*Nu är vårt äventyr till ända..* - Nils-öla Ljungberg


Kiruna kl: 01.00 den 24.de Juni

Nu är vår roadtrip till ända och vi har kommit fram till Mittådalen. Just nu ska jag mest bara borsta tänderna och sova i en ordentlig säng. Därför blir det inget långt inlägg idag, men jag kan säga att jag har haft det bra under dom 130 milen jag färdats i bil genom Sverige. Kiruna - Ankarede - Mittådalen var inte att leka med kan jag be att få tala om.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - J*vlar vad Sverige är avlångt.

It's time for Sweden

Nu har jag fått semester!
Vilket betyder att jag om ca 20 minuter sätter mig i bilen ut till flygplatsen för att ta ett SAS-flyg upp till Sverige och Stockholm. På centralen hämtar min Marinchen mig och sen ska jag få två nätter med den lilla lieblingen! Så om någon är i Stockholm och kanske vill... Gå på grönan imorrn? Så är det bara att ringa mig. Mitt svenska nummer är i mobilen from ikväll 22.00 - 16.de Augusti.

Vi ses i sommar! Puss!

Yeah u got me



Jag och Yvonne har en plan.
Frankfurt 10-11 helt enkelt.
Påtade vi ihop på Bar Celona igår, den är dock inte färdig.

Idag har jag städat, tvättat och börjat packa. Om en kvart ska vi åka in till stan för att äta hejdå-middag med familjen + Emmerich's. Tur att jag kommer tillbaka efter sommaren så jag slipper grina.
Men att säga att jag inte har lite ångest för att åka är att ljuga. Men jag har massor att se fram emot som tur är. Nu försöker jag mest få Ana att förstå att det är ett måste att åka till Ankarede. Speciellt om man är född när hon är och aldrig varit där.
Vilka mer är det som ska dit?

Take Me Down To The Paradies City


Pretty awesome german people at Irish pub.

På tisdag åker jag till Sverige på semester. Jag ska börja min vacation med att träffa min fina vän Maria i den svenska huvudstaden. Det ska bli hur underbart som helst. Sen bär det av mot Kiruna med flyg för en konfirmation och sedan en snabb spurt ner till.. Håll i hatten..
Ankarede.

Jag kommer vara i Sverige nästan två månader. Den 16.de Augusti åker jag tillbaka till Frankfurt igen för ännu ett år. Inte som au pair, utan mer som volontär i Svenska Kyrkan. Jag är glad att jag inte flyttar, jag är alldeles för kär i staden för att lämna den. I staden, i mina vänner, i familjen. Jag har egentligen lite Sverigepanik just nu. Här är det sommar (fasten det varit kallt idag) och jag älskar somrar i städer. Okej, jag erkänner, jag har blivit en stadstjej. Det trodde jag inte skulle ske, men det är sant.
Självklart ska det bli roligt att komma till Sverige. Jag kommer träffa massa fina människor och få vara till fjälls. Äntligen, i år blir det kalvmärkning x2. Även om det kommer vara en tuff sommar, speciellt när jag ska spendera så mycket tid i Härjedalen, men det är nog behövligt.

Denna vecka har alltså varit en; kläm-ut-det-mesta-av-Frankfurt-vecka. And so we did.

Alltså, jag är kär.

Before I leave brush my teeth with a bottle of jack..

Yvonne - allså, tyskar blir så upprörda när man plockar i deras häckar!

(10 sekunder senare)

- Haha, killarna gick för att spela fotboll, så glömde dom foten!


Jag har haft en bra torsdag och fredag. Mycketmycket bra med lite sömn (och ett par nya convisar. jihoo) och massa fina människor. Nu är kronprisessan gift och vi har en ny prins i Sverige. Någon är ute och dansar så jag går och lägger mig. På Yvonnes soffa, men lite besvikelse i kroppen.
VARFÖR kan det inte bara funka åminstone en gång?

