Tråk-tisdag. Eller.. Vardag, kanske det kallas.

Okej. Ingenting intressant har hänt idag (än så länge, vem vet. Det är ju fortfarande kvar några timmar av dagen). Jag och barnen har lekt mamma-pappa-barn (eller snarare Madicken-Lisabet-Alva-lillabebisKajsa-mammaKajsa-pappabortapåjobbet-dummaLusIda and so on). Jag och barn nummer 2 har dansat och han avslutade hela dagen med att bajsa i badkaret. Tack och hejdå, liksom.

Nu ska jag göra te och äta överbliven pizza. Skrapar fram en arkiv-bild så ni inte ska ledsna helt.

Där nere är jag och hämtar vatten. Det är sommar (Juni 2009) och varmt (plis bara bli varmt snart) och jag var på ett av de finaste ställena jag känner.
Fast det är ju bara i Tyskland som man "Kenne" ställen, filmer och böcker. I Sverige känner man till, eller vet om. Så det där är ett av de finaste ställena jag vet om. Känner till? Jag ger upp..

Varning, skit-trist

Jag har verkligen inget intressant att säga. Igår sov jag hur mycket som helst och mår bättre (inte bra) idag. Kidsen är också lite hängiga så vi har en vilo-dag idag med mys och chill. Alldeles strax ska jag väcka pojken för att gå och hämta storasyster, men jag har 15 minuter kvar. I eftermiddag ska jag passa lille Henri, och sedan ska jag nog åka hem och sova. Verkar som att man inte kan få nog av det, sovandet alltså.

Jag sa ju att jag inte hade något intressant att skriva om.

Page I go to when I want to read about love;


Fint

Jag orkar fortfarande inte ta mig ur sängen men jag hittade en fin bild på min mobil (som jag förmodligen snart måste lämna in då den enda knappen fungerar bara ibland)

Update; När jag nu gick in på detta inlägg via datorn istället för mobilen så inser jag att det ser ut som att någon har försökt strypa mig. Så är inte fallet. Just.. Nevermind.


In sickness..

Idag är jag en aning sjuk och har ordinerat sängliggande till mig själv. Imorgon ska jag vara frisk, alltså är det böcker, serier, te och bröd som gäller för mig idag. Inte en promenad ner på stan som jag hade tänkt från början. Förmodligen inte heller bio som jag redan har köpt biljetter till.

Nu ska jag försätta mig i liggande position igen. Efter att jag har stängt alla våra fönster i lägenheten. Japp, det är 1 plusgrad ute och jag måste ställa upp våra fönster på vid gavel så att ingenting möglar (vilket det redan har gjort eftersom vi svenska invånare i denna lägenhet inte hade en aning om att man måste vädra varenda dag i en tysk lägenhet. Även fast det är massa minusgrader ute.)

Träningspause

Förra veckan hade jag träningsuppehåll då jag hade ont i benhinnorna. Första två veckorna strang jag nämligen i parken, sen blev det för lerigt så jag sprang på asfalt istället vilket fuckade up mina ben. Nu är jag back on track, och får istället halsont och torrhostan from hell. Jag hoppas verkligen att jag vaknar imorgon och är inte sjuk så jag åtminstone kan ut och gå. Men först ska jag sova. Sovasovasova så länge jag bara kan.

Vilket förmodligen är till 08.00 då de börjar borra i lokalen under oss.

Bild som inte alls har med inlägget att göra. Detta är A som lagar mat till mig. Ja, bilden föreställer A's mikro med min lunch däri. Ja, ni ser rätt. Det är en digitalkamera. Mums.

Great minds think alike

I fredags köpte jag, Anna och Yvonne vin till middagen. På olika håll.


Schuhe!

Jag köpte ju tre par skor i veckan också. Dom var billiga och snygga. Jag har inte köpt skor på jättelänge (enligt mig. Enligt Yvonne är inte två månader speciellt länge..) så det hade börjat rycka i sko-tarmen vid det här laget.


Yvonnes födelsedag(ar)

Alltså. Igår jobbade jag på eftermiddagen och sedan bar det av hemåt för lite mat och vin innan vi begav oss till puben. Där firade vi in Yvonnes födelsedag med pompa och shot. Det var grymt roligt, vi nöjer oss så.

Idag följde jag med Ålänningen till det finska konsulatet där hon röstade på ny president och sedan strosade vi runt i Bockenheim. Yvonne kom senare ner på stan och joinade oss och efter en timme kom vår fina Rebis. Anna åkte iväg på barnvaktsjobb och jag, Yvonne och Rebis åkte till Buena Vista där vi (som tur var) snabbt fick ett bord och åt massa tapas och drack rödvin. Gott! Och vi hade tur med bordet då det är Mässa i helgen vilket betyder att varenda restaurang har fullbokat. Vi fick dock bara stanna i två timmar på Buena Vista så efter vi ätit gick vi till Louisiana och åt/drack efterrätt där. Vi spanade på par som var ute på dejt (herre vilka roliga människor det finns) och pratade massor. Sån fin kväll, så fina tjejer, dom där två. (anledningen till att vi firade igår istället för idag är för att Yvonne ska upp och jobba imorgon och hela dagen och därför inte kan gå ut ikväll. Därav den "tidiga" kvällen ikväll)

Igår firade vi in Yvonnes födelsedag på the Pub. Det var gemytligt och helt sjukt. Som sig brukar. Som sig bör. Nu ska jag öva på att inte dö så hörs vi senare med en bättre uppdatering.

Även råkade jag skriva inlägget i rubriken.


Nu drar vi igång

Ikväll ska det rullas hatt (som min vän Petra hade sagt. Hej Petra ich vermisse dich!) på puben. Yvonnes födelsedagshelg börjar och jag lagade pasta med tomatsås, sallad och en strawberry daquiri (min första, rätt nöjd).

