Den bÄsta dagen!

Idag har jag sovit hur länge som helst. Aehtjie ringde och väckte mig med nyheten att dom skulle åka till Tyskland nästa helg. Synd bara att dom ska längst upp i Tyskland och jag bor ca 50 mil ifrån dit dom ska. Så jag kan tyvärr inte åka och hälsa på dom (dessutom kommer ju Jossan den helgen och det går inte att missa!). Efter en lugn förmiddag mötte jag upp Izabella och Kamilla för en tur till Nordwestzentrum och Primark som öppnade nu i helgen. Ett ord - fetbra.
Fanns verkligen mycket fint och det var hur billigt som helst. Jag lyckades bättre än Iza och Kam med julklappsköpandet och är klar med i alla fall hälften av klapparna, mest till småttingarna hemma. Bara faktiskt. Hittade en kofta och en t-shirt till mig själv också. Efter det hade vi inga pengar kvar och fick skramla för att ta oss in till stan igen. Hämt-mat hemma hos Izabella och sedan in till Turmpalatz för att gå på sneak preview (betala 4 euro för att få en förtitt på någon kommande film). Vi fick se filmen Adam som handlade om en kille med aspergers. Filmen var fin, filmmusiken var bäst.

Så nu är jag hemma igen, redo att sova och ta nya tag inför morgondagen (jag måste verkligen både tvätta och städa rummet innan jag och Elias ska åka på badskola). En dag med tjejerna var precis vad som behövdes.

Och eftersom jag tagit en bild på hela helgen (på Izabella och Gerrit, den blev suddig..) så får ni kika in på Yvonnes blogg för en liten kik av hur fina vi var. Jag snodde en bild i alla fall, för oh så fina vi var (och oh så tanterna älskade oss).


Angie

Julbasar day 3 - final

Jag
är
skit
trött
.
det var längesen jag var så här müde.
Sista rycket nu, sen ska jag sova som en bebis hela natten.
and that's a promise
Angie

Julbasar day 2

Ett ord: Trött.

Nej vänta, två: skita trött.

Tre ord till, sen ska jag dra hem till Cp: riktigt bra dag.
Angie

Julbasar day 1

Nu har basaren kickat igång och det är full rulle. Jobb från morgon till kväll med diverse ting und Sache. Jag och barnen har kilat runt på basarområdet och kikat, fikat (renklämma, fick man en liten orgasm i munnen..) och inhandlat svenskt godis till kvällens fredagsmys. Efter två timmar klättrade mina tre barn på väggarna (läs; tältdukarna. Jobbigt om dom fallit ihop liksom) så jag tog med dom hem (dom 30 meterna vi var tvungna att gå) och satte på en film och myste med ostbågar, chips, choklad (dumle, center..mm) och julmust. Om en halvtimme stänger basaren för idag och jag slutar så fort Jenny kommer hem. Vi får se om vi åker ner på stan en sväng eller bara blir hemma och myser (alltså jag och min sambo). För imorgon är det bara att börja om igen. Men oh så mysigt det är med julmarknad (speciellt när jag får dra på mig gaptan och glida omkring i den och vara söt. Mycket uppskattat av tanterna ska jag säga er).



Nu ska jag ta och göra lite nytta (öh, som om jag inte gör det hela dagarna?) och plocka ur diskmaskinen. Jag tror jag ska sätta på lite julmusik i samma veva också. Kan ju låta Die Ärzte vila lite för tillfället. Sen ska jag vänta in Jenny och mysa ner mig i soffan med en kall öl. Jo, så blir det nog.

Vad ska ni göra ikväll? (och denna fråga ställer jag inte bara för att jag vill att ni ska kommentera (läs; inte BARA) utan jag vill faktiskt veta. Vad tusan gör ni hemma i Sverige denna fredag? vavava?)

Angie

Jobb med julbasaren och allt annat.

Idag har jag jobbat precis hela dagen. Imorgon är det första dagen på julbasaren, så det har varit massor att ställa iordning. Jag har städat, passat barn, burit grejor, ställt iordning godisståndet och en massa annat smått som behöver göras. Det har dock varit både roligt och mysigt att hjälpa till, och Yvonne serverade glögg emellanåt, så allting har flutit på jättebra!

Nu är jag jättetrött och ska faktiskt gå och lägga mig på en gång. För imorgon är det full fart igen (som resten av helgen) och då gäller det att vara pigg och alert!

Oh så jag trivs här.
Angie

Nothing

Nu är det luciakör. Eller, det är fika om 10 minuter (fatta besvikelsen som kommer komma över Carl philipp när han inser att "fikat" är frukt och kaffe. hihi) och sen luciaövning 20.15. Efter det är det Bonde söker fru. Det mina vänner, är typ veckans höjdpunkt.

typ.

Alltså, som Maja sa, ironi syns inte i text.
Angie

Manchmal, aber nur manchmal..

Om 8 minuter stänger dom ner blogg.se för att typ. Förbättra något eller så. Oklart vad dom ska göra. Enbart därför känner jag att jag måste hetsblogga ett sista inlägg innan jag (hör och häpna) kanske ska gå och lägga mig. Håller på och läser Harry Potter på tyska just nu (det är lite trist att jag inte har möjlighet att läsa någon tyskakurs just nu) och böckerna i sig är ju bra, så jag ska nog fortsätta med den.

Och eftersom den är på tyska blir man lätt trött och då har jag löst mitt sömnproblem också.

