Att vara strömlösa

Som ni kanske vet så kom en storm på besök hemma hos oss. Det har blåst ner en väldigt massa träd vilket skapade strömavbrott i nästan hela Jämtland. Jag befann mig vid dettatillfälle i Mittådalen, och när vi vaknade utan ström så kändes det ändå okej. Efter 24 timmar... Inte lika okej. Vi klättrade tillslut på väggarna, hade inget batteri i mobilerna och var allmänt sura på vårt tillstånd. Ungarna var även dom lika uttråkade (speciellt med tanke på att det enbart var ljust 4 timmar mitt p ådagen då vi kunde läsa, spela spel och leka utomhus) och gick sonika och satte sig i bilen där det gick att kolla på film. Alltså, det är ju roligt nästan jämt.



Efter 35 timmar fick vi strömmen tillbaka. Trevligt att bo i Mittådalen som ingen vet om att det finns.

Mellandagsyra

Nu är det nästan en vecka sedan jag bloggade ordentligt. Det har varit full rulle, jag har inte varit i samma by en enda dag (typ). Jag har hunnit med en liten julafton i Mittådalen, framtidsmöte med ungdomarna i samebyarna här i söder och lite hälsa-på-besök i Storsätern. Slakt i höste, en massa bilkörande och en hel släktträff. Vi åt (asgod) middag på Eriksgården och blev sen kvar och drack öl tills dom slängde ut oss. Nu är jag tillbaka i Sveg och har hämtat mig från alla bravader. Jag firar nyår här och blir kvar några dagar innan det bär av mot Falun. Det är fortfarande lite oklart hur jag ska ta mig dit, men det löser väl sig. tillsvidare kan jag bju på några bilder från vår eminenta släktträff. Håll tillgodo. 


Likisar

Jag fick en fin julklapp av min bror. Tone fick en lika fin av sin far.


Julafton i Sveg

Julafton igår var härlig. Att fira med barn är det bästa som finns. Vi slappade, fixade mat och tillslut (till alla barns glädje) kom tomten. Granen var ju inte lite full med julklappar och efter att allt var utdelat föll den ihop mot väggen. Jag fick jättefina klappar och åt så mycket god mat att jag tillslut dog i en liten hög på soffan.
Vid 23-tiden var vi på julaftonsmässa i kyrkan här i Sveg, det var mysigt.
Nu ska vi snart pallra oss iväg till Mittådalen för julfirande no.2.

24. Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

  1. Vi hade tapas-kväll hemma hos oss. Åt massor av god mat och spelade spel tills grannarna klagade.
  2. Jag var inte bara på en, utan två fina dejter.
  3. vi såg den nya twilightfimlen på bio
  4. Jag fick flyga hem till jul
  5. Jag har shoppat. Ting jag är oerhört nöjd med.

23. Berätta om ditt bästa julminne.

Mina jular har alltid varit fina, för det mesta. Jag är skilsmässobarn så alla jular från det att jag var 10 har jag firat två jular. En med tjidtjie och en med aehtjie. Jag måste ändå säga att förra julen var riktigt fin, Jag jobbade så tjidtjie, Marika och vielle kom ner till Frankfurt över julhelgen. Vi firade jul med prästfamiljen och det var asmysigt. Jag var glad att ha delar av min familj där, och samtidigt få fira med min Frankfurt-familj (som trots att dom flyttat till Sverige nu alltid kommer vara min Tysk-familj)

Julaftonsmorgon

Celina kom ner vid 07.20. Helt godkänt för att vara en 7 åring på julafton om ni frågar mig. Vi har kollat på tigers film och väntat på att ungarna Edén ska vakna. Nu är Muahra kramad på (jag alltså) och julstrumpan länsad. Herre som jag har saknat dom små trollen.. Jag behöver inga fler presenter nu.


Julminnsan

Ja ni vet.
Igår kom Celina hit och sov på golvet (ja hon fick såklart en madrass också) så idag har vi myst runt vi tre systrar som varit närvarande. Jag och lillan har även hälsat på hemma hos Lisa (s föräldrar) med familj och bytt julklappar. Sen är alla mina prov skrivna så jag kan verkligen ta semester nu. Jag ska spela lite spel med lillan och sen är det bara lillebror som saknas för att vi ska kunna packa syskonbilen och åka ännu längre norrut till syster nummer 5 (som egentligen är är syster nummer 1 men okej). Jag längtar, det ska bli så skönt att få fira hela julafton hemma hos familjen Andersson/Edén.

god jul på er alla, och frid vare med er.



22. Berätta om något som du är beroende av.

Förut var jag beroende av snus. Och choklad, har jag också varit beroende av. Jag har aldrig varit beroende av att träna, vilket kan tyckas vara dumt. Nu för tiden skulle jag vilaj påstå att jag ahr mina beroenden inom kontroll. Jag är inte längre beroende av snus eller choklad. Jag har inget beroende som får mig att må dåligt, eller får andra att må dåligt. Jag röker inte, jag dricker inte (mer än andra i min ålder) och jag har inget slags konstigt beroende där jag måste duscha minst tre gånger på en dag.