Det var inget mer än det. Ingen bild. Ingenting. Så vi slutar där och hörs imorgon. Trevlig torsdagskväll!

A little bit of this and that

Igår var det första körövningen för i år. Vi doade en halv låt i alten och jag fick ont i huvudet så mycket jag fick koncentrera mig. Det var alltså kul, men fy så ansträngande. Speciellt som jag inte alls egentligen kan läsa noter utan mest lyssnar och sen freestylar lite. Igår tappade jag bort mig överallt och ville mest skratta. Gjorde jag också.

Idag har jag och A shoppat på stan. Först och främst biljetter till Quartier Latin på Uni under Faschinghelgen (woopwoop) och sedan present till min sambo som fyller år på lördag. Gjorde dock en fetfail och skickade ett sms som var menat till Iza till Yvonne istället. Jag skrev "vill du vara med på presenten. Tänkte mig ett par örhängen från snö eller ett pandora-berlock". Så nej, Yvonne kommer inte få någon berlock eller snö-örhängen. Haha.

Nu ska jag hämta K, äta lunch med kidsen och sen ska vi på ausflug hem till mig. K har aldrig varit där så vi ska dit innan vi åker till kyrkan.

Okej jag köpte ett par skor också, ni får se sen!

MAAAT!

Idag vankas det renskav och potatismos. Lyx! Oklart dock vad som hände med moset när jag höll på att vispa vispen. Okej fast tvärtom.


Timeline

Okej, men jag var tveksam först.
Sen tyckte jag det var snyggt.
Så nu har jag timeline, face it (facebook).


Gårdagens jobb

Det blev en sen kväll igår. Jag och Henri hade det fint och blandade tyska och engelska i en salig blandning. Tanken är att jag ska prata engelska med honom, men vi ska lära känna varandra först. Jag vill att han ska känna sig trygg med mig innan jag börjar (enligt honom) låta konstigt. Kvällen gick otroligt bra i alla fall och när jag kom hem fick jag och Yvonne besök en sväng innan jag bokstavligt talat stöp i säng.
Jag är så otroligt tacksam över alla barn jag får ta hand om. Glad att föräldrarna litar blint på att jag tar hand om deras barn efter bästa förmåga. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag har världens bästa jobb!

Lite fel där

Jag och K kollar på bilder på mig. Kommer upp en bild på Josefin Kirsch och hon tycker att hon är så fin i kjolen ho nahr på sig och envisas med att kolla på fler bilder på Frau Kirsch (känn dig hedrad Josie! K är rätt kräsen).

Jag - hon ska gifta sig i sommar! Kolla!

K - ååh.. Ska du vara brudsläp?

Eh, nja..

Tisdag, min måndag

Idag blir det lång jobbdag. Först med A och K och sedan ska jag hämta lille Henri på Kinderkrippe och vara med honom hela eftermiddagen/kvällen. Det är första gången så det ska bli spännande. Det hade ju kunnat få vara lite varmare ute, men det är ju trots allt bara Januari så det kan jag väl inte kräva antar jag..



Men nu ska jag först busa hela förmiddagen med A. Soligt är det också så kanske vågar vi oss ut i kylan.

Long vs. Short

Nu är mitt hår sådär mellanlång igen. Visserligen är det en helt okej längd på mig, men nu börjar jag vilja göa något åt det igen. Satt och kollade på bilder och insåg att jag det senaste året både har haft askort (för att vara mig) och aslångt. Vad tror ni, ska jag spara ut skiten lagom till våren eller klippa det kort igen?


Långt?

Eller kort?

Do not want to know

Något jag tycker är otroligt störande är detta med intima och otroligt personliga facebook-updates. Egoina skriver i sin krönika om detta med sociala medier, och jag tycker hon har helt rätt. Varför skriver människor på facebook om sina trasiga förhållanden? Om sina foglossningar och stora blödningar? Jag. Vill. Inte. Veta. Jag vill inte veta allt om alla, och speciellt inte veta om exempelvis min gamla granne från barndomen har fött ett barn och var tvungen att sy 12 stygn för att hon sprack ända upp i röven. Jag VILL. INTE. VETA.

Så jag ber er, sluta skriva uppdateringar om allting. Vill ni att människor ska veta allt som händer i era liv och era kroppar? Okej, kanske borde jag ta bort dessa människor från min statusfeed och sluta gnälla. Kanske är det jag som inte hänger med och borde börja skriva om när jag går och bajsar eller har otrolig mensvärk så det vrider sig i äggstockarna. Nästa gång jag spyr ner toaletten efter en utekväll lovar jag att ni ska få veta det innan min sambo hunnit upptäcka hulkningarna.

Eller nej föresten. Det lär inte hända.

Godnatt, nu ska jag klä av mig naken och lägga mig i en nybäddad säng.

Look-alike

Jag laddade hem en app där man kunde ta kort på sig själv och sedan se vilken kändis man var lik. Min nummer ett blev jag inte helt nöjd med. Nummer två var even worse. Typ. Really? Ser jag verkligen ut som Robin Williams?


Vardagslyx!

Idag var jag på lunchdejt och sen åkte jag till Bad Homburg för att få massage. En Hot Stone Sensitive Massage till och med. Jag var lite skeptisk i början då det kändes alldeles för lamt för min smak, men sen satte hon igång och det var hur skönt som helst. Jag är alldeles mosig i kroppen nu, men rätt pigg, konstigt nog.


Tack Familjen Orstadius för massagen! Inte för att dom masserade mig, men dom gav mig presentkortet som gjorde det hela möjligt. Tack!

Sen åkte jag buss hem och stötte på prinsfan på bussen. Det var litet.
Alltså, den här stan is creeping up on me. Really.