Studiedag

Jag och Elias kom just hem från vår studiedag.
Idag har vi besökt Carl philipp och pappa Thor. Elias sken som solen när han insåg att PT (Pappa Thor) var hemma och lagade mat åt oss. Kötbullar och mos (vilket Elias tyckte var godare än pappas köttbullar .Vet inte om han sa det för att vara snäll mot Thor, men han sa visserligen också att dom såg äckliga ut så ärlig är han iofs)
Elias har blivit ompysslad till max. God mat, målat, busat, kollat tv och fått efterrätt. PT har skämt bort min lilla sötis och Cp likaså. Nu är vi som sagt hemma igen och jag tar några minuter med mig själv innan det är dags att jobba igen. Nationaldagsfirande (jag vet, en aning sent) med Svenska konsulatet ikväll vilket gör mig till barnvakt. Men sen är det helg för min del, ledig två dagar innan det är sommarfest i kyrkan och sedan endast två dagars jobb kvar. Sen får jag semester, och efter den kommer jag inte ta hand om Elias på samma sätt längre.
För han börjar skolan, hur galet är inte det!
Maddie, vår lille pojke har blivit stor större!

I will love you monday (and 365 days of a year)

Hämtade Karin.
På vägen hem gick paraplyet sönder.
Najs att allting flyter på så bra nu för mig.
Tur att jag inte är någon negativ människa som klagar.
För det hade kunnat vara värre, mycket värre.
Och allt har en mening, så måste det vara.
Och vi kommer att ses, vi kommer att få kramas och skratta åt hur allting blev. Hur hemskt det var när du valde att lämna oss kvar i detta oväder. Men hur vi aldrig slutade älska dig, aldrig slutade tro och hoppas.
Hoppas på att du nu har det bra.
Att du ser på oss och klappar oss på kinden när vi är ledsna.
När ingenting går vår väg.
Och du klarar av allt nu, du är min stora kärlek och min hjälte.
För alltid.

Nu ska jag hänga tvätt och sen gå över till kyrkan och göra godispåsar.
Livet är helt okej. Helt okej.

This is what I do all day long

And I'm a little bit lost without you
And I'm a bloody big mess inside
And I'm a little bit lost without you
This aint a love song this is goodbye



Tisdag och en vecka kvar till semester

Idag hämtade jag Karin på skolan och gick och fikade. Vi hade det hur mysigt som helst och tog det bara lugnt och busade. För er som inte vet är Karin en femårig tjej jag brukar barnvakta åt lite då och då (hon och hennes storebror, deras mamma Malin jobbar i kyrkan). Jag tycker väldigt mycket om Karin (speciellt då hon påminner mig brutalt mycket om min egna lillasyster Celina. Lika busiga båda två)



Sen var det simskola med Elias och jag lyckades klämma in 32 längder samtidigt som han försökte lära sig simma. Nöjd tjej (jag alltså, Elias är en kille).
Sen blev det middag med Yvonne i trädgården och nu ska vi kolla på film. En thriller-aktig grej som yvonne (hör och häpna) föreslog. Jag undrar vem som kommer sova på mitt golv inatt..

Igår var en riktigt härlig sommardag med fint jobb och finaste vännerna.

Igår var jag och Elias på zoo.
Det var hur kul som helst. Var inte igår jag var på zoo så att säga, så jag tror jag var mer uppspelt över alla djuren än Elias i vissa fall. Men han sa att han hade haft en bra dag. Innan han helt spontant påstod att han hade världens bästa au pair. That made my whole day. Min lilleman.



Inne hos pingvinerna. Jag tvingade Elias att stå kvar tills dom började dyka och simma. Han var måttligt road, jag däremot..



Min lille unge. Världens finaste Elias.



Sen såg jag ett Lama och tänkte på mina vänner i Mittådalen. Ana och Silje, sen tänkte jag på Jonas och skrattade och tog en bild. Kuzko is in Frankfurter zoo mina vänner. (deras halsar är vewrkligen brutal-långa!)

På kvällen åt jag, Izabella och Carl philipp middag på Bull and Bear. Sen försvann Izabella och efter en stund kom Yvonne. Vi tog en öl och sen gick jag och Yvonne runt på så många ställen som möjligt.
Bull and Bear
Escherheimertor
Bar Celona
Helium
Random-place-vid-Dom
O'dwyers
The Anglo
Runt 00.30 var vi nöjda med kvällens fångst och tog U-bahn hem. Sen hade vi svårt att skiljas så det slutade med att jag följde med Yvonne hem, hade sönder hennes säng och somnade.



Hon är fin, den där Yvve. <3

För lillebror har tagit studenten, fy f*n vad han är bra!

