Armageddon

Bestämde mig för att jag ville gråta ikväll och velade mellan The Notebook eller Armageddon. Bestämde mig sedan för den senare då jag sett The Notebook tusen gånger (och Armageddon bara 100..) Tänkte att funkar det inte så kan jag alltid sätta på The Notebook efteråt. Det går inte att inte gråta till den filmen.

Innan dom ens hunnit upp i rymden så satt jag och grät.

Mission accomplished!


Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått

Det märks runtom mig att jag börjar bli vuxen. I sommar ska jag på ett bröllop till mina vänner och för bara en vecka sedan blev en av mina barndomsvänner mamma till en liten pojke. Det är helt sjukt, jag tycker att vi nyss var bara barn själva, och nu sitter vi och pratar om att föda barn och gifta sig och allt jag vet inte vad. Josephine (som fått barn. Nu när jag tänker efter är det ju faktiskt en annan Josefins bröllop jag ska på i sommar. Är det något med namnet måntro?) har jag inte sett på länge (en snabbis i somras bara) men hon är en av de vänner jag fortfarande har i mitt hjärta. Idag hade jag lyxen (medans lille Melvin sov) att få chatta en lååång stund med henne. Om hur det var att föda, att det är läskigt att vara mamma och hur dom kom på vad han skulle heta. Jag önskar så mycket att jag kunde åka och hälsa på dom, men jag får ju skylla mig själv som bosatt mig här.

Jag är i alla fall så glad för Josephine och Mattias skull. Och jag är glad för pratstunden jag nyss fick och hoppas jag kan komma och hälsa på i sommar.


Gammal bild (sommaren 2008) på mig och Josse. Jag saknar dig!

Wtf?

Jag är inne på punkten "Städa rummet" nu och det handlar mest om att försöka vika in alla mina kläder i min pyttegarderob (det är inte lätt att gå från garderobsväggen i Prästgården till en garderob ska ni veta). När jag skulle slänga in mina bh.ar i lådan så finner jag en liten skatt.Påskharen kom tidigt i år.

Helg

Sådär ja, så var man återigen gräsänka i helgen. Min sambo har begett sig mot Nürnberg och München och lämnat mig kvar. Eftersom vår torsdagskväll var helt galen så är jag nöjd med hur helgen verkar utveckla sig. Jag ska ta det lugnt, städa mitt rum (jag städar jämt mitt rum. Helt ovärt), kanske baka lite, laga god mat och göra lite smycken. Det blir asbra, helt enkelt.

Så jag ska börja med punkt nummer 1 på min lista.

Chilla.

Min dag i tre bilder

Hämtade lille Henri och lekte inomhus hela eftermiddagen. Det är skönt, han tycker om mig nu och idag fick jag min första kram. Helt spontant bara sådär.Sen åkte jag hem till Iza, lånade lite böcker och sedan traskade vi till "deras" tyska restaurang i Westend. Så kom Yvonne och vi åt tysk god mat och myste. Så var det fint och nästan-grönt ute.Efter den goda maten (jag måste komma ihåg att tvinga tjidtjie och muahra att äta Handkäs' mit Musik när dom kommer hit) så åkte jag och min sambo hem. Vi hittade en mystisk grej på U-bahn stationen. Det var lite läskigt men nu är vi hemma.


Tysken

Jag har bott här i snart fyra år och självklart blivit "tysk" på vissa sätt. Ett exempel är det här med skor på inomhus. När jag flyttade hit irriterade jag mig på att alla gick med skorna på inne, nu gör jag samma sak själv. I skrivande stund ligger jag i sängen med skorna på. Det är inte helt okej, men nu är det så.

Hej jag heter Angelica och jag gillar att ha skor på inomhus.


Hej

Gårdagskvällen var jättetrevlig. Vi började på någon tysk bar/pub/restaurang alldeles på Konstablerwache och fortsatte bortåt Fressgass när det bara var vi allra yngsta kvar (fem tjejer och Pelle. Jag önskade jag var Pelle då ska ni veta). Jag och Yvonne tog steget längre och stannade ute till klockan 3 innan vi var nöjda. Nu är jag så trött så jag inte förstår vad jag gör uppe. Jag tror jag går och lägger mig igen. Kort och gott.

Och joråsatt, min mobil var död under halva kvällen och därför får ni inte se några bilder. Säkert lika bra. Så som jag känner mig idag.

Torsdags AW

Nu ska jag iväg på AW med JCC (Svenska Junior Handelskammaren) nere på stan. Det blir nog någon öl, helt enkelt. Jag hade tänkt att bju' på en bild för jag är rätt snygg idag men saken är ju den att jag väldigt sällan blir bra på bild. Så istället för att försöka ta någon halvdan, framkrystad bild får ni en gammal som redan är bra och färdig. Spar vi alla på.


Anger management

Idag blev jag så arg på en tant på bageriet att jag "Duade" henne.

HA! Det finns nämligen inget mer ouppfostrat och hemskt som att dua en äldre person du inte känner.

Vad hon gjorde? Ja hon gav mig tillbak 1 cent på en 2 euro peng när jag skulle betala 1.79. När jag sedan bad om 20 cent till påstod hon att jag betalat 1.80? Hur nu det kan gå till på ett mynt.. Sen hittade hon inte 2 myntet och påstod att jag ljög. Då duade jag henne och fick motvilligt 20 cent till. Så här i efterhand skulle jag gett tillbaka myntet och sagt att hon säkert behövde det mer än jag. Tantskrälle. Är man så gammal (därmed inte sagt att alla gamla är så) att man inte minns att man fick ETT mynt av en kund för 3 sekunder sedan ska man inte jobba. Då ska man sitta hemma och sticka tröjor åt sina barnbarn. Så det så.

Why make it easy?

Här har jag gått omkring och jobbat i ett år och skurit äppelbåtar på löpande band.

När jag har 4 månader kvar finner jag denna;Took you long enough apple-klyvar-mojäng.

Bloggtips

Spotta ut ett kvällsinlägg bara Angie, görT.

Jag kan tipsa om en blogg som jag läser. Det är Jessica min fina vän som skriver från andra sidan jorden om hur det är att plugga en termin långt, långt borta. I Australien är det det händer och hon skriver om sin vardag där, om hur det är att ha ett lååångdistansförhållande (mannen hennes är här i Frankfurt) och andra saker hon tycker om och håller på med. Som till exempel barn (tycker om) och LCHF (håller på med. Blanda inte ihop de båda). Hon skriver mycket och bra Jess. Även om man inte känner henne skriver hon bra.

Jag fann en bild på mig och Jessica. Det är inte ens bara vi, men Jess är åtminstone längst till höger på bilden. Sen är det jag, Yvonne och Benni. Jag tycker väldigt mycket om di alle.
Vargar förtjänar att finnas

Imorse läste jag en artikel på Dt om en vargflytt som kostat samhället två miljoner svenska kronor. Rubriken vinklar så att varghatet ökar på, medans själva artikeln uppmärksammar hur sällsynt och viktig vargen i fråga är. Det den vill få sagt är att det är en sällsynt rysk varg som vi måste ta hand om och försöka få att föröka sig så vi inte får sådan inavel bland våra svenska vargar. Just denna varg har valt att bosätta sig i min samebys område (Idre nya Sameby), vilket självklart skapar problem för oss renskötare.

Min pappa är, och har varit i många år, renskötare på heltid. Det är en liten sameby han är verksam i, och vi har inte speciellt många renar i vårt område (Mellan 2000-2500). När en varg kommer in i samebyns område så är det inte bara risken att renar rivs och blir dödade som oroar oss, den kan även (bara genom att finnas i området) splittra renhjorden och skapa oro i flocken. Min renskötande pappa mår dagligen psykiskt dåligt och undrar för jämnan varför han håller på med det han gör. Det han, egentligen lever för, har blivit ett arbete människor i hans land inte tycker är bra eller viktigt. Ett arbete som många tycker ska duka under för den svenska vargstammens överlevnad. Vad vill vi ha i vårt samhälle? Stora vargflockar eller samer? (jag skrev stora vargflockar eftersom vi inte vill utrota vargen totalt. Vi vill bara kunna leva sida vid sida med den. Vi räknar alltid med att det, varje år, försvinner en viss procent av vår renhjord på grund av rovdjur, det är naturligt. Vi vill bara inte att hela våra liv förstörs av ett enda djur.)