Ny vecka. Bra inledning hörrni

Jag har just diskat och ätit lite youghurt. Ska upp till kyrkan och hälsa på lite innan jag åker ut till Bad Homburg och Kur Royal för en massage. Det, ska bli hur skönt som helst.


To be a tiny bit tired

Idag sov jag inte så länge som jag borde ha gjort. Igår efter middagen och vinet hemma hos Emmerichs (som vi avslutade vid 2-tiden. Helt. Sjukt) åkte vi vidare till puben. Vi hängde med folk och sedan gick jag hem till Moritz. Där fanns Cp, Cam, Annika och Lulu (ja självklart även Moritz). Vi drack öl och kollade på när killarna låtsas-spelade till rocklåtar. Sen åkte vi hem. Runt 6-tiden imorse närmare bestämt, så när jag vaknade vid 11.30 hade jag säkert kunnat sova mer.. Istället lovade jag att gå ut och promenera med Yvonne så det har jag gjort. Ner p åstan, åt lite bröd med aioli och sen åkte vi hem. Min sambo har införskaffat första delen i sjunde säsongen av Greys, så det har vi roat oss med. So. Freaking. Good.

Killarna rockar.


Ostfondue hos familjen Emmerich



Jag och Karin busade



Min sambo väntade på mat. God mat!



Karin visade sina gosedjur för Yvonne. Så att hon inte skulle tröttna på att vänta



Sen åt vi massa massa mat. Massa massa god mat



Sen drack vi vin i soffan medans barnen och Franck sov. Slut på trevlig kväll. Tack.

Att bjuda in sig själv. Good thing!

Sådär ja. Tränad, matad (en aning, vi ska ju trots allt snart äta middag) och duschad bin ich. Om någon timme ska jag och min sambo ta oss iväg till Bornheim där det bjuds på konsert i en kyrka (kan inte för mitt liv komma ihåg vad för slags konsert) och sedan ostfondue hos vår foster-familj. Dom tar hand om oss när saker och ting händer, bjuder oss på mat och jag passar deras barn ibland.

Eller.. Bjuder och bjuder. Jag ringde helt fräckt i torsdags och frågade om vi inte fick komma dit och äta middag i helgen. Franckiboy ringde upp mig på kvällen och tackade ja.

Oklart varför dom tackade ja när det är vi som ska åka dit. Men gratis mat och urtrevligt sällskap är ju precis vad jag var ute efter så I'm not complaining!

Världens mest tacksamma jobb - Schlüsseldienst.

Efter lunch stack jag ut och sprang. Hann ca 500 meter innan Yvonne ringde. Hon hade råkat lämna nyckeln i på insidan av dörren, vilket resluterar i att man inte kan låsa upp utifrån (lätt hänt). Jag sprang rundan (gick assegt idag) och kom sedan hem till oglada tjejer. Vi promenerade in i djupaste Eckenheim där vi fann en Schlüsseldienst-kille. Han var inte lätt att hitta, och när vi väl fann honom så vågade vi knappt gå in. I alla fall är dörren öppnad och det gick otroligt snabbt och smidigt (och lite dyrt. Men inte 500 Euro som Cp gissade på). Jag vill krama killen i fråga och tackade honom hundra gånger. Det måste ju på allvar vara ett av världens mest tacksamma jobb. Att öppna dörrar som gått i baklås - det om något är tacksamt.


Follow the tracks to the scary Schlüsseldienst.

Straßenbahn

Jag vet inte jag men om detta vore jag, skulle jag vara halvnöjd med bilden på sidan av Straßenbahn.
Just saying.


Fredagar är fint

Efter att ha överlevt gårdagens drama så fick jag i mig en öl och sedan kom min sambo hem. Vi åkte.. Jag har redan berättat om detta va? Dåså. Moving on..

Idag har jag tagit hand om två små pojkar och sedan träffade jag Yvonne och Anna på stan. Två timmar lyckades vi sedan döda på stan (oklart vad vi gjorde) innan vi åkte hem. Massor med mat handlade vi i alla fall (och en tur in på godisbutiken. Den enda i typ.. Hela Tyskland som säljer lösgodisWOHO) så nu är jag asmätt. Till min stora lycka köpte Anna tre stycken skräckfilmer som vi ska kolla på ikväll. Just nu sitter tjejerna och tävlar om vem som är mest rädd för skräckfilmer. Tydligen är jag den enda som har vett att uppskatta skräckfilmer så jag börjar undra varför vi ens köpt dessa filmer.. Dom är liksom, redan rädda. Och det enda vi har gjort är hört introt.

Jag återkommer.

Gårdagens köksdrama

Jag antar att gårdagens lilla drama kräver en förklaring.
När jag hällde i (vad jag trodde var) gräddfil i vad som skulle bli vår vegetariska gryta så skar sig hela skiten. Sen när jag hade slängt allting (ja det smakade ju även bajs då) så skar jag mig när jag skulle göra om. Det blev ett mindre blodbad och allting kaosade. I slutändan fick jag plåster på såren (dubbla, höll fasiken på att skära av mig två fingrar igår alltså) och mat i magen. Det blev gott, men inte lika mycket som jag hade tänkt från början..


Kökskaoset.

Sen åkte jag och Yvonne till Kingka där vi mötte Marco och JC med kolleger. Vi dansade natten lång till deras band (inte JC och Marcos band utan Kingka.s) Jag ska iväg på jobb nu och är lycklig över att jag är så pigg. Jag är en sådan smart tjej! Ha en fin fredag!

I'm alive

Okej jag lever. Men har bråttom iväg. Kingka minnsanhejdååååå

Att laga mat

Jämt när jag lagar mat får jag lite Hybris. Lagar för mycket, och lagar för tidigt.
Så nu står jag här, med nästan-färdig mat 40 minuter innan Yvonne ens kommer hem.
Och alldeles för mycket såkla...