Skulle jag tvingas komma på ett litet beroende så får det nog bli att jag blivit en hejjare på att shoppa. Alltså, jag shoppar mycket mer (och dyrare..) än jag gjorde för några år sedan. Det är knappt något beroende, men hittar jag något jag gillar slutar det alltid med att jag tar en extra barnvaktskväll och sedan springer tillbaka till affären för att köpa det. Tur att det inte straffar någon annan än mig själv. Mig själv och mitt mat-/ölkonto.

21. Berätta om någon som du älskar.

Jag älskar många.
Vilken tur jag har haft, som har så många i mitt liv som jag verkligen älskar. Mest älskar jag mina syskon, allihopa lika mycket, men på olika vis.
Marika älskar jag. Hon är vacker, godhjärtad och rolig. Jag skulle göra vad som helst för henne. Så ska jag berätta om en jag älskar så är det Marika. Hon är 16 (17 om mindre än en månad), bor i Falun, går danslinjen på samma gymnasium som jag gick och har en pojkvän i Funäsdalen. Så är hon duktig på att sy, och läser mycket. Vi skrattar åt samma saker och sover alltid i samma säng när vi ses. Jag pussar alltid lite för mycket på henne men hon låtsas att det inte gör något.


Update. Hemma i Falun

Nu är jag på plats i Falun. Hela resan gick otroligt lätt och smidigt och jag hade till och med sällskap bitvis. Igår firade vi lill-kusinen som fyllde 10 och sedan såg jag och lillasyster på en film. Nu ska jag sätta mig och skriva ett arbete innan lillasyster no.2 förväntas komma hit. Imorgon ska jag träffa Lisa m. fam och sen åker hela syskonskaran till Sveg för uppesittarkväll innan det är julafton. Alla syskon kommer att vara samlade, det måste vara något slags rekord.

Jag kommer jag kommer jag kommer jag är nästan där

När ni läser detta sitter jag (förhoppningsvis) på flyget påväg till Schweden för lite julsemester. Man kan gärna säga jullov, men eftersom jag inte längre går i skolan så får jag inte lov, jag får semester. I alla fall borde jag landa någon gång runt 12.30 och sedan ta tåget till falun runt 14-tiden (visst är det underbart vilken koll jag har). Anlända till tågstationen bör jag göra typ 17. Eller något sånt.


Nu kommer jag! Fast inte i en bil då men ändå.

Att packa

Jag tror jag är (så gott som) fördigpackad nu. Det s om alltid bekymmrar mig i denna fas i ett resande är hur lite jag har packat. Jo ni hörde rätt, jag blir alltid orolig när jag ser hur lite som ligger i min resväska. Nu har ju alla julklappar redan skickats till Sverige, men fortfarande får jag igen min väska hur lätt som helst. Och jag behöver inte ens ta ett extra stort bagage för att få plats med allt. Jag kom även på tidigare idag att jag är så illa tvungen att släpa med mig datorn också, så det blev ännu en sak att bära omkring på. Även måste läroböckerna (i alla fall en) med också. Kära värld jag kanske inte alls har packat färdigt..

I alla fall har vi styrt upp så minstingen slipper sitta ensam i en rutten butik på självaste dopparedan. Lille farmor ska få en ål (en öl och en Gert) i julklapp och vår bror har ingen koll alls.

Allt är precis som det ska vara. Imorgon flyger jag hem till Sverige.

20. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.

Jag önskar mig ett skidställ. Täckbyxor och en snygg svart jacka. Täckbyxorna får gärna vara en annan färg, men jackan ska vara svart. Så jag kan använda den i stan också.

Annars önskar jag mig smörgåstårta.
Att få åka bräda.
Pussa på mina ungar.
och att den här julen blir något speciellt.

Fast det gäller nog snarare året. Alltså nästa år. Att det blir något speciellt. Det vore fint.

Att ha bjudning

Igår bjöds det på finmiddag på Eckenheimer Landstr.
Jag, Yvonne, Iza och Anna gjorde tapas och frossade i. Carl P kom förbi senare också och bidrog. Vi åt massor, drack fin-sekt och spelade spel. En helfin kväll om ni frågar mig. Efteråt åkte jag, Yvonne och Anna ner på stan och tog en öl på Schöne Aussicht. Marco kom förbi och gjorde oss sällskap innan vi tog en roadtrip till Dreieich där Anna bor. Det var ju också en sak att göra kl 1 på en måndagsnatt.



Es Schneit!

Fram till för någon minut sedan har det vräkt ner snö här i Frankfurt. Det ryktas dock om att det ska regna bort under dagen (vilket jag hoppas så flygplan tar sig dit dom ska inom de närmsta timmarna.. Och dygnet)
Jag hade dock glömt bort hur mycket jag tycker om snö och det spratt till i hela kroppen när jag klev utanför dörren och insåg att det snöade. Lycklig, var jag då. Är fortfarande. Nu ska jag städa, packa och äta frukost. Inte nödvändigtvis i den ordningen.


Vår bakgård just nu.

19. Berätta om en vän som bor långt bort.

Jag ska berätta om min vän Johanna som bor längst bort (närmligen bestämt North Carolina i USA). Vi träffades när jag kom hit till Frankfurt som au pair våren 2008. Hon kommer från Östersund och var en liten bit hemma när jag flyttade till ett annat land. Johanna är rolig, snygg och en fin vän. Hon gav mig trygghet och en otroligt rolig tid här. Nu bor hon med sin man (som snart verkligen kommer hem och bor med henne! Hurra för det!) i USA och det är ju kul för dom, men rätt trist för oss här på andra sidan kan jag säga. Någon gång ska jag bannimej få mig råd att åka dit. Även fast det är väldigt längesen vi pratade ordentligt eller sågs, så tycker jag fortfarande otroligt mycket om henne. Hon är en sån person jag inte vill släppa, aldrig.