Förresten har jag en thing för "Die Ärzte" just nu.
Angie

Mina fina vänner

Som ni kanske minns så önskade jag mig ett lucky charms armband från Thomas Sabo i födelsedagspresent. Döm om min förvåning när jag öppnar presenten från Yvonne och Carl philipp och finner armbandet med en snöflinge-berlock på (helt underbart). Jag skrek av lycka och visste knappt hur jag skulle bete mig. Sen fick jag av pojkarna ännu en berlock (en fyrklöver). Jag fullkomligt älskar armbandet och båda berlockerna är så mig. Dom känner mig minnsan.



så tacktackTACK älskade, finaste vänner. Ni två är väl alldeles för snälla mot mig ibland. <3
Angie

Twilight vs. True blood

VS.

Igår mellan stan och IKEA pausade jag, Izabella och Kamilla med lunch hemma hos Izabella och Gerrit. Vi passade då på att se Twilight eftersom både jag och Kamilla lyckats missa filmen (i har även tänkt gå och se new moon på lördag, då är det en fördel att ha sett den första). Jag och Kamilla satte oss i soffan med försök att inte ha några förhoppningar alls.

Utan att göra alla twilight-älskare upprörda, måste jag säga att jag inte var jätte imponerad. Speciellt inte av dialogerna (som gav mig och Kamilla många goda skratt). Dock var filmen klart sevärd, och vissa scener älskade jag. Jag blev även glatt överraskad av "Edward" då jag aldrig förstått varför alla är så kära i honom. Jag har aldrig tyckt att han är jätte snygg. Det blev både jag och Kamilla tvungna att äta upp då han helt plötsligt, i vissa scener, var det snyggaste vi hade sett (men shh, det är en hemlis).
(btw, här är min favoritscen. Jag ville spola tillbaka och se den några gånger till men det fick jag inte. dumt)

Så det är en klart sevärd film, och jag kan förstå varför den blivit så populär, men kom igen. Den är INGENTING jämfört med True blood. Jag gillar lätt vampyrerna bättre i den serien än dom i filmen. Dom är lätt mycketmycket hetare och sexigare. Sen att det inte var speciellt mycket romantik, hångel eller (om jag får säga det rätt ut) sex i Twilight gav inte någraq extra poäng. Det tog ju liksom mer än halva filmen för dom att våga pussas lite.

Nej, jag gillade filmen, men true blood är SÅÅ mycket bättre.

Så nu är det sagt. Döda mig då om ni vill.

Men gör mig en tjänst och låt Eric i true blood göra det åt er.

Pliiiiis!
Angie

Låtom oss döpa detta djur.



Det här är min elefant.
Den är sned, jag vet. Men det är okej.
Jag köpte den igår när jag, Iza och Kamilla racade till IKEA i värsta bilen.
Jag var bara rädd ungefär två gånger.
En gång tex när Izabella inte märkte att hon hade en bil framför sig. Vi var rätt nära att rulla in snygg-mercan i en ful-bil. Vi fick tillåtelse att bli rädda och skrika. So we did.

Nu undrar jag vad jag ska döpa min elefant till.
I gänget har vi redan hunden Fridolin och flodhästen Flodis (påhittigt, jag vet).

Det enda ni behöver ha i beaktning är att det är en kille.
En kill-elefant.
Angie


22 November 2009. Angie 21 år.

Blev väckt med sång och presenter kl 07.13 imorse (tur att jag inte gick ut och dansade hela natten utan somnade kl 00.30 framför "sunes jul"). Jenny har inte låtit mig komma i närheten av brevlådan dom senaste dagarna heller så jag fick en massa brev och presenter med posten också. Jätte roligt verkligen!

Så vad fick jag då?

Av Jenny, Anders och barnen fick jag två sekt-/champangeglas i serien "Pearls Ritzenhoff" där man kan köpa till och samla på alla möjliga motiv. Jag fick dessa två:



Verkligen jättefina om ni frågar mig!

Tjidtjie hade skickat paket med pengar, ett rouge från make up store (att du kom ihåg!) och en berlock till mitt pandora armband.


Tacktacktack!

Muahara m. fam hade lagt ner pengar också, plus en teckning från min kära gudson. Aahka och aajja skickade tidning, choklad, torrkött mm. + pengar. Jossan den lilla sötnosen skickade ett foto på mig och henne taget i somras när jag var och hälsade på henne på östkusten. Jag fick även kort från Tone, Madde och Saga-brita. Nu kom jag just hem från att ha hämtat Izabella och Gerrit på flygplatsen och fick då massa svenska tidningar + choklad (den bästa presenten var dock Izabella herself).

Nu ska jag städa rummet och baka en kaka till ikväll då vi ska ha kalas!
Angie

Gomorron yxskaft.

Jag - Alltså nu byter jag plats med någon! Fattar ni hur kallt det är att ligga intill den här väggen eller! Den är visserligen inte så kall som min, men kall är den!

Carl philipp
- ja men din vägg hemma är ju en yttervägg.

Yvonne
- Angelica har ju bara ytterväggar hemma i sitt rum.


Ja Yvonne, för jag bor ju i en stuga i trädgården, det är ju sant det.
Angie

Att stå och samtala med sin egen spegelbild är inte helt okej (fast rätt roligt)

Jag brukar läsa Alex Schulmans pappablogg rätt ofta.

Idag slog han huvudet rätt på spiken.

Hur längesen var det jag gjorde samma sak? Två, tre veckor sedan?

