idag. Efter Gesprächandet så ska vi nämligen försöka få med oss prällen på karaoke. Annars drar vi dit själva.
Vilka "vi" är vet ni nog vid det här laget. Men nu har Izabella kommit hem så imorgon utökas vårt par till en trio. Som jag har freuat mig!

Jag vill även passa på att gratulera världens finaste Caroline på födelsedagen.
Jag saknar henne så mycket så jag ibland får ont i magen. (hdgdl)


Tråkväder på Torsdagen (TpT)

Tråkigt väder det kommer bli idag.
Kl är 07:18, det är 10° och solen börjar gå upp.

Tråkigt, är ordet jag vill använda mig av.
Nu ska jag iväg på jobb. Ikväll är det Schweden Gespräch och jag och Y hoppas på snygga bankmänn.
Ja, jag hade lite problem med stavningen på ordet "männ" nyss.
Men det stavas väl med två n?

Bob says Nightie!

GOD



NATT



!


Dag 10 - Mitt bästa sminktips

Åh herregud! var min kommentar när jag såg vad dagens utmaning var.
Mitt bästa sminktips? Tjejen som inte lärde sig att sminka sig ordentligt innan hon fyllde 20. Tjejen som, vid närmare eftertanke, fortfarande inte kan sminka sig.
Men något jag tycker är snyggt är sotade ögon.
Sotiga ögon?
Nåväl, oavsett vilket så tycker jag att det är sjukt snyggt. Det kan bero på att jag passar bra i det (eller så beror det på att det helt enkelt är snyggt), då jag behöver myyycket svart runt mina ögon för att de ska synas. Jag har nämligen blivit välsignad med de (förmodligen) minsta ögonen i Sapmi. Ungefär lika stora som russin är dom, och vi ska inte tala om storleken på dom när det är vår.. Och ögonfransarna ska vi inte ens prata om. Är det någon som vet hur en rens ögonfransar ser ut? Ja, om ni vet det, så tänk er dom ögonfransarna, fast hälften så långa. Alltså, mina ögonfransar pekar rakt ner. Böjar jag dom, vilket jag måste, så pekar dom åtminstone rakt ut.

Tillbaka till de sotiga ögonen.
Sotade.
Whatever.
Eftersom jag inte själv kan ge något tips, så googlade jag "sotade (eller sotiga eller vad vi nu bestämt oss för att det heter) ögon" och fick fram den här bilden;



Så har vi idag lärt oss två saker.
  1. Hur man fixar till snyggt sotade ögon.
  2. Att det heter sotade ögon.

Nyjobb = kul



Förresten hade jag det bra på jobbet idag.
Han är så söt, min kompanjon.

In the Dschungel

Sitter vid datorn i kyrkan. Eller alltså, på kontoret såklart. Efter en dag med söt pojk-bebis så är jag tillbaka hemma och försöker få någon slags ordning på mitt sk. liv. Just nu är det studentdjungeln jag är ute och traskar i. Det är inte helt lätt, det här att inte veta vad som händer framöver. Jag måste liksom, gardera mig åt alla håll. Om jag inte får något jobb här, måste jag ha en utbildning (ev. jobb) att åka till i Sverige (ev. annat valfritt land). Får jag jobb här, så ska jag helst ha sökt någon liten distanskurs jag kan läsa medans jag jobbar. Tex försöker jag nu få tag på vuxenutbildningen i Falun, men då dom har lika många timmar telefontid i veckan som jag har ögon (alltså två. Två timmar telefontid nästa vecka), så är det inte helt lätt. Jag måste nämligen studera något/några ämnen till för att ens kunna söka sjuksköterskeutbildningen. Om det är det jag vill det vill säga.

Ibland vill man bara vara 16 år och ha en skola som säger åt en vad man ska göra, och när.
Och ibland är jag så lycklig över att jag numera är vuxen och bestämmer själv över mitt liv.
Ja, det är något tudelade känslor där.