Det som gör mig mest ledsen när jag läser sådana artiklar är kommentarerna. Journalister har som uppgift att skriva vinklat och uppmärksamma folk, men när helt vanliga människor skriver i kommentarsfältet att Samerna tar för mycket plats i samhället och att Samerna redan kostar samhället så mycket med alla sina bidrag de får blir jag ledsen. Ledsen på att ett djur rankas högre än de svenska samerna! När människor tycker att vi ska ta hand om de svenska vargarna, men att de svenska samerna tar för mycket plats? Vars är världen då påväg. Jag blir genuint rädd, och tror att fortsätter det så här har vi ett eget Hunger games på gång. Bryr vi oss så lite om våra medmänniskor, kommer vi snart att börja avliva folk som inte "förtjänar att leva".

Jag tackar på förhand för alla upprörda, arga kommentarer jag kommer få av människor som tycker jag ska Läsa på om ämnet innan jag säger något. Ledsen, jag kan inte vara mera påläst. Min familj och jag lever mitt i sanningen.

Guccikrigen

Hur jag överlevde mord och intriger i världens största modehus

Jag läste just ut den, Guccikrigen skriven av Jenny Gucci (som var gift med Paolo Gucci, sonson till Guccio Cucci som startade allt). En riktigt intressant och bra bok om ett av våra största modehus(familjer). Helt sjukt vilka intriger, vilka pengar och vilken makt de har, rikingarna. I boken får vi följa Jennys väg från en "normal" familj tills hon träffar Paolo Gucci, gifter sig med honom och lever loppan och sedan får barn med karln och försöker skilja sig (vilket hon faktiskt aldrig lyckas med, inte ett ruttet öre får hon av honom eller. Idioti på hög nivå). Boken är brutalt ärlig och jag gillar att hon erkänner att hon aldrig ångrat att hon var gift med en Gucci-man. Såklart var det underbart att vara Mrs Gucci!

Kan ni tänka er, komma från "ingenting" och gifta sig med en av världens rikaste män? Alltså Kate Middleton hade ju tur som gifte sig med en prins. Daniel Westling sen då, råkade bli kär i en kronprinsessa.

Nej det kanske är dags att åka hem och sopa banan med Sofia och få prinsen att gå ner på knä.


Gillar ni mode, eller för all del även om ni inte gör det, läs boken. Bra skit!

Kärlek

Åh vad jag tycker om den här lilla parveln. Även fast han frågar "Gö duuu" och "Vaffö dååå" hundra gånger per dag (måttet var rågat när han såg en Zebra, kallade den för häst och när jag sa att det var en Zebra frågade "Vaffö dåå". Liksom - för att den föddes som Zebra?!!). Så älskar jag honom, mein Schäfchen.


A gift

Idag mellan jobb no 1 och jobb no 2 träffade jag min sambo på stan, köpte en glass och satt på Hauptwache och spanade på människor. Jag uttyckte mig speciellt om att jag inte förstår vad som egentligen är meningen med livet. Är det detta? Ska man verkligen göra samma saker, vecka ut och vecka in, tills man dör? Liksom, det är inget fel på det jag gör, men är det meningen att det ska vara samma saker hela tiden? Varje tisdag hämta Henri kl 16.30. Varje onsdag ha körövning kl 19.00. Varje torsdag gå och dricka öl på puben. Varje måndag vara ledig.. Ja ni hör, det är ju inget fel i det jag gör om dagarna. Men något mer måste det vara. Detta kan inte vara IT? Please, säg, att det finns något mer?

När jag kom hem från jobbet hade min sambo köpt en present till mig. En liten; "Medans-du-listar-ut-vad-du-ska-göra-gör-detta" - present. 50 saker du kan hitta på att göra i Frankfurt med omnejd.

Herremingud så fin hon är, min sambo.


Tyskland vs. Sverige

Bra sak med att bo i Tyskland under pollenperioden;

Det finns inga björkar som kan göra allting ännu värre.

Dålig sak med att bo i Tyskland under pollenperioden;

Den börjar mycket tidigare än i Sverige.


Just Write

Jag har lite bloggtorka. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu för tiden. Mest blir det om att jag nyser, vädret och vad jag gör. Det är i och för sig bättre än ingenting, men inte speciellt roligt. Jag skulle aldrig kunna vara professionell bloggare, inte alls kunna leverera hela tiden till nöjda läsare. Kanske om jag fick betalt för det, då är det ju trots allt ett jobb som måste göras. Det skulle jag gilla, kliva upp på morgonen, sätta sig på balkongen och dricka kaffe och fundera över vad jag skulle skriva om idag. Det kanske är det jag ska göra, skriva. Jag tycker ju onekligen om det, och ibland är jag bra. Visst, det är inte några stora pengar i det, men hur mycket tjänar man egentligen som sjuksköterska eller lärare nu för tiden? Jag kan ju lika gärna göra något jag tycker om, om jag ändå ska tjäna lite pengar. Ja, det är ju inte som att jag är van att leva fett precis.

Det är snart dags att söka till högskolan. Förmodligen kommer det finnas en hel del skrivarkurser med på min lista.

After everything, I still believe the world is a beautiful place.


Biomåndag

AAH! Var just och såg Hungerspelen tillsammans med Mathias och Yvonne. Först lämnade jag tillbaka ett linne jag köpte i fredags på Cos. Det var ett litet hål i den (som, om jag ska vara ärlig, kom till när jag hade det på mig), och jag fick ett presentkort i utbyte (bad om ett). Så nu känns det som att jag har fått ett presentkort på Cos, när jag egentligen köpt det själv! Win win! Eller inte egentligen men jag låtsas det okej.

Filmen var det ja. Den var jätte, jätte bra och levde absolut upp till mina förväntningar. Såklart är boken bättre än filmen, eftersom en film omöjligt får med alla detaljer, men filmen var verkligen jättebra. Även min sambo (som väldigt sällan kollar på film och då mest sitter och önskar att den ska ta slut) tyckte mycket om den. Bättre recension kan den knappast få. Jag måste nu planera in att åka och hämta tredje och sista boken i serien hos Iza. Jag förstod liksom aldrig att hon hade den och nu sitter jag här och läser om Gucci-familjen istället. Den är i och för sig väldigt bra den med..

Kontentan av detta; SE Hungerspelen! Den är riktigt, riktigt bra.


När jag är ensam hemma;

 

-          Lyssnar jag på Glenmark, Erikson Strömstedt och sjunger  med i varenda låt.

-          Pratar jag högt med mig själv

-          Läser jag texter på engelska

-          Äter jag maten direkt ur kastrullen för att slippa diska så mycket

-          Sminkar jag mig

-          Duschar jag länge

-          Dansar jag omkring i lägenheten och sjunger som om jag vore med i en musikal

-          Har jag konversationer med människor jag skulle vilja konfrontera

-          Låtsas jag att mitt liv är en film

-          Går jag omkring i bara underkläder

-          Bakar jag

-          Tänker jag ut smarta svar till situationer jag inte är helt nöjd med

-          Äter jag fisk


Jag hatar våren. På riktigt

Pollensäsongen är i full gång och jag är så täppt man kan bli. Ögonen rinner, jag nyser och hostar och är täppt ända upp i hjärnan. Det är hur jobbigt som helst och jag vill bara att våren ska dra förbi så jag slipper detta. Idag lyckades jag sova till 12 (första gången på flera månader) och vaknade i alla fall utvilad - men täppt. Det hjälper tydligen inte ens att vara inomhus.

Så det blir förmodligen ingen springrunda för mig fören våren dragit förbi och allt har slagit ut. Så jag stannar nog hemma idag och tar igen mig. Det är ju bäst med måndagar, att jag kan tillåta mig själv att bara vara hemma och slappa om jag vill. Ikväll ska jag bjuda Mathias på middag här hemma och sedan ska jag, han och Yvonne gå på bio. Hungerspelen, och jag är alldeles uppspelt!

Distansförhållanden (på flera sätt)

När jag satt på tåget påväg ut till Bad Homburg i fredags tänkte jag på det enda som egentligen är skit, med att bo i ett annat land än sin familj. Jag skulle så gärna vilja kunna åka hem till mina föräldrar på söndags-(fredag, lördag)middag. Åka dit, stanna några timmar för att umgås och sedan få åka hem till sin egen lägenhet igen. Jag skulle vilja ha det. Nu har jag dock valt att bo på ett helt annat ställe än min familj, och egentligen skulle jag inte ens kunna flytta någonstans i Sverige och sedan kunna åka till hela min familj över en dag. Sverige är sjukt långt, och allting ligger så avsides. Speciellt med tanke på hur utspridd min familj är. Och mina vänner ska vi inte ens prata om. Det är nog därför jag ändå stannar här. Jag är trygg och vet vad jag har, och vilka. Jag har ett uppordnat liv här, och familjer jag kan bjuda in mig på söndagsmiddag hos. Så jo, jag har valt det själv. Att bo 150 mil ifrån mina föräldrar (180 mil från aehtjie, till och med) och jag får själv stå mitt kast. Jag vet att jag är på rätt plats just nu, så det är inte det. Det är bara en sak jag saknar när jag bor här. Att kunna kika in hos mina föräldrar vilken dag som helst.

