Feierabend!

Bakandet är färdigt och vi är i princip också färdiga.
Nu väntar vi bara på gästerna. Sen ska här firas födelsedagar!


Tidsinställt inlägg.

Om ni ser det här runt 15-tiden så betyder det att jag (lite i efterhand) insett hur man gör tidsinställda inlägg. Det är ju rätt coolt gjort av mig, må jag säga. Snart är det dags för att baka cupcakes till kvällens bravader. Izabella har lovat en spellista och Frankfurt verkar lova fint väder. Kan det bli bättre?


Fredag (jag längtar till Feierabeeeeend)

Alltså min blogg var ju upp och ner igår. Jag blev less på designen och satt uppe till kl 2 utan att komma någonstans. Det enda jag nu har lyckats med är att få bort min "underteckning" och.. Ja det var allt.

Helt. Himla. Hopplöst.

Nu ska jag äta frukost och sen iväg på jobb. Ikväll ska vi fira Anna och Hanna som fyller år (22 och 20). Vi ska börja hemma hos oss så jag måste hinna städa innan jag ska iväg. Alltså, hejdå.

(är det förresten någon som lite snabbt kan förklara för mig hur jag får tillbaka din lilla bilden längst ner till höger i mina inlägg. Jag har bildens adress och måste bara veta vars i stilmallen/kodmallen jag ska sätta in skiten. Liksom.)

Ursäkta röran

Men jag bygger om.

Did we say that our apt is pretty.. Cold?




Kult hus

Idag när jag och A var ute på promenad gick vi förbi ett roligt hus.
Bara sådär.



Jag frågade A vem som kunde tänkas bo där.
- Jåååååjyy jäschebiii!!

I'm not so sure...

Det där med plugg

Jag tror att jag just skrivit den sämsta inlämningen sedan jag gick i sexan.
Jag har helt glömt bort hur man skriver en text, och nu vill jag skjuta mig i benet.

Och varför heter det egentligen åskledare när det är blixtar den leder?

Full fart, mest jämt.

Kom just hem. Har alltså varit borta i 12 timmar idag. Nu återstår bara en massa plugg och en tur på Rewe. Helt opepp på båda delarna och vill helst bara krypa ner i soffan och kolla på en film. Men jag får spara det till typ.. lördag eller söndag. Det känns skönt att det är någon slags.. Röd dag på måndag så det blir långhelg av det hele. Förresten fyndade jag en ram efter att ha passat på Alice. Efter att ha hittat en liten spricka och även fått 20% på allt i butiken så fick jag den för 20€ (den kostade 30 från början så jag är nöjd). Nu ska jag bara få tid till att sätta upp den också. (kul förresten att det lät som jag köpte allt i hela butiken. Så är inte fallet)


Shorts, linne och solglasögon var det som gällde idag.

Dum sak med att bo utanför Sverige #1

Man missar sådana här saker;
(fett bra Ola.)


Living macht spaß!

Jag är verkligen inget fan av klubbar. För det första hatar jag electro/techno, och det är uteslutande det som spelas på klubbarna här i Frankfurt. För det andra tycker jag inte om att dansa sådär överdrivet mycket. Det kan vara kul ibland, lite då och då under en kväll. Men att stå och svettas på ett fullsmockat dansgolv är inte min grej. På onsdagar är det dock After Work på Living (jag hatar, hatar hatar annars det stället) och det mina vänner, är något. Dom tar inte mycket i inträde, och dom blandar all möjlig musik med varandra.

Att det även är i princip endast kostymnissar där och att man får anledning att bära klänning, höga klackar och kavaj är inte heller något minus.

Framgick det att kostymnissarna är skitsnygga?
well... They are.

Vi går ut och dansar

After work på living ikväll.
Varför inte, liksom.
Eller, Vafföö inte? Som en kär vän skulle säga.


...



<<


Glada saker

  • Att jag idag ska köpa en sk. "Schnupperticket" i eftermiddag och sedan inte behöva köpa någon form av biljett fören i Januari igen.
  • Att det snart är fredag eftermiddag
  • Att jag snartsnart ska köpa mig en Iphone (nej jag tänker nog inte vänta på femman. Orka)
  • Att hösten fortfarande inte infunnit sig.

Dag 28 - Min första pojkvän

Jag blev ihop med min första pojkvän när jag var 15, skulle fylla 16. Vi blev ihop 1.a Maj (lätt att komma ihåg) och jag var jättekär (som sig bör). Han kom från Älvdalen, var ett år äldre än mig och älskade bilar. Jag var där nästan varje helg under gymnasiet (kan jag ångra nu men jag var ju förtusan apkär då). Vi var ihop i över 3 år innan jag gjorde slut.