Fast jag åt åtminstone världens förmodligen äckligaste tårta idag (dubbla kladdkakor med hallon emellan och chokladglasyr ovanpå. Skitäckligt var det. Nästan så man kräktes).

Nej, ironi fungerar inte lika bra i skrift..

My life in songs

Då jag fick fem personers svar på min fråga (sex kommentarer dock då tjidtjie svarade två gånger. Och du, jag är glad att jag efter så många år förstår varför jag kan hela Cher-skivan utantill), så är det min tur att svara. Då jag äger den här bloggen och gör som jag vill med den så tänker jag inte svara bara en låt. Jag kommer dock att avsluta med en låt som säger allt. Så här är min spellista på låtar som får mig att hoppa, gråta och skratta på samma gång. Spellistan som får mig att känna mest, och de låtar jag har flest, bäst och sämst minnen till.

  1. Bad Day - Daniel Powter
  2. Irgendwas das bleibt - Silbermond
  3. It's good but it just ain't right - The Hellacopters
  4. Dum av dig - Daniel Adams Ray
  5. Pokerface - Lady Gaga
  6. Summer of '69 - Bryan Adams
  7. Utan dina andetag - Kent
  8. Apologize - Timbaland/One republic
  9. Saved by the bell - Backyard babies
  10. Don't let me get me - Pink
Det där är inte listan på mina bästa tio låtar. Det där är en lista på låtar jag har sånna minnen till, och som får mig att må så bra ibland, och så dåligt ibland. Låtar jag har dansat till, skrikit mig hes och skrattat tills jag fått ont i magen. Låtar jag gråtit till, låtar jag knappt orkar lyssna på ibland. Vill ni höra varför jag valt just dessa tio låtar får ni kommentera så kanske jag skriver in det senare.

Så till låten som gör allt det dessa tio låtar gör, ensam. Låten som, för mig, är allt.
Så jag tänker inte ens säga mer än så. Förutom att det här, är låten;

Don't stop believing


Dag 09 - Så här ytlig är jag



Svårt. Oerhört svårt. Man ska vara nöjd med det man har, men hur lätt är det på en skala. Jag vill gärna tro att jag är nöjd, till och med glad, över hur jag ser ut. Fast även om mina dagar som osäker tonåring är förbi (TackOchLov!) så har jag dagar jag är mer vacker än andra. Dagar jag, enlig mig själv, ser gräslig ut. Och dagar jag, enligt någon annan, ser ut som en påse makaroner (makaroner?). Överlag är jag nöjd, jag är snygg. Men en sak jag gör, för att känna mig snygg, är att jämföra mig med andra människor. Kollar jag på Biggest Loser ler jag åt hur SMAL jag är. Så slår jag över till Top Model och tittar missnöjt ner på mina lår som flyter ut över soffan. På stan (speciellt här i Tyskland) ser jag dagligen människor som inte vet hur dom ska klä sig. Som tror att bara man har ett snyggt plagg, så sitter det snyggt hur man än ser ut. Eller så drar dom på sig allt lila dom har i hela garderoben, för det är ett safe card. Alla vet väl att lila passar ihop med lila? Även om det är olika nyanser (jag hoppas ironin framgick där)
Dock var det inte längesen jag inte kunde klä mig rätt. Det tog flera år, men nu har jag äntligen förstått vad mode och styling handlar om. Jag kan tycka att haremsbyxor är snyggt, men skulle jag sätta på mig ett par skulle jag se ut som en pingvin (och inte på ett bra sätt). Hatt är ashett, men jag har inte kropp för att bära upp en hatt. Det finns inte heller något snyggare än ett tight fodral med ett par klackar. Men herreiminhatt (hatten jag inte kan bära upp) kan ni tänka er hur jag skulle se ut i det? Nej, nu är jag nöjd med min kropp, och har lärt mig att klä mig utefter hur JAG ser ut och vad som passar till min kropp, inte efter vilka kläder som är populära. Till exempel har jag hittat en skjorta som alltid får mig att känna mig skitsnygg. Midjekjolar är en hit på mig, och drar jag bara på mig ett par klackar så ser jag genast smalare (och längre) ut. Det tog ett tag, men nu är jag nöjd med hur jag ser ut. Jag vet till och med vad jag ska ta på mig för att framhäva det som är extra snyggt på mig (och här vill jag slänga in ett tack till Izabella som lärt mig hur jag bör klä mig), och det är DET vi människor borde öva oss på. Att köpa kläder som passar sin egen kroppstyp, och inte kompisens, eller modellernas. Alla ser vi olika ut, och det finns (nästan) inga fula människor. Bara folk som inte vet hur dom ska klä sig.