 

Tänk på det, när ni tycker att ni bor för nära era föräldrar. Njut av det istället för att klaga över hur nära ni bor och hur ofta ni ses. En dag kommer ni att sakna den tiden.

 

Jag och mina föräldrar för 5 år sedan


Här har ni Le Möblemang

Nu har jag två bilder åt er. En bild på Mathias när han njuter på vår balkong. Så ser man lite av pajformen som var full av paj (den gjorde Iza). Sen är det en bild på möblerna. och lite av boken jag läser och min keps som Mathias trodde det stod "Lunchdags" på. Det stod Lundhags. Med det säger jag god kväll och kilar iväg till kyrkan för ungdomsträff. Vi ska göra tacos, och håhåjaja vad gott det är minnsan.


Familjegudstjänst med våfflor

Sådär. Uteblivet bloggande pga jobbande. Igår var vi ut och mötte upp norskarna på en apfelweinkneipe inne i sachsenhausen. Vi blev dock inte speciellt långvariga då vi skulle upp och jobba idag. Så jag har spenderat hela förmiddagen med att grädda hundratals våfflor (kändes det åtminstone som). Jag kände att allt jag lärt mig på sjöstugan kom väl till pass och allting blev jättebra. Nu har vi kommit hem och jag ska unna mig en eftermiddagslur innan vi får besök av Iza. Hon skulle bjuda på fika och vi bjuder på.. Balkong.


Kyrkan och den lilla, stora barnkören.

Balkongmöbler!

Idag tog vi oss äntligen ut till IKEA för att köpa balkongmöbler. Vi fick ett litet bakslag när borden var slut, men fann det tillslut i en mörkare färg. Så vi fick med oss fyra klappstolar (större och bekvämare än vad jag trodde) och ett klappbord som går att fälla ut till oanad storlek (låt oss säga att vi med råge får plats fyra runt det i alla fall). Nu har vi fått ihop det och jag har pyntat och tvingar mig själv att sitta ute en liten stund med mitt rödvinglas (jag köpte två sådana också. Inser nu i skrivande stund att jag måste köpa minst ett till då jag får besök av både tjidtjie och muahra i mitten av maj..). Det är trots allt 16 grader ute (jo detta har sakta men säkert förvandlats till en väderblogg sen våren kom). Snart ska jag sminka mig och förhoppningsvis åka ner på stan och få tag på norskan som åker hem igen imorgon. Imorrn är det familjegudstjänst och våffellunch i kyrkan på förmiddagen. Det blir mysigt. Någon bild på balkongen får ni imorgon istället, det är för mörkt att ta bilder just nu. Men jag lovar, det är jättemysigt (så nu får du komma och inviga balkongen Iza!)

Lördagen den 24.de April

Att ta hand om flickorna Z är som en lek. Greta är en aning lik vilda bebin, men eftersom Stella är lugn som en filbunke jämnar det ut sig. Nu har jag hunnit handla så jag överlever helgen (men eftersom jag fick hybris härom dagen och lagade två middagar behöver jag inte svälta) och städat rummet. Nu ska jag ta min ljudbok (alltså iPhonen) och lite äppelskivor och sätta mig ute på balkongen i bara bikini. Snart slipper jag släpa ut en vanlig stol ut på balkongen också. I eftermiddag ska vi köpa balkongmöbler!


Grillkväll

Igår var det grillpremiär ute i Bad homburg. Vi fick massa god mat och gott vin. Det var helt enkelt en supertrevlig kväll! När vi åkte hem strax efter 23 så var jag så trött att jag höll på att ramla omkull. Nu ska jag ut och passa Stella och Greta. Jag har det ju fint alltså, i mitt liv.


Fina Flickorna (och en liten pojke där bak)

Intesådåligtharmamdet


finvaer

Nu har jag städat hela köket och planterat en blomma. Vi ska dra ner på stan (alltså när jag pratar om vi är det i princip alltid mig och Yvonne det handlar om) och strosa lite. I kväll är vi bortbjudna på middag. Det blir trevligt värre.


Flowerpower

Igår insåg jag att jag hade glömt en blomma jag fått på fönsterbrädet. Den såg så himla ledsen ut och min första tanke då är "den är dö, inge å göra åt". Men jag ställde ändå ut den på balkongen och vattnade den. Idag prunkade den som värsta superblomman.

Jag kände mig lite som gud.

Just can't get enough

I skrivande stund är det 20 grader varmt och strålande sol ute. Jag har inte haft tid att blogga då vi har bakat massa cakes och sedan varit ute och lekt hela dagen. Det är skönt med lite vår (försommar som det verkar nu) och livet känns onekligen enklare. Nu ska jag försöka koka ihop en middag åt mig och min hårt arbetande sambo som borde komma hem inom den närmsta halvtimmen. Kokandet består av sådant vi har i vår frys/skafferi/kylskåp. Vi får se vad det blir av det hele.

Sedan har en av våra favoritnorskar anlänt och vi hoppas få se hennes glada nuna senare ikväll. Helst vill jag hinna ut innan solen går ner men det är nog lite väl optimistiskt. Vädret ska dock vara likadant hela helgen och jag är ledig imorgon så det bådar ju gott.


Lilla K påväg hem från Kurpark på sin Roller.

Det goda inom dig

Eftersom jag fick låna andra boken i Hungerspelen igår av Iza så skyndade jag mig att läsa ut boken jag höll på med. Imorse på tåget läste jag ut Det Goda Inom Dig skriven av Linda Olsson (Hon har även skrivit Sonat till Miriam och Nu vill jag sjunga dig milda sånger). Boken var seg som tusan i början, men den blev bara bättre och bättre! När jag läste de sista kapitlen var jag tvungen att stanna upp ibland och tänka efter innan jag fortsatte. Det var en sådan fin och tankvärd bok som verkligen berörde. Jag klippte med ögonen för att inte tårarna skulle rinna på U-bahn, och jag drog efter andan när allting gick upp för mig. Vill ni läsa en bok med lite mer innehåll än en vanlig chic-lit (inget fel med chic-lit, det är lite det jag alltid läser) så bör ni läsa denna bok. Den utspelar sig i Australien förresten, så landskapet är också alldeles vackert.

Blir du glad nu Jessica, när jag läser en bok med innehåll? ;)


Fina vänVi gick på stan. Strosade runt, jag shoppade ingenting och sedan gick vi till Schöne Aussicht där jag drack världens godaste drink, Iza rödvin och åt Handkäs' mit Musik. Vi pratade om hus och bröllop och hade det jättemysigt.

En solig mitt-i-veckan

Idag har vi haft en sånt kanonväder att jag inte visste vars jag skulle ta vägen. Barnen har lekt utomhus med grannarna och nannyn har solat i en stol och serverat dryck och fika emellan varven. Nu har jag tagit mig hem, ätit middag och sitter nu i sängen och läser. Ska ta tag i mitt liv så fort jag har skrivit färdigt detta. Jag ska se över mina pärlor, byta om och sedan ner på stan och träffa Iza. Kanske en kaffe, kanske en glass, kanske ett glas vin. Vi verkar inte veta vad vi vill göra så det får bli improviserat umgänge. Om vi tar oss ut ur våra respektive boningar dvs.

Lille herr börsmäklare

Igår råkade A i ett obevakat ögonblick roffa åt sig min iPhone, snabbt dra upp låset och klicka sig in på Firefox. När jag väl fick tag i telefonen och kikade ner på skärmen kunde jag knappt hålla mig för skratt. Pojken har alltså snott min iPhone för att snabbt kolla hur börsen ligger till.Jag undrar hur mycket pengar han har satsat i detta.
Min lilla börsmäklare.

It's the end of the tuesday

Dagen har varit fullspäckad av det mesta. När jag hämtade Henri (en timme tidigare än vanligt) så grät han inte och följde snällt med. Det la ribban för hela dagen och den blev bra men oj så trött jag var när jag sedan kl 20.00 var tvungen att hela vägen hem. Det gick dock snabbare än jag trodde och jag var hemma i ett huj. Nu tänkte jag faktiskt lägga mig i sängen med en nylånad bok. Efter Hungerspelen insåg jag hur mycket jag gillar att läsa och att jag har saknat att ständigt bära runt på en bok. Alltså begav jag mig ner i biblioteket i kyrkan idag och lånade hem två böcker. Jag börjar med Det Goda Inom Dig skriven av Linda Olsson. Så godnatt på er. Imorgon har jag och A playdate och sen är jag spontanledig då det inte är någon kör på kvällen. Vi får se vad jag gör, men eftersom jag var i pysselbutiken och köpte grejer för nästan 200 svenska riksdaler så är jag rätt sugen på att sätta mig och pyssla.