DETTA INLÄGG AVBRYTS PÅGRUND AV KAOS I KÖKET. INGENTING ÄR SOM DET SKA OCH DET FINNS BLOD. I'LL KEEP YOU POSTED.

Lättsamt (med jobbet. Springandet - inte lika)

Jag och A åkte helt sonika tåg hela förmiddagen. Det är ju det han gillar mest i vilket fall..


Först åkte vi U-bahn in till stan

Pit stop på Südbahnhof och sen hem igen


I eftermiddags var vi i kyrkan på barntimmarna en sväng och sen fick jag skjuts hem med PT (CP.s pappa) och stack ut och sprang (jag vet att du har väntat Madde. ;) Jag blev dyblöt men lyckades handla på vägen hem i alla fall. Nu ska jag duscha och laga mat. Inte samtidigt dock. Torsdagsöl? Joråsatt.

I can turn this around!

Idag är städerskan här tidigare än vanligt, och då gäller det att hålla sig lite ur vägen. Jag hade tänkt att gå ut med A, men då det spöregnar, blåser och är svinkallt kändes det som en halvrolig idé.. Tänkte då prova ut Halligalli inne i stan (ett lekland längst upp i My Zeil) men det öppnar tydligen inte fören 11.00. K ska hämtas 12.30 så det blir rätt.. Tight. Så jag och A brainstormar över en kaffe (jag står för kaffedrickandet) över vad vi ska hitta på för roligt idag. A har en enda önskan - åka tåg.

Den här dagen har börjat halvbra. Men jag ska börja tänka mer som Barney.

I can turn this around!

Bra saker med att vara född med pappa PA.s långa tår;

  1. När jag duschar behöver jag bara spreta med tårna så försvinner allt tåludd = Bra!
  2. om jag skulle förlora båda armarna skulle jag assnabbt lära mig att äta, skriva och göra andra saker man gör med händerna - med fötterna! = Bra!

Slut på bra saker.

God morgon!


Systerdesign

Jag har glömt att visa vad jag fick i inflyttningspresent av min åabpa (den större. Eller inte den större, men den äldre. Största systern är ju jag. Inte äldst inte, men ja.. Ni som känner mina syskon förstår). Bilden gör den inte rättvisa, men den är utfin och passar in så bra i vårat vardagsrum!

Tack Åabpa!
(systern i fråga har även gjort både design och det mesta av arbetet själv, om inte det framgick tidigare. Hon heter även egentligen Linda Andersson, inte Åabpa, som man lätt kan tro.)

Café.. Clatsh? Cask? Cusko?

Kom alldeles precis hem. Har fikat i Bockenheim med Yvonne, Jessica och Josefin (Josie fick spenda 5 cent så jag hade råd med årets första Apfelwein). Träffade även på en gammal vän vilket var rätt otippat. Jag blir alltid chockad när jag stöer på bekanta och vänner på stan, det bevisar ju onekligen att jag faktiskt känner människor här. När det sedan också händer på sådana konstiga ställen, som den här gången på ett café jag aldrig har varit på inne på en sidogata i Bockenheim, då är det ännu mer komiskt. I alla fall är jag hemma nu, väntar på Carl philipp och har inte tänkt att göra speciellt mycket mer ikväll.

Eller förhoppningsvis behöver jag inte vänta på Cp hela kvällen utan får faktiskt umgås med honom.

Easy Breezy

Som ni kanske har förstått vid det här laget så älskar jag mitt jobb (och nejdå, jag försummar inte pojken genom att blogga. Han har just gått och lagt sig). Och på tal om att gå och lägga sig så hände det en sak igår som bara fick mig att förstå vilken lättsam pojke jag tar hand om. Han har en napp och en "Musse" som han har när han sover, igår drog han ner dom från bordet och stoppade i sig nappen på, vad jag tyckte var, mitt på blanka förmiddagen. Jag sa åt honom att skulle han ha nappen och Musse var det bara att gå upp på rummet och lägga sig.

Vad gör pojken då?

Jo, han går upp och lägger sig! Efter 5 minuter (jag hann inte ens märka det) så sov han.
Klockan 11.
På förmiddagen.

Jaha tänkte jag. Det blev efter-lunch-tupplur före lunch idag istället.

Men seriöst, vilken normal 2-åring går och lägger sig frivilligt?

Får jag sådana barn som A när jag blir stor skulle jag lätt kunna skaffa dom där 5 pojkarna jag pratade om förut..


Gårdagens lilla eftermiddag

Igår läste K för sin lillebror ur Mamma Mu. Jag ville krama dom så hårt jag bara kunde för att dom var så söta (vad är grejen med det? Att när man tycker om barn så vill man krama dom så hårt så dom liksom.. Antingen åker in i kroppen eller eventuellt mosas?) Sen gick vi i alla fall till parken och byggde frysta sandkakor.



Förresten drömde jag inatt att åabpa skulle ha ett till barn. En pojke i Augusti minnsan. Kan bero på att mamman jag träffade igår ska ha en bebis i Augusti.

Guten Morgen (och lite så)

Träningsvärken är inte så illa som jag trodde (ropa inte hej...) och jag tog mig till och börja med i alla fall ur sängen imorse. Åt frukost assnabbt och har nu 5 minuter till godo. Det är dumt, det är alltid då jag blir försenad. Mitt hår är lite äckligt (nej okej jag duschade inte håret igår) och jag har en finne som är jättestor och gör jätteont.

Det får knyta ihop morgonen. Godmorgon!


Försökte göra en "Egoina" och spärra upp ögonen så mycket jag bara kunde för att se piggare ut. Såg istället mest galen ut. Återigen - god morgon!