Fast även om jag inte är 14 längre, så kommer jag aldrig att sluta jämföra mig med andra.
Och jag går sällan, oerhört sällan utanför dörren utan puder.

Blott en dag

Sådär. Hemkommen och hel (oklart varför jag skulle vara trasig).
Så var jag tillbaka ute i Bad homburg för ett tag, fast i Gonzenheim denna gång. Jag och A tog en promenad (eller han satt mest på sin lilla cykel och försökte nå fram till tramporna) in till centrum men vi tog oss bara till parken. Fann en gunga och sen satt han där, glad i hågen, i en timme. Efter att vi ätit lunch somnade han och sen var det dags att åka tillbaka in till stan (efter att Lisa kommit hem såklart). Hämtade barnen och ungefär sådär kommer mina dagar se ut framöver. Jag ser fram emot att utforska Baddan igen, jag bodde ju trots allt där i nästan ett år. Det känns i alla fall skönt att jag känner till stan sen innan. Allting blir lite lättare då.
Annars blåser det lite idag, så aningen kallare än dom 18° termometern visar är det allt.
Ikväll ska jag förmodligen hem till Yvonne. Kolla på BB och äta ost. Ja, vi "hann" ju inte äta upp all ost i söndags.

Och det var min dag. Over, and out.

Tisdag 05.04.11 [Fett tidigt]

Gute morgen allesammans.
Jag tänkte faktiskt enbart säga det, då jag ska iväg nu och sen inte kommer kunna blogga fören efter att jag har hämtat pojkarna på FIS (japp, skolan heter faktiskt FIS. Eller, det är en förkortning av Frankfurt International School, men ändock lite små roligt sådär.. tihi)


Bist mir zu hässlich und deine..

Hihio. Igår (fast det var egentligen i lördags) när vi var och hyrde film så hets-köpte jag en film i korgen bredvid kassan. Det är typiskt mig, att spontanköpa saker när jag inte ens är inne på någon affär där det finns något spännande. Som Lidl, Lidl är rena rama fällan! Jag råkar alltid komma hem med en film, hårfärg, halsduk eller dylikt. Passar jag mig inte kommer jag snart köra hem den där gräsklipparen som dom har inne nu..

I alla fall köpte jag Torkel i knipa, eller Terkel in trouble som den heter på tyska. Så nu har jag sett den, filmen. På tyska i och för sig, men det enda som var roligt var "F*ck off and die, du är för ful för mig och din morsa går för en hundring.." - låten då det är den enda jag egentligen hört ur filmen.

""Mach Dich vom Acker, bist mir zu hässlich
Und Deine Mutter treibts mit Pferden"
Und ganz ohne Gefühl
"

Toll varen, filmen. Nu ska jag gå och lägga mig då jag ska upp tidigt imorgon och jobba. Första dagen med lille A (och jag har redan berättat om detta jobb-byte. fyi) är det och jag vill ogärna dö av trötthet.

Sen att jag hade fel och inte alls sopade golvet (eller skurade heller för den delen) i kyrkan för sista gången förra veckan, är en annan femma.