Gammal bild på Johanna (tv.) och Caroline (th.) Båda två saknar jag otroligt mycket. Caroline hoppas jag få se i Mars (?!!?) och Johanna, ja vem vet! Kanske åker hon hem till Östersund snart (?!!?)

En inköpslista

Dagens inköpslista (jag har även lagt till strumpor);



Yvonne tycker att våra gäster kan ta med sig en varsin rulle toapapper ikväll så behöver vi inte köpa det heller. Check!

Andra dagen

Det är min andra dag på semestern och dagens schema är även det fullspäckat. Ska snart ta mig ur sängen för att åka ner på stan och inhandla det sista inför Sverigeresan (så som strumpbyxor, julklappar osv). Sen ska jag ut med grejer till Bad Homburg och sedan handla mat för att sedan kunna ta emot vänner hemma hos oss. Vi ska ha tapas-kväll och sen kanske gå ut lite.

That's pretty much it. Jag ska bara ligga kvar i min varma säng en liiiten stund till.

To hold a tiny persons hand while walking through life


Att plötsligt vara vuxen

Idag har jag och Anna tussat runt här hemma. Min sambo for till.. Ja nu vet jag inte alls vars hon har farit, men borta är hon fortfarande i alla fall. Jag och Anna har roat oss med att storstäda precis hela lägenheten (förutom Yvonnes rum). Det är skrubbat precis överallt och nu luktar det rent i hela vårt hem. Det luktar även knäck, då jag fick ett ryck och gav mig på ett nytt försök att göra knäck då min senaste laddning blev lite väl mjuka. Anna satte jag på att slå in alla mina julklappar, så nu är även det fixat. Imorgon ska jag åka hem till Lisa och lämna hela säcken (okej, så stor är den inte) så slipper jag släpa den till Falun. Perfekt eftersom jag inser nu att det inte finns en chans att jag hade fått med mig alla klappar hem till Sverige. Inte alls hade det gått.

Nu ska jag sätta på svensk web-tv och mysa vidare. Hohojaja så duktiga vi har varit idag.


Liten Ålänning packar in julklappar till folk hon inte känner. Fint, om ni frågar mig.

18. Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.

Jag har massor av platser jag vill besöka innan jag dör! Till exempel vill jag resa till Kina, Nya Zeeland och Australien. Ryssland är ett land jag också vill se, och USA är ett måste. Kanske Canada, och Island. Helst vill jag se frihetsgudinnan och vandra på kinsesiska muren. Dessa platser är platser jag vill se innan jag dör, ska jag välja en plats jag måste besöka innan jag viker hädan så är det Hollywood.

Innan jag dör, måste jag se Hollywoodskylten IRL.

(Jag måste även äga ett par Manolo Blahnik och en Louis Vuitton väska.. Om ni undrade)

17. Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.

En perfekt dag. Frukost med fina vänner på något bra uteställe. Stros på stan och sedan gärna någon timmes jobb med fina barn. Kanske lite häng hemma, middag på stan och sen lite häng på ett favoritställe. Allt detta med en eller flera vänner, helst en syster eller bror om det är möjligt. Så för att sammanfatta en, för mig, perfekt dag så är det vännerna som gör den perfekt. Det är något som är viktigt för mig, mina vänner.


EN perfekt dag <3

En glöggfredag

Igår jobbade jag och sedan spontanhandlade jag en billig blus och åkte hem till familjen Emmerich för lite glöggmingel. Det bjöds på pepparkakor, lussebullar och tunnbrödrullar(med bla. Lax FETTGOTT) och sedan lite singstar på det. Efteråt träffade jag Anna på stan. Vi promenerade bort till Sachsen och träffade vänner som vi drack öl med hela natten. Det var så fint så. Skönt att både träffa vänner och dricka öl. Fin symbios liksom.



16. Berätta om hur du var när du var liten.

Gu'. Det kan nog hellre min tjidtjie svara på. (Tjidtjie hur var jag?)
Men jag var nog snäll. Typ, liten, söt och hade bra fantasi. Lekte väl som andra barn.

Jag vet, ärligt talat inte hur jag var. Jag skickar frågan vidare till tjidtjie, som får kommentera här så lägger jag in det i inlägget sedan. Okej? Vad sägs om det tjidtjie? Bra, då säger vi så.

Jag och Jonas som påskärringar i Mittådalen. Jag kan inte ha varit mer än.. 4-5 år gammal?

Att inte komma hem

Igår åkte jag direkt från jobbet till Oskars balett för att kolla när di små dansade för föräldrar, syskon och.. Barnvakter. Sedan tog jag med den lille pöjken hem och väntade på att lillasyster skulle anlända från sin julfest (föräldrarna var även dom på varsin julfest). Det blev en sen kväll/natt så jag sov över i deras bäddsoffa och blev bjuden på frukost imorse. Min Iphone dog även den under nattens gång så jag var rätt avskärmad från verkligheten. Både skönt och helt stressande. Nu ska jag snart bege mig ut i regnet (det fullkomligt vräker ner idag) och passa småpojkar innan det ikväll är dags för glöggmingel hos samma familj jag sov hos inatt. Imorgon ska jag jobba sista dagen innan jag tar semester, jag hoppas på uppehåll så vi kan gå ut, men antagligen får jag spöregn och storm.