Det jag kan ge er är att jag åtminstone var jättekär när det begav sig.
Jätte, jätte. Sen grät jag en massa, sen var jag inte jättekär och sen var jag singel i tusen år.

Slut på Angelicas kärlekslivshistoria.


En gång körde Thess ner (visst var det Thess?) C's bil i ett lerhål. Inte så kul du, rätt kul nu.

Morgonfundering

Varför heter posten just post? Det betyder ju "efter". Post alltså..
Nog för att posten alltid är lite efter men det kunde man väl omöjligt veta när man valde namn?
Man kan ju ogärna haft som tanke att posten ska vara lite.. Sega?

Pojken i mitt liv

A's största intresse är ting på hjul. Inte promt bilar, men allt annat. Bussar, spårvagnar, traktorer, lastbilar, taxibilar.. You name it! Idag åkte jag och A tunnelbana in till stan. promenerade till lekparken vid main och busade en stund innan vi åkte hem igen.
Vad han sedan återberättade när Lisa frågade vad vi gjort?
"Åka tunnelbana! Tunnel! Lääääskigt!"

Jag skulle kunna ta med honom på circus, zoo och Disneyland under en och samma dag och det enda han skulle minnas är resan dit.



Sedan sa han att han älskade mig.
Då smälte mitt hjärta och jag dog av lycka över vilken fin pojke jag får ta hand om.

Designhouse Sthlm

Ikväll var det tjejkväll på designhouse Stockholm inne i stan. Det var sekt, snittar, mingel och 10% rabatt. Jag hade ju redan köpt ett armband så jag minglade, kollade på fina grejer och åt snittar. Det var en mycket trevlig kväll. Jag har alltid undrat vilka som går på sådana tillställningar när jag ser in i butiker som har öppet efter stängning. Nu vet jag. Jag, till exempel.


Här sitter jag och äter ostisar

direktimoprterat från Sverige!
Tack Fam. O för det! Nu ska jag slappa med Partaj och ostbågar. Woop woop


Det här är min stad (Skyline)


Låter det ena, följa på det andra



Idag kan jag säga att det var segt att gå upp. När man vaknar och är kissnödig i (vad man själv tror är) mitt i natten och sedan inser att det är 20 minuter kvar tills klockan ringer, då blir man lätt trött.

Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory


I don't expect you to let go or move on



But go on
you have the right to hate the world, and hold on
you have the right to be upset that he's gone
I don't expect you to let go or move on
'cause it's okay to not be okay.


Tack liten. Du satte ord på det jag inte visste jag ville höra.
Det är helt okej, att inte vara okej.
Och det är okej att inte gå vidare, och släppa taget.
Och jag får hata världen.

Jag tror jag börjar.. Komma någonstans.

Måndagen idag. Slut på dag.

Nu har Nisse bokat biljetter hit. Han kommer den 10.de November och stannar i fyra dagar. Jag freuar ihjäl mig, nu har jag något att se fram emot. Inte för att jag inte har det nu, men det känns bra att få hit honom (äntligen...)

Idag var det mamma-pappa-barn i kyrkan och jag lagade fisk. Den blev väl okej, ingen klagade åtminstone. Sedan fick jag faktiskt en del pluggat innan jag begav mig hem till Alice för att busa med henne. Hon är en sån himla fin tjej. Vi har mest myst, läst böcker, kollat på film och lekt med duplo. Sen åkte jag ner på stan, fyndade en klänning på HM för 3€ och väntade sedan ut Yvonne som var på gymmet. Nu är vi hemma, jag glömde köpa frukost idag så jag är lite bitter. Men som tur är har vi ett bageri 10 meter från huset så jag får väl gå hemifrån 1 minut tidigare imorgon och köpa bröd där helt enkelt. Håll tummarna för fint väder, vore härligt att kunna vara ute hela dagen med A.

Det är svårt att fokusera på studier när det är sommar ute


Just saying...

Det här är min stad (Römerberg)


Skypeskypeichliebeskype

Hej systerfamilj i Sveg. Hej hej Molly och Tobin. Hej syster. Är ni i mitt sovrum? Nähää det är bara skype med kamera! Vad smart!



I love it

Montagmorgen

Vädret verkar lika lovande idag som igår så jag passar på att ha bara ben och klänning medan det går. Måndagar är ju, egentligen, min favoritdag. Idag var det jobbigt att kliva upp ur sängen däremot. Jag tycker ju om att sova, på morgonen. På kvällen är det tråkigt. Punktslut.