Jag köpte inte bara pysselting utan också ett uggle-halsband. Fint. 6 euro på Sixx

Den, utan tvekan, bästa stunden på dagen;

När jag plockar upp A ur vagnen och han klänger sig fast på mig som en gosig, varm igel och vägrar vakna. Då vill jag bara ha honom i famnen och inte väcka honom alls.


Onödigt krångel (om ni frågar mig)

Eftersom det är fet-strejk i Frankfurt idag har vi alla lite svårigheter att ta oss till våra jobb. Som tur är jobbar Lisa i kyrkan och kan ta med sig A dit, och då kan jag gå dit upp (det är inte speciellt långt) och sen är jag åtminstone med mitt jobb. Antagligen stannar vi kvar i kyrkan tills Lisa är färdig och vi kan åka med henne hem. Sedan får jag ta S-bahn från Bad homburg och in till stan (för bussarna i BH lär ju gå? Detta måste jag kolal upp inser jag..) för att ta mig till jobb nummer två. Hur jag ska ta mig från det jobbet och hem sen är en annan fråga..

Well, ha en fin dag och wish me luck!

Filmtips!

Ikväll gick vi alltså på Sneak Preview på den stora bion här i Frankfurt. För er som inte vet så visar de alltså på måndagar för €6 gå på en film som man inte har en aning om vad det blir. Dom visar alltså en liten sneak peek på en kommande film, och man får försöka lista ut vilken det är när man väl sitter i fotöljerna. Ibland kan det vara roligt, ibland astråkigt (en gång har det hänt att vi har gått första 10 minuterna in i filmen). Ikväll var det, enligt mig, fullträff. Enligt Yvonne det sämsta i världen så hon sprang (bokstavligt talat) ut ur bion efter 3 minuter. Jag och Izabella satt kvar och fick se The Woman In Black med Daniel Radcliff. Även fast vi undrade vars hans ärr var och när han skulle dra fram sin trollstav så var det en riktigt bra film. En skräckis, därav anledningen till att jag var så nöjd. Vi skrek och klamrade oss fast vid varandra (under ett moment råkade jag peta Iza i näsan och riva henne i pannan) från början till slut. Den var asläskig rakt igenom, hela tiden. Om ni gillar skräckfilmer ska ni verkligen se den (när den kommer ut på bio den 29.de Mars)! Till och med jag skrek och hoppade, och jag är rätt avtrubbad från skräckfilmer.

Vilken helt underbar långhelg jag har haft! Imorrn börjar allvaret igen (fast speciellt allvarligt är det ju aldrig när man jobbar med barn), och det är tur att jag haft en sån fin helg. Imorgon är det nämligen strejk på alla tunnelbanor och bussar i stan, och jag tar mig alltså inte riktigt till jobbet imorgon. Jag ska improvisera när klockan ringer.

Jag sa ju att det var en fin dag

Efter min promenad ringde Mathias och undrade om jag ville äta glass. Det ville jag, så vi träffades och åkte till ett glasscafé på Eckenheimer Landstraße. Jag åt en hallonbomb och Mathias spaghettiglass. Sedan åkte vi ner på stan där vi mötte upp Josefin och kikade runt på Idee (pysselbutiken). Sen var jag tvungen att åka och handla och vi skildes åt. Det var alldeles soligt och varmt och mina vänner var fina och vi träffade på Iza och Gerrit och det var mysigt. Allting. Sen lagade jag köttfärssås på lyxköttfärs (ren, hemifrån) och åt massor. Håhåjaja. Nu ska jag chilla lite och sedan gå på Sneak Preveiw med Iza och Yvonne. Det blir ju också mysigt, oj en sån mysig måndag.


Hungerspelen

Igår fick jag låna boken Hungerspelen av Iza. Jag sträckläste den och har såklart läst ut boken på mindre än en dag. Den var jättebra och jag ville aldrig att den skulle ta slut. Ni vet den där känslan, jag kunde inte sluta läsa, men jag ville inte att den någonsin skulle ta slut. Den var i alla fall jättebra, och jag längtar efter att få läsa andra boken och att få se filmen. Jag blev också glad över att läsa en bok som jag fastnade i direkt och inte kunde lägga ifrån mig. Det var längesen det hände. Jag har liksom kommit in lite i en bok-koma och spenderar mer tid med min iPhone än med böcker. För att vara mig är det inte speciellt vanligt. Men nu är jag igång igen, flera böcker ska läsas! Det är ju, trots allt, bland det bästa som finns.


Fett bra bok!

I do love mondays

Vaknade klockan 8, helt utvilad (eftersom jag däckade vid 22-tiden igår) men lyckades somna om och vakna 9 igen. Nu ska jag bara sätta i mig en skål med youghurt och banan (jag har blivit helt tokig i det) och sen ta en promenad. Åh jag älskar måndagar!

Tasche

Igår köpte jag som sagt en ny väska. Den hade nedsatt pris och var asfin, jag gillar pås-väskor. Mango, köpte jag den på. För endast 29.99. And I'm totally in love.


Skaegleif

Skandinaverna hade med sig en gammal vän på resan. Skaegleif. Skaegleif är dansk (född i Christiania 1956) och är en partyprisse av hög rang. Han gick all in hela helgen. Dansade galnast, fick flest ragg och var kungen i baren. Skaegleif såg lite sliten ut när jag (och Fredda) tog taxi hem igår så han fick stötta sig på mig och åka hem i den tidiga timman igår. Jag tror Skaegleif (aka. Leffe) hade en kanonhelg.Maddie och Skaegleif på puben.Skaegleif myser med Claes.Skaegleifs alldeles egna pass.

St. Patricks day 2012

Gårdagsdagen var solig och varm. Jag vaknade tidigt och fick lite gjort innan jag åkte ner på stan och mötte upp gänget. Vi hamnade på Paulsplatz där vi åt pizza och drack öl/apfelwein tills det blev eftermiddag. Jag skulle köpa ett par byxor men hittade inga och köpte en väska istället (Skitsnygg, jag lägger upp en bild senare idag). Sedan hann jag precis hem och duscha innan hela gänget åt middag på Urban Kitchen.

Resten av kvällen går knappt att beskriva. Det var det galnaste jag någins varit med om på puben. Man fick inte plats att andas, och det var öl överallt. Efter att ha dansat på bordet (jag stod mest i ett hörn och försökte rädda mig själv och min nya väska, jag vet, sjukt osmart att ta med en ny väska till en irländsk pub på St. Patricks day..) såg det ut som ett lerfält och Madde som en dränkt katt. Klockan 2 gav jag upp och fick boxa mig ut ur lokalen (efter att ha blivit tillbakaburen två gånger. Stora, starka norskar är inte att leka med). När jag sedan promenerade hem till lägenheten från nattbussen var det 7 grader utomhus. Då blev jag glad.


Irish on the run


Sunny in Germany

Igår hade vi sånt underbart väder att jag inte visste vars jag skulle ta vägen. Efter jobbet slöt jag i alla fall upp med hela skandinav-gänget som låg nere vid floden och drack öl. Det var inte jättedumt ska ni veta. Sedan åt jag middag hemma, gjorde mig iordning och slöt upp med hela gänget igen på puben. Det var en fin kväll, en riktigt riktigt fin kväll. Nu ska jag äta frukost, gå och handla och sedan se vad denna dagen har att erbjuda. Just nu - sol och 15 grader varmt.


Everything is going to be alright, maybe not today but eventually.


Nu börjar helgen

Idag vaknade jag helt av mig själv redan 8.45. Solen lyste mig i ögonen och jag kände mig konstigt nog rätt utvilad ändå. Nu ska jag göra frukost, röja upp mina kläder som dött i en hög på golvet och sedan åka på jobb. Det är redan 6 grader och eftersom solen redan är crazy blir det nog snabbt varmare. Det känns inte helt fel, om ni frågar mig. Ja, jag är ledsen att detta plötsligt blivit en väderblogg, men jag är svensk och gillar att prata om 'et.

Snart landar Madde o co. på Frankfurts Flughafen. Så vi får se hur mycket bloggande det blir idag (och i helgen) då jag ska försöka suga ut det mesta av tiden med skandinaverna.