Att prata en massa tyska och inte minnas vad man heter när man leder ett gympass

Sådär. Hemkommen från lilla mördarpasset. Efter 30 minuter ville jag döda funktionären (som inte var en funktionär utan.. ledare? Tränare? Inte vet jag vad det heter..) men fortsatte 30 minuter till och dog sedan i en hög. På väg hem fick jag lov att hoppa av bussen och sparsamt köpa det jag kan tänkas behöva dom närmaste dagarna för mina sista slantar. Som tur är så fick jag ett nytt barnvaktsjobb idag som förhoppningsvis kommer ge mig mer jobb! En gång i veckan ska jag hämta en liten tysk pojke på hans Kinderkrippe och sedan ta hand om honom i några timmar. Jag freuar mig och tycker det ska bli jätteroligt att lära känna ett nytt litet barn! Ja, jag är ju en sucker för ungar så är det ju bara (speciellt pojkar verkar det som. Lätt att jag kommer få 5 pojkar när jag blir stor. Lätt)

Nu har jag tryckt i mig det jag hade råd med och ska hoppa in i duschen och sen gå och sova. Helst vill jag skippa duschen och bara sova, men jag antar att det är äckligt så jag duschar väl då.

Träääääna

Madde bad om ett jogging-inlägg så det kanske glädjer henne att jag ska iväg och träna med Iza om 20 minuter. Arbetsintervjun gick bra och jag fick jobbet. Berättar mer ikväll, nu måste jag kila!


Världens finaste lille pojke

Idag har vi lekt. Det var så kallt ute på förmiddagen så vi stannade inne och lekte med tågbanan, brandbilen, la pussel och busade. Go-ungen min.


7th Heaven

När jag gick på gymnasiet i Falun så hade jag och Marika en tradition varje eftermiddag. När vi båda kom hem från skolan råkade vi alltid kolla på 7th heaven. Vareviga gång vi slog på tv.n var programmet på och tillslut hade vi fastnat i det otroligt töntiga, amerikanska programmet. Nu är det det programmet som visas på svensk tv i lagom tid när A sover, alltså råkar jag alltid hamna framför det nu för tiden också.

Idag är det (om möjligt) det töntigaste programmet jag någonsin har sett. Det är något slags valentinesday/musikal avsnitt, och jag vet inte om jag kommer klara av att kolla klart på detta program. Hon som är gift med polismannen (se jag vet inte ens vad dom heter. Kinkirk i efternamn heter polisen, det sa dom nyss) är den töntigaste i hela programmet. Hon blev nyss arg över att hennes man, polisen, var tvungen att gå till jobbet på valentinsday.

Get. Over. Yourself.



Tyvärr för er fann jag en bit av avsnittet. Alltså, kolla inte på det. Man vill spy. For real. Nu stänger jag av tv.n och drar på ett How I Met Your Mother - avsnitt istället.


Mitt jobb.

Idag jobbar jag hemma hos familjen O igen. För er som inte vet så har jag ett halvtidsjobb hos en svensk familj. Jag jobbar där tisdag - torsdag mellan klockan 8.30 - 15.00. Familjen har två barn, pojken A som är 2,5 och flickan K som är 4,5. K går på tyskt dagis så henne hämtar jag vid 12.30/13.30 medan jag har hand om A hela dagen. Nu börjar det äntligen bli lite varmare (well.. I alla fall förra veckan då vi låg på minst 6 plusgrader hela tiden. Nu är vi nere på minus igen) och det resulterar i fler ute-timmar för mig och min pojke. Det är helt enkelt lättare (och skönare) att vara ute i bara en tunn jacka och skor än en hel vinterutstyrsel (det är också lättare att klä på en 2,5 åring ett klädesplagg än sju).

Det halvtidsjobbet gör att jag klarar mig här. Jag kan betala hyran, köpa månadskort, betala telfonräkningen och inte svälta. Inte mer än så, vilket gör att jag är beroende av mina andra jobb om jag ska kunna köpa en endaste öl eller äta ute en liten gång i månaden (även bör jag kunna inhandla diverse andra onödiga ting som nya tröjor, jeans och böcker). På fredagar är jag hos en svensk/engelsk familj som har två pojkar (1 år och 4 år). Just nu är mina måndagar lediga (vilket gjorde en spontanresa till München möjlig i och för sig) men jag hoppas på att hitta ett måndagsjobb snart (eller åtminstone ett eftermiddagsjobb någon av de andra dagarna). Idag ska jag träffa en tysk familj som jag har hittat på betreut.de (letar du Nanny/barnvakt/aupair-jobb i Tyskland så är det en jättebra sida att signa upp sig på). Vi får se hur det går, jag hoppas att dom vill ha mig!

Men nu ska jag leka med min svensk-pojk. Vi har det himla bra, han och jag. Och jag är så glad, att jag återigen fått en otroligt fin familj att jobba i. Vilken tur jag har haft!

En dag i München

Idag åkte jag lite spontant till München. Jag har aldrig varit där (eller ens knappt åkt genom Tyskland) så det var trevligt. Tyskland är platt att åka igenom. Platt, det går snabbt (som f*n) och det finns en massa söta byar med otroligt många kyrkor utefter vägarna. Väl framme i München har jag gått omkring, försökt att inte bli borttappad, shoppat (två t-shirtar på rea men ändock) och druckit kaffe. Nu är jag tillbaka hemma, och jag gillade München. Det fanns massor med vackra byggnader (många som fanns kvar ändå från 2.a världskriget till och med) men inte en enda skyskrapa. Det är ju trots allt något jag gillar otroligt mycket med min stad. Skyskraporna. Speciellt med tanke på att jag lätt går vilse och att det då alltid finns ett riktmärke. Det hade jag problem med i München (speciellt med tanke på att den staden är mycket större än Frankfurt).
En fin dag, helt enkelt. Jag åker gärna tillbaka till Bayern.