Kommer du ihåg det Yvonne? =P

Jag har aldrig sagt att jag ser bra utan glasögon, på morgonen (eller annars heller för den delen)

Angie (kollar ut genom fönstret alldeles nyvaken) - Yvonne! Det har snöat!

Yvonne (kollar ut genom samma fönster) - öh, nej det har det inte..

Angie - Men nehe, då är det väl bara frost då.

Yvonne - Angelica.. nej.

Angie - ja men det är väl det där vita huset då! Herregud så noga man ska vara..

Ikväll blir det födelsedagsmiddag på Café Hauptwache med 11 (eller kanske fler) au pairer/nannys/studenter/kantorer (inte för att det kommer 11 st kantorer, mest bara en, men you get the picture). Eftersom man inte får fira sin födelsedag i förväg här i Tyskland så luras vi ikväll och säger att jag fyller år nu. Det är liksom lika bra, annars kanske tyskarna blir arga.

Och jag vill inte ha en arg tysk efter mig. Faktiskt.
Angie

Vilken härlig dag.. lalalalaa

Idag har jag och Elias haft en väldigt fin dag. Vi åt varmkorv och stuvade makaroner (allt gick kanonbra), sedan gick vi ut och delade ut ca 200 (tror jag, fett mkt var det iaf) basarflyers i grannhusen. Dom tog slut alldeles fort eftersom jag och Elias är fett snabba på att dela ut flyers i brevlådor. Något av en dold talang skulle jag tro. Sen målade vi och hjälpte till i kyrkan innan jag gjorde läxor med dom äldsta barnen. Sen var det middag där Anders och Jennys chef från Sverige var med innan det var luciaövning och efter det lite sekt och småprat.

Nu ligger Yvonne för första gången på en madrass nedanför min säng. Ikväll är det premiär helt enkelt. Jiho.

Yvonne påstår även att det bara är 6.5 timme kvar tills klockan ringer. Imponerande för att vara oss, men vi har lovat Jenny att hon ska slippa skrika åt oss att vara tysta. Lite som när man sov över hos någon när man var mindre.

Fast Jenny var ju inte så allvarlig.

Eller jo.

Nejdå.

Det var hon.
Angie

Igår hade jag vissa svårigheter att ta mig iväg till Carl philipp.

Jag - alltså, jag är ju för snäll för mitt eget bästa. Jag kommer ALDRIG ta mig iväg till Carl philipp!

Jannie - Nej, snälla flickor kommer inte till Carl philipp..

Jag - det är tydligt det.

Angie

Angie proudly presents;

Jag har ju inte presenterat min vän Yvonne än, så jag tänkte att jag börjar i denna ända;

renhuvud.blogg.se proudly presents;

Yvonnes kylskåp! (som är ett skämt)



Hylla nummer 1 - Yvonnes youghurthylla. Inte speciellt välfylld vid detta tillfälle om ni frågar mig.

Hylla nummer 2
- min och Carl philipps hylla. En aning mer välfylld..

Hylla nummer 3 + 4 - Yvonne väljer att kalla dessa hyllor för "mathyllor". Just nu består "maten" av;
  • ett smörpaket (som hennes pappa (se föregående inlägg) köpte när han var här för en månad sen)
  • ägg
  • philadelphia (som jag snart har ätit upp då det var typ, en klick kvar i detta)
  • Hallumiost
Oklart vad hon tänkt laga för "mat" med dessa delikatesser..

Hylla nummer 5 - min och Yvonnes gemensamma hylla (jag har köpt creme fraichen, hon sylten och pastasåsen, men vi äter det enbart tillsammans)

Hylla nummer 6 - den sk. "dryckeshyllan" (om man bortser från min och Carl philipps hylla dvs)
  • två juicepaket (ett är mitt, det längst till vänster)
  • en halv flaska sekt
  • en tonicwater (observera bristen på gin i hushållet)
Jag ber er även observera dom "tomma" hyllorna. Som faktiskt är, precis som det låter, väldigt tomma.

Det borde även tilläggas att Yvonne snart ska gå och handla.

"-men jag ska handla snart Angelica! På fredag!"

Nej men säger du det, fredag.. Ja ingen hinner ju svälta ihjäl innan dess..

Jeez alltså, och här ska jag bo.
Angie

Yvonne har en fin pappa hon.

(som ni kanske förstått har jag hamnat hemma hos Yvonne, efter att ha sett Walk the line hemma hos Carl philipp och pappa Thor, fick även lite mat. Finns det något han inte kan den där Carl philipp?)

Yvonne har en pappa (don't we all?) som jag brukar prata med ibland. Ofta när Yvonne är borta och jag är.. låt oss säga så här, mindre pigg, i hennes soffa, så ringer alltid hemtelefonen. Och alltid är det Pappa Göran (japp Idretjejer, we got another PG in the building). Nu hade Yvonne härom dagen lite småproblem (läs; skitstora) med sin internetdosa som gjorde att PG var tvungen att kirra biffen. Såklart han gör det, och skickar därmed pronto en ny dosa till henne. Efter noggranna instruktioner (såklart).



Är det bara jag eller är det ett under att brevet kom fram?
Angie


Yvonne, the queen of small talk.

Yvonne trying to make a smallchatt with a half-stranger.

Yvonne - ja, det gick ju bättre för mig att ta mig hit denna gången. Förra veckan var det ju någon som hoppat framför tåget.

Half-stranger
- jaa, det har två av mina vänner också gjort dom senaste åren..

Yvonne (panik, what to say) - ojdå... eh.. Är det vanligt i Tyskland?!

