Bortbjudna

Jag och min sambo är bortbjudna. Hem till familjen C vars hus (med tillhörande katter, trädgård och bil) jag ska ta hand om i sommar. Nu myser vi i soffan framför top model. Återkommer imorgon.


Det där med böcker.

Men okej jag håller på med världens förmodligen tråkigaste blogginlägg nu för tiden. Det är för att jag har lite tid och när jag har tid är jag trött och sen börjar det om. Och när jag väl har både tid och ork, då har jag glömt vad jag ska blogga om.

Just nu kan jag blogga om den otroligt fina boken jag läste förra veckan. Señor Peregrino skriven av Cecilia Samarin. En otroligt vacker bok som verkligen beror. Det är precis en sån bok jag ska skriva när jag får ännu mera tid. Kanske i sommar. Sitta i en solstol, dricka lemonad och skriva på min bok som kommer bli bästsäljare i hela världen. Nåja, åter till boken som redan finns. Señor Peregrino som handlar om en vacker flicka (Jamilet) som föds i Mexico med ett stort fult födelsemärke på ryggen som kantar hennes ensamma liv. Hon tar sig sedan till USA, bor hos sin moster och får arbete på ett psykhem där hon möter Señor Peregrino. Bit för bit får man ta del av deras liv och världar tills de vävs ihop. En otroligt vacker bok som jag (som med de flesta böcker i och för sig) lade ifrån mig med sorg i hjärtat.

Det är ju jobbigt att läsa böcker, någon gång tar dom liksom slut.

Det är det jag ska skriva! En bästsäljare som aldrig tar slut!

En vanlig onsdag

Hej
Jag lever.
Har inte så mycket mer att säga än det. Igår jobbade jag liksom bara. Åt hämtmat från Vapiano och kollade på film. Idag är A en suris och jag ska försöka få med honom till Palmengarten och en playdate med Daniella och barnen. Wish me luck. I eftermiddag ska jag vara med Lea och Philip och sen är det kör och sen måste jag bannimej hem och röja i mitt rum. Leta fram den där fortkörningsboten jag fick och typ tvätta.


Dienstag

Idag är det tisdag och jobbjobbjobb. Jag har både duschat och promenerat en stund imorse så idag är jag relativt pigg! Så pigg man kan vara när man inte kan somna (typiskt mig att ta en powernap mellan kl 16-19) och vaknar tidigt. I alla fall ska jag försöka hugga tag i min lilla skyddsling nu. Efter lite kaffe ska vi ut och promenera. Eller något annat roligt.

Trevlig tisdag!

Reseplaneraren

Ikväll gjorde vi slag i saken.
Och bokade en resa hit till min stora lillasyster!
Marika kommer och spenderar TRE HELA VECKOR tillsammans med mig i Frankfurt! Jag är så lycklig att jag kan spricka!

Och när vi ändå är inne på ämnet är det fredag den 22 Juni som jag landar i Sverige. Har ni några midsommarplaner runt Falun eller varför inte i Stockholm, så kan ni ju höra av er. Jag börjar nämligen inte jobba fören på tisdagen den 26 Juni och måste inte vara i Falun fören på måndagen innan. Då ska jag nämligen fixa ett pass. haha.

Fiffiga ålänningen

Häromdagen var vi hos Anna och skulle dricka en flaska vin. Hon bor inneboende och fann tyvärr ingen korkskruvsöppnare. Men ålänningen visste råd. Hon kröp ner under skrivbordet, skruvade loss en skruv och började jobba. Hon är påhittig, Annabanana.



www.picasion.com


www.picasion.com

Pfingst

Idag skiner solen och jag har varit uppe jättelänge. Hunnit tvätta och fixa och dona. Tillexempelt förstått att jag klarar mig på körkortet hem eftersom vi så fint lever i EU (älska EU). Så nu ska jag ta mitt pick och pack och åka och lägga mig vid badet. Det är ju trots allt helgdag idag och massa sol.

Två bilder har jag från Cp.s fest förresten. Här har ni dom, liksom.


När även jag gör skäl för mitt namn

Idag bevisade jag att även jag är en Andersson (att vara en "Andersson" menas att man är född in i släkten Andersson (med tillhörande nitlott i arslet) och gör fatala misstag i tid och otid. Så som bokar en resa fel vecka, håller telefonen upp och ner när man pratar eller stiger in i fel bil när man har varit och handlat). Jag lyckades äntligen få tag på en billig resa hem till Sverige över midsommar + Peace and Love (där hade jag väl tur Rebis! Sa ju det! ;)) och blev otroligt glad.

Sen tog jag fram mitt pass, och insåg att det gick ut i April.
Närmare bestämt April 2012.

