NY ADRESS

Alltså; NY BLOGGADRESS från och med nu.

WWW.RENHUVUD.SPOTLIFE.SE

Kom med!

Nu kommer ni att tycka att jag är jobbig

...men jag har bytt webdomän. Jag är oerhört trött på att blogg.se inte fungerar som det ska. Jag kan inte blogga hälften av gångerna, och blogg.se-appen på min iPhone har inte fungerat på några månader nu. Jag hoppar till Spotlife.se istället och fortsätter mitt bloggande där. Det kommer bli mer bloggande på det här viset, och det måste ni ändå gilla?
 
Så kom med nu, så kör vi i vind på Spotlife.se helt enkelt.
 
Byt bara ut blogg.se mot spotlife.se och ni är i hamn.
 
RENHUVUD.SPOTLIFE.SE är alltså min nya adress.
 
In och lämna en kommentar så jag vet att ni är med. Så jag kan köra igång på riktigt.

Friskt? Eller är det färskt ni vill ha?

På Europa Park har de olika delar i parken som är olika länder (därav namnet - Europa Park). Vi var in i både Grekland, Spanien och Tyskland (såklart) innan vi hamnade i Skandinavien. Där var det fiskebyar, lite vikingskepp och sånt där som ni alla vet att vi har i Sverige.
 
Roligaste var dock översättningen på en av skyltarna i den lilla "fiskebyn".
 

Semester i södra Tyskland (ännu längre söderut alltså)

Jag är hemskt ledsen att jag lämnade er hängande såhär länge. Men när jag skulle blogga så fungerade precis ingenting och jag har sedan inte haft så mycket tid att ens försöka. Nu sitter jag i soffan i Bad Nauheim och väntar på att familjen ska komma hem när som helst.
 
Så, vars hamnade jag då. Jo, min seasa (faster) med halva familjen (Maahke Anders och Maria) råkade åka på husvagnssemester till Tyskland och ringde lagom när dom åkte förbi Frankfurt. Dom frågade om jag inte hade möjlighet att komma ner till Rust och EUROPA PARK! Självklart sa jag ja och drog på morgonen ner med bilen ännu längre söderut (närmare bestämt 25 mil). Där spenderade jag hela dagen i Europas största nöjespark med familjen. Jag och Maria åkte massor av roliga attraktioner och vi strosade omkring hela dagen i den superfina parken. Då det råkade vara sommaren varmaste dag (alltså vi pratar 36 grader hela dagen. Strålande sol och inte ett moln) så dog vi även värmedöden och vatten-berg och dal banorna var de allra populäraste åkattraktionerna. Det hela ballade ur och folk badade i kläderna i varenda fontän och damm som stod till förfogan.
 
Ingången till Europa Park
Lille Seasa och Maria
 
Vi avslutade dagen med bad och jättegod middag på en "western" restaurang på campingen där dom bodde. Jag åt revbensspjäll tills jag dog och drack gott vin. Sedan spelade vi spel och pratade ända tills vädret gav upp och släppte lös århundradets oväder. Då kröp vi ner i en versin säng i husvagnen och somnade.
 
Maahke Anders och Seasa på restaurangen
Alfapet-spelande
 
Jag åkte tillbaka till Frankfurt/Bad Nauheim morgonen efter och var superglad över den lilla "mini-semestern" jag fick av Seasa med familj. Tacktacktack så kul jag hade det!
 

Gute nacht!

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar gå upp imorrn klockan 6.
 
Vars jag ska?
 
Det får ni se imorrn!
 
IIIIH Cliffhanger!

Värmen är här (inte för att stanna men just nu åtminstone)

Det är över trettio grader varmt. Jag åker och badar med Eva och Carl helt enkelt. Och imorgon händer en alldeles mysig överraskning! Jag är så glad! Ni får höra mer om det senare.

 
Snyggo-syster i My Zeil förra veckan

Nothing is really a problem

23:45 Hittar ingen bodylotion. Hittar bara fotkräm, ansiktskräm och handkräm
 
23:47 smörjer in fötterna med fotkräm
 
23:48 smörjer in ansiktet med ansiktskräm
 
23:49 smörjer in händerna med handkräm.
 
