Dejt-onsdag

Well, det är lättare att få till en dejt när man är 2.5 år verkar det som. På onsdagar dejtar jag och A Daniella, Walter och Beata. Just nu har jag och pojkarna fikapaus medan Daniella försöker få Beata att sova. Sedan ska vi (läs; A och Walter) leka vidare en stund innan det är dags att äta lunch. Idag är det helt ok ute. 10 grader varmt och molnigt. Så jätte varmt är det ju inte. Så, det var min vardagssörja.


Jag sliter mitt hår (och slänger det i duschröret enligt vår hyresvärd).

Det blev inget eftermiddagsjobb idag eftersom stackars lille Henri hade hunnit bli sjuk och låg å kved i sängen när jag kom dit. Så jag åkte förbi stan, shoppade två linnen på Esprit (fick dock betala fel pris för det och måste gå tillbaka imorrn och fixa till det), fixade ett medlemskort på samma butik (jag kände mig lite som Jenny) och köpte två hår"grejer" som jag har letat efter länge och äntligen funnit. När jag kom hem till lägenheten visade det sig ha varit en bra idé att ha shoppat lite för jag stötte på vår hyresvärd som undrade om det blivit bättre i duschen (vilket det inte har blivit) och sedan fick jag en liten utskällning innan han följde med upp och äntligen insåg att det kanske inte är vårat fel att det är stopp i röret. Jag har försökt att förklara det för honom hundra gånger, att det omöjligt kan vara stopp pga hår i duschen eftersom vi inte ens har duschat efter att dom bytte rör. Jag blir så trött. Imorgon skulle de kontakta en firma i alla fall, och förhoppningsvis kommer dom samma dag och fixar till skiten. Det är otroligt ledsamt att inte kunna använda duschen, ska ni veta.

Så nu piper vi, jag och min sambo, ner på stan och äter middag och tar en drink.
En dag kvar nu, en dag kvar..


Ny-hår-grejsimojs. Fin.

Äntligen!




Nu ska jag väcka pojken, steka köttbullar och hämta K. Inte nödvändigtvis i den ordningen. I eftermiddag jobbar jag som vanligt med Henri. Så vi hörs ikväll helt enkelt.


En, åtta, sju..?

Jag och A sitter och räknar fingrar och tår.

A - Har åtta fötter!
Jag - Nja.. Hur många fötter har du?
A - Sju..
Jag - Neje, Två!
A - FEM!

Nog för att han är duktig på att räkna, men vi är inte riktigt där än.


Eftersom jag inte duschat än är jag inte så söt, därav gömmandet bakom den ursöta pojken.


Går inte riktigt

Har försökt blogga tre gånger nu. Det går inte så bra. Återkommer senare (när pojken sovit och jag har duschat).

Gib mir was, Irgendwas das bleibt.


Skit-dusch

Nej, vi kan fortfarande inte duscha i vår dusch, så våra dagar går lite ut på att försöka pussla ihop livet + hitta någonstans att duscha. Det är lite halvjobbigt, och även fast jag tror jag duschar imorrn hemma hos Orstadius så är det jobbigt. Min sambo är iväg å letar dusch i skrivande stund och hamnade hemma hos Josefin och Christian. Det betyder att jag fortfarande är ensam hemma och sjukt uttråkad. Middag har jag också redan ätit så jag kan inte ens underhålla mig med det (jag lyxade och lagade korvstroganoff på renkorven jag hade i frysen = 4 stycken lyx-matlådor). Jag har redan städat i garderoben och dammsugit. Kollat klart på alla avsnitt i serierna jag följer och börjat på en ny.

Jag antar att det bara är att bita ihop, äta en chokladboll och virka lite.
Lill-tanten har jag även blivit på köpet.

Jag tror inte ni förstår hur mycket jag önskar att februari bara kunde ta slut nu.

Shöpping pt. 2

Här har ni tröjan;


Shöpping

Efter att hyresvärden och lille Polacken varit här igen så åkte jag ner på stan. Träffade Mathias och fikade på Jenny's Cupcake innan vi mötte Izabella och strosade lite på stan. Jag köpte en tröja på HM som jag kollat på länge och letade febrilt efter en likadan BH som jag köpte i lördags. Det är den perfekta BH.n och jag vill köpa upp hela deras lager. Tyvärr fanns den inte någonstans, men jag ska kolla runt lite till innan jag ger upp (annars beställer jag väl skiten helt enkelt). Jag ska visa er tröjan jag köpte, men ni kan börja med att få se chinosen jag köpte i lördags. Jag är grymt nöjd och kände mig otroligt vårig idag när jag åkte ner på stan i Chinos, converse och skinnjacka. Det är 9 grader varmt och alldeles jätteskönt ute.


Och ja, detta är den bästa bilden ni kan få. Jag kan för i mitt liv inte förstå hur alla modebloggare gör..

Att vakna upp till ännu ett problem.

Det verkar som att vi måste ringa hyresvärden igen. Vår dusch verkar fortfarande inte må bra och det känns otroligt jobbigt. Jag har typ fått astma av det som polacken silikonat in duschen med, kan inte prata och låter som en (vad häser när dom låter?) hela tiden. Nej, det är väl bara att gå upp, klä på sig och försöka få igång rösten så jag kan ringa till stackarn.

Eller stackarn och stackarn. Om han kunde anställa någon som förstod vad han sa och visste hur man lagade ett rör skulle inte detta ha hänt (nej jag har ingenting emot polacker, det råkar bara vara så att vår usla hantverkare är en polack).

Crazy Tulips

Yvonne gjorde mig nyss uppmärksam på våra helgalna tulpaner. Dom har stått där i över en vecka i stolt givakt. Nu kan jag inte sluta skratta när jag ser dom.



Alltså jag tror inte ni förstår hur hårt och mycket och högt jag skrattar just nu.

Fasching-/Weihnachtsparty (Karneval-/Julfest)

Så har jag överlevt ett kalas med 9 stycken 7-10 åringar. Det gick faktiskt hur bra som helst. De flesta var utklädda, vi hade några lekar, god mat och sedan en film och avslutande disco. Alla skötte sig exemplariskt, men jag är ändå helt död nu. Jag ska laga ihop lite mat och dö i soffan framför någon bra serie (just nu är det Once Upon A Time som gäller).


Jag gjorde iordning barnkalasmat alla var nöjda med

Barnkalasbarnen (Karin längst fram i Clownkostym)

Fikadags

Trött (och nöjd) tjej efter en fullspäckad dag

Tack kära Karin för inbjudan till ditt fina kalas (hennes oroan över att jag inte skulle förstå något försvann också snabbt när hon insåg att jag förstod alla hennes vänner och dom förstod mig. Tysk-huve har jag nu, helt trött)

Party och för andra skidåkning.