Nu tar jag mig inte ut ur Tyskland utan att antingen;
A) skaffa ett provisoriskt pass (kronor 1600) och sedan fixa ett nytt pass den veckan jag är hemma i Sverige (kronor 450) och sedan få det skickat till Frankfurt (kronor 200). Summa 2250 svenska kronor
B) Bila till Berlin (kronor 800) och skaffa ett nytt pass (kronor 1600) för att sedan få det skickat till Frankfurt. Summa 3000 svenska kronor (med hotell)
C)
Cykla (vielles idé. Kronor 450 för inköp av cykel). Summa 450 svenska kronor
D)
För alltid stanna i Tyskland och aldrig åka hem. Summa 0 svenska kronor

Well. I nuvarande stund lutar det åt alternativ A, men jag ska ringa konsulatet här i Tyskland på tisdag och höra vad Kerstin tycker att jag ska ta mig till. Just nu kan inget göras i alla fall förutom att bädda ner mig i sängen, tröstäta, grina lite och kolla på serier. Så jag gör väl just det. Suck.


Utgånget och helt värdelöst pass.

Käraste tjidtjie

Idag är det morsdag i Sverige.
Jag har tänkt och tänkt och tänkt på min tjidtjie hela dagen.
Tänkt på hur mycket jag har att tacka henne för.
Tänkt på allt hon gjort för mig, och bara för mig.
Tänkt på alla gånger hon hållit mig hårt, blåst på mina skrubbsår och kysst mig på huvudet.
Jag tycker såklart att hon är den bästa mamman i hela världen. Den finaste man kan ha. Men så är hon ju det, min allra bästa tjidtjie.


FREAKINEUROVISIONJAGDÖÖÖR

Okej. Men jag är en riktig Eurovision-junkie och kan ni förstå hur jag jublade när det stod klart för mig att Sverige vann?!?!! Synd bara att det var mitt i när en tjej sjöng en födelsedagssång på festen vi var på och jag fick pipa det allra högsta jag vågade för dom som stod närmast. Jag ville hoppa, skrika och få alla att förstå att det här är fanimej nästan som att vinna fotbolls vm! Ingen förstod, jag fick jubla med mina tre svenska vänner (2 och en halv faktiskt. Anna är ju Ålänning) och fira det bästa jag kunde.

Heja Loreen (eller Lorpan som Måns Zelmerlöw har skrivit hela kvällen på Twitter) förtusan. Det här var fanimej på tiden.

Men okej, klockan är mycket (eventuellt tidig) och jag borde sova.

MEN VI VANN FÖR FAAN! WOOOOOOOOHOOOOO!!!!

Sommardagar

Nu ska jag åka på Freibad med Rebis. Badabadabada! Ikväll har Cp födelsedagsfest med två vänner. Det blir också kul. Trevlig lördag hörrni.



Detta är min favoritglass. En hand som pekar med sitt finger. Moget, jag vet.

Barndag

Idag har jag varit med massa fina barn. Det är fint som snus, mitt jobb. <3


Torsdagens bilder

Födelsedagsfirandet igår satte igång 00.30. Idag. Födelsedagspojken var lite sen, men vi tog igen det senare. Sjöng Magnus Uggla låtar som Christian fixat fram och drack Apfelwein i värmen. Det var en bra kväll, trots frånvaro. Alltså inte min, jag var ju med.


Den lilla Cp-dagen

Idag blir det som annars dåligt med uppdaterande. Jag ska dubbeljobba igen och slutar alltså inte fören 19.30. Då får vi se vad jag ska göra resten av kvällen. Förhoppningsvis fira min vän Carl Philipp (i bloggen kallad Cp) som fyller 25 år idag (hurrahurrey) men man vet liksom aldrig med honom. Han kan lika gärna bestämma sig för att fylla år någon annan dag, och då är det så.



Så här ser vi jämt ut, min fina vän och jag.

Hej här var min onsdag

Jag började dagen med att modigt ta på mig långklänning och lämna paraplyet hemma. Tänkte såhär; "jag har burit omkring på det här jädre paraplyet i två veckor och inte använt det en enda gång nu får det vara nog"

Borde ha tänkt; "nu låter du paraplyet ligga i väskan så kommer du inte behöva det"

Tänkte inte så, började spöregna.



Men sen blev det varmt och jag hade perfekt klädsel. Jag och A fick besök och sen när vi hade hämtat K rullade vi chokladbollar och ungarna badade i poolen.



Så jag chillade (också Lisa därborta i skuggan) och sedan hämtade jag Philip på fritids. Vi åkte på Judo, som varje onsdag, och sedan gick vi till bussen, som varje onsdag. Men den här onsdagen spöregnade det på oss, sedan haglade det och sedan sprutade en buss och 5 bilar ner oss med resten av vattnet. Så min långklänning var ju sådär vid den tidpunkten, måste jag erkänna.



Sen var jag blöt och Tante Karin (TANTE KARIN VAR DÄR JOSEFINE! TANTE KARIN LIKSOM) tyckte synd om mig och ville ge mig en kaka. Synd att jag inte var 8 år, då hade det funkat. Nu skippade jag istället kören, handlade massor av saker på dm och lite mer saker på rewe. Sen åkte jag hem, lagade asgod mat (hemmagjord potatismos, fiskpinnar med Kräuterbutter och broccoli) och städade i mina smink/hygien/såntmangörsigfinmed-saker. Så nu har jag tagit ikapp på lite i mitt hem åtminstone. Rummet ser fortfarande ut som att någon slängt in en bomb, men det går åt rätt håll. Nu ska jag sova, jag måste göra det mer, sova.

