A quickie. Helt enkelt.

Idag har jag och Maria varit med våra kids på lekparken. Fett najs (och ja, det är ascoolt att säga "fett" här i Frankan) var det. Ingrid är söt och sprang efter pojkarna mest hela tiden (förutom när hon ville att jag skulle kolla på när hon gungade med en hand). Sen började det spöregna så vi åkte hem och målade påskpyssel. Sen spöade Yvonne mig i skip-bo.

En liten snabbis sådär, för att det är fint helt enkelt.

Nu ska jag hem till Carl philipp. Min vän. Så jag skriver mer senare.

Ich fahre nach Schweden am Samstag.

In case U didn't know.

På lördag åker jag till Sverige. Flyger på morgonen och landar på Arlanda runt 12. Tåget går 14.ngt. och jag tror jag är i Mora runt 17.30 oder etwas. Sen tänker jag hoppas på hämtning (någon som känner sig manad? Någon som vill? Någon som kan? Någon som åtminstone har en bil?) så jag tar mig straight ahead till Storsätern. Där kommer jag sedan spendera mina dagar fram tills jag åker hem igen den 12.de (möjligtvis att jag är i Falun dom sista dagarna för att lätt kunna ta mig till Arlanda igen).

Nu vill jag veta 5 saker
  1. Vilka är hemma när jag är i Idre?
  2. händer det ngt coolt medans jag är hemma?
  3. kan vi göra så det händer ngt coolt?
  4. vad tusan ska jag ha med mig för kläder?
Jag skulle verkligen uppskatta åtminstone ett svar. Vänligt men bestämt.

Eller hur det nu är dom skriver i tidningar.




Samtal med Yvonne. 00.36

Yvonne säger: ni blir säkert kära och lever lyckliga alla era dagar :)
Yvonne säger: med några bebisar
Yvonne säger: fast ja, bebeisarna blir ju typ stora sen
Yvonne säger: men ändå




Tisdag den 30.de Mars. Swedish au pair's goes IKEA (plus Yvonne)

Idag efter jobbet åkte jag och Yvonne till Westend för att plocka upp Maria för att dra på en liten tripp. Målet var IKEA och jag ville bekvämt nog ta vägen förbi oss för att ta oss dit. Yvve visste att det gick en finfin väg direkt från Bockenheim dock så vi ger oss iväg.

Jag - Yvonne vars tusan ska jag köra?
Yvonne - kör mot Kassel. Kan inte bli fel!
Maria - Jiho! Kassel!


Det slutade med att vi verkligen var påväg mot Kassel, innan vi lyckades svänga v mot Bad Homburg och hamnade i Oberursel istället. därifrån hittar jag (tackOchLov) och vi kom fram. Vi strosade omkring och provade olika saker, roffade åt oss andra saker (jag köpte skostöds-grejer, en datorplatta och en korg) innan vi avslutade det hela med en korv (läs; två)



Hemma hos Yvonne lekte jag inredare och pimpade hennes Wohnung. Jag blev nöjd kvinna.

Före och efter;




Vi bar även ner ovärda saker till Yvonnes källare (såsom en ful korg med tidningar i och ett ton böcker)
Jag passade på att låsa in mina vänner i förrådet. Kändes som fin terapi på något sätt.



Sen hittade vi min ena sko (den andra försvann en natt i Sachsenhausen. Jo det är sant. Och jo jag erkänner detta i min blogg. Inget att dölja är mitt andranamn)



Värd sko att behålla tyckte tydligen jag (nu är den slängd)

Det var min dag i stora drag. Hur har ni haft det?

Frågade jag just det? Jeez, jag borde åka hem och sova.

Förresten köpte jag och Maria småsmå princessbakelser. det var gott.




I'll have so much more to say. I won't let you go away.

Jag har hört att om man vill ha en framgångsrik blogg ska man blogga minst tre gånger per dag. Oklart varför jag skulle vilja ha det, men jag tänkte att man kan ju ändå försöka blogga lite mer än en gång om dagen. Jag gillar när andra gör det (jodå, det var en liten men smidig pik) så varför inte börja själv?

Ja.

Det var, det jag tänkte säga.

hm.

Alltså, jag har inte tid att sitta här. Måste.. Klä på Elias. Och.
Borsta tänderna. Precis.
Mycket upptagen kvinna.