I torsdags åkte jag hem till Falun för att fira lillebror som klarat av alla sina 100 år i skolan. Fredagen var full av allt möjligt. Utspring på lugnet, flakåkning, tåg på stan och sedan mottagning hemma i Hälsinggården som fortsatte hela kvällen innan vi drog in till Rådhusgården för fortsatt fireri. Awesome vill jag påstå att helgen var och jag är så glad att jag äkte hem och fick vara med på vielles dag.
Fin är han, min lillebror, och hela tjocka släkten var med vilket var jätteroligt.


Fotograf; Carina Renhuvud
Storasyster, lillebror och jag.


Fotograf; Madeleine Renhuvud
Jag och älskade systerdottern Molly

Resan hem igen gick bra och när jag kom in på mitt rum hade det skett en liten olycka.
Jag skrattade rätt högt.



Japp, det är skipbo-kort över hela mitt golv. Dom torkar, om ni undrar.
(jag har förresten köpt en ny mobil, jag är nöjd tjej)

Tack för en underbar helg alla inblandade! Nu ska jag krama ut allt jag kan av mina sista 9 dagar i Frankfurt innan det är dags för semester i Sverige. Jag tror att jag åtminstone ser fram emot det lite. Tex Kiruna och lillasysters konfirmation och sedan Ankarede och kalvmärkning. Ge mig en solig sommar nu, bitte.

Dagens lyckokaka förde med sig detta;


"Don't wait too long, take your chance!"



Och jag skriver, inte bara för er, utan för att jag ska minnas

I Torsdags efter att jag hämtat Yvve (och kört fel inte bara en utan tre gånger) så tog vi en taxi till Sachsen (vi fick panik och tog det vi vet om). Det var karaoke hela natten, jag hade snyggaste benen i världen och utnyttjade detta faktum för att få free-drinks. Ni behöver inte veta mer än att det funkade.

Fredagen bestog av chill och mys i Grüni med Izabella och Yvonne, innan vi frös och gick hem til lizabella. Där mötte Carl philipp upp och vi drack vin innan taxi till Sand Bar. Bra bar, trevligt sällskap som sedan halverades när Izabella och Cp åkte hem. Jag och Yvonne till Sachs, träffade konstig tjej och sedan Karsten + lite konstigare vän. Pony Hof, Anglo och hem.

Lördagen var vi trötta tjejer och jag gjorde inte speciellt mycket (vad jag kan minnas åtminstone). Middag hemma, blev islängd i poolen ca 2 gånger och sen somnade vi. På söndagen var det musikgudstjänst i kyrkan (mycket gemytligt om jag får säga det själv) och på eftermiddagen drog vi ner och åt middag på Leib und Seele med Annika och Carl philipp (så kul att träffa Annika igen). Sen drog vi till Elfer där vi tog en öl innan hemgång.

Alltså, helgen var hur trevlig som helst. Lite sol och värme gör så mycket, speciellt till det trevliga sällskapet jag haft denna helg. As always. Sen att det regnar lite ibland och åskar till (då det är så in i min hatt kvavt now adays) gör inte så mycket. Jag är glad ändå och har köpt två nya kjolar som är blommiga och somriga. Kan man egentligen kräva något mer? (jag vet att mina blogginlägg går upp och ner, men jag säger som en kär vän; bloggen mår, som bloggaren mår)

Puss

Lillebror har fått byta mössa.


Fotograf; Madeleine Renhuvud
Mina älskade syskon Marika och Ejvin på vielles mösspåtagning

Idag var det mösspåtagning på stora torget i Falun. Min lillebror är med i DGF och fickidag byta ut den blå mössan mot den vita. Det är helt sjukt att min LILLEBROR tar studenten om inte mindre än fyra dagar.
Jag är glad att jag kommer att vara där. För att få träffa släkten och fira något denna gången.
(i övrigt började jag grina när jag såg den här bilden. Minns hur lycklig man var denna veckan och att få se mina fina, bästa, älskade syskon på bild tillsammans gjorde mig glad, på ett ledsamt sätt. Men tack-och-lov så är jag där på fredag, i Falun tillsammans med min familj för att fira att vår lille pojk klarat av all skola an måste. Är han inte hur bra som helst!)

Alles gute zum Geburtstag


Fotograf; Kamilla Arvidsson
Izabella Rebermark i Paris förra varen

Idag fyller världens finaste Izabella ar. Stor tjej blir hon (närmare bestämt 21). Hon är just nu i Berlin med sin pojkvän och lever loppan dock.
Jag har känt Izabella i 18 manader (eller ngt sant).
Det känns som föralltid, och det kommer att vara föralltid.