Det ryktas nämligen om oväder idag. Så som det ser ut nu tror jag att det är sant.

15. Berätta om en av dina favoritböcker.

Jag har inte en favoritbok, men jag har en favoritserie. Det är Margit Sandemo som har skrivit Sagan Om Isfolket. Det är en serie på typ 45 böcker (eller något liknande) och handlar om en hel släkt. Det börjar med Silje och Tengel (47 böcker är det såg jag nu när jag googlade det) som får barn, som får barn som får flera barn osvosv. En del i släkten är "trollkunniga" och en del är helt vanliga. En del är goda och ett par stcyken är onda. Dom ska bekämpa sin urfader (en annan Tengel. Tengel den onde, den andra är Tengel den gode.. Gu' så komplicerat jag gör det) som är väldigt ondskefull. Eh ja, det är i korta drag vad hela serien handlar om, men de olika böckerna handlar liksom om, olika personer i släkten och deras historier och liv. För att wrap this underbara recension up, så är det helt underbara böcker, jag älskar namnen och jag älskar att dom är så speciella. Gillar du inte att läsa om övernaturliga ting så är det ingen serie för dig, men jag fullkomligt älskar dom (man får även med lite djävular, änglar och demoner också. Gotta love it). Jag ska göra en rajd hemma hos muahra och läsa om serien nu i jul. Okej, kanske hinner jag inte läsa ALLA 47 böcker, men en bit på väg kommer jag komma.


14. Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.

De finaste bilderna på mig har min kära mor tagit. Hon är en fantastiskt duktig fotograf, tycker jag. Sommaren 2009 bestämde jag och tjidtjie oss för att, bara vi, vandra upp till vår stuga i Stentjärnarna. Jag hade aldrig varit där på sommaren, och det var längesen jag var till fjälls just då, så vi gick upp en dag och gick ner den andra. Jag minns inte vad vi gjorde, förmodligen spelade vi kort, åt god mat, drack vin och sov. Det är lite det man brukar göra där uppe i fjällen, sova. Vila, läsa och ta igen sig. Vi pratade inte speciellt mycket, vi njöt mest av varandras sällskap. Det är nog ett av mina nyårslöften inför 2012. Att gå dit igen, tillsammans med min fina tjdtjie. Det var två fina dagar, ibland behövs det inte mycket mer, för att själen ska må bra.


13. Berätta om din favoritsak i ditt hem.

Åh, så himla lätt. Jag hade i och för sig kunnat skriva "Yvonne" men hon är ju ingen sak, så det får vara. Istället är det kylskåpet som är min absoluta favoritsak i vårt hem. Den ger mig (oftast) mat, och kan åtminstone hålla den lilla mat vi handlar i bra skick. Den är rätt välfylld, för det mesta, och det är något jag gillar hos ett kylskåp.

Alltså mat, gillar jag ju, därav kylskåpet som favoritsak i mitt hem. Okej, kanske är skafferiet också en av mina favoritsaker, men mest kylskåpet. Skafferiet kan ju vara lite varsomhelst, liksom.

Nu lät det som att jag har skafferiet i min garderob.

Vore i och för sig en idé...


Världens bästa sak att ha i sitt hem <3

Lucia

Eftersom jag redan kört ett X antal Luciatåg så var jag därmed färdig med lussandet, trodde jag. Lisa lurade med mig att lussa för de tyska små barnen på K's dagis, och det var uppskattat. Mest av K's, hon njöt verkligen av att få vara Lucia och visa upp denna (askonstiga..) svenska högtid för sina vänner. Resten av dagen gosade jag och A omkring. Åt lussebullar och lekte i trädgården. Nej, ingen snö så långt ögat kan se, och glad är jag för det. Snö i innerstan är inte speciellt hett.


Brödfest!

Nu är Hanna här och vi bjur på brödfest. Efterrätten består av lussebullar och glögg. Hujedamej så vuxen jag är.


Jöbbjöbb

Nu är jag och barnvaktar två fina pojkar. Det var egentligen bara det jag ville säga. Och att det bara är en vecka kvar innan jag får julledigt. Jag skulle egentligen försökt plugga idag, men det gick sådär med det alltså. Istället kollade jag på Family Guy och sjöng julsånger. Mest en julsång, jag är lite nervös inför söndag nämligen. Men det blir bra, det blir det. Idag fick jag förresten blommor från kyrkan. Som tack för hjälpen. Mina favoritblommor (mest för att jag önskade det av Yvonne som köpte blommorna..)


12. Berätta om någon som du saknar.

Det finns många som jag längtar efter. Har man valt att bo i ett helt annat land än sin familj och flertalet av vännerna får man liksom skylla sig själv. Jag längtar efter dom. Mina föräldrar, far-och morföräldrar, mina syskon, syskonbarn, kusiner och mina vänner. Längtan är en sak, saknad en helt annan. Jag har en saknad större än jag trodde var möjlig. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom (det är konstigt det där, inte en enda dag går förbi utan att jag tänkt på honom). Att sakna är jag van vid nu, jag har förstått att jag alltid kommer att sakna. Jag vet att jag kommer få leva mitt liv med saknad skrivet i mitt hjärta. Ändå gör det ont emellanåt. Ibland lyckas jag sakna med ett leende på läpparna. Sakna, och vara lycklig för tiden jag fick. Ibland är det svårare, ibland saknar jag med sådan smärta att jag inte vet hur jag ska göra för att fortsätta andas. Just idag är en bra dag. Jag saknar och det är okej. Det måste det vara ibland, okej.