Vielle och Laevie Jens kör på för fullt och har redan passerat Evertsberg. Det låter som att dom har finväder hemma i Dalarna så jag anar att dom har det bra. Dom små pojkarna (som egentligen inte är så små. Jens är ju lika gammal som mig och Vielle bara 2.5 år yngre..).

Nu har jag gjort mig redo för barnkalas (jag är självklart inte bara ditbjuden som gäst, jag ska hjälpa Malin med spektaklet också) och  ska strax kila ner till tunnelbanan. Nos och morrhår målar jag på när jag är hemms hos familjen. Trots att det inte är jättelänge sedan det var Fasching känns det bäst så.


Bra ausflugstag!

Igår var vi som sagt i Metzingen (det ligger precis utanför Stuttgart) på ett outlet och shoppade loss. Jag var inte lika crazy som vissa andra, men fick tag i ett par chinos (och som jag har letat efter det) för 19 € (kostade 69.95 i butik) och världens bästa BH från CK Underwear för 30 € (kostar 48 i butik). Jag är nöjd, men Josefin är den som gjorde riktiga kap (hon shoppade för cirka 200 och det hade egentligen kostat 700 om hon hade handlat i vanlig butik). Vi alla fyra var mer än nöjda med dagen och for hem mot Frankfurt glada och.. Ja, glada.
Vi avslutade vår tjejdag (passade perfekt med tjejdag då Josefins man Christian hade gubbdag (Josies ord, inte mina) i Aachen med sina vänner) med beställmat och singstar hemma hos Josefin. FinFINFIN dag helt enkelt!


Izabella hade gjort resefika. GOTT!

Josefin utanför Esprit-outletet. Vi gillade kundvagnen

Esprit-outletet var upplagt som värsta mataffären. Det enda som var rörigt, annars var det riktigt fina affärer! (ignorera den lilla familjen som posar på bilden. Det var inte meningen, jag känner dom inte)

Gott med mat sen ska ni veta.

Nu ska jag följa Vielle och Jens som åker öppet spår idag. Och lite senare är jag bjuden på Fasching/Weihnachtsparty hos Karin. Så det är bara att börja fila på kostymen och ladda för barnkalas.

Roadtrip!

Just nu sitter vi i bilen påväg till Metzingen där det finns ett outlet vi ska besöka. Izabella hade gjort ausflug-fika i form av Brötchen och vi har åkt kanske halva vägen. Min mage mår rätt bra och jag är pepp på shopping! Det var bara det jag ville säga. Om jag kan lägga upp detta inlägg dvs. Mitt internet är inte helt med..


Not much

Idag har jag hängt i min säng. Kollat på Modern Family och Once Upon A Time. Försökt äta lite, och lyssnat på när polacken lagat vårt badrum. Han fick göra det två gånger och nu stinker det otroligt äckligt av fix och svett. Det sista kan förslagsvis även vara jag, eftersom vi inte få använda duschen.

En promenad tog jag nyss åtminstone. Det tog 20 minuter och var jätteskönt. Det är nämligen vindstilla och 10 grader varmt. detta var min utsikt, minnsan.


Just remembered

Jag har glömt att ni skulle få se en helkroppsbild på min Faschingutstyrsel. Jag är mest nöjd över mina leggins, och fick många kommentarer om dom. av dom? Nej för dom..?

Prepositioner är inte längre min starka sida.
Oklart om det någonsin har varit..


strunta i att jag håller ölglaset ytterst töntigt.
strunta även i att det är olika nyanser av orange på mina kläder..

I'm back!

Eller åtminstone nästan.
Gårdagens bloggande uteblev då jag inte var hemma på hela dagen. Jag jobbade först i Bad homburg, sedan direkt iväg till Henri och sen iväg på träning. När jag kom hem från träningen tog jag (såklart) en dusch (då var klockan 21.30) och sedan var karusellen igång. För att hålla det kort (vill ni läsa längre kan ni gå in HÄR) så regnade det i grannens tak när vi duschade. Alltså kom hyresvärden och tjohej, vi fick duschförbud. Jag hade hunnit duscha kroppen åtminstone, men stackars Yvonne som kom hem 15 minuter senare än mig från sin träning var lagom nöjd. Vi insåg att inget kunde göras nu, åkte till puben, drack en öl (faktiskt en) och åkte sedan hem igen. Sen spenderade jag halva natten på toaletten med att kräkas och på det viset blev det inget jobb för mig idag. Nu (efter åtskilliga timmars sömn, det blev inte så många av dom inatt) mår jag bättre, och hoppas innerligt att jag kan följa med på vår planerade utflykt imorgon. Vi ska åka till ett outlet nära Stuttgart, och med vi menar jag jag, Yvonne, Izabella och Josefin.

Det var det hela. Eller nej, medans jag har spenderat förmiddagen med att sova och gny har hantverkare varit här och lagat våra trasig rör. Tur, att det löste sig så bra ändå. Tyvärr får vi nu inte duscha på minst 24 timmar och det är ju kul när man är sjuk. Yvonne tog just sitt pick och pack och åkte hem till Josefin för att duscha. Jag får väl rocka min fett-frilla en dag till, antar jag.

Fint som snus

HujedaMEJ vilket underbart väder vi har haft idag! Jag och pojken tog U-bahn in till stan där vi mötte upp Daniella med sina två busfrön (det är så skönt att ha träffat någon som också har hand om småbarn och alltså börjar dagen lika tidigt som jag och alltså tycker att 9.30 är en ypperlig tid att träffas på). Vi promenerade ner till Main och den stora lekparken där. Medan pojkarna lekte av sig och Beata åt sand så passade vi på att få lite sol i ansiktet. Så. Himla. Skönt. I skrivande stund har vi strålande sol, klarblå himmel och 9 grader varmt. Som en dröm! Jag hade tänkt hänga undan vinterkapporna nu när jag kom hem, men gör jag det kommer det bli snöstorm imorgon så jag avvaktar några dagar till.


Efter lekandet åt vi "lyxlunch" på stan.

Goethe-platz i solsken. UNDERBART!

Tack och soppa i vår kyrka

Tacksoppan i kyrkan var mycket trevlig. Julbasaren hade gått massa plus från förra året (närmare bestämt ca 8000 €) och maten vi bjöds på var supergod! Någon slags laxpaté till förrätt, broccoli- och svampsoppa till varmrätt och ananaspaj till efterrätt. Jag åt Yvonnes förrätt och skippade efterrätten, som vanligt. Jag hade trevliga bordskamrater och vann inte ett skit på lotteriet, såklart. Något annat hade jag faktiskt inte väntat mig i denna bajsmånad.


Och ja, det är typ den här bilden jag tog på hela kvällen. Nöj er, ni får i alla fall se en bild.