Bästa språkförvirrade meningen hittills. (förutom när hon råkade kalla au-pairgänget för apgänget)

Yvonne vill lika Nisses status på facebook men inser att dom inte är vänner.

Jag
- men bli vän med han nu då!
Yvonne - ja men det kan jag ju.. Kolla, vi har SJU mutala vänner!


Mutala? Really?

Sachsenhausen (barapapapapa forts.)


Finsöndag

Ofta så släpar min sambo ut mig på stan när jag bara vill ligga hemma i soffan och kolla på filmer. Det gör hon rätt i. Idag har vi promenerat, strosat och fotat. Vi gick längs nästan hela Main och sedan in till stan igen. Det är mysigt att strosa på söndagar (efter 3,5 år här så har jag absolut inga problem med att ingenting är öppet på söndagar. Det är bara skönt). Att det var 25 grader varmt, strålande sol och klarblå himmel (jag vet jag vet att ni haft det nästan lika fint i Sverige, men det är inte menat som skryt överhuvudtaget. Enbart info, liksom) gjorde inte dagen sämre.


barapapapapa (Café Karin)



Elsa och Anna



Fanny, Jag och Yvonne



Johanna



Fina Fanny. Slut på Café Karin-bilder. To be continued

'cuz when I leave for the night I ain't coming back

Ungdomsträffen var fin. Pizza och kubb ("Ludvig.. Försöker du ens?!") hela eftermiddagen. Nu ska jag och Yvvis möta upp några au pairer på stan för lite öldrickande. Det ska bli gemytligt som tusan.

Sen hade jag inget mer att säga. Trevlig kväll!

Lördaglördag

Idag mår jag bättre. Hostar och snorar men vad fasiken. Kom upp rätt tidigt idag så jag tänkte försöka få lite gjort innan det är dags för Ungdomsträff i kyrkan. Vi ska laga pizza och spela kubb och socialisera. Typ. Ludvig är hemma från London just nu så det ska bli kul att träffa han. Annars är nog au pairerna söta, det är svårt att säga efter en träff. Liksom.


Ny-mössan och ny-armbandet.

Det här är min stad (Eschenheimer Tor)


In sickness and in health

Idag är jag sjuk. Var jag i och för sig igår också, men idag lite mer. Erkältung heter det på tyska, förkylning på svenska. Hanna hade bihåleinflammation. Nasennebenhölenentzündung. Sug på den ni.

Dock har jag och Yvonne varit på stan. Jag var tvungen att inhandla ett par tofflor (eftersom vi, som ni vet vid det här laget, bor i en iglo) och kom hem med tofflor, jacka (nedsatt med tusen euro (nästan) på Urban outfitters) och armband (Snö, Designhouse Sthlm, rabatt för hon i kassan var snäll) och mössa (ni vet varför). Jag var nöjd och mycket trött när jag kom hem (efter att Yvonne bjudit på tidig middag). Nu har vi inget bättre för oss så vi går och sover. Bara sådär. Kl. 00.00 på en fredag.


Vi har fått valpar!

Imorse fick vår tik Shira valpar. Det började med 4 stycken men sedan "födde hon hopp två till!" (citat; Celina). Så när jag pratar med Helena så hör jag hur det börjar pipas alldeles vilt i bakgrunden.

- Eh, nu kom det en till valp Angelica? Eh okej..

Ja men Shira ska väl inte vara sämre än föräldrarna i huset?

Nu vill jag hem och mysa mec små valpisar. Får jag inte.
Dumt.

Och det ska vara falukorv av allra bästa slag!



Nu ska jag göra korvstroganoff på världens bästa falukorv. Jag har sparat och sparat och sparat den. Nu är jag förkyld, ska in på mitt första seminarium och förtjänar sen inte bara torsdagsöl utan även renfalukorvstroganoff!

Morgonrutin

När jag kliver upp på morgonen slår jag på datorn (om jag kliver upp i tid dvs.)
Min morgonritual vid datorn ser ut såhär;

07:20 - slår på datorn, trycker genast upp facebook

07:21 - i väntan på att facebooksidan ska laddas trycker jag upp en ny flik och loggar där in på min blogg

07:22 - Facebook är uppe, kollar uppdateringar osv

07:25 - nya flikar med; Hotmail, Spiderchick.nu, tjidtjies blogg (och därigenom går jag in på de bloggar jag ser har uppdaterats sen jag kollade sist) och micahs.se

07:30 - kollat bloggar och mejl, svarar aldrig på mejl så här tidigt så nu är jag "klar".