Half-stranger
- eh, jaa.. det är ju ganska hårt klimat och leva i här..


Well, what do you say. Didn't that work out just GREAT!
Angie

This is what I think

Jag gör som Anna.

Vilket språk är det vackraste du vet?



Samiska

Vilket årstid tycker du allra bäst om?



Vinter

Om du bara fick lov att se en enda film under resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?



Brad Pitt Orlando Bloom Eric Bana

Vad är det viktigaste du vill hinna göra innan du blir till stoft?



Uppleva kärlek starkare än allt

Vem vill du ha hos dig just nu?



Fredrik

Var i hela världen skulle du helst befinna dig nu?



Do I need to explain?
Angie


Och den som säger att serier inte är verklighet behöver inte kommentera alls.





Två helt olika män, men god they are nice. Som i bemärkelsen; "ja, ni får göra precis vad ni vill med mig"
Angie

Gestern war es Montag.

Igår jobbade jag och hängde i kyrkan när Jenny var iväg med Elias. Hjälpte till att städa, sjöng och var med Yvonne helt enkelt. På kvällen åkte jag in och träffade Carl philipp, Yvonne, Emma och Kamilla (som anlänt till Frankfurt nu). Det blev ett glas vin på Bar Celona innan vi åkte hem, relativt tidigt. Jag slocknade seriöst som en stock sen. Försökte se på Slumdog millionare men det gick sådär. Inte för att den är dålig, tvärtom egentligen. Men jag var verkligen verkligen trött.

Nu ska jag äta frukost och försöka få tag på Maddie innan det är dags för hämtning av Elias och badkurs i Rebstock (tappar du upp badvattnet så det är klart till 14.40 ungefär Emma? ;))

Emanuel vid middagsbordet igår: "Jag känner ett djur som är undead."
Observera den tyska direktöversättningen (jag känner - Ich kenne. Ich kenne - jag känner till/vet om) och den engelska avslutningen.
Vem har sagt att det är lätt att växa upp med tre språk? =)

P.s. Det han ville få sagt var: Jag känner till ett djur som har återuppstått.

Angie

"Du är jättesöt, men jag fattar inte vad du säger!"

Angie säger: (17.46.10)
vi ska äta 19, så egal

supersonic säger: (17.46.24)

jag xxå2er n4

supersonic säger: (17.46.28)

*a**a stressar

supersonic säger: (17.46.31)
ringer sen

Okej?
Någon mer än jag som inte riktigt förstår vad han menar?
Angie

Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått, sanna vänner kan man alltid lita på.

En sak som gör mig glad; Carl philipp och Yvonne. Okej, det var två saker. Idag har jag jobbat, bakat och sen varit på au pairträff. Efter den kände jag mig lite nere, och eftersom både cp och Yvonne är bäst så märkte dom det och stannade kvar hemma hos mig tills alldeles nyss. Jag älskar människor som gör mig glada utan att behöva anstränga sig. Som låter mig sitta stilla ibland, men efter en stund drar upp mig i en dans, sjunger en sång och ger mig en kram.

Ibland undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna sådana fina vänner. Jag kan nog bara hoppas att det är för att jag själv är en lika fin vän som dom. Jag vill i alla fall gärna tro det.

Det behövs inte mycket för att göra mig glad. Inte mycket alls. Man behöver bara finnas där.

Men för somliga kan även det vara svårt..

Och snart flyttar Izabella hit. Som jag längtar. Typ lika mycket som Pinochio längtar efter att bli en riktig pojke.

typ.
Angie

Fredag den 13.de var för mig en finfin dag.

I fredags var det inflyttningsfest i Bornheim hemma hos Jessica. Det var massa folk på inte lika mycket yta, men hur trevligt som helst. Efter lite mat och några öl ringde vi taxi och åkte iväg till Sachsenhausen. Där var det fullt ös och jag tror jag träffade på nästan alla jag känner (okej, en liten överdrift där från min sida, men det var många ute iaf). Jag hade verkligen en superkväll.



Sen dess har jag spenderat tiden hemma hos Yvonne. Vi har gjort absolut ingenting, men skrattat mer än någonsin, eller okej, lika mycket som alltid. It's always a pleasure to be with that sweetie.

I fredags innan jag och Yvonne (som vanligt en aning försenade) åkte hem till Jessica så lånade vi bilen och for iväg och skulle uträtta diverse ärenden. Tex skulle jag hem till Carl philipp för att låna en tysk Bert-bok och få dom 30 eurona som han var skyldig mig. Det blir inte alltid som man tänk sig och det slutade med att jag åkte därifrån med 5 euro och en Harry Potter-bok på tyska istället. (jag fick självklart resten av pengarna senare på kvällen). Han är ju för rolig den där karln.
Angie


9 days to go.

Nu är det snart bara en vecka kvar tills jag fyller år. (jag vet, jag verkar gå in stort för det här)
Jag önskar mig fortfarande verkligen verkligen ett par stövlar. Men ska jag ha tag på ett par bra som jag kan ha ett tag så kostar det (enligt min personliga shoppare Izabella). Så nu vet ni det..

Annars, om någon lyckas vinna på lotto och vill ge mig en fetingpresent så önskar jag mig en mulberry-väska (jag tror den hamnar på "sak man ska ha ägt innan man dör"-listan). Om ni har svårt att välja vilken kan jag önska mig den här väskan som jag hittade på en blogg.

Eller ett par skinnhandskar, en skinnjacka, ett par jeans eller en väst.