På stan igår med kidsen.

Sorry!

Ber om ursäkt för dåligt bloggande men skyller på fint väder (16 grader och strålande sol) och fullt upp. Dagen var i alla fall helt underbar, och när jag kom hem runt 17.30 däckade jag och sov en timme. Sedan var det bara upp igen, ut och äta middag och sedan möta upp två norrmän på puben. Vi hade en trevlig kväll med lite öl och sång. Nu ska jag sova så jag orkar jobba och sedan hänga hela helgen med Madde och Co. Är alla lika trevliga som dessa två norrmän kommer vi få en kanonhelg, det säger jag er. Att vi också har blivit lovade 18 grader och sol hela morgondagen är ju inte fy skam..


Tips för deprimerade och tillfälligt negativa personer;

LE! Det finns inget som botar en dålig dag och ett dåligt tänk som ett leende.


Torsdag morning Guten MorgenIdag ska jag;
 • Jobba
 • Ha Playdate med alla barn jag och Daniella har
 • Vara i Kyrkan
 • dricka torsdagsöl
 • sova

Jag skulle vilja hinna med att skriva ut lite papper också, men det får vänta. Förmiddagen ska jag spendera med min pojke åtminstone. Det är så fint, att ha ett jobb som inte bara jag älskar - utan som älskar mig tillbaka.


Old times sake

Häromdagen googlade jag mig själv, för att se så det inte dyker upp något oväntat och icke-välkommet om någon annan skulle göra detsamma. För erkänn, lär ni känna en ny person så är det google eller åtminstone Facebook som står för snokandet. I alla fall var bilderna okej (den allra första bilden när man googlar Angelica Andersson Renhuvud är dock på Jonas. Lite otippat sådär och jag hoppas ingen tror att jag plötsligt genomgått ett könsbyte) och texterna om mig var okeja dom också. Den första länken var dock till min allra, allra första blogg, och jag känner att jag inte riktigt vill att det är den bloggen människor hittar till om dom skulle få för sig att trycka in mitt namn på google. Jag kopierade allt som stod där och stängde ner hela bloggen och sitter nu och ler åt gamla texter jag skrivit. Bloggen är från 2007-2008 och jag har hunnit skriva ut och läsa Feb-Maj 2007. Det är så gulligt och fint och jag är så oskyldig och vet ingenting om livet.

Det är som att läsa en gammal dagbok. Jag var kär, spelade massa teater och tyckte att Falun var en storstad. Det värsta jag visste var när vänner inte lyssnade eller förstod mig. Så lite jag visste om livet.


Jag och Sarorna efter mösspåtagningen om jag inte minns fel. Det berömda fatkid-kortet.

Min dag i bilder.

Idag har jag varit alldeles borta hela dagen. Alltså, inte hemma, inte borta i huvudet. Snabbtrå;


Var på Kindermuseum hos di sure tanterna och spexade

Sen fikade jag med Josse och Iza och följde sedan med förstnämnda på Toom (byggaffär och enligt Josse - världens roligaste affär)

Jag införskaffade en flaggstång (fast det heter gardinstång på vanlig svenska. Herregud hur är det med språket Frau Andersson-Renhuvud?)

Sen var jag på körövning (som i sång inte som i att köra bil. Det kan jag och måste inte öva mer på det). Fick asgod smörgåstårta. Blev glad. Slut på dag.

Och med detta säger jag godmorgon Mitt-i-veckan-dagen.

När människor uttalar sig på internet, i bloggar, hemsidor, diskussioner och kommentarsfält, så återkommer meningen ”Läs på om ämnet innan du kommer med synpunkter”, eller ”skriv inte om saker du inte är insatt i”. Det stör mig något otroligt att människor tycker att man måste vara extremt insatt i ett ämne för att få yttra ett enda ord om detta. Hur insatt måste man vara? Får jag som kvinna yttra mig om kvinnomisshandel (även om jag aldrig varit med om det är jag ju kvinna, alltså insatt?)

Får jag som same yttra mig om problem i samebyar och diskriminering av Sveriges ursprungsbefolkning? Eller måste jag ha läst på om ämnet, ta en kurs i hur samer ses på i det svenska samhället? Får jag skriva om hur det är att ha ett synfel? Får jag ge mig in i Han/Hon/HEN diskussionen utan att läst en liten kurs i ämnet? Jag är ju trots allt ett kön, och borde alltså klassas in i genren.

 

Enligt dessa människor är det inte många diskussioner som får äga rum på internet (eller i verkliga livet för den delen). Man får bara diskutera ämnen man har en master i, annars ska man hålla snattran.

 

Well, det här är min blogg, och jag bestämmer att jag får skriva om precis vad jag vill. Vill jag skriva att LCHF-metoden funkade jättebra för mig, så gör jag det. Vill jag skriva att det är för(ursäkta språket)jävligt hur samer i Sverige blir behandlade så skriver jag om det. Vill jag skriva att jag tycker Carola är en bra sångerska, och att det är snyggt med olika färger på naglarna är det det jag skriver om. Detta är min blogg där jag skriver om vad jag tycker är intressant och det som berör mig. Nu är det slut på tippandet, nu skriver jag det som faller mig in och vad som gör mig arg och glad i vårt samhälle. Ni som läser den här bloggen kommer alltså få mitt synsätt på saker och ting, har ni problem med det kan ni ju lämna en arg kommentar så vi får en diskussion. Kanske har du läst en kurs i det?

 

 


I forgive people, but that doesn't mean I trust them.


And I'm like;

Det var inte så varmt som dom förutspådde idag så efter jobb no 1 mötte jag upp Yvonne som hade med sig mer kläder åt mig (jag hade på mig klänning + strumpbyxor bara och behövde leggins + kofta för att överleva resten av dagen). Vi hann med en cupcake på Jenny's Cupcake (jag hade längtat efter det hela dagen) innan jag åkte på jobb no 2. Henri grinade bara 3 minuter idag och resten av eftermiddagen hade vi det bra och mysigt. Det är så skönt när det klickar med barnen. När dom tycker om och litar på mig (för det gör dom inte från början, det måste man förtjäna).

Jag har förresten lyckats odla fram en blomma på min orkidé! Jag som inte ens visste om att det var en orkidé fören Yvonne upplyste mig om det för någon månad sen! Jag som inte ens vet vars den kommer ifrån (Jenny?)


Kulturella tisdagen

Jag och A bjöd med Daniella och hennes "barn" på Senckenberg museumet (som Naturhistoriska). Vi strosade omkring bland alla döda djur och hade det allmänt trevligt. Fastän A inte kan springa (han är lite.. Seg) så lyckades han rymma en gång. Bort från spindlarna (bra val) till restaurangen (ännu bättre). Nu är vi hemma igen och ska snart hämta storasyster. A sover så jag passar på att dricka kaffe i fred innan det är lunchdags.


Sometimes, you need to step outside, get som air, and remind yourself of who you are and who you want to beWhat a wonderful world

Idag har varit en sån skön dag. Jag har fått massor gjort och ändå slappat en hel del. Efter mitt städmaraton mötte jag upp Iza på Willy-Brandt-Platz och tog en promenad bort till Westhafen och tillbaka (Hafen = Hamn). Solen sken och det var för varmt att gå i tunn tröja + collegetröja + väst. Vi tog sedan en kaffe på Starbucks, kollade i lite inredningsbutiker och handlade mat + smink. Sedan åkte jag hem, lagade mat och nu ligger jag däckad i sängen. Jag funderar på att hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig (okej inte riktigt än men tidigt i alla fall). Jag ska försöka tanka massa sömn nu i veckan eftersom jag inte tror jag kommer få speciellt mycket av den varan i helgen.. Hörs det att jag längtar?!


Utsikt från tågbron i Westhafen.

Jag och mitt promenadsällskap

Bra start på bra vecka

Jag studsade upp samtidigt med Yvonne imorse och tog en promenad och hälsade på i kyrkan. Det var gemytligt och med 10 grader och strålande sol var promenaden mer än gemytlig. Nu har jag storstädat hela mitt rum och till och med putsat fönstren, jag har varit riktigt effektiv idag. Ska nu äta lunch och sedan röja lite till innan det är dags för en promenad till med Izabella vid Main. Hoho jaja så duktig jag är idag.


Så här ska vädret se ut i veckan. Världens. Bästa. Vecka.