Men ni ska bara veta hur mycket jag saknar honom. Det som gör allting en aning lättare är att jag vet att jag inte är ensam. Inte är ensam om att sakna någon så mycket att det gör ont. Vi är många som saknar, och jag känner mig inte lika ensam då. Det är dock dom orden som är det enda jag skulle vilja säga till honom. Om jag fick säga en enda mening till honom, en mening som han skulle kunna höra vore det just detta;

Jonas, Jag Saknar Dig.


New Years Eve

Har nyss varit och sett filmen New Years Eve med en hel drös kända ansikten i. Det roligaste med filmen är att Zac Efron var bäst (och hon som spelar förvirrad catering-kvinna.. Oklart vad hon egentligen heter). Men i övrigt var det en bra och absolut sevärd film. Jag fick mest lust att ut och dansa när jag hade sett den. Fick jag inte.

Nu sitter jag i soffan och myser. Vill gärna göra te men det är för jobbigt så jag äter chokladtryffel och slösurfar istället. För övrigt är jag glad och plötsligt inte lika glad över att åka hem till Sverige i över två veckor. Tur det inte är längre, lite så.

Det är tydligen inne att vara huslig.

Idag har även jag och min sambo provat på livet som bakerskor. Knäck och lussebullar har vi bakat. Allting blev asbra. Vi har dock insett att vårt hem inte är speciellt välutrustat med köksgrejer, så när vi skulle pensla bullarna fick vi improvisera.


11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.

Eftersom jag inte har den blekaste aning om vad jag vill jobba med när jag blir stor så är det svårt att svara på detta. Fast såklart, jag vet ju vad jag vill bli när jag blir stor.

Mamma.


Jag med min lilla loppa Anna nyårsafton 2009.

10. Berätta om vad som finns i din väska.

Detta är vad jag fann i min väska när jag helt sonika tippade den upp och ner;



  • En bok (just nu - Livet Delux av Jens Lapidus
  • Två stulna Ryberg-pennor
  • En liten necessär
  • En plånbok
  • Ett par vantar
  • En nyckelknippa
  • En tampong
  • Två hårnålar
  • Ett lypsyl
Slut på innehåll i dagens handväska (jag har några stycken och har sällan samma väska mer än två dagar i rad. Oftast byter jag handväska flera gånger per dag. Jag gillar handväskor)
Det var ju rätt ointressanta grejer. Det ska dock bli spännande att se vad Yvonne svarar på denna fråga. Den kvinnan har det mesta i sin handväska. Exempelvis en stämgaffel och clementiner. En gång hade hon bananflugor i sin handväska (på grund av för många clementiner).

Plötsligt en morgonmänniska

Igår somnade jag kanske vid halv 2-tiden. Idag när jag vaknade av att solen sken in genom jalusinerna (eh) så tänkte jag nöjt "Gud vad skönt att äntligen få sova ut".

Då jag tittade på klockan var den bara 10.

Jag har blivit gammal, inte sant?

Men så.värt. Nu har jag hela dagen på att njuta av solen som tittat fram. Sen i eftermiddag är det dags att pallra sig upp till kyrkan får året stora luciatåg. VI har två föreställningar, en klockan 17 och en klockan 19. Det brukar vara mer än fullsatt i kyrkan (vi lånar grannkyrkan för detta evenemang eftersom folk vallfärdar och vi omöjligt skulle få in ens en tiondel i vår kyrka) och jag vet inte ens hur många som går in i kyrkan.. Kankse 350-400? Ja, det är kul i alla fall.
Och jo, lite skönt blir det när det är slut sen.

Nu ska jag åka ner på stan för lite shopping. Bara lite.

9. Berätta om en av dina favoritlåtar.

Alltså är inte detta en as-svår grej. Berätta om en av mina favoirtlåtar? Måste jag verkligen begränsa mig till en? Ja, det är väl lika bra. Men man har ju alltid favoritlåtar för stunden (just i skrivande stund - David Guetta feat. Sia - Titanium och It will rain med Bruno Mars) men ska jag välja en favoritlåt - alla tider - alla kategorier så är det

Journey - Don't Stop Believing

Den är alltid rätt låt, överallt, jämt. Jag blir alltid glad av den, och jag har en massa (bra) minnen till just den låten. Jag hade turen att få se dom live i somras på Peace and Love, vilket jag är otroligt glad över!


Soft

Jag ber om ursäkt för gårdagen. Jag fick luiahjärna och dog efter sista föreställningen igår (som var på Kinderklinik i offenbach. Det var så fint). Jag vaknade tack och lov till liv igen imorse när det var dags att lussa på Alte oper för företagare. Just nu sitter jag i en bil på Ikea och väntar på att lille Philip ska vakna. Resten av familjen är inne och shoppar, medans vi hänger här i bilen.