Fast jag blir glad för ett vykort också, faktiskt! Som Jannie sa, brev är totalt underskattade.
Angie

Lass die Leute reden, und hör ihnen nicht zu.

Jag är en typisk "jag-kan-inte-stanna-hemma-en-enda-kväll-för-då-kanske-jag-missar-något" människa. Jag vill ha kakan och äta den, lätt. Det är något som jag har fått jobba på, och det var nog urbra att jag flyttade till Tyskland så jag verkligen inte hade möjlighet att åka på varenda liten grej i hela Sverige. Det känns lättare när det är i ett helt annat land och man inte kan närvara på allt. Men då uppstår problemet när man kommer hem, i lite större skala. Så fort man anländer på svensk mark så ska man vara överallt, träffa alla och göra så mycket som möjligt, varje dag. Jag har dragit ner på det också, och försöker att göra det jag vill och träffa dom jag vill träffa. Dom som verkligen betyder något fortfarande (för det är tråkigt men sant, när man flyttar utomlands så märker man vilka som är ens riktiga vänner och speciellt vilka man vill ha kvar i sitt liv).

Men nu är det så här, jag kan inte ta hansyn till alla där hemma och vara precis där ni är. Vill ni träffa mig så får ni försöka komma till mig. Jag flyger trots allt från Tyskland, så det är ändå jag som rest längst. Det är klart jag vill träffa så många som möjligt. Men det kommer inte att funka hur jag än gör, det är alltid någon som känner sig utelämnad (denna gång blir det falu/borlängeborna då jag inte kommer att vara där i krokarna speciellt mycket)

Jag kommer komma till Falun runt 22.30 den 25.de december. Jag skulle vilja ha en vän i staden då eftersom hela min familj är uppe hos aahka och aajja då. Så om någon är i Falun den dagen och har tid med mig så hör av er!
Sen åker jag till Röros den 26.de och till Funäsdalen/Mittådalen den 27.de. Sen blir jag där tills nyår då jag åker till Sveg och syster för att fira nyår där. Efter det åker jag hem till Idre och blir där till runt den 6.de/7.de för den 8.de Januari flyger jag tillbaka till Frankfurt.

Så vänner, vars kommer jag kunna träffa er? =)

Lass die Leute reden, das haben sie immer schon gemacht.
Angie

Jag skulle ju se Morning boy!

Som jag sa before så är det Schweden woche i stan denna vecka. Det var inte helt imponerande, men det jag såg fram emot (förutom ikea-korven) var att få se Morning boy spela ikväll.

Nu är jag som sagt sjuk, och även fast jag idag mår mycket bättre så är det inte läga att dra ner på stan och hoppa omkring i kylan till ett band.

Speciellt inte om jag ska kunna gå på Jessicas inflyttningsfest imorgon. Och det mina vänner, det ska jag göra.

Men lite ledsen är jag bestämt, och speciellt då Carl philipp ringer och undrar när jag kommer ner på stan. "dom håller ju på å soundcheckar nu!"

Tack Cp.
Såg du inte hur sjuk jag var igår? Trodde du på allvar att jag skulle tillfriskna så pass att jag kunde köra en helkväll med Morning boy och öl ikväll?

Nog för att jag är en hårding, men särskilt dum är jag inte.

Nej, ikväll blir det istället ost och kex med Jenny, Anders och Yvonne.
och det är inte fy skam det inte!
Angie


Det är inte helt lätt att vara sjuk och komma på något att sysselsätta sig med. Så jag övar tyska.

Efter att ha kollat påflera avsnitt Gossip girl och True blood gick jag över till att försöka vara en youtube-brud. Jag är inte så bra på det, så jag har sökt och kikat på precis dom videorna vi kikade på inatt hemma hos Yvonne. Vi kom på att i brist på passande tyskakurs åt oss så ska Carl philipp (i utbyte mot öl) komma hem till oss en gång i veckan och sjunga med i tyska sånger så vi förstår vad dom säger. Alltså, det är lite svårt att höra vad dom sjunger ibland, och alltså lättare om han sjunger. Get it? Det är i alla fall kanon att lyssna på tysk musik. Man lär sig ju hur det ska låta und so weiter.

Jag har fastnat för Die Ärzte och Die toten Hosen.
Men detta är favoritvideon;

http://www.youtube.com/watch?v=LKXUNRrYQd0

(tyvärr kunde jag inte bädda in den. Dumt. Någon som vet hur jag ska gå tillväga?)
Angie

Inte är det väl svinpäls, men helt bra mår jag ju inte.

Chefsbacillen - Alltså, en urinvägsinfektion är ju ingenting, hon är ju van vid mycket värre!

Bacill två - menar ju det, jag tar med mig frugan och kilar upp till halsen och hänger mig fast vid hennes halsmandlar.. Alternativt stämbanden..

Bacill tre - perfekt! Jag ringer Mange och Jeppe och så tänder vi en brasa uppe i huvudet och spelar bongotrummor vid lägerelden hela dagen. Kommer bli skitskoj!

Chefsbacillen - er kan man lita på, själv sprider jag ut ungarna i kroppen så får dom springa av sig i hennes leder och muskler. Lika bra att passa på medans vi är igång. Kör inte på för hårt nu killar! Hon har en fest på fredag hon måste gå på.

Bacill ett och två - Ajaj Kapten!
Angie





Samtal med aehtjie (alltid lika spännande)

Jag - vad har ni gjort idag då?
Aehtjie - njaa.. Jag har varit å lastat å Celina har väl tagit spruta mot svinpäls.
Jag - Svinpäls?
Aehtjie - ja, svinpäls.