Jag älskar dig min Rebis. <3

Beautiful memories keeps on crossing my way. Lost friends and times that made me smile.


Idre yran år (?). Årets myggbild.
Karin, Malin, jag och Isabelle.

Jag vet, det var längesen jag skrev nu. Och jag vill verkligen berätta om min helg (om någon är intresserad iofs?), men just nu ska jag försöka samla ihop lite tvätt och slänga i en tvättmaskin innan jag ska gå och hämta lille herr Byström på KiGa. Ikväll ska jag antingen barnvakta eller träffa Annika och Marie i Grüni. We'll see what'll happen. Men på torsdag åker jag iaf till Falun för att fira min lillebror som tar studenten. Känns skönt att få flyga till Sverige för att göra något roligt den här gången.
Så lillebror, njut av studentveckan. Det är det roligaste i hela världen, och den kommer aldrig tillbaka.
Som så mycket annat.

Just you and I, I will fly.

Sitter och mest väntar på att klockan ska bli 22.30.
Varför? För då kommer min kära Yvonne hem från sin 4-dagarstrip i London. jag ska hämta henne på flughafen och sen ska vi ut och ta en drink och catch up. Jag är som ett barn i väntan på julafton. Tiden går sakta och jag försöker sysselsätta mig med diverse ting. Har redan hunnit med att kolla på serier, laddat upp bilder på Fb, duschat, fönat håret (aslänge, aldrig fönat det så noggrant tror jag) och pratat med lillasyster. Jag har även målat naglarna, spelat ett parti skipbo och ätit vattenmelon.

Så frågan är vad jag nu ska göra?
Dricka kaffe tycker Emma, okejrå.
Jag tar liksom varje tips jag kan få..

Where you gonna go, and where you gonna sleep tonight.

Sådärja.
Städat klart och ska strax sticka iväg till Grüneburgpark och möta Izabella.
För idag är det soligt och varmt och fint. Och det är Feiertag och jag är ledig tills på söndag.
Puss!

'couse you know I'll be there



Silje Thomasson
har du klippt dig brorson? det gillar vi...

Jonas Andersson
jo de har ja:) och färgat de! allt för att göra familjen nöjd:p

Angelica Andersson Renhuvud
Håller med första talaren! Mkt bra gjort bästis-brorson. ;P

Jonas Andersson
haha tack fadderåabpa eller om du hellre vill bli kallad fastersbästis:p

Angelica Andersson Renhuvud
nej. Fadderåapba är bra! Lille faddervielle.. mjo, det låter bra! ;)

Jonas Andersson
de låter helt perfekt de!

Du har rätt, det var helt perfekt. Äntligen kom vi på det ord som bäst beskrev vad vi var.
Jonas, det är tungt idag. Allt påminner om dig och jag kan inte sluta tänka på dig. På allt du var, allt du gjort, och på allt du missar. Du kommer inte få se dina underbara småsyskon växa upp, inte se din bästa vän ta studenten, eller vara med på Marikas konfirmation. Din tjidtjie kommer inte få bli aahka, och det gör mig illa. Vi kommer alla bli äldre, men du är för alltid fast i 20-års åldern. 20 år, det är mycket, men absolut inte tillräckligt. Jag har glömt hur man gör när man gråter, jag är bara tom, eller snarare full. Full av sorg, ilska, uppgivenhet och saknad. Jag har så mycket jag vill säga dig, men mest av allt, vill jag ha dig hos mig. Känna din värme och veta att du finns här för oss.
För alltid.

Hur ska någon kunna förstå just min sorg? Vi bär alla på den, men den är olika för oss alla. Vi kan förstå att vi alla är ledsna och mår dåligt, men det går inte att beskriva just sin egna sorg för någon. Det går inte ens att förklara vilken relation vi alla hade med Jonas.
Men det spelar ingen roll, för vi själva vet. Och vi vet att Jonas också visste.

But I see your true colors
i see your true colors
and thats why i love you
so don't be afraid to let them show
your true colors are beautiful like a rainbow.

Din fadder-åabpa älskar dig.
Jonas Andersson

Who knew?