Fin dag i Bad Homburg



Bilderna har Tjidtjie tagit

Lägenhetslyx

Det är så härligt att ha en balkong.

Just nu är det förresten även varmare på vår balkong än i lägenheten it self. Det är ibland skönt, och ibland väldigt, väldigt jobbigt. Men jag klagar inte i år! Igår var första dagen som det var sådär Frankfurt-stek-varmt och jag hade långbyxor på mig men klagade inte ens inne i mitt huvud. Det är som att jag har vant mig nu. Efter fyra år har jag insett att ja, så här är somrarna i Frankfurt. Det är bara att gilla det eller sticka.

Så jag gillar det.



Snälla ignorera den asdöda blomman i fönstret jag ska göra mig av med den.

Sommaren är verkligen här

Idag har varit en sådan där riktigt fin dag. Den liksom, började bra och var bara helt bra hela tiden. Jag tänkte massor av gånger att nu ska jag hämta mobilen och ta lite kort men så hade jag fullt upp med att bara njuta av stunden och struntade i det. Det förklarar alltså uteblivandet av bilder i dagens inlägg.

Det har varit massa grader hela dagen (i skrivande stund, klockan 23.51 är det 23 grader varmt) och jag och lilleman har njutit för fullt. Vi promenerade omrking i solen, sjöng sånger och busade. Sedan kom lillan hem och då fortsatte vi, men drog fram plaskpoolen så barnen fick svalka sig. Sedan hämtade jag Henri och vi fortsatte liksom i samma stuk. Sol, lek, sång och skratt. Det är ju härligt med barn, så är det ju. Dock avslutade jag dagen med tjejkväll i kyrkan, där var det mest vuxna. Jag kom lagom tills förberedelserna var färdiga och behövde bara fatta en tallrik och få en köttbit serverad. Trevligt umgänge, en öl och massa god mat. Nu har jag tagit en efterlängtad dusch (note to self; Sätt för guds skull inte på dig mörka jeansleggins imorgon. Big mistake) och ska strunta i alla måsten och bara krypa ner i sängen med min asbraa (?) bok jag nu läser. Vilket nu påminner mig om att jag lovade en lite recension på den jag läste innan. Det kommer, när solen slutat vara så himla skön och jag har börjat få lite mer hemma-tid.

För inte är det många timmar jag spenderar hemma i lägenheten, det är ju sant det.

Samma visa imorrn. Jobb hela dagen och sedan körövning. Så det blir sisådär med uppdateringen då. Det får vara så.

Prinsessdop

Efter en härlig förmiddag ute i solen så har jag och A bänkat oss framför Prinsessdopet. Mest lagar jag mat, A läser en tysk bok och vi har tv.n på i bakgrunden. Har man lyxen att ha svenska kanaler en dag som denna måste det utnyttjas. Vi firar med köttbullar helt enkelt.

Varmt som sjutton har vi också. Det blir nog mini-pool när K kommer hem.

I eftermiddag ska jag hämta Henri, han var på semester förra veckan så det var längesen vi sågs nu! Och efter det ska det grillas i kyrkan. Jag hade hoppats att Rebis skulle joina mig (PIK) men det verkar inte så.

Det var dagens info. Kort och gott. Nu ska vi äta köttbullar och se på när Estelle blir döpt.


back then


Måndags-slapp

Vilken slappardag jag har haft hittills. Efter att ha legat i sängen, ätit godis till frukost och kollat på serier (just nu är det The Big C som gäller) så kom Anna på spontanbesök. Vi åt tillsammans, hon åt lunch jag åt frukost och sen bara hängde vi i samma lägenhet. Hon övade Beethoven och jag fortsatte kolla på serier, diskade och tvättade en maskin med kläder. Nu ska jag iväg och plocka upp barnen E på fritids och lotsa dom till kyrkan för barnkörövning. Det gör jag varje måndag (det är det enda jag gör på måndagar). Så började även solen lysa. Hejhej liksom.


Familjebesök i Kristihim.

Nu har dom åkt hem och vi har haft en helt fantastisk helg! Vi lyckades till och med hålla oss ifrån Frankfurt och alla Blockuperare. Vi har strosat i Palmengarten, varit på museum, ätit massor av god mat, shoppat i Bad Homburg, fikat en hel del, varit på Kloster Eberbach och druckit lokalgjort öl och vin, grillat i Franck och Malins trädgård och skrattat massor. Igår morse tog dom flyget hem och jag spenderade resten av dagen med att jobba, titta på serier och sova. Nu är jag tillbaka igen och redo för en jobbvecka till. Tack för besöket, jag behövde det verkligen.



Jag på Römerberg. Lunch aka. Handkäs mit Musik.