(som precis upptäckte att det inte är tiden till bloggning som är svår att få till utan vad tusan man ska skriva om tre gånger om dagen. Note to self; börja kolla nyheterna för att ha något att skriva om)




When the wheels touch ground and you feel like it's all over. It's another round for you

Sådär ja.
Maja anlände alltså i fredags. Innan jag hämtade henne på flygplatsen så hann jag med en hel finfredag.

Jag, Izabella och Yvonne träffades på stan uppklädda för finfredag. Med klackar och fixat hår begav vi oss till Buena Vista för lunch med tillhörande vin innan vi började shoppa. Vi växlade mellan shopping och ett glas vin och avslutade med en drink på Diamonds and pearls. En del förseningar i beställningen och ett utspillt glas pga Izabellas lilla tix gjorde att jag var en aning försenad in till flygplatsen. Men Maja stod där jag sagt åt henne att stå och vi begav oss hemåt glada i hågen. Vi plockade upp Izabella på stan och åkte hem för tacomiddag med familjen. Efter det fixade vi till oss och begav oss hem till Yvonne där hon väntade med Maria och Annika.


Fina tjejer inne på Pepe jeans

Izabella med sin Mango Daquiri innan det lilla missödet

Göttans

Man kan lätt tro att det är kräks - det är det inte.

Efter en smärre förfest på Jaspertstrasse bagav vi oss in till stan. En taxi till O'dwyers och natten var igång. Öl, drinkar, en del snygga killar (spec om ni frågar Maja. Twilight-killen aka. Konsta var nämligen där), lite rumell, lite turkis peacha och lek i lekpark innan vi fick skjuts hem av Marco. Det var en skitrolig (ursäkta uttrycket) kväll helt enkelt! Ribban var hög och vi höll måttet. Som alltid.

Och ja, det finns två bilder från denna kvällen (läs; från denna helg)


Finaste tjejerna i Frankfurt. Förmodligen.

Jag var glad att ha mitt lilla M hos mig. <3

Maria sov hemma hos mig, så efter en natt med spoon drog vi oss in till stan. Vi strosade halvhjärtat omkring (efter en snabb lunch på Zimt und Koriander) innan vi gav upp och hoppade in på en bio. Remember me med Robert Pattinson. UNDERBAR film, jag grät som ett barn.
Efter bion åkte vi återigen hem till mig (jag, Maja och Maria). Chillade och got dressed och åkte ner och mötte upp Jessica, Annie, Gab, Carl och Carls kompis (Kimmo om jag minns rätt?). Dom var relativt färdiga (ja vi kom ju inte in fören runt 23-tiden) men Jess blev kvar och Cp slöt upp. En liten donkenmåltid och sedan in till Sachsen igen. Trötta tjejer efter fredagen resulterade i en tidig hemkomst (3.30) och vi däckade som små barn.

På söndagen sov jag fett länge medans Maja tålmodigt väntade vid min sida. Vi åkte hem till Cp och hjälpte honom med matlagningen (Läs; Maja försökte komma på vad hennes faster heter, jag försökte låtsas att jag visste hur man gjorde en marinad medans Cp gjorde. Allt) Sen åkte jag och Maja ner på stan och åt middag på Café Metropol (Café am Dom även kallad). Kvällen slutade i att vi hittade en öppen affär och köpte mackor som vi krängde i min säng framför Family guy innan vi lekte detektiver på Facebook (Maja. I FOUND HIM och jag är inom en snar framtid vän med honom. Den du!)

Idag (herregud hon åkte verkligen idag) körde jag och Elias Maja till flygplatsen och resten vet ni. Kvällen har jag spenderat hemma hos Yvve. Fint sällskap och VÄRLDENS BÄSTA FILM! Ja, jag har äntligen sett The notebook och jag är förälskad. Det är utan tvekan den bästa filmen jag någonsin har sett, och jag ska göra en MarikaOchNathalie och se filmen åtminstone en gång till innan jag lämnar tillbaka den. Jag grät som jag aldrig har gråtit förr (försökte till en början att bara låta tårarna rinna men det slutade i storböl medans tjejerna tittade på mig och undrade vad tusan jag höll på med). Underbar film (tjidtjie, om du inte har sett den. SE! Du kommer älska den)

Nu ska jag läsa. Hope you're happy. I totally am.