God morgon och här får ni en bra start på dagen

Det här klippet har jag nu kollat på ungefär 40 gånger. Det är så roligt att jag vrider mig av skratt varje gång! HAHA skriker jag högt och rullar runt i min säng. Nu vet jag vad jag ska kolla på nästa gång jag är ledsen. HAHAHA^^


People ask me why is it so hard to trust people. I ask them why is it so hard to keep a promise.En riktig hel-familjedag

Idag blev jag bjuden på museum. Vi började vid 11-tiden på MMK (Museum Für Moderne Kunst) där det var en Andy Warholm (headlines) uställning. Bland annat. Den var sådär måste jag säga, så vi begav oss till Filmmuseumet istället där dom hade en Charlie Chaplin utställning. Efter en kaffe och fika begav vi oss in på utställningarna och när vi kom ut var vi mycket nöjdare. Det var ett bra museum med lite roliga saker som även intresserar mig (en Oscars-statyett, en av Darth-wader hjälmarna osv). Sedan vankades det söndagsmiddag på Merianplatz och jag åt så mycket att jag fick ont i magen. En rejäl köttbit och asgod efterrätt på det.

TACK kära familj för söndagen!

Nu har min sambo kommit hem, vi har båda spenderat helgen med att tänka på livet. Det har gått bra, nu ser jag fram emot att Madde kommer med ett helt gäng killar på fredag. Det ska bli hur roligt som helst. Speciellt med tanke på att jag inte har träffat Madde på över ett och ett halvt år! Skandal, om ni frågar mig.

Sonntag in Frankfurt

Idag har jag blivit medbjuden på museum av familjen Emmerich. Vi ska på Museum für moderne Kunst och kolla på en Andy Warhol utställning. Jag har en dålig sminknings-dag, men det struntar jag i. Vad ska ni spendera söndagen med? Vad gör man på söndagar i Sverige förresten? Är det som en lördag?


Sagt om melodifestivalen

Det var väl tur att jag ringde min vän som upplyste mig om att jag kunde kolla på Mello via datorn. Jag som trodde jag levde på 1900-talet och att sådana modernigheter var omöjliga i dessa bråda dagar.

Sagt om Ulrik Munter;

- Det är ju roligt att han är ett barn och sjunger om soldiers så här mitt i Kony-debatten.
- Ja, men vi kan ju skicka honom till eurovision så kan han promota för barnen kony tagit! Han är liksom, en av dom!
- Det vitaste negerbarnet jag någonsin sett..
- Men han är ju adopterad förstår du väl. Från Sverige till Uganda. Haha, fast det är ju inte så vanligt att vi i Sverige adopterar bort våra barn till Uganda
- Ja men Kony har ju tagit alla deras barn..


Sagt om Helena Bergström;

- Helena Bergström är jävligt bevarad dock. Lite pluffsig dör på överkroppen bara

- Ja men hur gammal är hon inte då liksom?

- Typ 103 år.. När hade änglagård premiär liksom? 1840?


Så skrattade jag tills jag dog och kom på hur mycket jag saknar världens roligaste vän.

Lugnlördag

Idag har varit en händelselös, men ack så skön, dag. Jag har bakat världens godaste bröd (vitt bröd med rivet citronskal i. Så gott), dammsugit två rum, skypat lite, duschat, kollat på 100 avsnitt Gossip Girl och ätit Spätzle. Snart börjar Melodifestivalen i Sverige, och hade jag haft lite framförhållning hade jag kanske kunnat bjuda in mig hos någon med svensk tv (undra vilken familj... ;P) men jag är trött och inte så intresserad så det gör ingenting. Jag ska istället plocka upp en matlåda ur frysen, vila en stund och sen kanske dricka en öl medans jag fortsätter mitt GG-maraton. Det börjar bli illa, inatt drömde jag att jag var mitt uppe i Gossip Girl och fick hångla med Chuck Bass. Helt okej dröm i och för sig.

...


Skålar

Jag har en grej för skålar. Skålar och muggar. Det är det jag samlar på, om jag måste säga att jag samlar på något (oklart när man kan tvingas säga det). Jag har fler muggar än jag har skålar dock, så jag visar min lilla, lilla skålsamling idag. Jag har även slagit sönder en skål (som tur var hade jag två av just den).
Den genomskinliga skålen med hjärtat i botten är min favorit. Den är från Orrefors och jag köpte den på julbasaren förra året. Den har jag godis i (just nu - minismarties). Jag tycker det är mysigt att ha en liten skål med godis i på vardagsrumsbordet. Jag är ju mysig jag, det hörs ju.


Liten skålsamling

Det blir vad man gör det till

Nej, nog för att det låter som kaos i huset, men jag behöver inte ha kaos i livet bara för det. Jag tog mig i kragen, gick på en liten promenad och utforskade det Penny-markt som ligger väldigt nära oss. Vi har dåliga erfarenheter av Penny, men detta var otroligt stort och fräscht. Jag blev nöjd, inhandlade diverse ting och gick hem igen. Nu har jag satt igång ett bördbak och funderar allvarligt på att baka en kaka lite senare också. Just i skrivande stund är det även tyst i källaren (för det är tydligen där han håller på idag. Alltså under oss, alltså kan jag inte rädda mig in i något rum för det låter lika mycket överallt) så jag njuter av det en stund. Det ska nog bli något av den här dagen också ska ni se.


Lördagsbak på G.

Håll K*FTEN är ni snälla. Bitte. Por favor.

Kl 8.20 vaknade jag av att en hantverkare (samma som var och rotade runt i vårt badrum) står och slår i fasaden nedanför mitt fönster (jag bor två våningar upp). Efter 20 minuter börjar han borra istället och nu har han snart hållit på konstant i en timme. Det är lördag och jag somnade inte fören vid 2-tiden igår. Jag är trött, irriterad och less på att bo på en arbetsplats. Dom var ju äntligen klara med tunnelbanebygget (tror jag..) och så ska han sätta igång! På en lördagmorgon! Nu har jag ont i huvudet och är as-irriterad innan jag ens har klivit ur sängen. Jag försöker stänga ute ljudet med musik i lurarna, men det hjälper inte nämnvärt. Eftersom hela vår lägenhet är avlång och alla rum (förutom köket och toaletten) vätter ut mot gatan, där polacken håller på å gör om fasaden, så kan jag inte rädda mig någonstans.

Vi ska se om vi kan turn this day around till något bra. Men just nu känner jag bara för att sitta hemma och vara sur. Det passar sig, just idag.


Här kanske jag ligger hela dagen. Vad säger ni om det VA?!!

Silly Me

Äh, man ska inte blogga på natten. Varesig man är nykter, full, trött, pigg, ensam, tillsammans, ledsen eller glad. Man ska inte blogga på natten. God Natt

Bara ge upp

Min absoluta favorittid på dagen är skymningen. När det sakta börjar mörkna och ljusen i skyskraporna lyser mer än himlen, men det är fortfarande bara dunkelt ute. Man ser allting och staden känns ren. Det är min absolut bästa tid på hela dagen. Men bara på sommaren, på vintern missar min liksom själva skymmandet. Det blir mest, pang-bom-mörkt och man vet inte riktigt hur det gick till. På sommaren hinner man istället med, och det blir mörkare och mörkare medans man sitter i en park, dricker apfelwein och spelar kubb.

Förresten har Occupy Wall Street inte gett upp här i Frankfurt än. Hålls det på i några fler städer fortfarande eller är det bara våra Occupy-are som har blivit uteliggare? Det är irriterande, fult och det stör vår annars så fina stad. Jag har ingenting emot att människor protesterar mot saker dom tycker är fel. Men när det har gått ett halvår och inget har hänt, är det inte dags att åka hem och mata katten då?


...


Make no plans

Imorse tog min sambo sitt pick och pack och drog till Bryssel. Jag blir alltså gräsänka hela helgen och har planer på att göra absolut ingenting. Kanske träna lite. Kanske inte. Kanske städa lite. Kanske inte. Jag ska börja med att jobba idag dock, och senare ikväll tänkte jag kolla på serier och äta god mat. Det är mina simpla planer. Saker och ting kan ju ändras, men jag är numera ingen believer och tror knappast att det blir någon ändring i schemat. Så jag bunkrar upp med ett gott vin och god mat istället. Jag har ju trots allt två säsonger till av Gossip Girl att plöja igenom.


Josies Pre-Birthday

Ber om ursäkt för uteblivet bloggande igår, men det var fullt ös hela dagen. Det gick bara fint med Henri, det var skönt utomhus och så vare med det. Mötte upp Izabella och Yvonne på stan och traskade sedan bort mot Chicago Meatpackers där födelsedagsmiddagen skulle hållas. Det var (som alltid) lika gott som det låter, det bjöds på sekt och vi var hur många som helst som var där. Till och med hennes föräldrar var inflygna från Sverige! Det var en jättetrevlig kväll helt enkelt.