Chill i Palmengarten



På Kloster Eberbach (som gör godaste vinet bara 30 minuter från Frankfurt)



Försök till guidning



Vinhandel



Vinfest i Bad Homburg



Muahra och tjidtjie <3

Bilderna har TJIDTJIE tagit.

Njuter

Jag njuter för fullt av mitt besök och har inte tid att blogga än. Idag stötte vi på en vinfest och var sedan på barbecue hos familjen E. Finfinfin dag och imorgon åker dom hem. Jätte. Tråkigt. Punkt.


Abendbrot

Vi är riktigt tyska och äter Abendbrot och dricker vin från dagens vingårdsbesök till kvällsmat. Spelar skipbo gör vi också. Och har inte riktigt tid till att blogga än.


För er som inte har instagram

Vi åt Tapas tills vi dog.


Kristihim.

Idag åt vi frukost i lugn och ro innan vi åkte till Bornheim och drack kaffe och åt cupcake på Jennys Cupcakes. Sen blev det Schirnmuseumet och Munchutställningen (dagen till ära. Gratulerer med dagen Norge liksom!) innan vi åt en riktig Frankfurtlunch på Römerberg (som var full av demonstranter).



Nu ska vi bara byta om och sedan iväg till Buena Vista och äta middag. Håll tummarna att inga demonstranter står i vår väg. Lite jobbiga är dom ju alltså.

Just ja! Palmengarten var vi i också. Glass åt vi i gräset = bra.

Familjen är på plats

Dom kom fram ordentligt, tjidtjie och muahra. Vi åkte hem, pratade lite och firade med ett glas vin. Sen sov vi. Jag frös ihjäl någonstans under natten (var på allvar upp och satte på mig mer kläder två gånger under natten. Helt SJUKT vad kallt det kan vara i vår lägenhet) men är vaken nu. Jo, presenter fick jag också! Det är så himla fint med Sverigebesök, man blir liksom glad för allt dom har med sig! Den här gånger var det massor. Exempelvis svenskt kaffe, falukorv gjort på renkött och lösgodis!


Foto; Madeleine Renhuvud

Idag vågar jag ändå påstå att solen lyser. Vi ska försöka ta oss in på Schirn-museumet och se Munchutställningen och sen bara strosa runt i stan. Allt är ju stängt idag så det blir lugnt. Palmengarten tänkte jag också att vi skulle ta oss till. Det är ju fint där.
Bara det blir varmare ute än jag hade det inatt är jag nöjd. Ha en trevlig Kristihimmelfärdsdag ni alla!

Blockupy Frankfurt

I helgen är det stort hålligång i Frankfurt. Jag pratar inte om att Tjidtjie och Muahra kommer (gör dom i och för sig) utan om Blockupy Frankfurt som började idag och håller i hela helgen. Dom som har koll vet att dom nu legat och (?) demonstrerat i åtta (!) månader utanför Europeiska Centralbanken här i Frankfurt. Occupy Wallstreet gänget ni vet. Nu slår dom till och ska kort och gott försöka ta sig in på ECB och förhindra att dom kan arbeta. På ett sätt har dom redan lyckats, alla har fått ledigt, ingen endaste banknisse kommer att gå till jobbet from idag (till och med dom på bankerna runtom. Det är ju en rätt stor bankstad detta). Dom är rädda att dom ska få en sten i huvudet eller något.

Idag har dom röjt området där dom legat och tryckt i nu åtta månader. Poliserna alltså. Poliserna röjde, dom har inte legat och tryckt på Willy-brandt-platz.

Vi får se hur det går. Men vi ska nog hålla oss därifrån i helgen.



Källa; http://www.spiegel.de/fotostrecke/frankfurt-polizei-raeumt-occupy-camp-vor-ezb-fotostrecke-82423.html
Artikel (på tyska); http://www.fnp.de/fnp/region/hessen/polizei-r-umt-frankfurter-zeltlager_rmn01.c.9844117.de.html

Tisdagkvällen

Vädret har varit så himla mysko idag (som alla andra dagar. Jag börjar på allvar vilja påstå att; Gillar du inte vädret i Frankfurt så vänta fem minuter) så vi har mest hållit oss hemma. Eller i alla fall inne. På eftermiddagen har jag gjort klart ett halsband (så snart kommer det ett på posten aahka), läst asbra bok (recension kommer såklart), ätit macka med prästost på (dog - återuppstod), ostbågar (dog en gång till, återuppstod igen. Jag är ju värre än jesus) och hängt lite med Romy. Nu har jag packat väskan för träning, mer bloggande blir det inte fören imorgon, och räkna med dåligt uppdaterande då också. Jag ska jobba precis hela dagen och sedan hinna med en halv körövning (den man sjunger på, inte manövrerar en bil el. dyl.) innan jag ska hämta tjidtjie och muahra på flygplatsen! Jiho vad glatt det blir, jag längtar så jag kan dö (och sen kommer jag ju återuppstå, som vanligt).

Men nu - träningspass med Rebis.

(Finns en risk att mina ben kommer att dö eftersom jag har varit ute och sprungit två (!) dagar i rad. Men det är ju inget att bry sig om. VI vet ju alla att dom sedan kommer att återuppstå.)