07:31 - Sminkar mig, fixar håret, klär på mig. Finns sedan tid så äter jag en skål youghurt framför datorn och lägger in ett blogginlägg på min egen blogg. Hinns det sedan med ännu mer kollar jag flera vänners bloggar. 07:57 måste jag gå ut ur dörren.

Ungefär sådär ser min vardagsmorgon ut.

Köp Från Igår

Igår köpte jag en liten kokbok.



Nu ska här lagas billig mat! Woop woop (eller inte nu, nu, men sen. Efter jobbet. Och seminariet. Och torsdagsölen. Kanske imorgon helt enkelt. Imorgon ska här lagas billig mat woop woop ska det stå)

Att Göra En Jenny

"Att Göra En Jenny" betyder oftast att man, när man parkerar, hitta två parkeringsplatser mittemot varandra och sedan köra "över" den ena så man hamnar liksom.. Framåt (förstod någon det där? I sure didn't).

Den senaste tiden har jag dock gjort flera saker och sedan hänvisat till att jag har "gjort En Jenny". Två exempel;



Pyjamasbyxor + sockor när man ska sova. Instoppade, såklart (även att vilja sova i morgonrocken men veta att man inte får).



Skriva saker man måste komma ihåg (i detta fallet, inköpslista) på ovansidan av handen.

Jag saknar dig Jenny!

Kör

Idag har jag varit på första körövningen efter sommaren. Det var trevligt som vanligt, jag har längtat! Fick skjuts med PT hem och pluggade lite innan jag fastnade framför datorn helt. Skypat med Nisse och nu..

Alltså var detta det tråkigaste inlägget någonsin eller?
Noll inspiration - återkommer imorgon. Då vankas det jobb, seminarium och sedan torsdagsöl.

Godmorgon!


Time goes by

När jag klev utanför dörren imorse höll jag på att få en mindre chock. Det var svinkallt och dimma i hela staden. Så idag mina vänner, kom hösten till Frankfurt. Det firade (?) jag och A med att baka. Vi var inne hela dagen, kollade på mamma Mu, bakade och läste böcker. På eftermiddagen blev det så varmt att jag fick klä av ungarna (inte nakna men tjocktröja och väst kändes lite overkill). Hämtade Alice på eftermiddagen och har myst på som bara den resten av kvällen. Hon är en fin tjej Alice, jag är så lyckligt lottad som enbart har fina barn att ta hand om. Fina barn, med fina föräldrar. Det är verkligen tur. Annars hade jag inte klarat av förra veckan tack!


Fin dag med fin pojke.

Jag är så nöjd!

Jag klippte mig idag.
Det blev kort, men jättefint!
Och av egen erfarenhet vet jag att det växer ut igen.
Snabbt. Och medans jag väntar på det är jag snygg och söt!



Nu ska jag iväg och träna!

I'm falling to...

Idag är det soligt. Min mobil väljer att vara störd i huvudet. Jag ska jobba i kyrkan och sen åka ner på stan. På stan ska jag klippa mig och sedan plugga. Hämta Alice på dagis (snart flyttar jäntan till norge minnsan. Det är tråkigt) och ikväll sedan träna eller gå på bio. Beroende på vad jag hinner med.

Så är min måndag. Kan ni förstå att jag ändå gillar måndagar?


Need. A. Haircut.

Idag skypade jag med Johan. Hejhej jag älskar skype.


Thoughts. Inte så stora

Igår när jag var påväg hem från Izabella satte det sig en asiat (jag ser aldrig skillnad på kineser och japaner. Alltså accepterar jag att folk tror jag är norrman ibland. Om dom hade trott det. Nu är jag ju ofta kines i främlingars ögon..) bredvid mig. Känns inte asiater väldigt.. Vänligt sinnade?

Sen försökte u-bahn föraren bräcka något slags speed-record på Eckenheimer Landstraße.

Det var bara det.

Lite helg liksom

Igår vankades det middag hemma hos Izabella i Westend. Hon hade gjort hemmalagade hamburgare och pommes. Efterrätten bestod av världens största kaka. Den var asgod, men nja.. Vi lyckades inte ens äta upp en liten bit var. Så mätta var vi. Sen var det tänkt att vi skulle ut på stan coh ta en drink, men vi fastnade i soffan och spelade betapet mot varandra hela kvällen. Det var precis vad jag behövde - alltså jättemysigt.

Idag har jag helledig söndag, jag ska plugga lite men annars bara ta det lugnt. Har fått in våra lakan och handdukar i ny-skåpet och tvättar lite as we speak. Jag har ledig-lugn-söndag helt enkelt. woopwoop!