23:50 är missnöjd med insmörjandet. Och framförallt fortfarande torr på stora delar av kroppen
 
23:52 tänker såhär: Benen är ju bara en förlängning av fötterna, armarna en förlängning av händerna och överkroppen en förlängning av ansiktet.
 
23:55 kroppen insmord

Saknad - jobbigaste känslan

Jag har släppt lillasyster hem och är lite ledsam. Det är liksom, tomt och bedrövligt här utan henne. Jag kikar mig omkring efter henne hela tiden och vill grina så fort jag ser något som hon har rört vid. Sådana här gånger hoppas jag nästan att jag aldrig blir kär eller får egna barn. Tänk vad man måste gå igenom då? (såklart vill jag ha allt det där det är bara jobbigt att sakna någon så mycket). I alla fall får ni ha överseende med att det tar lite tid att komma igång med bloggandet.

Jag är liksom lite ledsen.
Jag saknarej Åabps.


Saker jag har hunnit med sen sist;

  • Pussat på barn
  • sagt hejdå till en fin, fin familj som jag kommer sakna jättemycket (jag grät nästan inte)
  • varit på grillparty
  • gått på stan
  • shoppat förvånatsvärt lite
  • ätit god mat
  • sett en gayparad
  • sträckt en skinka (inte samtidigt som jag såg paraden)
  • druckit Apfelwein på le pub.
  • hängt med fina, fina vänner
  • ätit glass, och godis och kakor. Och tårta.
  • druckit en flaska vin
  • räddat en mus
  • solat (förvånatsvärt lite)
Det har varit en bra helg helt enkelt. Med fina vänner, finare syster och fina påhitt. Nu är det, tyvärr, bara en dag kvar och på tisdag förmiddag åker hon ifrån mig. Min lilla, fina, syster. Det är tråkigt, det kommer bli lite ensamt här. Men en vecka klarar jag nog, jag ska jobba en del och sen är det bara en vecka kvar tills Iza kommer tillbaka och sen kommer min sambo. Och tills dess har jag ju andra finisar att hänga med. Så det är inte så synd om mig, trots allt.

Hej nu är helgen nära

Idag har det varit lite snålblåst men ändå helt okej. Vi har klippt fåret och ätit lunch på Donken. Sen blev Henri sjuk när jag hämtade honom och det var alldeles synd om pojkstackarn. I alla fall mötte jag upp Marika på stan för en glass efter jobbet (hon stannade hemma och sov när jag hämtade Henri) och sen spurtade vi hem igen.
 
Ja, You know the drill. Det blir inte mer än så här nu.
 

Hej nu är det mindre än en vecka kvar.

Alltså låt mig bara få säga att ja - det enda ni får nu är snabba uppdateringar om vad vi gör, men det är okej. Det är liksom inte riktigt något annat jag kan skriva om just nu. Idag har vi i alla fall varit inne i stan. Vi har promenerat omkring (just det! Vi tog också en morgonpromenad imorse, we are on FIRE) och ätit lunch/middag på en jättemysig restaurang nära Zoo. Sen har vi spenderat några timmar tillsammans med Henri i olika lekparker. Han är en söt liten pojke, den där Henri.
 
Tur det eftersom jag ska ta hand om pojken i ungefär ett år till.
Plus lillasyster Papanugget (som Henri envisas med att kalla den ofödda flickan).
 
Jag börjar den 1.a Augusti, om det intresserar någon. Med eller utan lillasyster (det är planerat till där ikring. Alltså - när som helst)
 
Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska vi dubbeljobba. Vi ska gå och klippa till Axel (för sista gången sen flyttar han, mitt lilla får) och sedan springa i lekparker med Henri igen.
 
 
Söt liten på mysigt café.

När man om dagarna får göra vad man vill, och man bakar en tårta och sedan går en mil.

 
Ännu en dag har gått och idag har vi (håll i hatten) promenerat! Vi tänkte ta en promenad runt den stora parken här i Bad Nauheim men fick lite hybris. Det kan hända att det var tårtbiten i magen som talade till oss för när vi (äntligen) kom hem igen hade vi gått över en mil. Jo, min lillasyster fick för sig att hon skulle baka en tårta, så hon gjorde det.
 
Så, vill någon i närheten av Bad Nauheim komma på tårtkalas är man hjärtligt välkommen!
 