Inte för att jag vill kalla mig proffs, men heter det inte svininfluensan?

(och är inte svinpäls den där dumma katten i räddningspatrullen?)


Är detta vad Celina tagit vaccin mot?
Angie

Idag har jag och Elias varit på badkurs på Rebstockbad

Elias (när vi kom hem igen och Anders frågade hur det hade varit);

- Jag försökte simma.. Men det gick inte.

Angie

Just another sweet monday. For real

Kom just hem från Carl philipp. Vi har borrat sönder hans vägg och monterat upp hans nya cd-hyllor. Sen drack vi kaffe och spelade gitarr (mest han som stod för gitarr-biten). Pappa Thor lånade ut sin bil så jag fick till och med skjuts hem. En sån där skön kväll helt enkelt. Det hade till och med slutat regna när jag kom hem.

Nu har jag bara ett problem.

Kaffe. Klockan 23 på kvällen?

Jeez, vi borde veta bättre..
Angie

Jag kan ju inte bara ge er en smakbit av vad jag har gjort;

Alltså, det är ju töntigt att inte berätta vad jag har gjort i helgen. Right? För visst är ni fortfarande med mig, ni som vill veta vad jag gör om dagarna? (jag har iaf minst 30 besökare/dag, sen att det är ungeför 2 kommentarer/dag är mest konstigt)

I fredags blev det en lugn kväll. God mat och gott sällskap innan jag (efter många om och men) drog på mig jeansen och åkte in till stan och Sachsenhausen med Yvonne och hennes två vänner. Det blev två drinkar, mycket prat (med både kända och okända människor, I love Sachs for that) och en invite to a party innan jag åkte taxi hem med Yvonne och Nilla. Jag klämde ett true blodd-avsnitt innan jag somnade av utmattning runt 3-tiden.

På lördagen studsade jag upp, slängde på mig kläder och drog in til lstan där jag mötte upp massa fina au pairer för en kik på Schweden wochesom håller hus här i Frankfurt denna vecka. Det kändes inte riktigt som hemma när man kunde beställa bretzel, pizza (med renkött och älgkött på visserligen) och crepés från ett vikingaskepp där vikingarna av någon konstig anledning hade både piratkläder och träben. Die kleine Lappenhütte kändes inte heller riktigt äkta när dom sålde glögg, svensk cider och lax på macka i någon konstig version av en kautokeino-dräkt. Fejksamer med världens fulaste plast-ren vid sidan om sig.
Men korven från IKEA.s stånd var ju i alla fall god. Och om man ville så kunde man få provligga en IKEA-säng och bli fotad i den (för det är ju så typiskt svenskt liksom). Efter massa prat och skratt kom Benedikte in och mötte upp oss (hon har varit sjuk i över en månad) och vi åkte sedan hem till mig för att äta och göra oss iordning. Efter två missade bussar (en missade vi för att jag glömde mobilen hemma, så typiskt mig) så tog vi oss in till haansalle där Jessica, Carl, Emma, Maria och Anna redan väntade på oss. Jag ringde x som bjudit in mig och han skrattade när han insåg hur många jag hade tagit med mig. Jag och Benedikte sög på beer pong (vi skulle behövt dig där Maddie!) och jag skrattade ihjäl mig när jag stötte på dart-tavlan jag förra året hade lite svårt att träffa (två meter ifrån, rätt in i en sko. Remember?). Tillslut blev vi utkastade och tog en taxi till Sachsen, högt sjungande på alla språk vi kunde. Inne på O'd shakade vi järnet och jag fick syn på någon jag kände igen. Kilian och Carl philipp var där, och inom 5 minuter hade vi hela Black gloves med oss. Det blev en helt galen kväll som avslutades med nattmacka i prästgården för min och Benediktes skull (brakvällbrakvällbrakväll).

Idag var det uppstigning kl 9.00 då vi väckte Jenny med skönsång. Jag sov några timmar till och sen slappade jag och Benedikte hela dagen med mackor, film och massa skratt. En fin middag och sedan rulltårta innan jag, Jenny och Anders avslutade kvällen i finrummet med ett glas vin och lite choklad.

Tack för mig (och nu lovar jag att det är sista gången;) WONDERBAR WOCHENENDE!
Angie

Don't tease me, just please me.

Jag är lite halvledsen över att min kamera är så dålig och jag därför aldrig tar med den ut nu för tiden. Det blir liksom lite tråkigare utan bilder. Inläggen alltså, kvällarna är precis lika roliga som förut. Helgerna också för den delen. Jag har haft en svacka, det må medges, men denna helg fick mig på fötter igen. Imorgon är det en ny dag, en ny vecka (och en dag närmare Kamilla och Izabellas hitkomst) och det känns bra nu. Det känns som att jag är redo att ta tag i mitt liv igen. Att ta kontroll över det noch einmal (att det behövdes en sån här helg är ju otroligt). Det var längesen livet såg ut just såhär, det var andra människor i min närhet, men dom har lärt mig att stå på egna ben, och det känns bra. Jag trivs med mig själv (en boost behöver alla).

Danke schön.
__________________________



Idag är det fars dag. Idag är det aehtjies dag.
Jag är 1700 km ifrån honom just nu, men jag kan ringa honom och säga dom tre orden som betyder mest.
Aehtjie, jag älskar dig.