Tråktråktråk

Idag har varit en liten tråk-dag. Trots fasching i hela landet så har jag varit hur trött och seg som helst. Jag har åtminstone passat söta barn (ett lejon och en fe) och sedan ätit en snabb-mat med Yvonne på Vapiano. Nu har jag tvättat en maskin, städat mitt skrivbord och gjort om det till ett pysselbord (den ni) och virkat klart ett bebis-armband. Det blev ett bebisarmband då tråden tog slut efter ett tag. Så antingen hoppas jag på att det kommer en flickbebis in i mitt liv snart (det är ett rosa armband) eller så får ni gärna köpa det av mig. Asbra pris får ni, om ni är sugna. Armbandet passar perfekt till dop-present. Hör av er på [email protected] eller kommentera detta inlägg om ni vill köpa det. Frakten bjur jag på.

Nu ska jag byta om, sminka mig och bege mig upp till kyrkan. Det är tacksoppa ikväll (ett tack till alla som hjälpte till på förra årets julbasar) och innan det är det gudstjänst. Jag behöver nog lite gudstjänstande i mitt liv just nu. Jag vill liksom bara att februari ska ta slut någon gång..


.?.


Wanna take a bath?

Vi hade just en litenliten översvämning i badrummet. Eller, liten och liten, vårt golv förvandlades snabbt till en pool och det tog oss 2 skurhinkar och en väldigt massa handdukar för att torka upp allting. Röret på tvättmaskinen hade hoppat ur och tömde alltså ut vattnet på vårt golv istället för i brunnen. Tack, fint kvällsnöje liksom. I alla fall är allting räddat, jag har tränat som tusan (jobbigaste och roligaste passet) och är nu sjukt trött. Sova är dock tråkigt så jag gör något annat. Det var det hela, vi hörs en annan dag. Till exempel imorgon.



Att vara svensk varg är mer värt än att vara svensk same.

Jag läser vad SvD skriver om rennäringen vs. varg och blir rädd. Rädd, chockad och otroligt ledsen. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om detta ämne, men väljer att (just nu, idag) vara tyst. Jag vill bara göra alla uppmärksamma på vad som skrivs, hur sjukt det är att vargen anses mer värd att få finnas i våra fjäll och skogar än renar och samer. Vargen värderas högre än samer.

Jag kommer att återkomma till detta ämne, då det ligger mig varmt om hjärtat. Men just nu ska jag klä på mig, packa väskan och åka iväg och träna bort all ilska. Ilskan över okunnighet och över hur sverige behandlar samerna. Vi är också svenskar, har ni tänkt på det?

Läs artiklarna HÄR och HÄR. Hoppa över kommentarerna om du inte vill bli lika ledsen som jag.

Vid sådana här tillfällen skäms jag över att även vara svensk.

Snusmysteriet.

När mina vänner kom hade dom med sig en snusdosa åt mig. Japp, en, eftersom jag enbart vill ha snus när jag dricker öl (vilket faktiskt inte är så ofta som det kan låta ibland). Den lilla snusdosan (kronan white) tog jag med mig ut i lördags, kvällen till ära. Någonstans under denna kväll försvann dosan spårlöst, vilket är rätt mystiskt med tanke på att ingen som inte är skandinav har den blekaste om hur man använder skiten. I alla fall försvann dosan och jag engagerade hela pubens crew (okej Harry) i att leta rätt på den. Den återfanns inte och jag svor högt över killarna som suttit vid vårt bord.

Lite senare under kvällen, mer tidig morgon, kommer Anna med en snusdosa åt mig. Tydligen hade Harry hittat den och sedan råkat se Anna irra runt utanför puben (fråga inte) och känt igen henne som min vän. Allt var frid och fröjd, tills jag kollade på dosan och insåg att jag fått tillbaka en Göteborgs Rapé istället för min kronan white! Inget fel i det, jag snusar lika gärna, kanske till och med hellre, Rapé. Men vad är oddsen då, att dom ska hitta en snusdosa på samma pub som jag just tappat/blivit bestulen på en helt annan snusdosa. Detta betyder att det måste ha varit en lika klantig svensk/norsk på samma pub som vi.

Återigen, vad är oddsen.


Mycket konstigt, men bättre än Kronan!

Lördagskvällen med dom tre vännerna och Hultan. ;)

I lördags strosade vi på stan och sedan träffade vi Izabella, Yvonne, Anna, Josefin och Christian för middag på den tyska restaurangen Rinks. Lite halvdyrt (i alla fall vinet), men jättegod mat och mysigt ställe. Servicen är också bra (förutom när dom glömmer bort en drinkbeställning. Då blir ingen glad). Senare fortsatte halva gänget till Sachsen där vi studsade runt mellan barerna till tidig morgon. Det var längesen jag var ute till halv sju nu, men vi hade riktigt roligt. Avslutande frukost på Donken och sen kom vi hem i lagom tid för att väcka Yvonne som skulle med ett tåg till München.


En dagen-efter-dag

Nu sitter tjejerna på flyget på väg hem igen. Jag ska berätta om gårdagen inte nu. Nu ska jag klä på mig och gå ner till Dornbusch. Jag ska ut till Dreieich för att barnvakta Stella och Greta. Dom är två söta små flickor. Sen ska jag åka hem och dö lite i min säng. Vi kom hem 06.30 imorse, det var längesen jag var ute så länge..


Det var superfint väder när vi var påväg till Flygplatsen

Malin, Anna och Sara. Finisarna

Anna och Sara. Hejdå tjejer. Kom snart tillbaka.

Fasching pt 2 (the pictures)


Fullt upp, liksom

Jag skulle gärna vilja skriva om hur roligt vi hade på Faschingfesten igår. Om att vi dansade hela kvällen, såg massor av utklädda människor och stötte på en crazy halvsvensk. Men jag har inte tid, vi ska åka ner på stan nu och sedan gå och äta middag med några andra vänner. Så jag hinner inte, men här är dom, mina vänner;


Malin, Anna och Sara

Faschingfredagen pt 1

Igår fick jag reda på att det var fet-strejk på flygplatsen här i Frankfurt (bara den största på fastlandet.. Inte någon konst att strejka där). Såklart dom skulle strejka just den dagen mina vänner skulle komma (såklart skulle även motorn på deras ersättningsflygplan heller inte vilja starta). I alla fall åt jag lunch i lugn och ro med Jessica, Yvonne och Izabella på Bar celona i väntan på bättre tider. Det var gemytligt som tusan och gott. Sedan sa vi hejdå till Jessica som skulle gå och köpa kritor (och mest flyga till Australien för ett halvår) och jag höll nästan på att grina lite men sa ingenting för då skulle Jessica också grina och kaoset skulle varit ett faktum. Så jag bet ihop, låtsades att vi ses jättesnart igen (6 månader är ju typ jättesnart) och gick och shoppade ett oreange linne till kvällens bravader. Fann ett (inte ritkigt samma färg som legginsen men vad tusan) och begav mig sedan ut till flygplatsen för att hämta mina vänner. Dom kom fram, efter många om och men.