MAJA. Kom snart tillbaka.




Just don't give up, please don't give in.

Idag körde jag och Elias Maja till flygplatsen. Sen var det direkt hem och äta lunch i kyrkan (barnen har springbreak så dom är hemma denna vecka). Jag fick hålla i fett liten bebis - nöjd Angie (Jagvillocksåhaenbebis. Bli inte rädd Yvonne. =P ) (jag luktar fortfarande bebis. Anledningen? Lite spya på bröstet bara. Inget att tala om)

Sen har vädret varit som en ping pong boll och gått från strålande sol och klarblå himmel till ösregn. Så efter två försök att gå utomhus en stund gav vi upp och spelade spel istället. Jag hann även dammsuga mitt rum, som efter helgens (läs; Fredagens) bravader såg ut som en sandlåda.

Vad vi har gjort i helgen? Vi gör så här, är det någon som Verkligen är intresserad så kommer jag att berätta. Tills att någon visar lite intresse så tänker jag vara tyst.




Det är roligt nästan jämt

Jag - Men Maja, vad heter din faster da? Far vi ett namn?
Maja - nej..
Jag & Cp - okeej..
Maja - men jag vet inte okej!
Jag - hahaha. Vet du inte vad din faster heter?
Maja - men.. jag har hört det en gang men jag har glömt.
Angie

The wheels keep on turning

Carl philipp (Sjunger) - Var dag är som en mörk choklad!
Jessica - Bitter och helt onödig..

Jodå, Maja är här (och har varit sedan i fredags) och vi klämmer ut det mesta av tiden.

Alltså äter vi chips och ligger tysta på våra sänger just nu. Man blir trött av att umgås så som vi gör.
Angie

So soll es sein, so kann es bleiben.

Ibland kan inlägg i offentliga bloggar bli kryptiska.
Inte idag.

Igår tog jag en powernap. Somnade 18.15, hade tänkt sova en halvtimme eller så men blev väckt kl 21.05 istället. Pratade lite med Izabella innan jag kollade på körslaget tillsammans med Jenny och Anders. Sen hade jag en aningens svårt att sova och drömde tillslut massor av mystiska drömmar.
Idag har jag dock varit relativt pigg. Lagade våfflor till lunch dagen till ära vilket var uppskattat av både mig och Elias. Satt utomhus och målade (19° hela dagen. Jees vad skönt ska jag säga er) tills barntimmarna började. Påskpyssel, lite städ och ihopplockande och sen hem för att äta middag. Runt 17.30 stack Jenny och Anders iväg och jag blev kvar med barnen (blev kvar å blev kvar. Jag barnvaktar ikväll helt enkelt. haha) Vi har hunnit med att spela lite badminton, läsa, spela spel och läsa lite mer. Nu ligger kidsen och Yvonne är pväg hit. Jag gissar på skipbo helt enkelt. Sen är torsdagen slut och imorrn är det finfredag som gäller. Sen kommer Maja (jag kommer att hämta dig uppklädd till tänderna med nyväska. Bara så du vet!) och helgen kickar igång. Det ska bli så kul att få hit mitt lilla M.

Ja, så enkelt och innehållsrikt var det. Jag är mest bara glad att jag är på bättringsvägen (och att väderprognoserna inför helgen ser mer och mer possitiva ut ju närmare helgen vi kommer. Jag lever på att dom är värdelösa på att förutspå vädret för Frankfurt just för att det ligger omringat av berg. Svårt att veta vilket väder det kommer vara nere i vår lilla gryta)
Angie

Inte en dag försent.

Onsdag 24.de Mars
18°
I skuggan.
För varmt för skinnjacka
för varmt för jeansjacka
för varmt för jacka

Helt okej.
Angie

Lille Äpplet lite sjuk

Börjar känna mig sjuk. Sådär mysigt (*ironi*) förkyld man kan bli på våren. Sådär mysigt det blir när man är pollenallergiker samtidigt som en vanlig förkylning smyger sig på. Men räds icke mina vänner! Jag kurerar mig på bästa sätt med insmugglade halstabletter från Sverige som gör så hela huvet domnar bort (tack Linda!) till tyskt äckel-te som är svaret på alla mina problem (tack Cp!). Imorrn kommer Yvonne dra med sig sitt spanska insmugglade medicinlager och tillsammans med gör-så-jag-inte-blir-sjuk dropparna härifrån är jag frisk på nolltid.