Schönen Tag!

Nu är det lördag (jag har varit lite dagvill men tror jag är på rätt spår nu). Jag har hunnit handla och äta mysfrukost. Nu ska jag barnvakta två timmar innan jag ska träffa Izabella på stan. Spendera dom pengarna jag tjänar idag och sen hem och byta om innan det blir middag i Westend.


Did I say I love this town. Love.Love.Love.

Idag när jag jobbat klart på första jobbet hoppade jag av spårvagnen på Schweizer Platz för att strosa och äta middag innan nästa tur ut till Dreieich. Jag fick gå lite längre än jag först tänk och när jag studerade spårvagnstider kom en flock tjejer i likadana t-shirts fram till mig. Dom ville styla mig, eventuellt mitt hår, i bakluckan på en bil. Detta kan låta rätt mystiskt, men det var väldigt omystiskt just då. Jag fick (efter lite tjat från deras sida) sätta mig på en stol medan en tjej köttade fram sminkgrejer och hårprodukter ur en baklucka (allting var väldigt professionellt). Jag fick en fin liten frisyr, ställa upp på några kort och vips så var jag plötsligt fredagsfin - på en fredag! Sen åt jag middag med mig själv på en italiensk restaurang och överraskade mig senare med att få flickorna Z att sova - innan deras vanliga läggningstid! Well, jag säger bara det. Vill någon i Frankfurt ha en barnvakt så vet ni vem ni ska ringa.


Den gör sig inte helt rättvisa på denna bild men you get the. Grej.
Ignorera även min lilla.. Klo.

Bastelclub

Jag och Yvonne fick överta prästgårdens pysselskåp (Några få vet precis vilket skåp jag pratar om). Det var inte i jättebra, eller bra och bra, jättesnyggt skick så vi köpte målarfärg och gav oss in i kampen att förändra. Fast inte riktigt för vi väntade på Izabella och lät henne göra grovgörat. Jag stod mest bredvid, hällde upp vin och pratade. Sen målade jag en dörr och en sida också. Icke att förglömma.
Det jag vill komma till är att pysselskåpet har förvandlats till en ursnygg möbel som gör sig oerhört bra bredvid vår tv-bänk. Vardagsrummet blev lite mer - rum - i och med detta. Snyggt blir det. Kolla Byströms (Läs; Jenny. Jag tror varken Prällis eller pojkarna bryr sig nämnvärt) vilken möbel det blev!


En liten. Sjukdom.

Jag har varit lite sjuk. Så igår låg jag hemma i soffan, åt pizza och kollade på Vänner. Jag behövde nog det för idag mår jag fint. SKa äta frukost, kolla lite tv och sen ta mig hem till Mc.s. Jag ska jobba hela, hela dagen och imorgon ska jag leka med Izabella.

Ni får nöja er så, sålänge.

Bok

Har nu läst ut Sag's Nicht Weiter Liebling av Sophie Kinsella. Och i och med detta challengar jag Jessica. Så ja, jag råkar ha en förkärlek till Chic lit böcker. Säg mig nu, vad ska jag läsa? COME ON give it to me! ;)


Godmorgon!

Sådär. Nu ska jag springa ner till bussen och åka till jobbet. Idag tänkte jag åka in till stan med A men vädret är halvlovande så jag tror vi bara blir hemma i Bad H. Efter jobbet ska jag skynda mig hem, skicka in mina seminarieuppgifter och sen försöka hinna ner på stan och se om dom har någon klipptid åt mig på douglas. Det är riktigt illa nu och klipper jag inte håret snart kommer det ramla av. I princip.


Ha en fin dag!

Enbart für mich

Som ni vet, eller kanske har förstått om inte annat, så läser jag en hel del. Nu börjar jag bli nyfiken på hur mycket jag egentligen tar mig igenom på ett år. Eller låt oss säga, hur många böcker hinner jag med från 1.a September (då jag, typ, kom tillbaka till Frankfurt) till 1.a Januari 2012 (är det redan snart 2012? Hur sjukt är inte det?)
I alla fall. Dom böcker jag minns jag har läst dessa två veckor i Frankfurt (att det bara är två veckor sedan jag kom tillbaka är helt sjukt. Jag har ju redan hunnit med en massa! Jobbat, pluggat, shoppat.. Ja you name it) är dessa;



För att slippa någon lång bokrecension (för det tror jag egentligen inte intresserar någon) så kan jag bara säga att Marian Keyes är en underbar författare, läs alla henns böcker och dom andra tre är absolut läsvärda. Just nu är jag inne i en bok skriven av hon som skrivit En Shopoholics Bekännelser och allt det där. Jag läser den (minns tydligen inte vad den heter just nu) på tyska, jag tycker hennes böcker - översatt till tyska - är lättlästa. Och bra med, för den delen.
Så okej, fem böcker på två veckor. Tycker jag ändå är helt okej.