Tre bilder från söndagens Familjegudstjänst


Mina tankar inför Katter

Jag håller på och läser boken "Was sich liebt, das küsst sich" av Rachel Gibson. Den är (so far) riktigt bra, en sån där chic-lit bok där man inte behöver tänka så mycket när man läser (för er som är intresserade heter den "Nothing but trouble" på Engelska). På sida 64 upptäcker jag något, som beskriver helt hur jag känner inför katter. Nu kommer ni få läsa på Tyska, men många som läser min blogg kan det språket, och ni andra får helt enkelt, Übersätza.

Wie ein kleines Kätzchen, aber Mark konnte Katzen nicht leiden. Katzen waren hinterhältig. In einer Sekunde betrachtete man sie noch und dachte: "Ach, was für ein süsses Kätzchen" und in der nächsten bissen sie einen in die Hand und rannten weg.

Så där är dom, kattj*vlarna.


Dag 08 - Mina favoritskor

Då jag för bara några inlägg sedan uttryckte min stora kärlek till skor (och till skorna jag då hade köpt) så är denna den klart svåraste uppgiften hittills. Jag älskar de flesta av mina skor, och de är mina favoriter olika dagar. Det finns ingenting som får mig att känna mig så snygg som ett par klackar. De bekvämaste (eller heter det "mest bekväma"?) skorna är (kanske lite otippat) mina converse (nu har jag bara tre par dock) och sandaler är väl det bästa man kan ha på fötterna? Mina stövlar är underbara, och jag dansar bäst i barkokhe. Men jag gör en kompromiss och utnämner topp tre (utan inbördes ordning).
  • Mina vita converse. Jag äger inga andra skor som är både snygga, passar till allt OCH är bekväma på samma gång.
  • Mina svarta pumps. Tjidtjie vet vad jag pratar om här. Dom är SJUKT snygga och inga andra skor ger mig sådant självförtroende som dom. Dom är sex i skoform.
  • Mina nya Tommy Hilfiger sandaler. I rest my case.

Verkausoffener Sonntag - Like this.

Igår var det Verkausoffener Sonntag, vilket betyder att de annars så väldigt stängda affärerna har öppet en speciellt söndag, en gång i halvåret. Alltså drog jag på mig shortsen och en tunika efter gudstjänsten och åkte ner på stan med Yvonne. Vi började med HM där jag köpte örhängen, en svart t-shirt och ett vitt linne. Sen mys-shoppade vi hela eftermiddagen. Tre filmer och en bok (allt på tyska) är numera i min ägo, och några lyckligt lottade personer ska få ett varsitt vykort. Oklart vilka. En middag på Fressgass och en glass i farten innan vi åkte hem för lite Big Brother och ost. Det var min söndag det. Att det även var ca 22° i skuggan och jättehärligt väder hela dagen gör inte saken sämre. Regnat har det dock gjort också, men det är bara bra. Då blir det snart fett grönt.

Förresten gjorde jag som jag sa och köpte mediciner (inte skor, men nära ögat vare) igår också.
Angelica - Hösnuvan. 1-0

BakOfram Frågestund

Jag vet att det brukar vara bloggaren som får frågorna och ska komma med svar. Men nu kör jag tvärtom. Jag har en fråga till er.

Vilken låt får er att le, gråta och vilja dansa på en och samma gång? Får jag minst fem svar så får ni veta min/mina. Det är väl fair? Alltså, den låt som river upp mest känslor i er. Bra, dåliga, det är ni som bestämmer.

Dag 07 - Bloggfavoriter

Jag läser mina vänners bloggar. Vänner, tjidtjies, två åabpor och en muahra. Det är det bästa, och lättaste sättet att hålla kontakten och koll på vad dom har för sig hemma. Borta. DärISverige. Ja ni förstår vad jag menar. Men utöver dom bloggarna så gillar jag Spiderchick grymt mycket. Hon skriver riktigt bra och jag skrattar högt när jag går in på hennes blogg. Sen finns det en blogg till jag läser. EN BLOGG som jag går in på, flera gånger, varje dag, och jag känner henne inte überhaupt. Jag är inte jättestolt över detta, dock kan jag inte sluta läsa den. Bloggen.

Om lilla Mikaela som är 15 år och mamma.

