Nu skiter jag i det här.

Nu går vi till fjälls.
Jag, sis, Jonas och tre skitungar.

Vi hörs när jag är tillbaka.

Dryg, men ack så söt.


Slut på tisdag. Und ich hab nur (ok, nicht nur.. Aber viel!) auf Deutsch geredet.

Den tyska gruppen gick bra. Jag fick simultanöversätta hälften och mitt huvud är helt slut. Men det var kul att få prata lite tyska igen, och jag tror att gruppen uppskattade det. Jag insåg dock att min aehtjie inte är så dålig på engelska som jag har trott. Dagen gick bra i alla fall (förutom ett smärre missöde när vi fick bensinstopp på hjulingen påväg ner och jag var tvungen att gå ner, hämta bensin hemma, gå upp igen och sen köra hjulingen hem).
När vi kom hem bjöds det på smörgåstårta (åh herreiminhatt så god den var. Lika god som aahkas och det har jag aldrig i mitt liv stött på!) och sedan även jordgubbar. En fin dag, men nu är jag helt slut. Ska lägga mig och kolla på Pretty Little Liars och äta chips.
Och så ska jag även längta lite efter Tyskland.
Mest Frankfurt.Jag och min aehtjiePresenter och fika (ser nu att vi har påskägg kvar i lampan. S.w.e.e.t.)Aahka. Kort och gott.Lille seasa var också på besök!

Tisdag (for real)

Idag fyller aehtjie år.
Vi har sjungit, ätit tårta och allt som hör till.
Ikväll blir det smörgåstårta men nu ska jag bege mig ut i regent och lotsa tyskar upp till gåetien.

En dag i närmsta "stan" (tusen mil bort ungefär)

Idag (efter att ha flyttat bort dubbelsängen från mitt rum och burit (läs; tryckt) ner min säng nerför trappen) så åkte jag och Helena till Mora. Vi sladdade in på Dahlbergs lagom till stängning och fortsatte sedan med alla möjliga "måsten" innan jag tvingade Helena in på Bokia (fyra böcker blev mina, eller en ska jag ge bort imorgon...) och HM (en Blazer, laxrosa sådan men ack så snygg). Efter några fler ärenden (Kontorsmaterial, blommor, Plupp-mat...) så åkte vi till Klaras för att äta (thai)mat. Halvbra alltså, men trevligt sällskap fick vi i form av en mor (min, inte Helenas). Efter fin stund på restaurang åkte vi och hälsade på Sofie en stund innan vi återigen for 17 mil hem till skogen. En mycket gemytlig dag (ni får se bild på blazern en annan dag).

Imorgon ska vi ha en grupp tyskar uppe i gåetien.
Så nu ska jag slå upp vad järv och lodjur heter så jag är förberedd.
Något säger mig nämligen att jag inte kommer undan tyskan denna gång...

Juni-bilder

Jag hittade alla mina Juni-bilder när jag insåg att jag hade med mig ett USB-minne hit. Det var fint. I Juni tog jag nämligen en herrans massa bilder så jag inte skulle kunna ångra det senare. Vill ni kolla på dom bilder jag lagt upp så finns dom på facebook (klicka HÄR om ni vill göra det lätt för er). Det gick nämligen snabbare att ladda upp bilderna där (att det ens gick att ladda upp bilder gör mig lycklig. Min gamla dator var rätt.. lat på den punkten).

Men den här bilden var så fin så jag lägger upp den här också;

Och så saknar jag henne med.
Jenny-Penny. (Jenny, Jenny how you thrill me AHAA)
Puss!

I have tuesday everyday.

När jag beställde min dator så fick jag en vattenflaska på köpet.
Först skrattade jag
nu - inte så mycket skratt.
En vattenflaska var precis vad jag behövde. Utan att jag visste om det.

Oklart vad jag ville säga med detta inlägg.