Muahras lilla räka

Jag har turen att ha en stor familj. En stor, helt underbar (och mestadels knasig) familj som oftast inte make any sense men som alltid finns där för mig. Jag har en massa syskon, kusiner och syskonbarn. Eller, jag har två syskonbarn (Molly och Tobin) men eftersom min systersyster (jo, jag har sådana) har en liten Anna så har jag tagit henne också. Lilla, söta Anna som muahra saknar otroligt mycket emellanåt. Den enda av mina syskonbarn som även också kallar mig muahra.. Nåväl, det jag vill komma till är att jag är glad att jag har så många i mitt liv. Så mycket familj. Och till Anna vill jag säga att jag älskar henne. Liksom.


Foto; Mathilda Blomdahl.

Jag gillar måndagar.

Måndagar är härliga dagar.
Jag är halvledig (lagar mat i kyrkan mellan 10-12) och får tid för "måsten" och plugg. Idag har jag även hunnit med att äta lunch på stan med Izabella och Kamilla och köpa presenter. Försökte ta mig in på posten men kön räckte ner till main (nästan så) och när jag försökte fråga om det fanns en drop-in-tid på hårstudion bredvid posten dök tanten i fråga ner bakom en disk och vägrade komma tillbaka. Nähänä tänkte jag och åkte hem för att skriva klart seminarieuppgifterna. Nu ska jag bara be Yvonne kolla på dom innan jag skickar in min första uppgift på Anatomi- och fysiologikursen.
Nu ska jag hoppa i träningskläderna (om jag har några, det måste undersökas) och åka och träna i Bornheim med Izabella. Hon har hittat ett center som enbart kostar €10 i månaden. Värt att prova på.


Prällis!

Din p..
Eh, din Lampa trivs i vårt fönster.



Den ser inte lika röd ut på bilden som i verkligheten.
I verkligheten lyser den så röd så folk som går förbi vårt fönster misstar sig och tror sig vara på Kaiserstrasse.

Inget särskilt. Bara vanliga föräldrar


Fina sådana. Min tjidtjie och aehtjie.

En söndag

Otur - att vakna 9.55 och inse att man ska vara 30 min bort om 5 minuter. Att sedan missa U-bahn och vara tvungen att vänta i 15 minuter på nästa. Och sedan tvingas kliva av två stationer innan "min" station och få vänta 15 minuter till på nästa U-bahn.

Tur - Att komma hem, sätta sig vid köksbordet och en sekund senare höra regnet piska mot taket.

Det är fortfarande sommar ibland

Sådär.
Mina stunder hemma i lägenheten är inte många nu för tiden. Är det inte jobb så är jag.. Inte hemma. Haha. Idag har jag börjat dagen med att äta brunch med Yvonne på Café Karin. Världens förmodligen godaste frukost serverar dom där. Stötte på Teo och Kamilla innan vi gick vidare på stan i värmen (ja, idag har det varit så varmt att jag nästan dog i mitt linne och shorts). Köpte två böcker (eftersom jag har en ovana att plöja en bok per dag nu för tiden så ger jag mig in i dom tyska böckerna igen. Det tar lite längre tid då = jag slipper byta bok varje dag = bra) och sen hann jag inte med så mycket mer innan jag satte mig på bussen ut till Dreieich. Passade Flickorna Z i någon timme innan vi fick solsting och packade oss hem. När jag var inne i Frankfurt igen köpte jag två linnen på Mexx (som tydligen ska stänga nu i septemeber) och mat på Rewe. Hann hem och duscha och fixa till köttet innan Izabella kom och gjorde oss sällskap. Vi åt innanlår (direkt från Idre Sameby), sallad och grönsallad. Drack rödvin till och sen fastnade vi framför filmen Kokowääh. Helt underbar film! Tysk dock, men får ni möjlighet så slå på svensk/engelsk text och se den. Helt. Underbar.

Det var min dag.
Gårdagen var förresten hur trevlig som helst den också.
Indeedo.

Födelsedag

Nu ska jag iväg på födelsedag.
That's how we do it in Deutschland.
(min dag med pojkarna Mc. var fin btw)

förresten

Den där ölen ni såg på bilden.
Den beställde jag. Hem till dörren.
Tillsammans med en pastarätt och några nuggets.
I love this city.