Förresten, när vi pratar om den milslånga promenaden så kan jag nämna att vi, under ett moment av promenerandet, var helt vilse ute på en åker. Det slutade med att vi gick genom och runt den för att sedan komma tillbaka till samma bro som vi startade på.
 
 
Men vi gick i alla fall en mil!
 

And another day comes

Dom här sommardagarna låter sig väntas på. Idag hade jag tänkt ta en promenad, men jag hade sådan olust att det inte var sant. Så jag sket i det och fastnade framför lite bloggar istället. Nu har dock syster vaknat, så kanske får jag med henne på en promenad senare i dag. Om det inte regnar bara, that is.
 
Förresten längtar jag lite upp till Hamran. Bra att folk lägger ut foton så jag får vara med på ett litet hörn i alla fall.
 
 
Igår tog jag en måndagsöl. Sådeså.

Di late dagarna

Idag har vi (trots min stukade, jag vet - konstigt, fot) gjort lite nytta för världen. Jag klippte gräsmattan medans Marika sprang runt mig i ringar och efter det belönades vi till och med av en halvtimmes sol! Alltså, jag behövde verkligen få lite värme på min kropp. Efter det cyklade vi (jodå, vi rörde till och med på oss idag) och handlade. Marika stod för matlagandet hela dagen (vi åt lyx = importerad renskav) och nu har vi, återigen, landat i soffan framför Vänner. Marika börjar bli orolig att vi inte ska hinna klart, och har räknat ut hur många skivor vi måste kolla på varje dag för att hinna klart innan hon åker hem.
 
2,24 skivor var det sist jag kollade. Men vi har hunnit en bit så har vi tur är vi nere på 2 skivor/dag nu.
 

She loved life so life loved her.

 

ryggläge (FNA)

Nog för att jag vet om att jag är oerhört klantig, men att stuka foten i sömnen är väl att ta i?

Ruhetag hörrni

Well, idag är inte så mycket annorlunda mot gårdagen. Förutom att vi inte rör oss alls ur huset. Jag hade tänkt att klippa gräsmattan, men när jag drog ut den ur garaget insåg jag att det var söndag. Alla ni som bor i Tyskland vet vad det innebär. Ruhetag och alltså inga som helst höga ljud i landet. Så jag fick snällt baxa in den igen och återgå till soffan (vars divan jag först skrubbade lite. Jorå, jag gör saker jag också minnsan).
 
Som nu, lagar mat. (tack och lov eftersom både jag och syster börjar bli lite kinkiga)
 

The AMAZING Spiderman

Jag och lillasyster tog en spontantur in till Frankfurt och gick på bio. Vi såg The Amazing Spiderman i 3D. Hur bra som helst! Utan att vara den som är den måste jag säga att den var mycket bättre än dom första Spiderman-filmerna. Sen är ju jag en sucker för filmer där huvudrollen är sådär.. Bra ni vet (nu trodde ni att jag skulle säga snygg va? Well, det är ju inte heller helt fel). Vi skrattade (japp vi) och grät (mest jag) om vartannat. Efteråt ville vi inte gå utan helst sitta kvar och se den igen, men städpersonalen väntade tappert på att vi skulle lämna salen så vi fick så lov.
 
Så, The Amazing Spiderman (i 3D, det var helt klart coolt att se den så) får massa betyg. Bra betyg. Se den. Nu.
 
 
Andrew Garfield var helt klart asbra (och snygg) som Peter Parker och Emma Stone i rollen som bruden (ni vet. Hon som heter Mary-Jane i dom första filmerna men Gwen i den här) var också helt klart jättebra. Jättebra. Det ordet har förekommit ofta i detta inlägg. You get the point. Det var bra.

Weiter und weiter

Well. Vädret fortsätter att vara stört men det var ett hål i regnandet när jag klev upp så ajg hann med en kort promenad idag. Annars händer det inte så mycket hos oss just nu. Vi tar det lugnt, läser, kollar på Vänner, bakar, lagar mat och bara är. Det är skönt det också.
 

Äsch

Det regnade igår så vi åkte till Halligalli istället. Ett inomhus-lekland inne i stan. Barnen var nöjda, och ärligt talat - är barnen nöjda är alla nöjda. Sedan åt vi middag hos familjen och vaktade di små medans föräldrarna var ute och åt middag.