Jessica och Yvonne på Bar Celona där dom har bra mat för bra priser. Ändå.

Yvonne och Izabella i My Zeil - rulltrappan.

Väntan

På grund av den jäkla strejken här på Flughafen så är mina vänners flyg inställt. Dock kom dom (förhoppningsvis) på ett annat flyg via Köpenhamn och landar förslagsvis här i ffm typ nu. Jag äter gummibärchen och väntar ihjäl mig. Överallt är faschingmänniskor och jag är trött men lite laddad. Ikväll kommer bli awesome!


Weiberfastnacht (nu drar Fasching igång)

Igår var det den stora slipsklippardagen (eller Weiberfastnacht som det heter på tyska). Det betyder att alla kvinnor får lov att klippa av männens slipsar (för att visa att kvinnorna tar över dagen. Detta infaller alltid torsdagen innan fasching). Jag och Yvonne hade ju en dejt igår och ended up på O'dwyers. Där sjöng Yvonne en låt (mest för att hon, efter 4 veckors sångförbud, fick) och jag hängde mest i baren. Försökte finna en man med en slips men misslyckades. Tillslut tog Harry på sig en och gav mig en sax, yey! Jag fick klippa min första slips! Jag var glad, alla applåderade och sen åkte vi hem. Slut på kvällen.


Lite halvmörk bild men det föreställer i alla fall Harry med avklippt slips.

Nu hade jag tänkt att gå upp och städa undan lite. Dammsuga, städa trapphuset osv, eftersom mina vänner ska landa vid 15-tiden. Så är det inte längre, deras flyg är inställt och dom kommer få flyga via Köpenhamn. Det där med att min bror var lik aehtjie? Det må så vara att jag är den av alla oss syskon som är minst lik honom, men dennes otur har jag definitivt ärvt.

En bror, en far?

Min bror ringde just. Han påminner så mycket om våran far att det är läskigt emellanåt. Just nu var han påväg ner på byn för att tanka och sedan åka vidare ut i skogen. Alltså, på skotern då, för att kolla till bovtshen (renarna). Jag råkade kalla honom aehtjie (pappa) två gånger under vårt samtal och han höll med om att han höll på att bli mer och mer lik aehtjie men kanske inte så mycket.

Vielle - Okej, men nu ska jag hoppa av. Eller inte hoppa av men sluta köra bil. Eller alltså kliva ur bilen.
Jag - men vi hörs då vielle, kul att du ringde..
vielle - men HELVETE jag har glömt plånboken!
*PIIIIP*


Jag älskar dig så mycket, lille förvirrade mini-aehtjie. (and I rest my case)

Not enough

Inte tid.
Har tränat.
Stekt Pancakes.
Ska dricka öl.

Hejdå.

Stolt dotter.

Kolla vad aehtjie och hans fru gör för bra saker!

Det är fett kul att deras slit och arbete uppmärksammas.

Torsdagar är det nya svarta.

Nu har kylan börjat försvinna och vi får faktiskt njuta av 4 grader på morgonen these days. Idag skiner även solen, men min kropp hänger ändå inte med. Jag är trött mest hela tiden (vilket förmodligen beror på järnbrist som vanligt) men visst, livet blir lite lättare att leva när det inte är -14 och mulet. Ikväll har jag en het dejt med min sambo (vi är som ett gift par. Vi bor under samma tak, men hinner knappt ses eftersom vi jobbar om varandra. När vi väl ses är vi så trötta att vi enbart kollar på serier och somnar på varandra). Vi ska dricka öl (jag) och drinkar (Yvonne) och kika in på vår pub. Yvonne har även dagen till ära blivit "friskförklarad" och får återigen sjunga, så förmodligen drar vi även av en låt på karaoken. Jag ser fram emot det, och hoppas även att vår gemensamma vän Calle P kommer med och gör kvällen komplett. 

Lugnt blir det dock, imorgon ska det handlas (om jag inte hinner göra det idag, vilket är osäkert eftersom Izabella har tvingat med mig på ett dubbelpass ikväll), ätas lunch med vänner och sedan hämta svensk-vänner på flughafen. Jag freuar mig otroligt mycket, det ska bli så roligt att få hit dom. 

Finns det förresten någon som har ett oreange linne att låna ut? Eller en banankostym, jag är inte den som är den. Men har jag inte en kostym på fredag när det är dags för fashingfirande kommer jag inte in på UNI. Helst ska det vara en bra sådan, tyskarna är hejare på maskeradutstyrslar, jag menar, det är lite det dom gör hela januari och februari. Förbereder för fashing.  


Madde, jag och Kamilla på faschingfest 2009


What I've been doing tonight;

This;

So now it looks like this;

and smells like this;

Vad är det du påstår du pojk?

Idag när vi skulle till att åka in till stan på vår playdate kommer A med ett armband han vill att jag ska hjälpa honom att sätta på.

Jag - vill du ha det armbandet?
A - jaa, måste det.
Jag - Okej få se..


Tre sekunder senare inser jag att det handlar om ett sånt där "Om-någon-tappar-bort-mig-står-mitt-namn-och-mina-föräldrars-telefonnummer-på-detta-armband" - armband.
Tydligen tyckte A att det fanns en viss risk att han skulle tappas bort under dagens aktiviteter.
Tack för förtoendet, lilleman.


Not really nödvändigt om ni frågar nannyn. Jo, om ni frågar pojken.

En dag mitt i veckan (även fast jag gått omkring och önsketrott att det är torsdag idag)

Idag har jag och A haft playdate. Vi åkte U-bahn och lekte sedan hela förmiddagen med Walter och Beata (A med Walter, jag pratade mest med Daniella och drack kaffe medan Beata.. Kröp omkring för sig själv). Det gick hur bra som helst, och dom både lekte och pratade med varandra. Mest pratade dom mot varandra, om olika saker. Men så länge dom trodde att dom pratade om samma sak så gick det bra.

Nu har hag börjat städningen inför helgen. På fredag får jag hit Ecuador-ligan (alltså tjejerna jag var i Ecuador med. Anna, Sara och Malin) och då ska det bannimej vara fint här hemma. Det lär ju bli lagom utstökat sen med fem tjejer under samma tak. Så är det kör ikväll också. Jag är trött men sjunga är ju roligt så det blir asbra.


Pojkarna ligger och pratar med varandra på mattan. Mycket lyckad playdate.

<3

Nu tänkte jag blogga lite om min dag, men jag ska faktiskt skita i det. Istället ska jag gosa ner mig i min säng med en chokladkaka (jag ska prova en ny idag), chokladbollar och ett glas vin. Jag ska kolla på Modern Family och kanske också Glee och virka lite armband samtidigt. Så vi hörs imorgon.

Puss på er.


Mitt stökiga nattduskbord, mitt mys och min mest saknade vän.

...