Så i pyjamasbyxor, halsduk och raggsockor intar jag sängen med buller och brak (oklart vars det bullrar och brakar, är ju inte som att 250kg.s Angie ska lägga sig på träbritsen precis..) Te.et smakar bajs men boken är bra. Kommer snart vara tvungen att kränga en ny från mitt lilla bibliotek på Rebgärten. Oklart varför ni vill veta sånt här egentligen. Men är man uttråkad så blir inte inläggen helt intelligenta. Det är bara att stå ut mina vänner. (förresten skriver jag väl vad jag vill i min blogg. Där fick ni)(oklart varför ni skulle ens skulle vilja bestämma vad jag ska skriva. Ni läser ju ändå.)(visst gör ni?)

Förresten smakar inte te.et så mycket bajs längre. Tror jag har vant mig. Lite som med öl, eller kaffe för den delen.
Angie

Ich bin doch allein

kl är 10.34 och Ingen, absolut ingen är inloggad på min msnlista. Helt typiskt.
Facebook kommer jag inte heller in på.

Jag tror banne mig att jag ska sätta mig i soffan och fortsätta läsa Harry Potter (ja jag läser Harry Potter just nu okej. Men jag har en bra förklaring - den är på tyska).

Idag är det sol igen förresten. Gillar man. Imorrn ska det bli uppåt 20°. Gillar man också. I helgen ska det regna. Ogillas starkt.

Så blev det en väderblogg. Fejnt.
Angie

Maria Lille Katt är rolig hon

Vi sitter och kollar runt på Marias Facebook.

Jag - vilka umgås du med hemma i Sverige?
Maria (visar några) - Henne, och han.. Och henne..
(vi kollar runt lite, jag blir lite rädd ibland men det är okej)
Maria - Nej nu ska jag kolla på min bror!

Tystnad

Maria - Men jag har ju ingen bror?

Ich mag dich Maria.
Angie

Bra sak med Sverige #2

 

No words needed. <3

Angie


Bra sak med Sverige #1 (utan innebördes ordning)

Min Lillasyster Velica. va? Hur kunde jag stava så fel? Velica? Vem är det?
Noch einmal.
Min Lillasyster Celina.

Som förut var så här liten;


Och nu är såhär stor;



Det är sjukt hur fort tiden går.

Nu ska jag hem till Yvonne för måndagsmys. Jopp, i Frankfurt har vi sånt.
Angie

Bags

På fredag (oh så jag längtar tills fredag) ska jag (innan det jag längtar mest efter kommer) köpa en ny väska. Har spanat in två stycken. En på Zara och en på Buffalo. Jag måste dock först och främst få lön, och sen och främst ha med mig min personliga shoppare (aka. Fröken Rebermark)

Nu ska jag.. Inte skriva  vad jag ska göra för det är så himla tråkigt så det gills inte.

Förresten gillar jag även den här väskan. Vad säger Rebis?
Angie

Und bitte schwöre, dass wenn ich wiederkomme, alles noch beim alten ist

Familjegudstjänst med dop och våfflor. Chill hemma med Maria. Au pair träff med pizzabak och spel. En sån där fin dag helt enkelt. förutom

För dom som inte har förstått det så åker jag till Sverige (nej, jag åker inte hem) den 3.de April - 12.de April. Jag vill inte (tänker inte ljuga, jag har inte lust alls) men jag måste. Så jag försöker tänka på det som kommer bli bra.
  • Jag får krama hur mycket jag vill på Celina
  • jag kan köpa snus överallt
  • jag kan be om att få köttgryta
  • kanske jag får ett påskägg till och med
  • jag får längta tillbaka
  • jag kan vara med mina fina
  • aehtjie, aahka och aajja och förhoppningsvis en stund tjidtjie
  • distans. En stund åtminstone.
  • Nisse
För just nu vill jag krypa ner under täcket och inte tänka alls. Inte tänka på vad som händer och vad som kan hända. Vad jag känner och vad jag inte känner. Vad jag vill känna, vem jag vill känna. Vad jag vill ha och vad jag ska göra.