Det är inte speciellt dumt, mitt jobb.


8. Berätta om ett av dina favoritplagg.

Himlabajsihuvudet.

(första jag skrev försvann)

Men okej snabbt innan mitt huvud åter dör (och hela min kropp, tydligen).
Mitt favoritplagg är en svart, transparant, lite oversized skjorta som jag köpte får många pengar på American Appareal. Har jag den på mig, är jag alltid snygg. When in doubt, ta på dig skjortan. Lite så är det.

Så är jag snygg i min nya, röda tröja från Zara också.

Inga bilder, för jag blev lite sjuk på något konstigt sätt och fick stanna hemma från allt vad födelsedagsfirande heter. Vill grina, men bestämmer mig för att bli frisk till imorgon så jag kan jobba istället. Så gör vi. Gute Nacht

Att kunna sin bibel



Jag - Kolla vilken fin adventstake Yvonne har köpt!
Carl Philipp - Ja vad fin. Så är det som i berättelsen. Först kom dom tre kungarna, sen föddes jesusbarnet och på fjärde advent kom åsnan med palmen på ryggen!

7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.



Bilden är tagen av min kära mor när hon var och hälsade på i September 2009. Det var en fin dag, jag hade fint sällskap och jag var fin. När jag tittar på den här bilden blir jag glad. Jag kommer ihåg at jag var lycklig där, det var varmt, jag var i min favoritstad och hade tjidtjie hos mig. Jag visste ingenting om hur det är att sakna någon så det gör ont, jag hade ingen aning om hur livet skulle bli 6 månader senare.
När bilden är tagen hade jag förresten nageltrång, det minns jag minnsan. Jag gick omkring i foppatofflor i en hel vecka. Tur att jag bor i Frankfurt så det inte var något problem i slutet av september.. Detta är som sagt ett av mina favoritfoton. Jag skulle kunna slänga upp flera (vilket jag nu gör, i miniatyr utan förklaring.)


Playdate för vem?

Idag har jag och A bokat in en playdate med Hanna i Oberursel. Alla kommer bli lyckliga. Jag och Hanna får fika och prata medans A får fika och.. Åka tåg.

Alla nöjda och belåtna!

Det är fint att komma hem till någon

När jag kom hem från bion (som jag förövrigt tyckte var bra!) så fann jag min sambo lanandes med sig själv i sin säng.



Jag ska försöka att inte lämna henne ensam hemma igen.

Nu sitter jag i en biostol

Och eftersom jag inte kan blogga därifrån så är detta ett tidsinställt inlägg (japp, jag tycker fortfarande att det är jätte festligt att man kan göra så).

Jag fann en bild som Izabella har tagit på mig och min vän Nisse.
Just när denna bilden togs skulle vi till att äta asgoda tapas.
Oh så fint det var att ha han här.


Breaking Dawn På G

Nu har jag gått på stan (hittade en as-snygg skjorta på Marco Polo, ska köpa den om den finns kvar när jag får pengarna från kyrkan) och sedan hunnit hem och laga mat (åt den också). Nu ska jag röja lite, vänta på att syster lgogar in på skype och sen ner på stan för att se på bio. Det vankas Breaking Dawn Pt. 1 och jag är pepp. Jag har inga höga förväntningar alls, eftersom jag inte tycker filmerna är speciellt bra egentligen, så det ska bli bra.



Jag hoppas även på att få se lite naket nu när dom äntligen ska gifta sig.

6. Berätta om bloggarna du läser.

Okej, jag läser alla mina vänners bloggar. Vänner och familj, länkarna till dom ser ni här till vänster. Utöver dom bloggarna läser jag alltid Spiderchick, hon skriver så himla bra och roligt. Egoinas blogg brukar jag glömma bort att jag gillar, men nu kommer jag ofta ihåg det och kollar in dagligen. Blondinbella, Kissie och Foki läser jag (eller kollar på bilderna) också dagligen, och Michas blogg kollar jag in på lite då och då. Ibland kollar jag in på Bloggkommentatorerna, men mest när jag har tråkigt. Så jag ser om det hänt något spannend jag kan klicka mig in på i brist på annat att göra.

Det är det jag läser. Fick jag bara välja en av kändisbloggarna blir det Spiderchick, lätt.

Och ska jag tipsa om någon speciell blogg bland mina vänner blir det Isabelles LA-blogg. Och Fannys Frankfurtblogg för att hon tar fina bilder.

Ny Mütze!


5. Berätta om vem du var för ett år sedan.

För ett år sedan hade jag precis fyllt 22. Vi hade firat i dagarna 5 och jag var helt slut (och ordentligt firad. Åh så roligt jag hade). Jag hade ljusare hår än jag har nu, och längre. Jag bodde tillsammans med Byströms i prästgården och var lite kär. Jag jobbade deltid i Svenska kyrkan och passade pojkar på den andra tiden. På helgerna umgicks jag med vänner och drack öl. Jag tränade ingenting och hade aslite pengar. På ett år hinner man med mycket, men det var inte under detta år jag förändrades mest. Jag är absolut inte samma person som för ett år sedan. Jag är både äldre och lite smartare (vill jag tro). Men nu känns det som att jag har hittat mig själv, att det är så här jag är. Fint, om jag får säga det själv.