Idag har jag jobbat som vanligt och sedan hängt med lillebror och Dennis. Vi kollade på skräp (på tv.n) och åt pizza. Helt vanlig söndag. Jag har snart avverkat tre filmer idag, bästa var utan tvivel Bridget Jones's Diary (som den tydligen inte får heta på Tyska. Dög kanske inte med Bridget Jones's Tagesbuch. Sidospår). Nu går "När lammen ystnar" i bakgrunden medan jag slår ihjäl tid i väntan på att familjen ska komma hem. Det har varit skönt att vara ensam här hemma, men det gör verkligen inget att dom kommer tillbaka nu. Så ska vi hoppas på fint väder så vi tar oss upp till Grötvallsjön. Det vore wonderbar om ni frågar mig.

Just, jag plockade ur piercingen idag också.
Pga. Lätt svullnad (läs; ondskefull liten knöl) i hålet*

Fotnot; Jag hade en piercing i tungan. Jees, vars trodde ni...

Storsäterdag

Idag har jag lovat att hjälpa till borta vid fäboden där dom ska ha en "aktivitetsdag". Det var ett råk. När Elving ringde och ville prata med Helena så frågade om det var något jag kunde hjälpa till med istället. Han högg direkt och jag ska nu, så fort jag stängt butiken, ta mig bort till fäboden för att (vad Helena påstår) kasta lasso och (aldrig i livet) jojka. Fråga mig inte hur jag hamnade i detta, han ringde när jag sov helt enkelt. Tog mig på sängen. När jag frågade om jag kunde hjälpa till med något menade jag ju inte att..
Skit samma.
Aehtjie och Helena skrattade ju ihjäl sig och tyckte jag var underbar så jag bjur väl på den då.

Min förebild vare.

Här om dagen ringde en telefonförsäljare till oss och ville prata med aehtjie.
Fick hon väl.
Efter några minuter kommer aehtjie in i köket, fortfarande pratandes med den stackars tjejen som tydligen försökte pracka på min far kalsonger. Meningar som "men om dom inte passar då?" och "kan du inte komma hit med dom så jag kan prova innan jag köper" flyger i luften och sen kommer det. Nådastöten.

"Men du, ta med dig kalsongerna och åk hit upp till Grövelsjön. Vi har en butik här, renbiten, gå in på RENBITEN punkt se så kan du kika. Där säljer vi allt möjligt, kött, smycken och allt möjligt! Ta med dig kalsongerna så kan du få rabatt också!"

Möt Peter Andersson.
Renskötare/Telefonförsäljare.


Dear God.

Jag är tacksam.
Över att jag åtminstone snart får duscha i varmt vatten.
Över att min dator har en deleteknapp.
Över att fem veckor går snabbt.
Över att jag åtminstone har något att komma tillbaka till.

Jag är tacksam.

Tack!


Men går jag ut och ställer mig så är håret tvättat inom nolltid!

Idag har det varit slött i butiken. Igår hade jag i princip säljrekord och idag låg det mer åt det andra hållet (för er som inte vet så jobbar jag i Renbiten uppe i Storsätern hela sommaren). Jag hade dock fullt upp med att göra en plan el grande så det gjorde inte så mycket (planen gick halvt i stöpet men alla är nöjda i alla fall). Har sen skjutsat Marika till Sörvattnet och försökt hälsa på Erika (hon var på ett fjäll och målade ett hus) och Nisse (han var på golfbanan och.. förslagsvis spelade golf). Nu har jag en mini-matkoma i sängen och här lär jag förbli ikväll. Det enda jag ska göra innan jag sover är släppa in Basti i sin lägenhet (ja, min farbrors hund har en egen lägenhet. Fotobevis utlovas inom en snar framtid) och tvätta håret.

Det är inte lätt att leva i ett hus helt själv. Går det en propp är jag helt lost (bevisade jag uppenbarligen idag) och fungerar inte fläkten i värmepannan får man inte tvätta håret. Bara spola av kroppen i vatten som fryser till is så fort det kommer ut ur kranen.