äsch

jag åker lite till München idag.


Just remember


>

En fredag med en Fee.

Fredagens "tupperwear"party var jätte lyckad. Träffade massa med nytt och roligt folk, drack god sekt och skrattade en hel del. Tack Josefin för en sån bra kväll! Efter själva "partyt" var över (vet ni förresten att här i Tyskland heter hon som kommer; Dildo-Fee! Fett. Kul) så hade vi ett bokat bord på Weinkontor. Jättemysigt ställe som ligger där ingen kan hitta det. Lite så, man måste veta vars det är för att ens ha en chans att hitta dit (ut i Bockenheim, in på en innergård, ner för en trappa.. Ja you get it). Efter det åkte vi till Sachsen där vi träffade lite känt folk och lite annat. Slut på asbra kväll.

Kvällen var så asbra att jag inte kunde röra på mig igår.


Kvällens värdinna.

Hemma hos familjen Kirsch

Jag och värdinnan herself. Puss

På Weinkontor

Gårdagens tupering sitter i. Tur!

Jag lever på gårdagens frisyr.
Det är fint att ha en frisöt (tihi. En frisör som är söt kanske?) som inneboende varje helg.


Freitag den 13.ten. Helt okay so far (Jag menar såklart helt jättebra so far)

Efter en liten tupplur och dusch så är jag på benen igen (alltså jag har varit på benen ett tag nu. länge sov jag inte). Nu har jag varit husmoderlig och joxat ihop en lasange av det vi hade hemma (vilket var mer än man hade kunnat tro) och diskat. Min sambo är i full gång med dammsugaren och tvättmaskinen. Om någon timme är det dags för "tupperwaer"party hos Josefin. Det ska bli, spannend. Ett glas vin på Weinkontor ska vi nog minnsan hinna med ikväll också. Det är kvällens happening.
Ha en trevlig kväll och helg vettja! Det ska jag.


Jag just nu

Torsdag och karaoke

Igår var det torsdag, och ni vet vad det betyder!

Torsdagsöl!

Vi intog den på O'dwyers i goda vänners lag. Sjöng, skrattade och hade det allmänt asbra.


Grattis åabpsi!

Idag fyller världens finaste lillasyster år.
För det hon är. Världens. Finaste. Lillasyster.
Hon fyller 17 år och är nu äntligen ett år närmare det vi alla väntar på (och HAR väntat på i typ.. Hundra år). Jag ska inte gå på om hur mycket jag älskar henne och hur bra hon är. Jag nöjer mig med att säga;

GRATTIS på födelsedagen onne!


året

Gjorde jag något år 2011 som jag aldrig gjort förut?
Jag flyttade in i en "egen" lägenhet med Yvonne. Första lägenheten!

Blev någon nära mig förälder i år?
Nej. Inte vad jag kan komma på nu.. Så förmodligen inte. En tjej som gick klassen under mig i Idre fick tvillingar men annars.. Nej

Dog någon som stod mig nära?
Nej (tacktack)

Gjorde du något du inte trodde att du skulle klara av?
Bodde två månader i Sverige och jobbade hemma i butiken

Bästa köpet?
Nya skidkläder. En skjorta från Marco Polo

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har haft ett relativt friskt år. Lite småsjuk men inte mer

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, i år igen. Öl?

Största misstaget?
Att tro att vänner fortfarande bryr sig

Vad har gjort dig riktigt glad?
ATt jag gick från det bästa jobebt till det bästa jobbet. Att jag har fina barn att ta hand om och fina människor runtom som bryr sig om mig jätte mycket. Och även vår fina lägenhet - såklart

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Gjort mer? Jag önskar att jag hade shoppat MINDRE men vad tusan.

Något du önskade och fick?
Skidkläder i julklapp

Något du önskade dig men inte fick?
Nej vet ni vad. Ingenting.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Åt middag med Carl philipp och Josefin. Senare kom även Christian och Anna. Dom satte sedan ögonbindel på mig och åkte till (vad som skulle visa sig vara) Schweizers där Yvonne och Marco väntade. SÅ fin födelsedag (jag älskar ju överraskningar)

Vad fick dig att må bra?
Att allting löste sig med jobb och boende

De bästa nya människorna du träffade?
Anna. Min lilla Ålänning som sjunger otroligt fint, har ett vackert hjärta och är en vän jag inte vill vara utan

Vem saknade du?
Samma personer som förra året. Alltid. Varje dag.

Vad är du mest stolt över?
Att jag fixar det. Livet.

Största musikaliska upptäckten?
Den svenska björnstammen. Nicki Minaj, tenth avenue north

Högsta önskan inför 2011?
Att jag får möjlighet att stanna kvar här. I Frankfurt. Där jag vill vara.

Spontan-ledig.

Efter den helt jättemysiga dagen igår så fortsatte den bara och vi var några som tog en drink (som blev fler när vi insåg att det var blue hour) och enbart hade det trevligt. Stackars Mathias fastnade nog lite i tjejsanckets centrum men han klarade det galant och ville till och med äta lunch med mig idag. Jag blev nämligen spontant ledig (båda barnen är sjuka idag. Jag hoppas att jag klarar mig även fast utsikterna inte är lysande..) och vet inte riktigt vad jag ska göra med den vunna dagen. Jo äta sen lunch, men det kan jag ju inte göra hela dagen. Det började i alla fall med en liten sovmorgon och nu sitter jag i soffan och vågar inte äta något. Tänk om magsjukan (jo för det var en sådan) hoppar på mig? Det är dumt det där, när man är orolig för att bli sjuk och känner efter alldeles för noga hur man mår. Jag ska klä på mig istället och strunta i att känna efter.

Åh andra sidan var det ett tag sedan jag kunde gosa runt i bara trosor och t-shirt. Jag gör det ett tag till istället.