Statusuppdatering



Igår sov Yvonne hos mig. Hon orkade dock inte bädda ut madrassen så hon kröp ihop på kudden.
Idag är det soligt och fint igen. Det ryktas om mindre sol på eftermiddagen, men det är helt okej. Just nu håller jag på att baka bröd till dagens Gudstjänst som börjar om en halvtimme. Familjegudstjänst med sång av barnkör-barnen. Elias ska sjunga med. Lille sparven. Sen blir det kyrklunch och sen, vet jag inte mer.

Så drömde jag om lill-Jonas inatt. Han var så söt och förföljde mig som ett spöke. Rätt irriterande var det, han skulle liksom följa med mig överallt och vara kär i mig. Så fick jag hans cd-skivor och fem gosedjur. Tack kompis.

Yvonne är otillfreds med sin obefintliga bränna

Yvonne - MEN! Jag är ju så blek så det ser ut som att jag har rymt från bårhuset!

Varning för skryt (och sol)

Med risk för att låta.. Skrytig (är det ett ord?) så tänker jag berätta för er (och sedan lägga in bilder) hur varmt det varit idag. Vill ni inte veta, sluta läs NU!

Idag har vi haft 20°, i skuggan. Det har varit underbart. Jag har gått omkring i kjol och linne hela dagen, och jag har till och med solat.. wait for it.. I BIKINI! Så dagen har bestått av att njuta av det underbara vädret, umgås med familjen, grilla och sedan avslutade vi med en film (Knight and day). Andra saker som har hänt idag är;
  • Jag har cyklat
  • jag råkade köpa Torkel i Knipa. På Tyska.
  • Anders facerapade mig (nu väntas ljuv hämnd)



Där fick ni även en skymt av min nya kjol jag köpte i fredags. Strunta i mina vita fötter, benen bara råkar vara aningen brunare.

Dag 06 - Dåliga vanor och laster

Om ni bläddrar ner två inlägg så ser ni en av mina laster. Sen om den är dålig eller inte lämnar jag osagt. Är det något jag skulle övertrassera kontot för så är det skor. Skor i alla former och färger (jag lever nämligen, som de flesta kvinnor, efter mottot; "Man kan aldrig ha får många skor").
Choklad, är annars en last jag har. Men jag är osäker på om dessa två laster kan kallas dåliga.
Fast i och för sig. Om vi ska sammanföra en av mina laster med en dålig vana så kan vi säga så här; Jag har sällan (läs; i princip aldrig) allergitabletter, ögondroppar eller mediciner med ett bäst-före-datum som inte gått ut hemma. Jag köper som sagt hellre skor (eller choklad, handväskor, en ny klänning, fler skor..) än mediciner. Jag till och med glömmer bort det och får sedan pina mig igenom våren (eller dö lite halvt på ett flygplan mellan Tyskland och Sverige).

Så imorgon ska jag leta reda på närmsta söndags-öppna apotek och inhandla mediciner jag behöver för att klara mig igenom våren.

Eller så åker jag ner på stan och kilar in på HM och klämmer på dom där snygga skorna jag såg härom dagen..

Vaknade man och det var sommar

Jag tänkte skriva om att vi, igår, efter maten åkte till Sachsenhausen. Sa hej till dom på Anglo, pussade nästan på Sascha och smet in på Hooters där vi brände av en karaokelåt innan vi avslutade det hela på ett fullt O'dwyers. Sen åkte vi hem med en taxifahrer som var lite otrevlig och ville köra oss fel hela tiden. Så sa han Fütze och släppte av oss. Fin kille det där.

Men nu hinner jag inte skriva mer för det är 20° i skuggan och jag har satt på mig bikini.
Japp, det där var menat som skryt.


Ett försök till Tapas.