Stadstur

Nej, vi hittade inte tofflorna (hur svårt kan det vara?) men vi fikade på Starbucks och busade i snön. Nu sover han, min pojke, och jag ska planera lunchen och slappa framför tv.n i väntan på att klockan ska bli 12.30. Då ska jag hämta storasyster och väcka lillebror. I eftermiddag ska jag hämta Henri. Sen blir det nog inte så mycket mer idag. Jag är sjukt trött och längtar mest efter min säng.

Så här fint väder vill jag ha idag;



Jag kommer förmodligen få nollgradigt och hur mulet som helst, men så länge det inte regnar är jag nöjd. Jag tänkte försöka ta med min pojke på promenad idag. Promenad där vi ska leta efter ett par tofflor jag har spanat in. Dom kommer från Esprit och är lite rosa och alldeles jättefluffiga. Nu ska jag bara hitta dom i rätt storlek.

God morgon!

Mitt dagsverk;


Bra måndag!

Idag har jag fått väldigt mycket gjort. I vanliga fall brukar jag använda min måndag till att göra ingenting, men det höll inte riktigt denna vecka. Eftersom jag får besök på fredag, och för att det även vankas faschingfest då, så har jag en del att få gjort den här veckan. Jag har, idag, bakat bröd (så nu kan ni komma tjejer! Komma hit och äta hembakt bröd till frukost hela helgen) och även chokladbollar (som jag har varit sugen på i flera månader nu). Sedan tog jag med mig några av bollarna, mötte upp Josefin (som klarade sin tenta idag, woho!) på Coffee Fellows där vi fikade och pratade en massa. Sedan åkte hon iväg till skolan igen (hon pluggar medicin på tyska och är sjukt smart) medans jag traskade iväg för att uträtta diverse ärenden. Jag lyckades betala telefonräkningen, lämna in skorna för omklackning och inte shoppa något. Allting precis enligt plan. Nu ska jag skynda mig ner till bussen och åka och träna med Izabella. Jag har köpt nya träningsbyxor så det ska bli superkul. Här skulle ni även fått se lite bilder på min lyckade bakning men jag hinner inte ladda in bilderna från telefonen och alltså får ni bara se en bild på mig.


My day off

Vaknade helt självmant kl 09.30 idag, på min lediga dag, så jag är glad!

Herre.. Hela den där meningen rimmade. Det var ju inte riktigt meningen..

Anyhow, idag har jag tänkt att städa i lägenheten (jag hittade nyss en hel dammråttsfamilj under min säng), plocka undan all tvätt (som efter fredagens spelkväll har hamnat inne i mitt rum), baka bröd, betala räkningar, fika med Josefin, träna och gå på bio.

Eh, det är nog dags att kliva upp nu om jag ska hinna med allt detta.

Semmelbak i Svenska kyrkan

Efter dagens jobb (asfint väder = glad) hann jag precis hem och äta innan det bar av till kyrkan för Ungdomsträff. Vi (läs; Anna) bakade semlor som vi sedan åt (nähä). Nu har jag äntligen fått komma hem till min säng. I den ska jag spendera dom närmsta asmånga timmarna. Jag har längtat efter att få slappa hemma i myskläder. Imorgon har jag några ärenden att uträtta (köpa tråd och tofflor, betala en räkning) och sedan ska jag träna. Annars är det baaara slappning som gäller. Och kanske en fika med Mathias, den som lever får se. Men nu ska jag råkolla på Modern Family. Har ni inte sett den serien rekomenderar jag den starkt. Jätterolig!


Okej alla ser sura ut men vi var glada.

Jag valde den minsta semlan. God!

Pics¨


Pictionary

Med andra ord (mitt lag, jag och Izabella, förlorade hela tiden)

Rebis

Galenpanna

..tillsammans med Blondinbella

..och Pappa Thor.

Slutet på finfin Lördag

Kom precis hem efter dagens jobb. Jag ska stupa i säng (sant, sitter redan i sängen så jag behöver bara tippa när jag har skrivit klart) men tänkte lägga in ett snabbt blogginlägg först. Som ni ser. Mest för att jag ville berätta om hur glad jag är över alla mina barnvakts-barn. Jag har inte ett enda drygt, skrikigt, bortskämt, olidligt, fult barn att ta hand om. Alla är otroligt fina, på massa olika sätt.
Ikväll har jag och Ellen haft lördagsmys tillsammans med hennes panda. Först vankades det Pippi Långstrump (Heja Astrid!) och sedan popcorn och Melodifestivalen. Sen läste vi ett dussin böcker och hon somnade snällt. Vaknade bara en gång och ropade efter mig, men somnade om så fort jag la mig bredvid henne. Fin, fin, fin kväll. Fin dag, det är inte så dåligt det här livet.


Ellen, Pandan och popcorn kollar på Mello2012. LillaSvergieITyskland<3

Lördag part 1

Pass 1 - avklarat. Jag har passat flickorna Svallfors och ska snart iväg för att ta hand om lilla Ellen medan hennes föräldrar går ut och har vuxen-tid. Hann träffa Yvonne och Izabella på stan och shoppa ett par träningsbyxor (minnsan) och en del till min faschingkostym också. Nu är jag mätt och har inhandlat godis till ikväll då jag ska avnjuta melodifestivalen i soffan hos barnvaktsfamiljen! Ja, det är lyx-barnvaktande ikväll då familjen har svensk tv. Sån. Lyx. När man bor i landet där de dubbar vartenda ord som sägs i tv.


Jag hinner inte lägga upp några bilder innan jag ska gå så ni får en bild på fina Izabella tills vidare.

Varning - ägg

Den bästa möjliga starten på en dag är när man lyckas koka ägget perfekt. Då vet man att dagen kommer bli bra.



Perfekt ägg! Bra dag på G!

Svensk gamenight i Tyskland

Igårkväll hade vi alltså spelkväll i det Anderssonska hemmet. Det var sambona di tu, Izabella, Jessica och Anna. Vi köttade spel såsom pictionary (kunde inte stava till detta ord igår när jag försökte tweeta så det blev inget av'T), Med andra ord och Galenpanna. Allt detta utfördes med intag av vin, hambakta muffins (hur ofta köper man muffins?) och lite annat smått och gott. Kvällen blev sen och nu ska jag iväg på dagens första jobb, alltså får ni vänta troget på bilderna från gårdagen.


Mina muffins som jag är oerhört stolt över.

...


I väntans tider

Nu väntar vi bara på muffinsarna jag valde att baka och sedan ska vi spela spel och dricka vin hela kvällen.


Obviously schaffen wir das nicht..