Idag regnar det (igen, jag säger det igen; VAD är vädrets problem?!) så jag och syster skrotar runt hemma. Nu ska vi åka iväg och handla så vi kan baka cupcakes och kanske till och med laga mat. Ja det är inte mycket mer än det just nu. Eftersom sommaren valt att inte komma i år.

Om jag är bitter? Så in i norden.

And I remember

Gårdagen var jättetrevlig. Vi shoppade (en del) och åt sedan middag på Buena Vista. Deras tapas är verkligen alltid en hit! Sen åkte vi till puben där vi sedan mötte upp ett gäng glada medicinstudenter som var klara för i år. Det blev.. Glatt. Sen åkte vi hem och sov, lillasyster och jag.
 
 
Och idag ska vi spendera dagen på Lochmühle med barnen. Nöjesfält!
 

Nytt

 
Nya T-shirten jag köpte igår- Cos, 15€. Som hittat.

Mojs

Efter en snabb morgonpromenad (det kommer börja regna När. Som. Helst) sitter jag uppflugen på köksön och bloggar. Alla katter har hittat hem och fått mat så det är bara utfodring av systrar som är kvar nu. Sedan ska vi spendera dagen inne i Frankfurt. Middag på Buena Vista och sedan lite umgänge med Josefin och hennes medicinstudenter som gör sin sista "tenta" inför sommaren idag.
 
Kort och gott. Jo, också är jag lite avundsjuk på alla som befinner sig i Hamran nu. Dom har haft in, jag är lite utanför. Speciellt som dom redan kört hälften i Idre också. Men världens bästa aehtjie ringde och gav oss middagspengar och hoppades att vi inte hade dåligt samvete. För det behövde vi inte, sa han. Kloka lille far.

That's funny.

Idag har jag och Sis badat med Axel och sedan åkte vi in till stan och hann in på Cos innan jag var tvungen att åka på jobb no. 2. Jag shoppade en randig T-shirt och en axelbandslös bikini-topp (detta mest för Yvonne). Sen tittade vi in hos Josefin på Design House Sthlm och jag lyckades inte köpa örhängena jag har kollat på i flera veckor. Yey me! Sedan spenderade jag faktiskt eftermiddagen på Barnsjukhuset i Ostend, Henri var sjuk (Bronkit) och hans mamma behövde få jobba några timmar. Så vi spelade spel, ritade, sjöng och läste böcker i hans sjukhussäng. Lille snutten, jag tyckte så synd om honom.
 
Nu tjockar vi framför tv.n med left-overs och en gosig katt. Det ska vi göra resten av kvällen.
 
Och vänta på att tjidtjie ska logga in på Skype så vi kan prata lite.

Geburtstagsfeier

Jag har några ord som beskriver varför jag är übertrött just nu.
 
Femårskalas.
TOLV ungar.
Tyska sådana.
 

Vi nöjer oss så.
 

Liten blir större

Nu ska jag och lillasyster packa ihop oss och åka på femårskalas. Klara fyller år idag, det lilla trollet.
 

Måndagmorgon

Idag tog jag dom första springstegen på länge. Efter semester (semester?) i Sverige och en sjudundrande förkylning har blev det äntligen aktuellt med en löptur. Det blev intervaller och på min nyfunna runda finns en mördarbacke som jag, andra varvet, höll på att spy i. Det gick bra, helt enkelt. Nu ska jag göra frukost, koka kaffe och sätta på ett avsnitt The Big Bang Theory. Lillasyster får sova en stund till, hon behöver det. Lillstrumpan.

I will miss you

Idag var jag och lillasyster (och sambo) hemma hos "min" familj på söndagsmiddag (det är så härligt det där med söndagsmiddagar. Synd att dom flyttar. Note to self; Måste hitta ny söndagsmiddagsfamilj). VI blev bjudna på ett glas vin och lasange. Till efterrätt fick jag presenter! Egentligen tråkiga presenter eftersom det är vi-ska-flytta-och-du-stannar-kvar-vi-kommer-att-sakna-dig-presenter. en stor ram med kort på barnen och en alldeles egen (ja vem annars skulle jag dela den med?) KAFFEMASKIN! Jag blev så glad och rörd att jag grät lite och tyckte att oh så fina dom är. Måste dom flytta liksom? =(
 
 
Världens bästa present! Min alldeles egna kaffemaskin! I LOVE IT!

so no one told you life was gonna be this way

Idag är vädret sådär lagom schizofrent så vi sitter inne och kollar på serier. I eftermiddag ska vi hem till familjen på middag. Men tills dess är det slappardag i soffan som gäller.
 