Note to self; Do not by a house.
Or a dog for that matter..

My thoughs are in Norway today.

När jag somnade hade dom bekräftat ca 15 döda på Utøya.
När jag vaknar och går in på Expressen.se är det minst 80 döda.
Åttio döda!
Det är för fan ett massmord!
Igår när jag satt tryggt hemma i mitt kök och skrattade med min lillebror skedde en sådan tragedi i landet 1 mil bort att jag inte kan förstå. 7 döda i ett bombattentat i Oslo och minst 80 (ser ni hur sjuk den siffran är? ÅTTIO) döda på Utøya.
Men vi är inte ensamma i detta.
Idag tänker jag på mina vänner och resten av befolkningen i Norge.

NyData

JIHO!
Som några av er redan räknat ut så innehöll brevet, förlåt, paketet min dator! Så nu premiärskriver jag på den (efter att ha haft skräck-kväll med lillasyster nere på Idre) och det känns kanon. Den är alldeles fin och.. fin. Bra, kanske jag också ska säga att den är. Det är en HP 625 för er som är nyfikna. För er andra så har den ännu inget namn. Några förslag?

Nu ska jag fortsätta ladda hem diverse tingest man bör ha på en dator och sedan sova. Imorrn är det som tur är bara 4 timmars jobb, vilket jag är glad för.

För idag var dom på hugget! Turisterna.

Som ett brev på posten

Jag slapp till och med hämta det nere på Idre!

Woho!

It's time to move.

"idag börjar flytten av Kiruna"

Är inte det en jättefestlig mening. "Nu ska vi börja flytta på stan hörrni grabbar hugg i här!"
Tänk om några år när folk ska upp till Kiruna på semester.
"Jag är helt säker på att Kiruna låg här!"

Vi kan vi, vi i Sverige.

En bästavän är någon som vet allt om dig, och fortarande tycker om dig.


And i'm gonna be here for ever more.

I like to write.
Jag gillar att se hur orden i mitt huvud blir till verklighet. Hur dom förevigas framför mina ögon.
Jag gillar att skriva.
Det som stoppar mig är att jag blir osäker på vad som bör förevigas. Hur många ord jag ska visa. Jag vill inte utelämna mig för mycket, det mesta i mig är personligt. Sådant jag inte vill visa för alla. Det kan vara småsaker. Som att jag ibland låtsas att jag är med i en film, så livet känns lättare. Eller större saker. Sådana saker som att jag håller hårt i mina syskon så fort jag ser dom för att jag är rädd att förlora dom. For att jag vet hur det är att förlora ett syskon.

Jag ska sluta för den här gången.
Jag är bara så tacksam för allt. För jag vore inte den jag är idag om jag inte gått igenom det jag gjort.

Och jag börjar tro på att jag är en väldigt bra person.


Tråkig är ett ord jag inte vill använda till att beskriva min tillvaro här

Jag fick frispel på aahka (farmor) idag när hon var hemma hos oss och bökade runt.

Jag - Men nu får du ge dig!

Aahka - jag ger mig aldrig!

Eh.. Did you just said that?


Sommarbilder (sånna jag tagit med en dålig mobilkamera i brist på annat)


En smutsig kupolen, trodde jag. Den är tydligen nymålad. I grått. Praktiskt..


En fin lillasyster spelar Nintendo i min säng.


En aajja leker skoterbana med sina barnbarn.


Två finisar äter frukost hos muahra.


En Ida och en Anna i gåetien (och Annas rese-nalle).


En (japp, EN) bild från Idreyran.


Ett nystädat kylskåp (denna bild är mest för mina syskon. Ni som vet hur kylskåpet brukar se ut..)


Sommar och sommar.. Regnar gör det mest

Jag saknar min blogg.
Men det blir lätt att den faller bort så här på sommaren. Dock kan jag numera inte skylla på att jag inte har tillgång till någon dator (sitter med två framför mig just nu och en på väg mot mig i posten). Dåligt internet kan jag dock skylla på, speciellt som man måste stänga av huvudbrytaren så fort det krånglar. Varför? För att Routern är omöjlig att få tag på.