Igår när jag stod och väntade på bussen (bussen som skulle skämma ut mig en liten aning) så såg jag en helt ny soptunna. Den såg mer ut som ett rymdskepp och på den stod det "Vi klarar det! Ett rent Frankfurt" (på tyska då, såklart. Bredvid soptunnan låg ett godispapper.
Tydligen var det lättare att lägga det där än att sträcka sig en centimeter till och slänga skiten i den, inte så diskreta, papparskorgen.
"Tydligen, klarar vi det inte! Ett skitigt Frankfurt"


Torsdagsöl på puben

Igår tog vi en (två och en halv) torsdagsöl (jag, Yvonne dricker inte öl) på O'dwyers. Det var gemytligt och alldeles lagom. Sedan tog vi nattbussen hem och så var det med det. Jag åt en macka också, som jag hittade i min väska (där även en blöja, en bok, ett par strumpor och en necessär låg. First-survival-kit på hög nivå). Nu ska jag ta tag i mitt liv, städa, äta frukost och sedan åka iväg och jobba. Ikväll ska vi ha spelkväll hemma hos oss, minnsan!



Yvonne beställde en Caihprinha (orkar inte googla fram rätt stavning. Lev med det) till Harrys stora förtret.

Bittersweet memories

Påväg hem från träningen (som förövrigt var askul) så satte det sig en kille alldeles framför mig på bussen. Plötsligt sveper det in en doft över mig och jag slungas tillbaka 10 år. Till Idre, Strandskolan och alla söta killar (jo vi hade några sådana på min tid). Parfymen killen på bussen har på sig är precis samma parfym som min allra första kärlek hade, och alla andra av hans vänner (alltså min andra, tredje och fjärde crush..). Efter ett tag vänder killen på bussen sig om och jag inser snabbt att jag suttit och sniffat han i nacken, ungefär sisådär.. Alldeles för nära för att det ska vara okay. Jag ler även som ett litet snusko och hyperventilerar en aning (eftersom jag försökt andas in så mycket som möjligt, på så kort tid som möjligt. Jag visste ju inte när han skulle kliva av!). Han kollar skumt på mig, reser sig och ställer sig upp och står den sista biten.

Men han luktade så gott, det var lätt värt att vara den konstiga tjejen på bussen för att få inandas den aromen.

Och dom säger att kyrkan är dålig på att modernisera sig.

Efter dagens jobb (jag och lilleman åkte buss till stan, shoppade en concealer och ett läppstift, gick hem) åkte vi till kyrkan för lite barntimmar (mer barntimme. Längre än så är det ju inte). Barnen samlade oss sedan för en liten mini-gudstjänst där vi fick sjunga och lyssna när dom sjöng. Även användes det lite moderniteter i vår fina kyrksal. (jag hoppas ni observerar detta på min fina bild)

Yvonne - Kolla Angelica! Vi har en Hi-Tech-kyrka!


Vafn

Yvonne satte ord på vad jag tänkte imorse när alla vägrade blogga.


Sörja och fotöljer

Jag fördökte blogga från min telefon nyss men oftast är det radioskugga här i Baddan. Eller egentligen inte i hels Bad Homburg, utan mest mellan Ober-Eschbach och huset. I huset kan jag knappt ens prata i telefonen eller sms.a. Bara om jag ställer mig upptryckt mot köksfönstret. Det är lite besvärligt, att trycka sig mot köksfönstret och vinka glatt till grannar för att kunna svara i mobilen. Men jag har varit med om värre saker, så jag överlever nog även detta ska ni se.
Ikväll ska jag träna och sen ta mig en torsdagsöl. Men nu håller potatisen på att koka sönder så jag måste resa mig ur fotöljen.
Jag gillar fotöljer. Har jag sagt det förut? Well, så är det. Så är det någon i Frankfurt-området som vill bli av med en fotölj tar jag tacksamt emot den!

Chokladtips

Jag är en sucker för choklad (som dom flsta vet) men har ett problem. Jag tål inte nötter. Kan ni tänka er hur roligt det är att älska något som jag till 80% inte kan äta? I alla fall börjar jag ledsna på vanlig, helt slät choklad, och blev överlycklig när jag fann denna;



En choklad jag kan äta, och som blandar de två bästa godisarna jag vet! Choklad och smarties! Dock är det bara limited edition. Även kan man förmodligen bara köpa den här i Tyskland men några tyska läsare (eller tysk-boende) borde jag väl ändå ha skramlat på mig.
Samlat på mig. Skramlat ihop. There you go.

But these stories don't mean anything, when you've got no one to tell them to, it's true, I was made for you.




En liten lördag (I've heard)

Nu ska jag iväg och ta en drink (glas vin för min del) med en föredetta kollega och hennes nya kollegor. Ja, den föredetta kollegan är även Frau Emmerich. En del av min extrafamilj här i Frankfurt och mamma till mina första barnvakts-barn. Sen hoppas jag på middag, vi får se. Trevlig (svensk) Lill-Lördag (här är Lill-Lördag mer torsdag. FYI)

Så kan man ju också ligga när man kollar på TV.


Ligga på Nannyns ben.


Playdate

Idag har jag och A varit på ausflug (onsdagar är oftast vår ausflugstag då jag inte hämtar K fören 13.30 och alltså har lite mer tid för att ausfluga). Vi åkte tunnelbana in till stan och hälsade på hos en nyinflyttad familj med ny aupair. Två barn är det varpå flickan är en bebis och pojken är jämngammal med A. Efter att ha förstått att ingen  av dom var farlig så lekte dom ändå rätt bra. Vi ska försöka träffas igen, det är bra att pojkarna får öva sig på att ha vänner och dela med sig av leksakerna (det var tydligen det svåraste). När det var dags för hemgång blev det hårt  att vara 2, snart 3 år och min annars så glada och nöjda pojke skrek halvvägs hem. Han somnade tillslut av utmattning och jag kunde hämta storasyster i lugn och ro.

Nu är jag hemma och funderar skarpt på att äta något gott (kanske lite kyckling eller en semla) och kolla på någon serie. Sen får vi se om jag ska ut och ta en drink, äta middag eller gå på kör ikväll. Jag har inte bestämt mig, men just nu vill jag bara vara glad över att jag är jag och att alla jag känner mår bra. Det är det viktiga.

Cirkustältet blev snabbt en favorit.


Words


Dagens (för mig - sämsta) tips

Yvonne hade ett tips på hur man får (med gott samvete) ligga kvar lite längre i sängen på morgonen. Tänk ut vad du ska ha på dig, så slipper du leta tänka på det när du går upp tyckte hon. Sagt och gjort, imorse stängde jag av alarmet och började fundera ut vad jag skulle ha på mig idag. Jag lyckades dock inte utan somnade om, vaknade av att jag fick ett meddelande och fick sedan springa omkring lite snabbare än vanligt. Dåligt tips Yvonne, dåligt tips.

Färdigstuvat för idag.