Foreign language

Ibland är jag glad att barnen är svenskar i Tyskland. Idag var en sådan dag. Vi har haft utflyktsdag och åkt buss, S-bahn och U-bahn. Varit i lekpark, strosat i vårsolen (alltså okej, det var väl en vintersol men den kändes onekligen som en vårsol) och fikat på starbucks. När vi är påväg hem sitter A och flirtar med paret mitt emot oss. Plötsligt börjar han sjunga..

"- Mamma haar tuuuttar, mamma har tuuuuttar, tuttartuttarmammaaaaa"

Jag försöker hålla mig för skratt och frågar honom vad han sjunger, varpå K svarar;

"- Mamma har tuttar hör du väl"

Ja du har rätt. Jag hörde ju det.

En nannys bästa vän (förmodligen även en förälders..)

Nu har jag jobbat med barn i nästan fyra år. Stora, små. Pojkar, flickor. Dryga, underbara, bråkiga, snälla, busiga, lugna och griniga. Tyska barn och svenska barn. Några Engelska och några blandningar. Syskon, ensambarn och otroligt söta barn. Det enda som alla dessa barn har gemensamt är detta;

Astrid Lindgren

Hur glada och söta barnen än är så kommer det alltid till en punkt när dom inte är så glada (eller söta) längre. Då finns det bara en grej som kan lugna vilken ilsken två-, fyra- eller åttaåring som helst. Astrid - f*cking - Lindgren. En Pippifilm kan lugna vilken vilde som helst och Lotta på bråkmakargatan tystnar alla gråtande barn på denna jord. Att inte Astrid Lindgren har fått ett enda nobelpris är för mig ofattbart.

Jag har egentligen bara en sak att säga.

Tack Astrid Lindgren för dina fantastiska berättelser. Utan dom hade jag inte blivit långvarig inom detta yrke.


Tack Pippi för att du finns.


En tisdag i Januari

Idag kom jag hem snabbare än vanligt och hann sitta några minuter innan det var dags för dagens springtur. Det gick bra och när jag kom hem hittade jag kyckling i sås i frysen som jag glömt att jag hade och åt det med bulgur till. Det var så gott så jag måste köpa kycklingfiléer så jag kan laga det igen.
I alla fall så passade jag på lilla Ellen (som snart ska bli storasyster) vilket även det gick bra (come on. Ta hand om ungar kan jag göra med bakbundna händer). Nu har jag varit storasysterlig (fastän jag inte är störst) och nu har jag tänkt att gå och lägga mig. Det var min dag (Madde bli amazed av min springtur idag. Det gör mig så peppad!)

If this is the changing room I wanna see the conserthall!

När vi var och lussade på buisness breakfast på Alte Oper i år så hade Herr Rydberg glömt säga till om att vi behövde ett rum att byta om i. Det fixar vi! sa herr Rydberg och vi landade i den stora konserthallen på operan. Inte det sämsta omklädningsrum vi har haft.. Må jag säga.


Vi har saknat varandra. Min pojke och jag


LoveMyLife

Efter många om och men tog hon sig hem igår, min sambo. Det var en lagom trött tjej vi hämtade på flygplatsen igår kväll. Hon var även så lycklig över hämtning att hon skrattade och grät om vartannat. Nu är jag tillbaka på jobbet. Jag och A har längtat efter varandra. Idag myser vi framför Bilar 2 (jag är så glad att han hellre kollar på animerat än exempelvis Teletubbies..)

Efter jobbet ska jag hem och försöka hinna ut en runda innan jag måste laga mat och äta innan det är dags för jobb nummer två. Lilla Ellen ska passas vilket jag ser fram emot.

Jag har världens bästa jobb.

Mobilblogg

Min dator får jag tillbaka imorrn. Då blir det bättre. Snart ska Yvonne komma hem och jag längtar jättemycket! Idag var jag i alla fall ute och sprang. Sen hade jag en jättefin eftermiddag. Jätte. Jiho! :D


Dumma saker som har hunnit hända innan jag ens klätt på mig;

  • Det regnar. På min springdag. Igen.
  • Yvonne har missat sitt flyg och kommer inte hem ikväll.
  • Vårdcentralen i Falun har telefontid en timme per dag. Idiotiskt.
Det var det hela. Inte så illa som man kunnat tro. Jag menar - man kan ju springa fasten det regnar. Det har jag ju redan bevisat. Och Yvonne kommer i alla fall hem. Inte ikväll, men åtminstone imorgon. Och angående vårdcentralen fick jag ringa hundra gånger, men fram kom jag. Så så illa är det ju faktiskt inte.

Språkförvirringar

Anna - Åh, jag vill ragga på min småkusin!

Alex - Vad är ragga?

Anna - typ.. I want to pick him up.

Alex - like in a car?

Pyssling och opera. allt under 24 timmar.

Igår kväll kom först Anna och sedan Alex hem till mig. Vi drack öl och pratade en hel massa. Sen anlände även Erik (laevie Erik. Numera även Pysslingen eller småkusinen Erik..) och vi svirade ut på stan. De klubbar vi tänkte in på var stängde så vi åkte till Sachsen och drack mer öl istället. Allting var väldigt gemytligt. Han är en bra vapendragare - den där pysslingen.

Passpå! Random bild;


Idag stod Anna för underhållningen och det vankades opera. En eftermiddagsföreställning även kallad Don Giovanni skulle vi se och jag dog. Det var helt underbart, allting. Jag fick se en riktig dirigent (bara det hade tp varit värt att gå dit för), världens bästa operaorkester (hur coolt är inte det då?!) och en jättebra operaföreställning. Anna Ryberg spelade med också så det var extra roligt att se någon man känner på scen. Det var i alla fall en riktigt bra första gång (ska jag även skryta, vilket jag tycker att jag ska, så satt vi på parkett andra raden. Man såg ALLT. Varenda minspel och tatuering. Allt.. underbart). TACK underbara, fina Ålänning för den julklappen.