Det är tur att han har en liten trollunge kvar där hemma. En liten trollunge som efter en hel dag i rengärdet snabbt bytte om till klänningen när dom kom hem. Som kilade upp och hämtade finkläder åt aehtjie, sa åt honom att sätta på sig dom medans hon kilade fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet och dukade upp tallrikar och tårta. Som gav honom fina presenter och lät honom välja kvällens film. Som är 5 år, men redan en av dom finaste lilla mini-människorna jag känner.
_____________________________

Jag ska leva lite till på denna helg. Le lite mer och vara glad för hur det blev. Jag kan inte förklara det, men just nu, var det precis det jag behövde. Nu kan jag skratta igen, leva och se till att jag gör det på mitt sätt. För det har visat sig vara precis det som får livet att lysa.
Angie

Söndagsångest in my ass!

Åh vilken rolig gårdag/kväll/natt/morgon/dag! Det började med förfest med beerpong på haansallee och fortsattes i Sachsenhausen med hela black gloves. Finns mycket man kan säga, och mycket som mår bäst av att hållas osagt. En sak kan jag säga dock, och det är att det var den roligaste kvällen på länge.

Alltså, typ roligaste kvällen på en vecka. ;) haha

Så har äntligen min käre norske veninne Benedikte blivit frisk och lyst upp vår tillvaro med sin närvaro (öh). Dagens till ära så får hon skriva ett gästinlägg här i bloggen. Och eftersom Benedikte är känd för sin (torra) humor, vad kan passa bättre än nått skämt så här på söndagsförmiddagen (det är söndag dag nu va?)
_______________________________

Are,som er så rare!!!!!

Det var en gang en sei og en hai som svömte forbi hverandre .
Så sa seien: HAI HAI. Da svarte haien: What did you sei sei!!!!!
Hoho hoho hoho...!!!

Og så var den en gang to bär som skulle ut på tur..MEN,de fant ikke veien. Så sa det ene bäret til det andre:VI ER JO HELT PÅ BÄRTUR!!!!!!

________________________________
Angie

Citat;

Jag - Kolla Benedikte, där är Elias dagis.
Benedikte - ååh, lille dagis!

Angie

Just for you

Igårkväll åt vi middag på Café Hauptwache (eller, jag och Emma kollade på medan Yvonne och Nilla åt) och drack massa öl, sekt och shots. Sen drog Toni med oss på Mantis och sen till någon annan wierd bar. Som var rätt mysig. Tror jag. Sen åkte vi till Club Keller och sen åkte vi.. hem.

Alltså, jag är sjukt trött. Ursäkta mitt tråkigaste inlägg ever.

Jag kanske kan vinna pris i det?

Och vinnaren i kategorin "årets tråkigaste inlägg" är... Angelica Renhuvud!

Så kommer det nog bli. Så glömmer dom att jag har två efternamn också.
Angie

Donnerstag 05.11.09

Torsdag (redan?), vilket betyder barntimmar i Svenska kyrkan. Idag läste vi en bok och färglade djur. Det var, kaotiskt, som alltid med 8 st 4-6 åringar i samma rum. ;)

Jag har inte så mycket mer att säga. Jag har inte haft någon som helst motivation att blogga (återigen; TUR att jag inte är proffsbloggare!)

Just nu koncentrerar jag mig på att andas.
Angie

Sms.a via bloggen

Svar på sms (då jag inte har några pengar på mobilen);

Jag saknar dig också Jannie, varje dag. Och älskar dig lite mer. <3
Angie

Sankta lucia, här framför oss står.



Idag har varit en fin dag. Elias har varit hemma med mig så på förmiddagen donade vi på och bara umgicks innan vi åt lunch och åkte ner på stan. Det var dags att inhandla förskole-saker till lille herr Byström (såsom pennfakc, sax, lim osvosv). Det blev en heldag med diverse inköp, lek och fika innan vi åkte hem och åt middag med familjen. Efter middagen var det dags för den första luciaövningen, väldigt spännande.
Speciellt då jag tidigare på dagen fått förfrågan om jag ville vara lucia i svenska kyrkan i år. Självklart ville jag det! Det känns som, och ÄR, en jätte stor ära, och jag hoppas verkligen allt blir kanonbra. Vilket jag egentligen inte tvivlar på, då Yvonne är kanon. Så det blev luciaövning för fulla muggar, jag hoppade mellan altarna och sopranerna men fastnade snabbt i sopranernas hörna (det är lite ljust för mig, men ge mig någon vecka och jag klarar det galant) då jag insåg att jag ALDRIG kommer klara av en alt-stämma samtidigt som jag står som lucia. Känns som att jag mest kommer koncentrera mig på det..

Efter luciaövningen åkte jag och Yvonne in till stan för att möta upp hennes Cran can-kompis Jakob (han är från Sverige, här och hälsar på i några dagar nu). Vi tog S-bahn in till Sachsen och avslutade dagen på ett kanonbra sätt. Hur trevligt som helst!
Angie

Photo of the day #2



April 2009. Mina syskon (Ejvin och Marika, red. anm.) var på besök och vi började en kväll på Gagos med middag. Izabella bodde fortfarande kvar i Frankfurt och livet var lätt och skönt. Jag har svårt att förstå hur mycket denna tjej betyder för mig, efter så kort tid. Izabella är en av mina bästa vänner, en av få bästa-bästa. Som ni märker, jag kan inte förklara det. Men med henne är det enkelt och hon får mig att må bra. Som tur är så flyttar hon snart ner till mig, jag längtar verkligen. Just nu, behöver jag dig Izabella. För att må bra.