Alltså ursäkta men det är förmodligen inte jättespännande att läsa om mina vardagsbestyr. Dock får ni läsa det ändå, om ni går in på min blogg dvs.
 
Jag vet ju inte vad jag ska skriva ooooooom.
 
Så här är jag på en cykel i Kurpark.

En lördag i min smak

Så, jag och Marika har landat i soffan efter finbesök och en kvällspromenad. Vi har barbecueat en väldigt massa gott med en väldigt massa fina människor. Jessica kom hem från Australien och hade med sig presenter och sin pojkvän (Tack för vinet darling), Josefin tog med sin man och Carl Philipp och Yvonne kom med sig själva. Så vi parkerade männen runt grillen och kvinnorna i köket, sådär som det ska vara, och pratade ikapp några månaders happenings. Det var fint att se så många av mina vänner samlade på ett och samma ställe. Att dom också lyckats fånga sådana fina män är också ett plus, om ni frågar mig.
 
 
Jag glömde dock ta upp köttet ur frysen och fick snabbtina och snabbmarinera det när Eric ropade att grillen var klar. Tur att jag hade kommit ihåg allt annat då, och att köttet sedan smälte i munnen på mig och jag insåg hur mycket jag saknar renkött.
Också trivs jag bra här i Bad Nauheim. Det är så fint här på halv-landet. Här vill jag bo, nu ska jag bara komma på ett jobb jag kan hålla på med som ger mig så mycket pengar att jag har råd att bo här. Any suggestions?

we will blow this part away

Nu har vi njutit hela förmiddagen i solen. Solat, läst och pratat. Handlat det sista och lagt drycken på kylning. Nu får mina vänner komma! Jag längtar efter dom.
 

The hills are alive

Imorse vaknade jag (har det med åldern att göra?) återigen tidigt. Solen sken och dom 22 graderna gjorde mig sugen på en morgonpromenad. Nog för att jag visste att det är fint här i Tyskland, men inte riktigt förstod jag vilket fint ställe jag får spendera sommaren på! Jag trodde för ett ögonblick att jag gått ända till Österrike när fälten sträckte sig upp och ner för bergen bara 50 meter från huset. Jag fick en riktigt fin morgonprommenad, med andra ord.
 

And it feels like I am just to close

Idag tog vi en cykel och en longboard och tog oss ner i stan på upptäcksfärd. Anneli hade rätt, den är oerhört mysig! Vi strosade omkring, drack kaffe och hittade in i en as-stor park och rundade en stor damm. Det var en fin dag (är en fin dag, helt enkelt). Nu har vi ätit (sallad och minipizzor) och jag har syster i köket medan jag sitter vid bordet och ropar instruktioner till cupcakes åt henne. Det är fint, trots det asdåliga vädret ni vet. Det är inte ens längre så dåligt, så jag har inget att klaga på. Alls. Jag har inte ens lyckats döda någon katt, och till och med Marika tycker att Charlie (den gosigaste katten) är alldeles mysig. Jo, det blir en bra sommar det här.
 
 
Jag och syster (med mitt spikraka hår?)
 
 
Bara jag i Kurpark
 
 
Syster i köket

I'll be there in a heartbeat

När jag hade väckt lillan regnade det självklart. Vi fastnade framför tvn och tar promenaden nu istället. Vi ska spana in området by foot och inhandla saker till vårt eftermiddagsbak. Imorgon (skadetinteregna) får vi gäster, vi ska grilla (därförskavädretvarafint) så vi tänkte baka efterrätt helt enkelt. Passar väl bra, en sån skitigdag!
 