Jag ljög

Det var inte länge solen höll sig framme. Så det blev kojadag för mig och A. Vi spelar massa spel som A egentligen är för liten för. Han vill mest trycka in tårtbitarna i munnen på mig istället för att spela med dom. Very well..


Soligt idag

Jag är lite trött men det är okej. Det är kort arbetsvecka (2 dagar för min del. Gårdagen räknas knappt. Att hämta stora fina barn på fritids och sedan spela massa spel med dom och steka pannkakor är ju inte direkt jobbigt) så jag kan vara lite trött idag. Så lyser solen också, och det underlättar ju det mesta.


Måndagmåndag

En liten löptur på förmiddagen och nu ska jag ner på stan. Fixa lite på posten, kolla hur mycket jag har kvar att leva på i Maj och kika efter en långklänning (jo jag har fått dille på di härligheterna). Jag hade tänkt att ni skulle få se hur jag ser ut idag men får för allt i världen inte till det. Alltså hur gör alla modebloggare? Har dom alltid en fotograf på stand by eller vad pågår? jeez.. I alla fall är det varmt och soligt och jag har bara ben en blommig kjol och ett blått linne. Picture it. Trevlig måndag!

Mein Schlafzimmer

Mitt rum är alldeles fint och mysigt nu.
Det är bara min matta i Sverige som saknas.
Och jo, sängen också för den delen. Ska man verkligen behöva vara 23 år och sova i en 90 säng?
Me don't think so.



Det där med godis

Postade just en bild på instagam på den godigaste godisskålen. Bara massa tysk choklad liksom. Kan det bli bättre?

Well..

En sekund senare såg jag Jennis svenska-lösgodis-godisskål.

Fna liksom.



This is not a drop out

Jag vaknade förresten runt 11 idag och gav mig ut och sprang! Det gick rätt segt, allergin sätter fortfarande stopp, men jag var åtminstone ute! 4.5 km blev det i alla fall. Det firade jag med att ta en kaffe och bagel på stan med Mathias innan han skulle jobba. Sen fick jag för mig att jag skulle köpa en tågbiljett på vägen hem och det var den bästa investeringen på länge. istället för 40 € som jag skulle fått böta om jag inte fått för mig att köpa en biljett idag så kostade stadsturen mig bara 2.50. Woopwoop jag älskar när det går bra.

Så nu håller jag mig hemma resten av dagen. Jag tänkte städa i kylskåpet. Oklart vars jag fick det ifrån men så blir det.

Heidelberg Pics

Igår var vi som sagt i Heidelberg. Vi fick en guidad tur i slottet och i stan med en mycket bra guide. Så fikade vi lite och sen hade vi gudstjänst i ett jättefint litet kapell på en innergård. Sen åt vi godgod mat på en restaurang (alltså min kycklingfilé var fylld med spenat och getost kan NI FATTA VAD GOTT DET VAR ELLER). Sen körde jag bilen hem och prästen dom skickat från Sverige (jo, vår präst har "sagt upp" sig och nu ska det skickas vikarier till oss i Frankfurt tills det kommer en annan lösning) pratade ihjäl både mig och min sambo. Jag tror jag aldrig haft så ont i huvudet. Kanske när jag pratar, då kan huvudvärken komma smygande. I alla fall var hon trevlig, prästen.



Inne på slottsgården (mest var det ju ruiner)



Utsikt från slottet



Hejhej lilla Carlotta i fönstergluggen



Slottsvägg



Del av Heidelberg. Alla gatorna var mysiga och välbevarade. Det är ju annars det som är synd med Tyska städer. De är ju oftast nybyggda till stor del på grund av kriget. Men Heidelberg blev nästan inte alls bombade och klarade sig! woho!

Heidelberg

Idag har jag varit i Heidelberg. Jag följde med kyrkan dit, var chaufför och njöt av den fina staden och den goda maten. Vi gick rundtur på slottet och sedan också nere i stan. En otroligt välbevarad stad är Heidelberg, och jag kommer förmodligen åka tillbaka. Så. Mysigt!


Nu är det sommar

30 grader varmt och strålande sol har vi haft idag. Jag hämtade C på dagis och vi köpte jordgubbar och pratade om livet påväg hem. Sen har vi myst på, ätit glass och haft annat skoj för oss. När jag skulle åka hem kl 19.00 så kom det. Ösregnet. Det vräkte ner som att det inte hade regnat på flera månader och det åskade och blixtrade så jag trodde jorden skulle gå under (eventuell överdrift). Hem kom jag dock, dyblöt men levande och hade med mig en sambo och en Iza. Vi gick till lite närliggande restaurangen för inköp av mat, fick med oss diverse måltider hem och avnjöt det i varandras sällskap runt vårt matbord. Sedan spelade vi TP som Yvonne var "sämst i hela världen på" och såklart kunde varenda fråga, även våra (utom möjligtvis 5) och gick segrande ur matchen. Nu ska jag röja upp på mitt rum och sedan bädda ner mig och kolla på ett avsnitt av New Girl. Så himla rolig serie! Imorgon blir det en spontantur till Heidelberg. Jag har ju aldrig varit där och har inget bättre för mig så vafföinte!