Sen kan mitt dåliga bloggande även bero på att jag i skrivande stund är sjuk, att jag inte tar bilder eftersom jag vägrar ladda kameran eller helt enkelt att det inte händer något värt rapportera just nu. Det är inte jätte-party att bo i Storsätern.

Fast jag ska inte klaga. Både syster med syster och lill-Anna har varit här, och även Jens och hela tjormhögen. Kusiner, syskon och en och annan förälder. Det är inte så synd om mig.

Förresten efterlyser jag bilder från Idre Yran.
Sis, Malin, Någon?

Sommar del 3

Har nu legat sjuk i tre dagar. Som tur var kom aehtjie och Marika hem igår och skötte (?) om mig. Idre yran var det också i helgen. Passade Sondre på fredagen och var ut på lördagen. Träffade massa fint folk och dansade åtminstone två danser. Så var det slut för i år och nu har jag varit 1/3 av min tid i Sverige. Idag fick jag Frankfurt-längtan när Susanne från kören (i Frankfurt) plötsligt stod på min bro (man säger egentligen inte bro va? När jag ser det skrivet måste jag nämligen medge att vi inte äger en hel bro. Vi har ju liksom inte någon vallgrav runt huset). Jag blev i alla fall sjukt chockad, hon var här på språk-kurs i veckan och hade tisigare idag varit med min aehtjie upp till kåtan. Det var lite coolt (eller hur Jenny).
(och ja, jag ville mest bara se om du fortfarande tittar in. ;))
Nu ska jag fortsätta snora ihjäl mig och träna på host med liten lunga.


What are words

Jag önskar så att du var här idag.
But what are words.
En liten vielle, som aldrig får lära känna dig.
Det ska vi nog bli två om.


Sommar del 2

Nu har jag äntligen funnit en dator här i huset. Det tog sin lilla tid, men nu funkar både datorn och internet här i urskogen. Laddaren till kameran verkar jag dock få se i stjärnorna efter..

Om ni inte förstått det är jag hemma i Storsätern hos lille far just nu. Jobbar i butiken (Läs; är piga på gårN) och umgås med familj och släkt. Barnen åkte härifrån igår, men syster är kvar (den äldre) och lillebror tog sig hit igår. I helgen är det även Idre Yran, vilket betyder att jag får träffa en massa fina vänenr också. Ska dock vara barnvakt åt lille Sondre ikväll (jag kan tydligen inte hålla mig ifrån det. Barnvaktandet alltså) men imorgon ska jag minsan dansa skjortan av folk.

På tal om Skjorta. Vet ni att det bara finns fem ord som börjar på Skj?
Skjorta
Skjuta
Skjuts
Skjunka..

Okej, jag kanske hittade på det där sista. Men det är bara (typ) fem ord, kanske fyra.
Jag lovar.


Sommar del 1

Är i Sveg hos syster just nu. Har hunnit med en natt i Mittåhamran och några underbara dagar med lillan sen jag skrev sist. Fast nu ser jag att jag även varit på Peace and Love (läst; Jobbat). Sett otroligt många bra artister, ätit middag bredvid Filip och Fredrik, pratat med Maja i The Sounds och Håkan Hellström (dog man lite) och umgåtts med vänner. Mest jobbat dock.
Nu ska jag sova (när jag hämtat upp ett gäng festisar från storön) och imorgon tar jag Molly med mig i lastbilen och far hemåt igen. Vi ska ha helhelg med samebyn och kanske även dansa en sväng. Inte bara jag och Molly dock. Förhoppningsvis blir vi flera.

Som ni kanske förstått blir det inte mycket bloggande nu i sommar (speciellt som vårt internet inte verkar fungera i Ss) men en del twittrande. Så vill ni ha en liten aning om vad jag har för mig kan ni kika in där.

Puss!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!