Jag satte på mig skyhöga klackar och tog mig bort till Bornheim. Där kilade jag och Yvonne in på Tierra Verde och fick ett bord bak i skamvrån. Då servitrisen väl fann oss så sa hon med ledsen röst att de tyvärr missat att det blivit sommartid (vem missar det en hel vecka? Vars har hon varit liksom.. Sovit värre än Törnrosa?) och hade fullbokat så "die Arme Jungs" i köket hade fullt upp, men om vi var beredda att vänta så kunde hon ta upp vår beställning. Vi beställde diverse ting och dryck och sedan började den långa väntan (låter som en bra titel på en film).
Efter 40 minuter fick vi drycken.
Efter 1 timme fick vi hälften av maten (vi åt tapas).
Efter 1 timme och 30 minuter fick vi resten.
Förutom det så var maten god (i och för sig hade jag kunnat äta upp mattorna på väggen vid det laget. Jo ni läste rätt, det hängde mattor på väggarna), servitrisen var snäll och restaurangen mysig.

Men det känns som en klen tröst så här i efterhand.

Att hitta den perfekta skon

Idag har jag varit på stan. Mötte upp Yvonne strax efter 12 och började dagen med att smita in på Görtz. Där satte vi av mot rulltrappan, då Yvonne tidigare spanat in ett par Tommy Hilfiger skor som hon ville prova. När jag har glidigt omkring bland de underbara skapelserna ett tag ser jag dom. Mina sommarskor. De skor jag saknat hela mitt liv och nu fanns dom där! Jag snappade åt mig en sko och när jag satte på mig den kände jag mig som Askungen. Den satt perfekt och jag började nästan gråta så fina dom var. Bad om den andra skon också och när jag sedan stod där framför spegeln i mina framtida sommar-sandaler så kunde jag inte sluta le. Jag måste erkänna att jag struntade i prislappen och genast stövlade fram till kassan. Nu är dom mina. De vackraste skorna i världen.



Är det bara jag som känner mig så här när jag hittar de perfekta skorna?

Stadt

Igår mötte jag upp Yvonne på stan och vi hann strosa runt lite och komma på att vi ville shoppa, innan vi tog bussen över till Sachsenhausen. Vi hamnade på Sam's Sportsbar där vi kollade på kvinnor som slängde varandra runt i en ring och åt Pommes. Alltså, kvinnorna var på tv och det var vi, inte dom, som åt pommes. Så gick vi till O'dwyers, träffade på Marco och Christian och hela puben. Björn hade kommit tillbaka från Aussie och jag och Yvonne drog av en låt innan vi tog bussen hem. Det var skönt. Att finnas på stan, strosa omkring och träffa människor som känner och tycker om mig.

Nu ska jag göra samma sak, fast dagtid, innan vi tar och gör samma sak igen senare. På natten.

Happy B-day Jamma

"You and Maja Liljeberg"
Facebook friends since September 2007

Men jag gissar på att vi känt varandra snäppet längre. Oklart när jag började förskola, men det var åtminstone då vi "utbybarn" fick komma ner på byn och träffa fler människor än grannen och hans kusiner som sporadiskt hälsade på. Jag kommer ihåg att jag tyckte Maja såg ut som en kines, att hon hette Lilleberg (hon var ju så liten!) och inte hade någon pappa. Så var det med det.

Idag fyller hon 23 år. Det betyder att jag gör det samma om mindre än 8 månader. Det betyder att Maja är född 1 april (och där drar vi i huvudet alla skämt om de stackars små krypen som är födda på denna skämtets dag). Maja fick alltid påskpresenter i form av kycklingar, ägg och fjädrar på sin födelsedag. Jag skulle gärna tro att hon kan öppna ett påsk-museum med alla ting hon fått genom åren. För inte har hon slängt några av presenterna inte - iKKE!

Det jag försöker säga här mitt i natten är GRATTIS.
GRATTIS älskade, fina Maja. Lilla Jamma. Jag tycker om dig, så enkelt är det. Med dig känner jag mig trygg och jag litar på dig till hundra procent. Jag är glad att jag har dig i mitt liv och jag hoppas du vet vilken fantastisk människa du är. Puss.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!