Alltså jag lever

Men det är 30 grader varmt. Jag har långklänning och leker med pojkarna i trädgården. Vi har satt igång vattenbanan och blir alldeles blöta. Gud så skönt.

Jättekonstigt inlägg det här. Hm.


En lista på saker som bör bloggas om

Saker jag har tänkt att jag ska blogga om när jag får tid (tid jag aldrig verkar få);
  • Att värmen börjar komma. Och sedan förmodligen försvinner igen. Det är lite så den här våren verkar i år. Varmt en dag, kallt en dag, sol en dag, regn en dag och sen mixas det ihop i en liten röra och man blir alldeles förvirrad och måste gå omkring med extra skor, paraply, vattenflaska, extra tröja och halsduk i väskan für immer und immer utifall vädret får lust att slå om. Vilket det alltid får lust till.
  • Att Kents nya skiva är jättebra och att jag älskar 999 och lyssnar på den om och om igen och första gången grät jag och skrattade på samma gång. Fint.
http://open.spotify.com/track/0Arho21onY1yo49so5Cam3
  • Att jag har fått ett jobb som nanny (75%) i Henris familj. Dom ska få en liten flicka i Augusti och jag ska få ta hand om en bebiiiiis och jag längtar så jag kan typ dö. Fattar ni vad fint det blir!
  • Att jag kommer spendera sommaren i Frankfurt för första gången i mitt liv. Jag trodde jag skulle vara lite ensam, eftersom alla andra oftast åker till Sverige då, men det är jag inte! Både Jessica och Josefin kommer ju vara här och har jag himla tur får jag hit min lillasyster någon vecka också. Men över P&L kommer jag hem och jobbar i samma restaurangtält som förra året. Vilka är med mig då?! Wooo
  • Att om mindre än en vecka (onsdag kväll) får jag besök i form av en tjidtjie och en muahra. Jag ska hoppas på finväder så vi kan göra massa fina somriga vårsaker som att strosa i Palmengarten, gå på museum, åka till Kloster Eberbach (världens godaste vin!) och mysa på min balkong.

Det var det, nu hoppas jag att min sambo kommer in genom dörren vilken sekund som helst men man vet aldrig. Hennes jobb har blivit lite mer (hur nu det var möjligt) och jag ser henne mer sällan än ofta. Okej, helt hennes fel är det inte. Jag har inte heller varit speciellt mycket hemma på sista tiden heller. Men ikväll ska vi dejta! Min sambo och jag. Torsdagsölen är ett faktum och vi tar vår torsdagsrepertoar i bejakande. Om man nu kan säga så.

 

 

Jag just nu. 27 grader varmt. Kl 20.45. Tack och bock.


Grattis på födelsedagen prinsessan!

Idag blir min systerdotter 6 år gammal.
Det är helt sjukt om ni frågar mig. Men ändå lite på tiden, eftersom hon har fyllt 5 år två gånger nu. (jo hon fyllde nämligen 1 sedan 2 och därefter 5 och sen 4 och så 5 igen). Hon är tuff, smart och otroligt vacker. Den lilla blonda ungen. Också älskar jag henne jättemycket. Idag ska jag posta paketet till henne (ja åabpa, det kommer lite senare) och sedan ringa och försäkra mig om att hon vet hur mycket jag älskar henne.



My Love Molly Edén

Donnerstag den 10.ten Mai

Så vad står på dagens schema.

Jag ska traska upp till kyrkan nu. Jag är bjuden på lunch hemma hos familjen och ska få åka med Lisa därifrån. Sedan ska jag hem till Josefin en snabbis. Prata lite skit och äta lite svenskt fika. Fika lite fika. Svenskt. I alla fall så blir det någon timme jobb efter det och sen är det feierabend. Ikväll ska vi hänga på puben, sjunga karaoke och dricka öl. Det var längesen.

Fint väder är det idag också! 23 grader och sol. Woo


Junggesellinenabshied part 2



Sen piffade vi upp vår brud-to-be inför kvällens festligheter. Iza stod för sminket.



Sista-minuten-försäljning ur den nu urplockade korgen



Snygg som (ursäkta men jag måste) FAN var hon



Det kom två stycken Limos och hämtade upp hos. Bruden skrek som en stucken gris (av lycka - bör tilläggas)



Söt-bella



Denna bild får avsluta det hela. Limosarna tog oss till en klubb och sedan finns inga bilder mer. Kvällen tog absolut inte slut där, men vi valde att låta det som sedan hände stanna mellan oss (och alla andra random people på klubben). TACK alla inblandade för en fantastisk, minnesvärd dag, kväll och natt. Det var helt otroligt att vi fick ihop allting och till och med lyckades överraska tjejen som inte är den som spottar i glaset. Idag fick jag ett mejl där hon påstod att hon haft den roligaste dagen i sitt liv och att hon absolut kände sig redo att gifta sig nu. Det var lite det dagen gick ut på, så jag vågar påstå att vi lyckades. I Augusti ska hon stå brud, vår fina Josefin, och jag ska såklart vara där för att bevittna det hela. Återigen - TACK alla för en fantastisk dag.