Fin start på dagen

Ska försöka att snabbt lägga in ett inlägg. Att blogga från en iPad är tydligen inte optimalt. Imorse när jag satt på bussen satt två tjejer och diskuterade nagellack när jag satte mig mittemot dom. Den ena tjejen vill ha guld på sina naglar, slänger sedan en snabb blick på mina gula och ändrar sig.
- Men gult är ju snyggt! Kolla på henne, det är ju coolt.
Det är en bra början på en, vad som kommer att bli, stressig dag. Jag ska dubbeljobba och sedan iväg på födelsedagsmiddag. Men solen lyser och det underlättar allt.

Matchning

Idag har jag nymålade naglar. Dagen till ära (ära och ära. Den var mest kall och stressig)
Så matchade jag också inredningen på bussen litegrand. Fint.


KONY2012

Jag såg just videon genom Blondinbellas sida på facebook. Varför inte lägga upp den i bloggen? Varför gör inte alla bloggare det (Blondinbella försökte men var tvungen att länka till en annan sida för att lyckas. BRA gjort!) Är det så enkelt att vi tror att vi inte kan göra skillnad? Att det inte spelar någon roll om vi delar videon vidare, att det är en piss i havet. Kanske är det så, men ingen kan anklaga mig för att inte försöka. Det är hemskt det som händer och det måste få ett slut. Gör som jag och DELA VIDEON. Det tar inte lång tid, men kan göra stor skillnad. Det är inte bara Amerika som ska bry sig, alla länder borde kliva in och göra något. Alla har rätt att vara barn. Gör Joseph Kony känd! Visa att det han gör, inte är okej.


Ont i armen

Idag när jag åkte u-bahn (tunnelbana) till jobbet hamnade jag så att jag satt alldeles bakom chauffören. På denna vagn kunde man se ut där fram och jag kunde följa vartenda move hon gjorde. Det jag observerade, och tyckte kändes jobbigt, var att alla chaufförer hälsade på varandra. Jag kan förstå när busschaufförer i Mora gör det, dom är ju trots allt inte så många, men här? Där dom möter minst en u-bahn mellan varje hållplats? "min" chaufför hade en väldig rolig hälsning, det var därför jag tänkte på det, hon liksom "yo-ade" lite med hela armen och pekande fingrar varenda gång hon mötte en kollega. Tänk nu att göra det 20 gånger på en rutt? Just det, sen ska stackarn tillbaka igen. And it goes on and on.

Chaufförerna på våra tunnelbanor måste få förslitningsskador.


Recept på asgod kyckling

Okej, men jag åt världens godaste middag idag. Det är Lisa (min boss) som står för receptet, men jag är inte säker på att jag mindes det helt rätt. Jag tror dock det, och det spelar faktiskt ingen roll för GUD så gott det blev. Jag är till och med tvungen att ge er receptet på denna underbart goda måltid (man kan lätt tro att jag är ironisk nu, men det stämmer inte)

Du behöver;
 • Kycklingfiléer
 • matlagningsgrädde. Eller varför inte någon annan grädde.
 • Creme fraiche (typ en burk. En liten. Eller en stor. Hur ser burkar med Creme Fraiche ut i Sverige?)
 • En halv citron. Eller en hel om du lagar asmycket. Jag lagade på två kycklingfiléer och använde en halv. You do the count. Man kan också ta en halv apelsin (hel), det spelar ingen roll. Det blir lika gott.
 • Kycklingbuljong (detta är av yttersta vikt. Jag glömde nämligen den en gång och det blev inte alls samma sak. Gott - visst men inte samma sak)
 • Salt och peppar

Stek kycklingfilëerna hela (eller dela dom i två så går det snabbare. På längden) i en djup panna. När de är fina och nästan klara, ös på med så mycket grädde och creme fraiche du vill ha (jag vill alltid ha mycket sås så jag tar asmycket. Det enda ni måste tänka på är att kycklingbitarna ska kunna simma lite i det. Så dom får smak) och sen tar du lite citron/apelsin (den ska du såklart pressa över. Efter smak. Ta inte för mycket, det blir så jädra surt då), buljong, salt och peppar. Smaka av. Låt det puttra och simma ett tag så filéerna får smak). Servera med vad tusan du vill. Jag har provat både ris, pasta, nudlar och bulgur. Allting lika asgott. Man kan även ta broccoli till om man gillar broccoli, vilket jag gör. Det blev hur gott som helst.

Klart.


En tisdagsrubrik

Alltså det syns direkt på statistiken när jag inte bloggar på (typ) en hel dag. Tisdagar är min mest upptagna dag, jag dubbeljobbar (så det är jobb från 8.30-19.30) och sen brukar jag (kanske) träna. Idag kunde inte min träningsvän, så jag promenerade iväg och handlade efter jobbet istället. Bra gjort, har inte handlat (eller ätit ordentligt) på ett bra tag. Men nu puttrar en kycklinggryta på spisen och den kommer bli till många matlådor. Jag kan lova ett till inlägg innan det är dags för mig att duscha och sova (okej nu fick jag plötsligt as-bråttom) men nu måste jag äta. Ni som känner mig vet varför..


Små trädgårdsnissar <3

Ett litet inlägg

Idag är det tisdag, allts min måndag, och det är varmt och soligt. Till och med för varmt att stå vid en vägg i tjocktröja. Så vi gick in. Nu äter barnen mellis och jag ska snart bege mig in till stan och hem till Henri. Hoppas han är piggare idag, sist hade han jättehög feber. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Med tanke på byggarbetsplatsen vi har utanför fönstret är det bäst att stanna borta så länge det bara går..

Kolla noga på bilden så ser ni årets första fluga! Bilden är tagen för en vecka sen.


Huvudvärken kommer onekligen smygande

dom har åtminstone slutat borra i huset (det var bland annat därför jag inte stod ut med att vara hemma idag), men fortsatt borra utanför istället. Vi råkar bo mitt i en korsning, och vanligtvis stör inte ljuden mig över huvudtaget. Det låter inte så mycket som man kan tro (om man inte öppnar fönstret dvs). Vi råkar även ha den as-största brandstationen bara ett kvarter bort, vilket resulterar i en hel del flängande från deras sida. Med sirenerna påslagna, eftersom vi bor i korsningen.

Nu har de alltså bestämt sig för att bygga lite i rälsen till tunnelbanan. Och för att störa så lite som möjligt gör dom detta på natten. Bra val, tycker jag. Inte. Inte ens lite bra val. Skitkasst val. Jag har redan ont i huvudet. Tack för den. Godnatt.

It's MONDAYS I'm in Love.

Jag lyckades med mina tasks, men glömde såklart vykorten hemma hos Joesfin. Nåväl, halvvägs kom jag åtminstone. Jag och Josie har spelat Alfapet (jag vann), kollat på svensk film och pysslat med hennes mosaik-bord. Det bjöds även på lunch i form av ugnskorv (heter det så?) och potatismos. Gott som tusan ska ni veta. Jag har helt enkelt haft en mycket fin måndag, dom börjar bli mina favoritdagar, måndagarna. Det är inte illa gjort av en dag som är så hatad av vanliga människor.

Efter det bara är bussarna som har åkt som dom ska (nästan som dom ska) så har jag även promenerat runt i Bockenheim med omnejd. För att ta mig till bussarna som går hem till mig var jag tvungen att promenera. Att det varit 9 grader varmt och lite smygsol har ju inte gjort något heller. Det var så skönt att vara ute och promenera. Men nu är jag hemma igen. Jag ska improvisera fram lite middag (åt nyss fyra chokladbollar men jag är rädd att det inte räcker..) och fortsätta kolla på Gossip Girl.


..and I'll just walk away.

Nu har jag tagit mig i kragen och ska försöka, på olika sätt, ta mig ner på stan. Eller åtminstone till Bockenheim, ett postkontor och hem till Josefin. Det är ju fint med vänner som också är ledig samma dag som jag. Det är ju fint med vänner.


Streik.

Idag är det tydligen strejk på varenda Tunnelbana och Spårvagn i stan. Som tur är så går dom flesta bussarna och andra sorters tåg, men det krånglar onekligen till livet en aning. Jag jobar i alla fall inte idag, så jag har all tid i världen att ta mig ner på stan och sedan hem till Josefin. Jag hade tänkt att promenera, men det är inte speciellt fint väder och jag ihttar inte mina hörlurar, så det blir nog till att ta olika sorters bussar i alla fall.