Sådär. Nu har jag meckat hela kvällen (med undantag för matlagning. Asgod kycklinggryta med pasta till. Kan vi tack Jessica för förresten. Alltså, att jag gjorde maten. Det var inte hon som lagade den) och har fått till det relativt bra om jag får säga det själv. Ville egentligen ha en mörkare bakgrund, men det är sant att det blir jobbigare att läsa inläggen då så jag landade på denna (just nu åtminstone, säg gärna vad ni tycker). Förövrigt är jag rätt imponerad över att jag lyckades med allt detta helt själv. Nu ser den ju lite B-ig ut, men så är den ju även det. I alla fall kan ni nu följa mig enkelt via Bloglovin och även Twitter, om ni har det. Men nu är det dags att borsta tänderna och gå och lägga sig. Imorgon ska jag och A på playdate, det måste vi vara pigga för! Något säger mig att pojken redan sover så det är bara jag kvar nu. Off to bed, imorgon ska det lekas som aldrig förr.

Lämna gärna en kommentar med vad ni tycker! Jag är som sagt inte helt färdig än och tar tacksamt emot både positiva och negativa kommentarer!


Förövrigt är mitt hår väldigt fint idag. Tackar vi Anna och hennes kvarlämnade plattång för.

Ta det med ro!

Alltså, bli inte rädda om allting ser lite konstigt ut. Jag håller på och jobbar påT (eftersom jag tydligen inte får någon hjälp). Det kommer se lite knasigt ut åtminstone idag (och förmodligen några dagar framöver) eftersom jag inte är helt haj på detta. Men ta det med ro, jag bloggar på som vanligt medans jag stökar om.

Nu ska jag väcka lilleman och sen gå och hämta K på dagis.

God morgon (på riktigt denna gång)

A håller på att fixa kaffe till mig men kom på anda tankar när han hittade en bil och sedan ett undernärt får som behövde matas. Fokusen är på topp hos två-åriga pojkar.


Hehe

Kolla vad jag fick hem till mig igår. Hehehe. (okej det där blev typ värsta peddo-skrattet vilket inte var meningen. Jag hade nämligen inte beställt något jättespännande.. Ville bara visa. Nej inte visa, få det sagt? Alltså okej, jag vet inte vad detta inlägg håller på med. GOD MORGON!)


Ett rop på hjälp..

KAN NÅGON SNÄLLA BARA HJÄLPA MIG MED MIN LAYOUT?!

Samernas nationaldag (hej alla)

Åh herre i min hatt! Utbrast jag när jag kom hem från träningen (jag överlvde, tack för peppen Madde!) och fick se dagens statistik på bloggen. Fortsätter det såhär får Kissie och Blondinbella (som förövrigt är skitsnygg now adays tycker ni inte?) akta sig.

Nejdå, jag är inte ens i närheten av att spela i dom nivåerna. Men det är alltid kul med nya läsare, så hejhej allihopa! Förmodligen har ni hittat hit via min Facebook där jag lyckats göra någon inställning så allt jag skriver postas även där. Men ändock - hejhej!

Förresten är det samernas nationaldag idag och det firade jag och Josefin med att äta semla (otroligt samiskt tycker ni inte) och sjunga nationalsången. Josefin tyckte den var fin och jag var glad. Jag är på riktigt skitbra humör idag. Allting är förtusan fint. Fintfint. Och förresten, om jag hade haft lite framförhållning hade jag tipsat om att min tjidtjie föreläser på Faluns Stadsbibliotek idag men jag vet inte vilken tid och det har med största sannolikhet redan börjat. Men nu vet ni vad ni missar i alla fall, och det är ju.. Helt onödigt.


Vielle, Aehtjie, Marika, Jag, Aahka Gunhild och Celina på Marikas konfirmation sommaren 2010. Aahka ser lite putt ut men kanske hon var det. Fina och färgglada är vi åtminstone.

Halvadagen

Nu har jag just kommit hem efter en liten tur på stan. Kollade in kostym-utbudet (det kommer förmodligen landa på tiger eller leopard..) och köpte sedan med mig kaffe och slog mig en lov till Designhouse Sthlm där min kära vän Josefin jobbar (när hon inte pluggar medicin dvs). Vi skvallrade lite och jag bjöd på en semla innan jag drog mig hemåt igen. Nu ska jag få i mig något att äta innan det är dags att pina kroppen igenom ett träningspass. Wish me luck..


Just antoher monday

Efter en as-slapp förmiddag (tiden och dagarna bara flyger förbi) så ska jag nu ta mig i kragen och dra mig ner på stan. Jag ska kolal efter karneval-kläder och dricka kaffe med Josie. Först ska jag bara rota fram skoteroverallen så jag inte fryser ihjäl. Även kommer det ta mig ett tag att ta mig ner på stan eftersom jag har sån träningsvärk att jag vill gråta lite varje gång jag rör på mig.

Men ikväll ska jag tydligen träna i alla fall.

På'T bara.

Jag tänker på Mittådalen

Igår hände det något hemskt i min lilla by (en av mina byar). Grannhuset till aahka och aajja (mormor och morfar) brann ner till grunden. (läs artikeln HÄR) Min aajja var på plats först och allting var redan övertänt när han kom ner. Jag tänker på familjen som förlorat sitt barndomshem och så mycket mer i branden. Jag är själv lite nedstämd eftersom jag också, till viss del, spenderat en stor del av min barndom i det huset. Huset där Jonas aahka och aajja bodde. Vi brukade äta glass och godis nere i Andersson-kåken och sen sprang vi upp och lekte hos Renhuvuds.

Det är otroligt tråkigt det som har hänt och det får en att inse sin egen dödlighet. Jag pratade lite extra med min aajja idag, och är glad över att det inte var min familj som drabbades. För så är det, jag är lycklig över att det inte var jag som drabbades.

Men jag kan verkligen tycka att det borde räcka nu. Mittådalen har haft sin beskärda del av tragedier..


When you realize how perfect everything is, you will tilt your head back and laugh at the sky


Erkännande

Okej mjölet tog slut så jag fick ta fullkornsmjöl till det sista baket..

 


Semlor!

Idag har jag varit alldeles husmoderlig och bakat semmelbullar! Det var första gången och dom blev superfina (och även goda). Nu är det bara att komma förbi på semlor.


Lyckad lördagskväll

Igår var vi och ät på Der Grieche inne i stan. En nyöppnad grekisk restaurang. Maten var jättebra, servicen bra (men dom var inte jätte snabba) och lokalen jättemysig. Alldeles chici-mici som dom säger här. Efter middagen gick vi vidare till Urban Kitchen där vi drack vin (jag och Izabella) och drinkar (Yvonne och Anna). Sedan kom även Mathias och Julian förbi en sväng innan vi tog 3-bussen hem. En alldeles jättefin kväll var det.
Fick även insikten - när blev jag så vuxen att en lyckad kväll equals middag på fin restaurang och rödvin med tjejvännerna? Tydligen den senaste tiden.. Glad för det är jag idag då jag är relativt pigg och kan stå på benen. Eller stå och stå, förutom den otroliga träningsvärken i rumpan så går det bra.