Grill

Härom dagen grillade vi i kyrkan. Det var lite regnigt men mest mysigt och gott. Grillat är ju gott alltså.

[här är en bild på när vi står under ett stort parasoll och grillat. Jag, Yvonne, Cp, Katharina och Pontus. Men eftersom jag tydligen hets-surfar varje månad så försvinner mitt snabba 3G och kvar finns lite stackars internet som inte kan ladda upp bilder själv. Synd]


Hej

Nu är jag påväg ner på stan. Jag ska möta upp Yvonne och köpa skavsårsplåster, strumpor (mina nya skor är bra men inte ingådda än..) och prova en långklänning. Sen ska jag jobba några timmar innan jag tar feierabend. Middagen igår var förövrigt väldigt asgod och lika trevlig. Det var det for now. Trevlig onsdag!


Fin tisdag

Idag har varit en sån himla fin dag so far. Jag har haft det fint med min sambo på stan och i skrivande stund har jag det fint med lille Henri (även fast han just slog mig på kinden eftersom jag pussade honom?)

Nu jobbar jag en timme till och sen är jag bjuden på middag. Det blir förmodligen sent så vi hörs imorrn.


Shopoholic

Idag var jag och min sambo på dejt. Vi brunchade på Café Karin (världens bästa brunch) och sedan shoppade vi lite. Jag fick tag i en klänning som jag har tänkt att ha på bröllopet senare i sommar (den hade kostat 78, var nedsatt till 32 och jag fick den för 22(?)), ett par svarta Keds (skor jag kollat på lääänge), ett grått linne från Cos och en ring från Snö. Jag vet, jag ska verkligen inte gå in på Designhouse Sthlm. Men den är fin, kan jag säga er.

Nu måste jag iväg och jobba tillbaka pengarna jag shoppat för idag.


Jungesellinenabschied part 1

Okej men jag har hittat fram till mina bilder nu. Dom är onekligen suddigare än jag trodde och inte helt synliga hela tiden, men come on.. Give me a break, vi var trots allt på möhippa!



Bruden funderar på hur hon ska göra med sin första utmaning.



Balle och Iza.



Utmaning 1 - måla Christian (Herr Kirsch. Min anm.)



KLAR!



Svensk-gänget



Balle, Josie och hennes best-man Felix.



I full gång med de resterande utmaningarna. Här dansas det på Konstablerwache.



The gang



Bride-to-be playing the guitar.



Och sedan - middag på Pizza-pasta-factory i Sachsenhausen.

Vi börjar så, det blir så mycket om vi ska ta allt på en gång. Det kommer mera (tralalallaaa)

Mycket

Jag har massor att göra och vill inte göra något. Nu måste jag i alla fall skynda mig till bussen så jag hinner hämta kidsen. Jag försöker ladda upp bilder men det går segt (jag gör så mycket annat hela tiden). Men här har ni en bil på mig och bruden (to be) herself. Puss på henne liksom.


..som inte vill bli väckt.

Hej.
Jag har varit lite borta och har (som ni förmodligen redan märkt) inte bloggat. Jag tog helt enkelt lite hel-ledigt efter möhippan i Lördags. Nu är jag hemma och på benen igen, så under dagen ska vi nog kunna fixa lite bilder och en uppdatering från möhippan. Det jag kan säga så här på rak arm är att den blev otroligt lyckad. Alla var på så bra humör (trots skyfallet som kom där runt 16-tiden) och vi hade jätte roligt hela dagen/natten. Det viktigaste - Josefin var så glad och hade roligast av alla. Det var lite det som var meningen, alltså lyckades vi. Puh. Nu ska jag röja upp i mitt rum (jag har ett nytt skrivbord nu som jag måste flytta in i) och senare i eftermiddag ska jag lotsa Karin och Oskar till kyrkan. Tills vidare får ni tre random bilder från picknicken vi hade i början av dagen i lördags.


Jungesellinenabschied!

Igår var det fullt upp med planering och snart ska vi sätta hjulet i rullning. Vi ska ha möhippa för en av mina fianste vänner, Josefin, här i Frankfurt. Det har till och emd flygit in folk från Sverige för att vara med idag! Det kommer bli helt otroligt roligt, trots att det regnar och de flesta planerna föll på det. Vi får improvisera helt enkelt och hoppas på att det inte spöregnar by the time vi ska traska omkring i stan. Håll tummarna!

Så det blir inget mer för idag. Kanske en och annan bild på Instagram (där jag heter arenhuvud) och något litet Twitter-update. Men that's it. Nu kör vi!


Tumblr

I Tyskland är det ABI-tider (typ studenten) och på grund av det sätter vänner och familj upp plakat och lakan där det står "Lycka till Stina osvosv".