Ungcancer.se


Jag (mest mitt skrivbord) just nu;


Donnerstag (8/9)

Jag hade en fin dag igår. Mitt i Starbucksandet (japp, that's a word now) så får jag även höra att Urban Outfitters öppnat i Frankfurt. Jag låtsades inte bry min nämnvärt för att en halvtimme senare släpa med mig Izabella och Kamilla dit. Det var stort, det var dyrt men framförallt var det snyggt! Jag. Vill. Shoppa.
Så var alltså mitt shoppingsug tillbaka. Som jag tappade i sommras och hoppades skulle bli borta längre än två veckor. Nåväl, man kan inte få allt.

Nu ska jag sätta mig med mina Fysiologiuppgifter.
Det. Är. Skitsvårt.
For real.


Idag var det mössa som gällde för A.

Mittwoch (7.de September liksom?)

Det är lätt att kliva upp på morgonen när man har världens bästa jobb. Ibland undrar jag om det ens går att kallas jobb, men jag får ju onekligen betalt för det så sure. Vi har inte gjort någon stor upptäckt eller uppfunnit något livsförändrande,  men det har varit en fin dag. Regnet gav med sig redan runt 9.00 och vi kom oss ut en stund på prommis (är inte det ett lite töntigt ord?) innan lunch.


Min lille superkille (hjälmen är oklar)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta något. Jag ska dricka kaffe på Starbucks (finally) med Izabella (finally) och sen sova hos min man.

Godmorgon



Idag mår jag bättre.
Peppar, peppar.

Dag 27 - Min musiksmak

Alltså det är så svårt så jag inte vet vars jag ska börja.

Jag lyssnar på det mesta. Jag tycker inte om metal eller när folk bara står och skriker i läskiga toner på scenen (det kanske är samma sak? Vad vet jag). Jag kan inte sätta genre på en enda låt, och jag har ingen speciell favorit artist. Jag tycker om rock (tack Cp) och vanlig hederlig pop. Pink har alltid varit en favorit och utan att skämmas så älskar jag Carola. Så okej, någon favoritartist verkar jag ha. På senare tid spelas mycket Bruno Mars och Backyard Babies och The Hellacopters gör mig glad. Jag har i sommar försökt att inte tycka om Veronica Maggio men misslyckats. Håkan Hellström kan inte sjunga men hans scennärvaro och texter gör mig lycklig i hjärtat. Lady Gaga är helt fantastisk och mina favoritlåtar i alla lägen kommer från Journey.

Jag är en sån som gillar låtar, alla möjliga låtar. Och när jag väl fastnar för en så spelar jag den om och om igen tills jag tröttnar. Osmart, må jag erkänna, men dom är ju så bra?

Just då.
Just nu? Just nu lyssnar jag ihjäl mig på Jetlag med Simple Plan (vilket för övrigt är en sjukt bra grupp) feat. Natasha Bedingfield.


Bara vanlig (men seg) Tisdag

Idag har det gått segt. Hela jag har varit seg och att A ramlade i trappen och fick en bula lika stor som hans hand redan innan jag kom gjorde även han en aning seg. Inte vet jag vad som gjort mig seg, men vi har mest tagit det lugnt idag. Kollat film (Angelina Ballerina. Detta namn gör att både A och K tror att jag är en hejjare på balett), promenerat och gungat. Det är väldigt vad man kan hinna med på en dag med en tvååring.

Jag skulle egentligen träffat Izabella nu på kvällen men när jag kom hem var jag helt slut och ramlade ihop i en hög på soffan. Sjuk vill jag inte kalla mig, men efter en tupplur så mådde jag åtminstone bättre och har hunnit med lite plugg nu på kvällen. Det känns bra, även fast jag inte hunnit träffa Rebis än. Vi gör nytt försök imorgon. Nu ska jag nämligen göra mig iordning för sängen (kul att sängen kräver att man gör sig iordning. Krävande alltså) så jag är piggare imorgon och orkar hela dagen.

Jag saknar dig syster

Inatt drömde jag att Marika vann Idol/Melodifestivalen (det var lite oklart vilket av det som det egentligen var. Men det var hon och Bieber i slutkampen iaf).

Jag tror jag gjorde det eftersom det sista som hände innan jag gick och la mig igår var att hon vägrade prata med mig!

lill-åabpa, får du inte tummen ur och bloggar snart får du fasiken svara när jag ringer!