Detta gick att läsa i min blogg för precis ett år sedan;

Tio saker jag gjort för första gången under vår Düsseldorf/Köln-resa;

  1. nästan-kört mot rött
  2. bott på hotell med min älskling (läs; Yvonne)
  3. suttit på en orgelpall medan kantorn spelar
  4. ätit världens godaste flammkuchen och en lussebulle större än mitt huvud
  5. hört en predikan mer än en gång
  6. ätit hummer, as-stor-räka, tryffel och tuggat på en snigel
  7. varit på gudstjänst på tyska
  8. sett Kölner Dom
  9. sett samma luciatåg två gånger på en timme
  10. fått en nära-döden upplevelse


Mina resekamrater. Min kantor och min prälle, utanför Domen i Köln (och den stora julmarknaden folk åker land och rike för att vara med om)

Guten Morgen Montag

Idag är det kyrk-dag för mig. Om ni inte uppsnappat det så lagar jag på måndagar mat i Svenska kyrkan här i Frankfurt. Det är mamma-pappa-barn träff (som egentligen heter Stor och Liten) och lunch vill dom ha, di små. Efter det ska jag träffa Hanna på stan för lite shoppingkik. Jag har förträngt att det bör inhandlas julklappar även i år. Jag har också en gu'son som fyller år tre (tre liksom, hur tänkte ni där muahra?) dagar innan julafton.

Ikväll är det genrep inför Lucia i Festebrug Kirche.


4. Berätta om en person som du beundrar.

Åh vad klyschig jag ska vara. Men ärlig, också. Den person jag beundrar mest är min tjidtjie (mamma). Min tjidtjie fick mig när hon var just fyllda 20. När jag var 15 flyttade jag, min lillebror och min lillasyster tillsammans med vår kära mor till Falun. Under dom närmaste åren studerade tjidtjie inte bara till lärare utan hon jobbade även som samiska-lärare och var ensamstående mamma till tre (inte så vilda) barn. Hur hon fick allt att gå ihop vet jag inte, men jag har aldrig känt att jag saknade något under min uppväxt. Hon är numera utbildad lärare med ett bra jobb. Hon målar vackra tavlor, har gett ut en barnbok och har blivit så smal så jag börjar undra vars hon tagit vägen. Min tjidtjie har tvingat mig att göra saker jag först inte vågade. Hon står bakom mig i allt jag gör och jag har aldrig tvivlat på om hon älskar mig eller inte. Jag har alltid känt mig som den finaste dottern i världen, tack vare henne. Hon lärde mig att jag kan göra allt jag vill, och jag vet att hon alltid kommer finnas där för mig. Att tjidtjie lyckades klara av en utbildning, jobba och uppfostra tre barn på egen hand är för mig helt otroligt. Vi växte till och med upp till tre himla fina människor. Jag beundrar min tjidtjie. Hon har lärt mig att det aldrig är försent, och tack vare henne vet jag att livet inte tar slut vid 40. Bara man vill kan man själv vara den förändring man vill se. 
..och när människor påstår att jag är lik henne, då blir jag stolt.


Manne datnem eahtsam tjidtjie.

Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

Så jä. tte smart.

3. Berätta om din bästa vän.

Jag har många bästa-vänner. Jag har haft tur på den punkten. Jag har Idre-bästa-vänner. Jag har Falun-bästa-vänner och barndoms-bästa-vänner. Jag har Frankfurt-bästa-vänner. Men så har jag en som är bäst. Helt otrolig, liksom. Nu har jag till och med turen att inte bara få bo i samma stad, utan i samma lägenhet, som henne. Vi har inte en enda sak gemensamt, vi tycker om olika saker och kan inte låna varandras kläder. Jag har inga barndomsminnen med henne och vi har helt olika intressen. Ändå kompletterar vi varandra, det är nog därför det går så bra. För vi har åtminstone roligt tillsammans. Vi kan prata om allt och hon känner mig utan och innan. Jag har inte en enda hemlighet för henne och jag vet att hon finns där för mig. Till hundra procent. Alltid. Hon är snygg, rolig och har ett temperament som heter duga. Ibland vill jag slå henne, men oftast spenderar jag min tid med att försöka krama henne. Hon tar emot mig när jag ramlar, hon lyssnar, och hon..

Hon är fasiken bäst. Min kantor.

 

Hon heter förresten Yvonne Andersson (se, vi har en sak gemensamt i alla fall!)

 


2. Berätta om staden som du bor i.

Jag bor i Frankfurt. Det ligger i södra Tyskland, i Hessen. Det är en liten storstad med massor av banker. Det finns en svensk kyrka och massor av fina människor. Här dricker man öl och äter bratwurst. I Frankfurt finns det ett vin-tåg och en öl-cykel. Alla tv-program är dubbade och vill man se på bio med orginalspråk får man leta. Det är dyrt att ringa och ibland är det läskigt att gå ensam ute på natten. Franfkurt har en av Europas största flygplatser och det tar inte lång tid att åka till Sverige. Dom har god mat och staden är trygg. Det finns en fin domkyrka som inte har någon biskop. Frankfurt har en jättebra opera. Alla pratar inte tyska och det är oftast varmt, förutom på vintern då det ibland kommer snö och ibland inte. Är man hungrig och inte orkar laga mat kan man alltid beställa hem mat till dörren. Det är stängt överallt på söndagarna (förutom matsällena då - såklart). Dom bygger alltid om, och har massor av skyskrapor som visar vägen hem.