Ausgang med inledande middag

Nu ska vi ut och äta grekiskt! (mina ben/min rumpa är död efter dagens pass. Hon ville tydligen döda mig. Lyckades nästan).

Vi hörs imorgon!



Yvonne och Izabella ska också med men Yvonne fixar håret och Izabella bor i Westend.

Ätamat

Sambon är återfunnen och allt är frid och fröjd (hon var och tränade). Bageriet hade dock stängt men inte deppar jag för det. Nu ska jag iväg och träna med Izabella och ikväll ska vi på en nyöppnad grekisk restaurang.

I brist på annat bjur jag på en bild från julen 2010 när jag hade halva min familj här. Vi åt på Afrikansk restaurang en dag.


Borta med vinden

Vaknade vid 9 och tvingade mig själv att somna om. Det gick bra och jag vaknade vid 11.30 och hörde (tror jag) att dörren stängdes. Sen dess är min sambo försvunnen. Det kanske är normalt att inte veta vad den man bor med har för sig hela tiden, men inte hos oss. Jag får inte tag på henne och tror därmed att hon blivit kidnappad. Det är den enda förklaringen.

Nu ska jag gå och köpa bröd och sen äta söndagsfrukost på en lördag.

..The Truth..


If I want to have something done, I need to do it myself.

Nej, ska jag vara ensam hemma hela kvällen ska jag fasiken köpa mig en flaska vin.
Och japp, det var det enda jag ville få sagt. (och innan jag postade detta inlägg hann jag gå och köpa vin. Och massor av ostar. Bara för att man är ensam ska man väl inte få lyxa till det? Vill jag ha mysfredag och ingen kan komma ska väl inte det få hindra mig.)

Jag och min fredags-familj åt lunch på Vapiano idag. C fick en sådan fin pizza att jag nästan ångrade att inte jag också beställde en barnpizza..


5 things

  1. Att de inte vågade leva sina liv som de själva ville
  2. att de jobbat för mycket och för hårt
  3. att man inte hade modet att uttrycka sina känslor
  4. att de inte hållit kontaketen med sina vänner
  5. att man inte tillåtit sig vara lycklig

Tål att tänkas på.

 

Läs artikeln HÄR.


Två Renhuvud

Igår var jag på jakt efter ett par tofflor. Dom jag köpte sist var billiga men gick sönder efter två månader. Jag vill inte behöva köpa nya varannan månad och är alltså ute efter ett par lite dyrare som håller bättre. Och ja, tofflor är ett måste här eftersom det är iskallt på våra golv jämt.
I alla fall fann jag ett par på Esprit och av erfarenhet (Jenny) så vet jag att dom är asmysiga. Dock fanns det en storlek kvar, 41, och det var en aningens för stort för mig. Så vi kikade på Salamander (då dom ibland har Esprit-tofflor där) men utan erfolg. Mathias hittade dock dom optimala tofflorna till mig.



Fotnot; Nej, jag köpte inte tofflorna på bilden och fryser därmed fortfarande om fötterna.

It's wasn't.. I didn't. äh

Så vad har dagen erbjudit. Sjuka barn, till att börja med. Pojken har mest bara sovit och varit trött så jag och K har fått massa egentid, hur mysigt som helst. Vi har målat och dansat och sjungit och bastlat. Efter jobbet åkte jag ner på stan för att fika med Mathias. Gruppen utökades till en Ålänning till och sedan även med en stycke smålänning. Vi har promenerat omkring på stan i den otroliga kylan och mest haft det gemytligt. Jag köpte dock bara underkläder, så nu var det två in - två ut (ingen bild på detta får ni).

Jag och sambon lyckades även med bedriften att gå in i en mataffär och faktiskt handla mat också idag. Sedan åt vi och kollade på Mr and Mrs Smith och nu håller jag på att säkerhetskopiera och uppdaterar min Iphone som verkar vilja börja bli sjuk. Jag var in på Telecom idag och försökte få dom att fixa den på plats men det visade sig omöjligt. Ingen låne-telefon hade dom inne heller så jag tackade och gick hem igen. Det finns inte en chans att jag klarar mig utan telefon en vecka eller två. Inte med det jobbet jag har (och nu pratar jag inte om att jag inte klarar mig utan Iphone, för det skulle gå. Men jag klarar mig inte utan telefon. Förstår ni)

Så här sitter jag med en halvdan telefon och fryser. Tror jag går och sover, verkar ju inte hända så mycket mer idag..



Fröken Andersson-Renhuvud i skrivande stund

Astmakallt är det idag (sådär som man inte riktigt kan andas ordentligt om man har astma,, nivet)

En sak jag verkligen inte kan förstå är hur dom klär sig här i landet. Idag är det -10 (jag vet att ni har mycket kallare i Sverige men här hör det inte till vanligheterna och det känns åtminstone som -20) och jag fick snällt hoppa i stövlar och dra på mig min vinterkappa. Men tyskarna, dom går i allt från skoteroverall (typ en) och strumpbyxor, ballerina och jeansjacka. Knäppa jackan kan dom tydligen inte heller. Vad är grejen? Ni fryser ju ihjäl?

Min vän har tex på sig samma kläder som på sommaren (sneakers och jeansjacka) bara det att han kompletterar utstyrseln med en huvtröja under jackan, en sjal och en mössa. Hopp! Så är det tydligen en vinteroutfit!

Jag var så häääär nära på att ta på mig täckbyxorna imorse.
Men tydligen har staden fått grepp om mig också.

Liten städerska

Jag skulle åka och handla mat (vårt kylskåp ekar tomt, typ. Trodde jag aldrig skulle hända med mig i lägenheten) men blev erbjuden restaurang-middag istället så jag tvärvände och åkte ner på stan istället. Åt jättegod Schnitzel och åkte sedan hem där jag hetsstädade vårt sminkbord (kan ni tänka er hur skitigt ett sminkbord kan se ut? Well.. Skitigt i alla fall). Det blev fint och nu är nästan hela lägenheten fin av mitt putsande. Nu ska jag typ.. int' vet ja.

Här är typ före;

image description

och efter;


Efterlysning!

Finns det någon som är duktig (eller bara tycker att det är roligt) på att designa hemsidor? Jag är otroligt less på min blogg och skulle vilja ha en ny, och mer personlig, design. Skulle någon vilja, och kunna, hjälpa mig skulle jag bli otroligt tacksam!

Har ni lust att hjälpa mig kan ni mejla mig på [email protected] eller kommentera detta inlägg. (vill ni ha något som tack för hjälpen kan ni nämna det i mejlet/kommentaren så kan vi diskutera det då).

Puss!

Just saying


Jag vet inte vem som är mest störd..

Jag - Ååh, jag måste gå och duscha, jag vill inte!

Yvonne - Och jag måste diska.. Men, om du diskar så duschar jag!

*Tystnad*

Jag - Jag önskar att det gick dock.. Jag vill hellre diska än duscha.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!