Min "lediga" dag

Idag är min lediga dag. Hittills har jag hunnit skriva in mig (än en gång) i Tyskland, städat, diskat, pluggat, varit i Kyrkan och duschat. Helt klart godkänt om ni frågar mig. Nu ska jag återigen upp till kyrkan. Vi (jag, Yvonne och Carl Philipp) ska sno prästgårdens (och Elias) pysselskåp. Det ska sedan målas vitt och bo i vårt vardagsrum. Vi ska även storshoppa på IKEA, Hornbach och Butlers. Heyho min dag är verkligen inte slut än.


Din jeansväst används flitigt aahka! Kunde
du inte tro va. ;)

Jenny, Anders...

Vad. Är Detta?



huh?!!

Hösten 2011, Frankfurt minnsan

Jag har förstått att vissa undrar vad jag egentligen ska göra nu i höst.
För det första kan jag säga att det undrar jag med. Jag håller på med en prov-höst. Det är första gången jag är helt utelämnat åt mig själv, och det känns jätteroligt och hur läskigt som helst. Nu är jag inte au pair längre, jag har ingen familj att luta mig tillbaka på när det krisar, jag har en hyra som ska betalas och jag måste köpa min egen mat. Det jag har övat på i tre år ska nu sättas på test.

Jag bor i en (helt underbar) lägenhet på 85 (typ) kvadrat i Nordend tillsammans med min kära Yvonne. Hur jag ska bekosta detta ska vi ta reda på nu i höst. Jag har halvtid hos familjen jag jobbade i nu i våras. Där tar jag hand om lille tvååriga A och hans storasyster K (som är 5 år). Utöver det ska jag jobba extra i flera andra halvsvenska familjer. Det är två småttis-pojkar på fredagarna och fina flickor varannan lördag. Sen har jag fler familjer som jag hoppar in hos lite då och då. Efter tre år här så är mitt kontaktnät rätt brett, och jag är positivt inställd. Jag har ju världens bästa jobb!

Utöver det ska jag plugga. På distans, två stycken 25 procents kurser. Naturkunskap B och en baskurs i Anatomi och Fysiologi. Det är något helt nytt för mig och det ska verkligen bli spännande att se om jag klarar av det.

Det är spännande som tusan och jag ser fram emot hösten.
Speciellt som jag har hittat någon att pussa på, emellan jobbet och pluggandet såklart.


Lille herr A. Min partner in crime (at least during the days..)

Hej, Hej Kära Frankfurt

I fredags "firade" vi att jag är tillbaka. Det blev drinkar på Bergers (inte jättegoda sådana men stället är iaf bra) och sedan en hel-natt i Sachsen. Irish pub med vänner och avslutning kl 6.00 på Club Keller (att man inte lär sig. När man blir utslängd från The Anglo för att polisen kommer så ska man åka hem inte gå till en annan pub..)
Jag hade fett kul.


Vårt sminkbord just nu;



Vi ska ut ikväll.
Om ingen redan hade gissat det.

Det går bra nu (typ)

Idag har varit en sån där härlig dag som började bra redan vid 7 imorse när jag klev upp. A har varit underbar och vi har varit i parken största delen av dagen. Sedan kom Lisa hem tidigt och vi drack kaffe i solen innan K hämtades på dagis och vi busade en timme innan jag åkte hem. Hem där jag kunde slå mig ner på balkongen och sola en timme innan Yvonne kom och gjorde mig sällskap (i skuggan satt hon dock). Sedan fick vi ett ryck och det resulterade i en supergod grönsaksgryta som jag slängde ihop lite fint. Jag är så stolt över mig själv att jag inte vet vars jag ska ta vägen. Skypat med aahka i Mihte har jag också gjort.
Lite ont i i munnen har jag pga en blåsa så det är väl egentligen mitt enda svarta moln just nu. Jag kan knappt äta och att prata gör bajsont. Ni kan ju tänka er hur lätt detta är för mig...

Nu ska jag fortsätta plugga för imorgon är det dags för det första delprovet i NKB-kursen jag läser. Innan jag skriver det ska jag hem till familjen Mc.ax. för att reka inför barnvaktsjobb. Sen har jag tänkt att avsluta fredagen med en liten (eller stor) fest. Jag är ju tillbaka förtusan!


Ursäkta dåligt ljus men ni ser det väsentliga. Min kära sambo tog med sig denna bok hem från kyrkan med anledningen; "Jag fick för mig att du hade börjat läsa i den här så jag tog med den hem"
Praktisk retorik? Nog för att jag läser mycket men någonstans drar även jag en gräns...
Tack, men nej tack.

Det är vackert i Småland


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!