Men nu ska jag äta upp frukosten och kolla klart på Gossip Girl. Jag är helt fast, igen. Chuck Bass är så snygg att jag bara vill slita av han kläderna och Nate får gärna göra samma sak. Tack på förhand. Ha en fin måndag.


Yes PLEASE!

...


Mys-söndag

Idag har jag tagit hand om di små. Eftersom det är söndag var allt stängt, men vi tog oss ut till en lekpark, då dom inte är stängda.. Det blev lekparken vid min gamla skola, den jag läste tyska i med Josefine när vi bodde i Bad Homburg. Det var fint och barnen hade roligt. Sedan åt vi lunch på Pizza Hut och åkte hem och gosade framför Vasaloppet (jag gosade framför Vasaloppet, A sov och K lekte hos grannen). Nu har jag, Yvonne och Cp just kollat lite Big Brother. Det är dags för middag och sen ska jag och min sambo ha dejtkväll i form av Love Actually. Hon har inte sett den, det är dags.


Idag är det Vasaloppssöndag

Idag är det barnvakt hos Orstadius som gäller. Jag ska strax bege mig iväg ut till Bad Homburg. Det är likadant väder som hela veckan, grått men helt okejt varmt. Så igår gjorde jag slag i saken och la undan mina vinterkappor. Jag lämnade dock en framme, så det inte skulle börja kräksnöa idag. Vasaloppet är det hemma också, som tur är så har även familjen Orstadius svensk Tv så jag kommer kunna ha på den idag. Det är ju roligt med Vasaloppet. Det är roligt med skidåkning.

Vi hörs senare, det är ändå inte så många som läser bloggar på söndagar. Dom flesta brukar vara bakis, trötta eller bara vilja umgås med familjen. Men för er tappra läsare håller jag såklart lågan uppe.


Bild ur Arkivet.

Mello2012

Ellen sover sedan länge och jag spenderar kvällen i familjens sköna soffa framför svensk TV. Jo, en del av familjerna jag barnvaktar har lyxat till det med svensk TV i Tyskland. Jag är nöjd. Ikväll har det ju varit Melodifestivalen och nu fortsätter jag med Singalong. Det är lite skönt att slökolla på en kanal där dom pratar Svenska. Då slipper jag anstränga huvudet så värst. Det är till och med lyx att höra Svensk reklam. Men åter till Mello - jag har några frågor;

1. Thorsten Flinck är väl inte bra?
2. Vad är grejen med Sean Banan? Varför vill jag kolla på hans uppträdande hela tiden flera gånger?
3. Varför ramlar inte stå-basisten (kan man vara stå-basist?) i Topcats ner när han balanserar på den?
4. Kan någon köpa Loreen ett hårband så hon slipper få håret i munnen när hon sjunger?
5. Varför berättar Björn Ranelid om kvinnans kön och mannens spermier i konstiga formuleringar?
6. ...Medans tjejen skulle gjort låten bättre på egen hand?

Det var allt for now. Jag ska gå och kolla så inte Ellen ramlat ur sängen.


Jag fick ett brev

Min sambo försvann just ner på stan för att äta sen lunch med Iza och sen gå och plugga. Jag blev medbjuden men kände inte för det. Jag kände för att stanna hemma, dricka svensk juice som jag har sparat till ett speciall occation och kolla på Gossip Girl. Det vill jag, därför gör jag det. Sedan ska jag barnvakta lilla Ellen, hon är så söt.
Det är dags att ta kontroll över mitt liv. Hejdå allt trist och hej med allt kul och bra. Det blir bra, jag ska börja med att köpa ett fint brevpapper och skicka brev till mina barn hemma i Sverige. Idag fick jag ett fint brev nämligen. Det var yngste herr Byström som hade påtat ihop en liten skrivelse till mig. Jag blev så glad, och fett stolt över att min lilla Spätzle kan skriva!


TACK Elias! Du ska få ett svar så fort som möjligt!

gårdagskväll

Igår var jag alldeles söt och glad och hade alldeles kul. Hohojaja. Kvällen slutade dock inte som jag ville så jag ska deppa lite och äta pastasallad idag. Sen ska jag jobba och sen ska jag vara glad igen.


Fredagfredag

Idag var det jobb på schemat. Det har varit en jättemysig dag. Vi har pysslat och lekt och cyklat. Dagen till ära bestämde sig även Carl sig för att han kunde cykla. Så då gjorde han det. Det var fint att få se honom cykla alldeles själv för första gången.

Nu har vi ätit mat och duschat (ja, duschen är fixad, efter måååååånga om och men. Det var cement ungefär 6 meter ner i röret, alltså inte vårt fel. Bryr sig inte hyresvärden om nämnvärt och det blir förmodligen vi som får stå för kalaset) och ska göra oss iordning för att åka till Le Pub (ja, det är tydligen dess nya namn). Ikväll har Emily födelsedag och avskedsfest, så fest ska det bli.

Igår hade vi förresten också jättekul. Mathias är så rolig att jag höll på att ramla av pallen inte bara en utan många gånger. Kanske ses vi igen ikväll (han skulle locka sina tyska vänner med svenska flickor = brukar funka).

Ingen bild får ni heller, i alla fall inte nu. Kanske när jag är färdigsminkad och söt. (Har ni Instagram kan ni följa mig. arenhuvud heter jag)

En kram Tack!

Igår stannade jag hemma från träningen och kollade på Gossip Girl istället. Sen kom min sambo hem och vi mötte upp Mathias på Konstabler och åkte till Le Pub. Det var lagom mycket folk och jag fick den närhet jag behöver. Jag har nu insett vad som är mitt problem. Lite då och då (nu i efterhand - när jag inte fått kramas på länge) så mår jag psykiskt dåligt. Jag blir på dåligt humör och jag vill åka hem till Sverige. Det är för att jag behöver närhet. Jag behöver vänner (eller familj) som tar på mig (eh, ja ni förstår). I Sverige är alla mina vänner och hela min familj väldigt fysiska, här är det inte samma sak. Vi samer är nog väldigt fysiska. Vi tar hela tiden på varandra, kramas och klänger. Det är något jag är uppväxt med, vänner som kramas och pussas i tid och otid. Jag behöver få ta på mina vänner, en kram bara för att, en klapp på kinden eller lite rufs i håret. Det är något som är viktigt för mig, för att jag ska må bra.

Så ikväll ska jag bege mig ut och kramas lite.

Syskon <3

Är det bästa som finns


Sörja

Så har hela förmiddagen gått. Från att ha vaknat upp, trott  att det var lördag (på riktigt) och velat skjuta sig själv, till att ha myst med pojken, promenerat och lagat pannkakor. Stora tjejen ska hämtas om en halvtimme och då ska pannkakorna även ätas. Eftermiddagen har jag tänkt att vi ska spendera inne i stan. Jag hade tänkt lekpark, men det är så blött ute så jag tror vi går på museum istället.

Ikväll har vi VIP-biljetter till Odeon, så jag, Yvonne och Mathias ska gå dit och se om det är något att hänga i granen. Är det inte det åker vi till puben, helt enkelt. Men innan det ska jag träna, och kanske handla lite mat. Det är ju tråkigt, att handla mat.


Igår fick jag gosa med ett marsvin. GOOOS!

Kaffe + NySjal

Jag lovade ju visa vad jag köpte igår. Här får ni åtminstone se sjalen (den har fjärilar på sig och är jättesöt). Nu står morgonkaffe på schemat (jo, jag dricker mitt morgonkaffe runt 9.30) och sedan ska jag och pojken bege oss ut på promenad. Vi ska gå till posten och posta paket som vi så fin slagit in idag, och sen kanske gå och köpa oss en bretzel till mellis. Det är ju trots allt torsdag!


Bild

Jag försökte ladda upp en bild tidigare idag men det gick inte. Det har varit full rulle idag. Vi hängde i grannarnas trädgård med små marsvin och sedan åkte jag ner på stan. Jag och Izabella åkte till Hessen-Center och shoppade loss på Gina (ja dom har öppnat där!) Jag fick tag på en sjal, en klänning, en topp och även en handväska från HM. Just, underkläder fick jag också tag på. Jag har tänkt visa er någon dag, alltså kläderna, inte underkläderna. Men nu kollar jag och min sambo på BB och sen ska jag sova. Hade jag varit proffs-bloggare hade jag gjort det ändå, men så är jag inte det. Körövning hade jag också idag. Det gick bra och sedan åkte vi med herr Fällgren (Senior) hem och lånade duschen. Sen bjöd han på öl och vi kollade på fotboll. Carl Philipp var inte hemma, men Pappa Thor är bannimej inte illa pinnar heller. Göllit, hade vi det.

Bild nu; hejdå;


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!