Right now I really need you. <3

Angie

Jag och min sambo.

Jag och Yvonne har ett rätt spännande förhållande, det vet alla som känner oss (vilket inte är så många, som känner oss båda två tillsammans alltså.. Vi har väl för guds skulle många som känner oss men.. äsch, ni fattar).

Som nu tex. Nu sitter jag hemma hos Yvonne i hennes lägenhet, Yvonne har inte kommit hem än, hon är nämligen och tränar. Jag däremot har hunnit göra en pannkakssmet och ska snart vispa grädde. Jag har även bjudit hit Carl philipp för att joina oss i vår pannkaks-kväll.

Nu ringde hon och sa att det inte kommer någon tunnelbana till henne, jag bad henne köpa jordgubbssylt.

..det hade hon redan gjort. Såklart. Great minds think alike and all that.
Angie

Sisters in town. Lördag + söndag 31.10.09, 01.11.09

lördagen så sov vi länge och sedan kilade jag över en sväng till kyrkan och gjorde knäck med au pairerna (eller, jag och Jenny gjorde knäck och dom andra annat godis). Efter det så gick jag hem och beställde pizza till oss tjejer. Så kvällen spenderade vi framför tv.n med en varsin pizza i knäet. Underbart om ni frågar mig.

Söndagen började tidigt eftersom Jenny och Anders gick till kyrkan vid 9.00. Vid 11.00 tog jag och tjejerna med oss pojkarna till kyrkan och gick på gudstjänst. Efter det var det fika och sen en snabb dusch och lite middag innan vi tog bussen till klubben Batschkapp där det vankades spelning.




Det blev rock hela kvällen, förutom Carl philipps band (black gloves) var det tre andra band som spelade. Helt okej, black gloves gjorde dock en väldigt bra spelning (kolla deras myspace på www.myspace.com/blackglovesrocknroll) kvällen till ära. Efter vi lyssnat klart så tog vi U-bahn in till hauptwache och satte oss på Bar Celona. Där utbrast hunger och vi beställde in lite tapas och drack öl tills vi glada åkte hem igen.

Igår var det måndag och vi chillade och Carl philipp kom hit och åt lunch med oss och sen körde jag dom till flygplatsen (inte cp) och idag har jag och Elias varit på badkurs och nu har jag ringt och grattat aahka och försökt få tag på muahara (det där var ljug, jag ska ringa henne nu) och nu är jag IKAPP!

HA! Det känns som en sten har lättat från mitt hjärta (säger man så?)

Nu kan jag skriva om saker som händer nu och inte om det förflutna.

öh.

jaja, jag ska hem till Yvonne och laga pancakes nu.
Angie

Sisters in town. Fredag 30.10.09

På dagen var det shopping som gällde. Vi irrade omkring på stan hela dagen lång och kom tillslut utmattade hem till mig runt sjutiden. Då var det fullt ös och vi gjorde oss iordning snabbare än blixten och åkte ännu en gång ner på stan.



Där blev det middag på café hauptwache innan vi hängde med Toni och hans vänner och sen åkte vidare till Sachsenhausen (inte Strassenhausen som Nathalie trodde det hette) där dom fick träffa fler av mina vänner.



Jag hade en helt underbart rolig dag/kväll/natt med mina småsystrar. <3



Ich habe euch ganz doll lieb <3
Angie

Sisters in town. Torsdag 29.10.09.

På torsdagen tog vi det mest lugnt innan jag hämtade Elias (tjejerna hade trots allt höstlov). Marika åtog sig uppgiften att baka till barntimmarna, och Elias hjälpte mer än gärna till.



Mina små bakare.
Det blev chokladmuffins med smarties på, som vi sedan tog med oss över till kyrkan och barntimmarna.



Där kikade vi ner i biblioteket och lånade böcker innan det var dags för sångstund, fika och pyssel med 4-6 åringarna. Vi bastlade blommor i olika färger medans vi blev filmade för glatta livet av två män som kom från Svenska kyrkan och skulle göra en rekryteringsfilm för kyrkan i utlandet (Yvonne och Anders var moviestars alltså).



Efter barntimmarna åkte vi ner på stan och träffade Carl philipp, och sedan tog vi med honom hem till prästgården där det vankades tacos och vin. Blev en sen kväll med mycket skratt och prat.

Där fick ni iaf en dag, tänkte ta det lite i taget (förlåt för det men jag ORKAR faktiskt inte mer nu). Så nu ska jag sova, ni fattar nog inte hur spänd man blir av att passa på två vimsiga och helgalna småsystrar (som dessutom är väldigt snygga också). Jag har ont i hela kroppen och lite i magen också. Hoppas att det bara är spänningar som släpper.
Eller nåt.
Angie

Småsystrarna



..har åkt hem nu. Jag kom just hem från flygplatsen. Det känns lite tomt (speciellt i rummet som varit överbelamrat med saker från 3 tjejer), men helt okey. Jag är mest glad att dom har varit här så länge, och att vi har haft så roligt tillsammans. Vi har gjort en hel massa roligt, och jag ska verkligen ge er en snabb (kom igen, hur snabbt kan man återberätta 6 dagar) uppdatering senare. Men just nu ska jag vila (jodå, det tar på krafterna att ha två systar hos sig 24-7) och äta middag.

By the way så hittade jag hem från flygplatsen i mörker och spöregn. Jag är en champion. Nu klarar jag av allt.

ha
ha
ha
Angie

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!