Igår såg jag ett roligt "lycka-till-lakan".


Lägg på 13 grader så har ni mitt liv just nu

Imorse när jag loggade in på Facebook hade var och varannan av mina vänner lagt upp en bild på hur det ser ut hemma i Sverige (där jag kommer ifrån). Jag var inte sen med att kontra;



Alltså jag är ledsen, men ni bad om det!

Och torsdagen är vorbei

Mitt jobb var så fint idag och vädret var fint och allt var fint. Det var så fint att jag promenerade hem efter jobbet till och med. Nu har jag pratat lite i telefon (bl.a. med lille aahka i Ss som är så hipp att hon surfar på nätet medans jag pratar med henne) och skypat lite. Jag har röjt undan diverse ting och försökt få ihop allting inför helgen. Imorgon blir det full rulle hela dagen (igen) och på lördag smäller det. Tror ni jag längtar nåt lite efter söndag och måndag eller? Som jag ska sova! Dock ska jag försöka pallra mig iväg på gudstjänst på söndag och sedan är det grillkväll med dom svenska ungdomarna på kvällen. Okej men jag får sova på måndag då, helt enkelt.


Frankfurter Hauptfriedhof

For real?

Men ok. Ska ni på ALLVAR få snö i Falun dom närmaste dagarna? Jag tror jag sterbar (dör. Red. Anm.) Alltså nu tycker jag himla synd om er och tänker inte gnälla (så mycket) över att det ska regna på lördag.

Snälla falubor, keep me updated om detta. För alltså jag TYCKER det är synd om er. På riktigt.


Sämsta jobbet?

Skulle inte tro det.


Att bo där dom man älskar inte bor.

Dom senaste dagarna har jag kollat febrilt efter flygbiljetter hem till Sverige i sommar. Jag ska jobba på P&L även i år, och måste alltså vara hemma en vecka i slutet av Juni. Biljetterna är svindyra och jag måste vara tillbaka i alla fall senast den 3.de Juli så jag har ändå en liten tidsfrist där. Jag vill gärna få några dagar innan P&L börjar, men går det inte så är det så.

Det jag försöker komma till är att jag inte kommer att vara i Sverige i sommar. Jag har sommarjobb här, och börjar sedan mitt nya jobb i Augusti (mer om det senare). Visst, det suger, men jag har insett vilken lyx det är att kunna vara på semester i två månader. Det finns inte en chans att jag kan det. Inte. En. Chans. Jag har ju trots allt valt att bo här. Så himla långt bort (så långt bort är det ju dock inte) från alla jag älskar mest av allt.

Igår läste jag en krönika. Den satte liksom pricken över i,et. Nålen i mattan. Tummen rätt i spiken.. Ja ni vet. Hon skrev precis som jag tänker.

Fasiken, att man tvingas välja.


En dag med finaste släkten i somras.


Springtime

Jo jag vet, jag är lite abscent och bloggar inte speciellt duktigt (vars är dom som ska betala dyra pengar på min blogg så jag kan blogga hela tiden?) Det har varit fullt upp mest hela tiden, jag jobbar och jobbar jag inte så försöker jag ta igen mig och även planera en möhippa. Sen börjar jag bli förkyld och har fortfarande lite ont i ryggen/axeln/skuldran. Men det är mycket bättre idag, så vi får hoppas på att det vänder nu. Fint väder har vi åtminstone mestadels, det regnar lite ibland men vinterjackan är borta för att stanna.

Hihi, ja det lät ju festligt.


Meny

Liksom.

Tihi.

Att menyn låg mitt på turistfälletorget gjorde inte det hela mindre kul.


Svenskt

Idag har jag och A varit på Ikea och myst. Vi åt massa brunch och lekte i barnhörnan. Sen köpte vi (mest jag) handdukar och sen åkte vi hem. Nu ligger han ute i vagnen och är arg. Han vill INTE sova (det beror förmodligen på avsaknaden av napp, han slutade med den i måndags. Stoppade in allt i ett kuvert och skickade till tomten utanför Mora minnsan). Grannarna börjar förmodligen tro att jag slår ungen..


Sköna Maj välkommen!

Gårdagen var så sjukt trevlig så det skriker om det. Valborgsfirandet i kyrkan var fint, men jag har inga bilder då jag hjälpte till i serveringen hela kvällen. Efteråt drig vi ett helt svenks-/ålandsgäng till Bornheim och hängde på en bar innan vi hoppade in i två taxibilar som tog oss till Schauspiel (Frankfurts teater) där det var fet Tanzt in den Mai - fest. Det var sjukt trevligt och när vi sedan försökte fortsätta till Vodkabar så var det stängt (?) och vi fick åka hem istället.

Idag har det varit så fint väder så. Jag har dock varit rätt trött och spenderat en hel del av min dag inomhus, men det har varit helt okej det också.. Jag avslutade i alla fall dagen med en sallad och sedan glass tillsammans med Yvonne och Anna.



Grabbarna på Die weisse Lilie



Min sambo försöker bestämma sig för vad hon ska äta för glass.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!