Bilderna har fantastiska Fanny tagit. Tack för lånet!

1. Berätta om dig själv.

Jag heter Anna Angelica Andersson Renhuvud. Jag är 23 år och kommer från Idre. Jag har brunt hår som är tunnt. Jag gillar choklad men tål inte nötter. Jag älskar barn och vill ha minst 3 stycken egna. Jag tycker om fiskbullar men inte blodpudding. Jag har några renar. Jag är bra på att åka snowboard men skriver som en 5-åring. Jag är en bra vän och tror på gud. Jag sjunger bra och tycker om att läsa. Jag blir arg om jag inte äter regelbundet och jag tycker det är tråkigt att duscha. Mina syskon är det viktigaste i mitt liv. Ibland är jag ledsen men oftast är jag glad. Ibland tycker jag om att vara tyst. Jag är inte speciellt romantisk. Jag tycker om ostbågar. Jag shoppar för mycket men jobbar också mycket. Jag är trevlig men kan bli arg om människor beter sig dumt. Jag tycker om mina ben i klackar. Jag är rolig och jag hatar att tvätta.

Jag är same. Jag är svensk. Jag bor i Tyskland.


Dag 30 - Bästa tidsfördrivet

Fast innan julkalendern sätter igång så gör jag klart den första bloggutmaningen.

Bästa tidsfördrivet.. Det är ju rätt enkelt egentligen. Äta. Det är ju det bästa som finns (som jag kan skriva här i bloggen åtminstone). Det är nr 2 på min - saker-jag-älskar-att-göra-lista.

Punkt och slut på bloggutmaningen!

Julkalender

Jag vill också göra en julkalender!
Jag snor den från Jessica. Som har snott den från någon annan. Jag har några dagar att ta igen, men det gör inte så mycket. Vi kör på så kommer jag snart ikapp!

1. Berätta om dig själv.
2. Berätta om staden som du bor i.
3. Berätta om din bästa vän.
4. Berätta om en person som du beundrar.
5. Berätta om vem du var för ett år sedan.
6. Berätta om bloggarna du läser.
7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.
8. Berätta om ett av dina favoritplagg.
9. Berätta om en av dina favoritlåtar.
10. Berätta om vad som finns i din väska.
11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.
12. Berätta om någon som du saknar.
13. Berätta om din favoritsak i ditt hem.
14. Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.
15. Berätta om en av dina favoritböcker.
16. Berätta om hur du var när du var liten.
17. Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
18. Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.
19. Berätta om en vän som bor långt bort.
20. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
21. Berätta om någon som du älskar.
22. Berätta om något som du är beroende av.
23. Berätta om ditt bästa julminne.
24. Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

Andra Advent

Blev väckt idag av vår lilla Ålänning. Hon gjorde frukost medans jag duschade, Andra-Advenstfrukost is the shit! Sen åkte hon ner på stan och eftersom Yvonne är i Nürnberg (tror jag, det är så svårt att hålla reda på vars hon är) så hade jag inget annat val än att sätta mig och plugga. Jag har fått undan en del, men det är ju inte jättekul alltså. Jag kanske inte är gjord för att plugga. Ska bestämma mig för något jag är bra på och starta ett företag istället. Så säger vi.

Igår var jag barnvakt åt fina flickor. Vi hade mys och när föräldrarna kom hem åkte jag och träffade Anna och Mattias på puben. Vi drack öl och åkte sedan till donken. Taxi hem tog vi till och med. Det är ju roligt nästan jämt.

Nu ska jag fortsätta att göra min sambo stolt.
Hon blir det när jag pluggar, så det är väl det jag ska göra.
Jag ska prova om det går lättare om man äter chips samtidigt..

Alla var där

 

 


Wochenende (snålblåst och iskallt men fint)

Igår drack vi öl i Sachsen. Det var längesen och vi råkade pricka in Charlies Check out, vilket var bra. Fick vi iaf säga hejdå! Så var även Zach på besök, woo det var kul att se honom igen!

Idag har vi fyndat i asfin second hand butik. Jag köpte en pälsmössa och tillhörande halsduk. Är asnöjd och ska tillbaka på måndag för att köpa en jacka också. Fika på Jennys Cupcake och sedan canneloni hemma i soffan. Om en timme ska jag åka iväg hem till familjen Svallfors för att mysa med småtjejer. Fint, är vad det är.

Att ändå ha ett fint liv

Jag orkar inte blogga.
Men jag har i alla fall varit med JCC (Svenska Junior handelskammaren) på Designhouse Sthlm och minglat. Efteråt tog jag, Yvonne, Anna och Emelie en drink på Louisiana innan vi for hem. Jag är trött och ska jobba imorgon, inte fören på eftermiddagen, men ändock. Så ni får nöja er sålänge.

Hursomhaver

Hemma efter att ha sett efter lilla Ellen. Hon är så himla söt och lätt att ha att göra med så det känns nästan pinsamt att ta betalt (jag sa nästan). När hon hade somnat lyxade jag till det med svensk tv och plopp. Jag råkade dock se sista avsnittet i senaste säsongen av Greys, så nu är jag i uppror (har inte sett ett enda avsnitt i säsong.. 8? än så..)

Klockan är visst även den i uppror.

Lite mer tid, tack?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!