Next to me

Hostan vill inte riktigt gå över men jag är less på att sitta still nu. Jag ska svepa i mig teet-som-fixar-alla-dina-problem, hiva i mig lite tabletter och astmapuffar och sen väcka lillasyster för en promenad i det alldeles dystra vädret. Suck, för vädret. Och ja, jag tänker fortsätta klaga på det tills det är bättre.
 

boknörd

Jag har lyssnat på ljudbok dom senaste veckorna. Eldvittnet av Lars Kepler. Jag fastnade direkt och hade tur som fick dom två första böckerna (Eldvittnet är tydligen den tredje) av min kära mor. Vi skulle handla mat, men med tre läsgalna kvinnor gick det sådär och korgen fylldes snabbt av billiga pocketböcker. Jag hoppas nu bara att solen tittar fram (idag har det varit jättefint) så vi kan lägga oss i en solstol och läsa alla dessa böcker. Det ser dock mörkt ut, nästa vecka ska det bli lika "kallt" som hos er hemma i Sverige. Jag är inte nöjd över detta. Varför, skulle jag få den sämsta sommaren i mannaminne när jag har ett asfint hus med en asfin terass och en asfin syster att spendera den soliga sommaren med? Jag kan inte förstå.
 
Bara ge mig sol det är inte mycket jag ber om.
 
Sommarböcker. Vi har dom, bara ge mig sommaren nu.

"jobb"dag

Min dator har blivit kidnappad och mest är det syster som spenderar tiden på blogg.se. Så vill ni veta vad jag gör om dagarna kan ni kika in på hennes blogg. Vi gör nämligen samma saker om dagarna. Idag har vi lekt och busat och tagit hand om barnen H. Lilla Carl och Eva är så fina och vi har haft det jättebra i värmen. Spelat spel, ätit glass, promenerat vid Main osv. Nu är vi tillbaka i huset och gosar med katter och äter chips. Det är fint, sommarlivet med syster. Nu väntar jag bara på att bli frisk så jag kan ut och springa i mina (fortfarande) nya löpskor. Tack på förhand.
 

Ni vet det där "Draw Something"

Jag är inte speciellt konstnärlig av mig, helt enkelt..
 

Back home

Nu är vi (jag och sis) hemma i Tyskland. Vi ska ta hand om ett hus och två katter i en by en bit utanför stan, men är hemma och hämtar kläder, grejer och annat jox idag. Jag är fortfarande förkyld, men det går år rätt håll. Idag kan jag åtminstone andas ordentligt. Det blir snabba uppdateringar ett tag framöver, men nu följer datorn med ut på landet och då blir det lättare att blogga (eftersom blogg.se-appen fortfarande inte fungerar).
 
Nu ska jag och åabpa ta oss ner på stan, strosa lite (jag letar fortfarande febrilt efter en svart långkjol) och sedan äta tidig middag/sen lunch med Cp.
 
Somrig syster på min säng <3

Sickness och sånt

Efter en veckas hårt jobb är jag inte bara trött utan rejält sjuk också. Igår sov jag i princip hela dagen och jag tror det hjälpte. Nu sitter jag och sörplar te och väntar på att någon annan i familjen ska vakna så jag kan sätta igång dagen. Duscha kan jag i och för sig göra utan att någon är vaken så jag kan ju börja med det. Sen är det bara den här dagen kvar och sen far vi till Tyskland, systra mi och jag. 
 
Förresten var Laleh det bästa jag såg på hela P&L-veckan. Så. Himla. Söt. Tjej. Hon sjunger helt fantastiskt och hade en underbar show. Hon tyckte nog också att det var roligt eftersom hon vägrade sluta sjunga! Riktigt bra verkligen.
 
Nu ska jag duscha och sedan sticka iväg till Borlänge och hämta ut mitt pass.

Jag lever (knappt)

Nu är festivalen över för i år och jag har överlevt. Vi har jobbat från 11 på förmiddagen till 4-5 på natten och alltså har det inte hunnits med någon som helst bloggning. Jag har inte heller tagit några kort, kanske tre fyra stycken bara, men någon slags uppdatering ska ni få senare. Det har varit kul, kul och slitigt. Jag har sett massa bra artister, och Rihanna klev tillslut upp på scenen och avslutade festivalen. Vi kan ta en recension på det också senare. Men nu ska jag fortsätta sova, äta något som inte heter Hamburgare eller tacos och sedan har jag lite att fixa innan jag tar lillasyster med mig och åker hem till Frankfurt igen. Men nu vet ni att jag överlvet festivalveckan i alla fall.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!