Hej Älskade Stad!

Idag har jag återintagit min stad. Jag träffade Jessica utanför kaufhof, sniffade lite på parfymer (okej det gjorde vi egentligen senare) och gick sedan för att äta. Vi fick vända i dörren på inte mindre än 2 restauranger innan vi fick en plats på Fressgass. Pasta och lite Apfelschorle (mums) och sedan strosade vi vidare för att försöka hitta ett ställe där vi kunde dricka kaffe och kanske inta en liten kaka. Det visade sig svårare än lunchrundan. Vi var in på tre starbucks och fyra andra ställen innan vi insåg att vi var tillbaka där vi började. Vid Alte Oper hittade vi (tillslut) ett bord på ett café jag aldrig varit på. Så fick vi vår kaffe (eller min kaffe och Jess's varma choklad) tillslut. Sen free stylade jag och åkte en buss hem. Det var en fin dag. Tack.

Jessica funderar ut ett kaffe-varmchoklad-kak-ställe vi inte redan försökt komma in på. Frankfurt en lördag är lite svår att.. Komma in i.


Trots allt

Igår somnade jag kl 22.00.
Idag vaknade jag kl 10.50.
Om jag var trött? Förmodligen.

Tyvärr så regnade det idag när jag vaknade (det regnar iofs forfarande) men inte hindrade det mig. Jag var ut och sprang även fast det regnade! Jag känner mig nu som superwomen, som klarar allt. Nu ska jag bara trycka in mig i duschen och sen åka ner på stan för att träffa Jessica. Vi ska långluncha, minnsan. Ikväll kommer Erik och hälsar på, han är påväg från Sundsvall till Genéve och behövde ett stopp (eller två) på vägen. Kul för mig!

En julegave

Jag har förresten fått massor av fina julklappar i år också. Tydligen har jag skött mig och fick mer än vad jag tyckte att jag förtjänade. En grej jag blev lite extra glad för var en vattenflaska som tjidtjie har designat och frostat och målat. Jag har länge önskat en och nu har jag en alldeles egen! Som jag till och med lyckades få med mig hem (väskan vägde inte ens 20 kg så jag hade kunnat proppa med mig 3 kg till).


En BRA dag - so far

Eftersom jag upptäckte att det inte var röd dag här (Tack Rebis, jag är mest Land-förvirrad) så har jag nu fått en hel del gjort! Denna dag blir bara bättre och bättre.

  • Valde att dissa bussen och promenera till affären istället. Motion förenat med nytta - Najs!
  • Hade pengar på kontot - kunde köpa mat
  • sov inte i hundra år, vilket resulterade i att jag ens hann gå och handla
  • jag köpte ett jättegott äpple. Så gott har jag nog aldrig smakat!
  • Jag fick jobb nästa vecka
  • jag gick förbi Anne Franks barndomshem och insåg att jag nästan bor granne med den kände dagboksskrivaren. Fick man in lite lärdom i promenaden också - multitasking!

Nu ska jag bara städa trapphuset (inte hela men en bit) och laga mat. Sen tänker jag duscha, ta en gin/tonic och invänta Anna. Det ryktas att hon ska bo hos mig i helgen.
Jag gillarT.


Att vara hemma igen

Nu är jag hemma igen. Jag höll på att dö av trötthet men lyckades ta mig hem till min iskalla lägenhe med en rutten (men helt ok) banan på köksbordet. Jag fick in allt kött i frysen och sen stöp jag. Nu har jag hackat Yvonnes dator och börjar känna mig lite småhungrig. Frågan är bara om det ens är något öppet idag.. Well, there's only onwe wa to find out!

Att vara färdig

Nu har jag spenderat över 2 veckor i Sverige och är redo att åka hem. Om några timmar åker vi till Arlanda och runt 10-tiden borde jag vara på tysk mark igen. Dom senaste två dagarna har jag slappat i soffan framför svensk tv, spelat spel, ätit middag ute med Tjidtjie, druckit cider och baileys. Gått på bio och umgåtts. Nu har jag packat ihop mig och ska försöka få någon timmes sömn innan det är dags att ta sig hem. Det känns bra, jag har haft en jättefin semester, men nu är jag redo för vardag igen.

Vardag och vardag förresten.. Jag är redo för 2012. Det kommer bli ett bra år, ett speciellt år, det känner jag på mig.


Falun, igen

Jag är uppe i ottan idag då jag ska ha betygsamtal för NK kursen jag har läst. Är sjukt opepp och oprepp då jag redan skickat datorn med alla uppgifter och skrivningar jag gjort inom ämnet. Känns sådär, men hon kan ju omöjligt ge mig underkänt för det.. Igår kom jag till Falun och blev upplockad av Thess och Maja. Vi åkte hem till mig, åt dip och stavar (alltså inga skidstavar) och spelade Disney TP. Jag vann inte helt otippat. Senare ikväll kommer nog Tjidtjie, vi får se vad det bjuds på för roligheter då. Först ska jag ringa detta samtal och sen se om jag får sno frukost av grannen.

Som även är min moster..


Säg hej till Flygis

Dagens achievement; en flygande snögubbe.


Att ha det bra

Idag har vi promenerat i snön och åkt pulka. Sedan åt vi fetgod mat, såg en hur rolig film som helst (Bridesmades, SE DEN!) och nu har vi kraschat i soffan. Jag blir kvar i Sveg några dagar till, helt enkelt.


Nejla, Marika och Dennis på framtidsmötet uppe i Grövelsjön. Bra dagar med bra människor.


Gott nytt år!

Tobin kissade in det nya året och vi firar in det med pommac och porrfilm. Happy new year!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!