Fotograf; Anna Fröjdh

Ibland kommer det bara över mig. Hur mycket jag saknar honom, hur mycket jag saknar min självutnämnda fadder-bror Jonas. Hur mycket jag än försöker, kan jag inte förstå att han inte kommer tillbaka. Att han lämnat oss kvar här med en sorg större än jag kunde tänka mig. Jag saknar honom så det gör ont, och är ledsen att jag inte oftare berättade vad han betyder för mig. Att han var, och på ett vis fortfarande är, en av dom viktigaste människorna i mitt liv. Idag kände jag honom, i bilen påväg till Rewe, en låt på radion och en smekning av vinden genom min öppna bilruta. När jag sträckte mig ut och kollade upp såg jag en reva i molntäcket och jag kände hur han var med mig.
Allt kommer bli bättre, frågan är när, och om jag någonsin kommer komma över detta helt.
Om jag någonsin kommer känna mig hel igen.

You took my hand, you showed me how
you promised me you'd be around
uhu, that's right

I took your words and I believed
in everything you said to me
uhu, that's right

If someone said three years from now
you'd be all gone
I'd stand up and punch them out
coz they're all wrong

I know better
coz you said forever
and ever
who knew?

Ich muss noch weitersuchen

Idag var vädret tillbaka.
Alltså, det fina vädret.
Simskola för Elias del idag, jag passade på att simma några längder medans han hade kurs, vilket var jätte skönt. Efter en god middag med ännu godare efterrätt i prästgården cyklade jag iväg hem till Emmerichs för att barnvakta Oskar och Karin. Tyckte det var alldeles för skönt väder för att ta bussen, och visst var det härligt på ditvägen. Okej, härligt på hemvägen också, eftersom det fortfarande var varmt, men då det är ca 4 km enkel resa och uppför hela vägen hem sen så var det en aning.. Jobbigare helt enkelt. Men det var skönt, verkar ha kickat igång någon liten rör-på-mig-gen i kroppen så det är nog lika bra att ta tillvara på den innan den försvinner igen. Den verkar ha en tendens att göra det.

Ja well.
Jag erkänner, jag ville bara få sagt att jag simmat 25 längder och cyklat 8 km idag.

Isn't that something folks?!

"Idre SK.s Främste idrottsman"

Idag hade dom skrivit om min aajja (farfar. Red. anm.) i Falukuriren (eller åtminstone någn av dalarnas tidningar).
Han var speciell min aajja, och jag tror inte jag förstått vilken duktig idrottsman han var (jag menar kom igen, för mig var han lille aajja med mjukt hår som satt och rökte ute på bron).

Jag tycker det är fint att DT uppmärksammar vår älskade aajja.
För han var inte bara en framgångsrik idrottsman, han var först och främst en oerhört älskad man/pappa/bror/farfar/morfar och gammelmorfar.
För att inte tala om kompis.

Du saknas hos oss aajja.

Wie wertvoll das Leben ist

En sak är säker, och det är att mitt bloggande inte varit på topp sedan den 24.de April.
Men jag var ju i Sverige tre veckor, som ni kanske märkte, och det resulterade i åtminstone några få bilder.
Är ni beredda?
Detta är några, men lite många.
Ja, u get it. Here we go!



Snyggsyskon i löshår



Nejla, Marika och Anja i aahka och aajjas soffa hemma i Mittådalen. Gofisar



Syskonbarnen Tobin och Molly i kylskåpet (öh) i Sveg



Jag älskar dig Jonas (ja den är sned, lev med det)



Nils-Öla på bowlingen i Funäs



Ola smyger på Torbjörn i Funäs.


Det var det hele, i princip. Har lite till men det får vänta till bättre dagar.

Idag ( på tal om bättre dagar) har jag haft det fint. Carl philipp kom hit på morgonen och umgicks, sen hämtade jag Elias och fixade lunch innan vi gick ut och cyklade till lekplatsen. Efter en stund kom Jessica dit med lille G (som sov) och det blev en hel del prat innan vi promenerade zusammen (vi gick, E cyklade) till posten och sen till Tengelmann och köpte glass. Jessica gick hem och jag och E fortsatte till oss. Izabella kom, skipbo, middag och sen IKEA där jag inhandlade ett nytt lakanset (som visst heter sängkläder. I familjenamn). Efter att ha kört hem Izabella åkte jag till Cp en stund och här sitter jag nu. Äter mackor (som jag glömde i rosten och därmed är dom kallare än tom jag vill ha dom) och väntar på att torktumlaren med mina lakan ska bli färdig.

Lär ju ta minst en halvtimme till. Nåväl.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!