För ibland undrar jag om jag inte ger för mycket av mig själv.
Det kanske är dags att säga ifrån.
Igen.
Angie

Stunden är kommen

Nu är dom uppe.
Bilderna från Thess och Lindas besök här hos mig.



Thess ahr lagt upp dom på Facebook.
Kolla och njut (we laughed).
Angie

Feierabend

Igår var jag och åt lunch med Jessica och lilla G. Well, jag och Jessica åt lunch, G sov. Bestämde oss för att prova något nytt (har upptäckt hur roligt det är att gå ut och äta när det finns så stor valmöjlighet) och hamnade vid tornet (nästan inuti, men vi bestämde oss för att sitta.. Håll i hatten, utomhus!) på Eschenheimer Tor. Helt fin lunch med god mat och trevligt sällskap.

Sen vaknade G och vi satt kvar en stund i solen innan vi började traska bort mot Konstablerwache igen (vid det här laget hade även Maria slutit upp med oss). När alla lämnat mig ensam kvar mötte jag upp Yvonne och åt en glass innan vi åkte hem till Yvonne en snabbis.


Lilla fröken G

Åt middag (tacos närmare bestämt) i prästgården och blev sittande vid bordet till kl 2.30 så jag bokstavligen stöp i säng. Hur trevlig kväll som helst!

Nu ska jag bära lite säng och sen åka ner på stan för att träffa Yvonne, Maria och Benedikte (som äntligen är tillbaka i Frankfurt efter lång tid hemma i Norge). Ikväll blir det matlagning och vin hemma hos Izabella i Westend.
Angie

Helghelghelg

Städningen är fixad. Ska bara piffa till mig själv innan jag ska ner på stan och luncha med Jessica och hennes Grace (nu är det ju inte hennes Grace men hon lånar henne på dagarna. haha).

3.de April - 12.de April.

Ha en bra dag! (det ska jag. I vårvädret. moahaha)
Angie

Ett litet Bildregen minnsan.

Kollade just igenom min kamera och insåg hur många bilder jag har som jag har tagit och tänkt "detta ska jag blogga om!" så blir det inte av. Mest för att jag har det lite krångligt med att lägga in bilderna på min dator. Att få in dom är lite som att knäcka da vinci koden ska ni veta.

Så här kommer det. Allt på en gång. Enjoy! (som det stod på fröken Fahlanders kaffemugg)



Lilla knasbollen Johannes (mellersta killen. Men det borde ni veta vid det här laget)



Sötisen Elias. Oklart vad jag ville med den här bilden. Visa att han är söt kanske?



Johannes och Emanuel. Måste vara kanske.. Två veckor sedan eller mer. Hämtade dom på FIS och dom hittade en liten isbana där dom körde igång en isdans. Fina grejer.



En av noll bilder från helgen när Thess och Linda var här. En på Linda (här är vi påväg till Nordwest Zentrum för shopping)



..och en på Thess. Det var typ dom bilderna jag har (jag har två bilder på Carl philipp också när han rockar med sin älskade gitarr i någon slags maskeradgrej. Ovärt att visas. Tycker nog herr Fällgren)



Hemma hos Cp lyckades jag med ett konststycke. Värt att fotas tyckte jag.



Idag faktiskt. Helt otroligt. Jag och Elias kunde inte motstå det vackra vädret (vem kan när det är 15°, klarblå himmel och strålande sol?)



Sen blev det varmt så jag tog av mig skinnjackan. Det ni.



Blommorna blommar till och med (jo det är nog så att jag mest vill skryta över vårt fina väder med dessa bilder. for example sitter jag med fönstret öppet i mitt rum just nu. Observera tiden; 00.41. moahaha)



Jag ritade en hage som vi roade oss med ett tag. Elias var inte så duktig så han tröttnade rätt fort men jag hoppade på medans han ritade lejon på uppfarten. Oklart om han lyckades bättre med det.



Sen var det barntimmar och efter det plockade jag och Yvonne ur diskmaskinen (vi gjorde mer än så men det var det sista vi gjorde). Yvve var smart och tryckte fast handduken när hon skulle rengöra diskmaskinen. Nöjd tjej. Smart tjej.

Efter barntimmarna åt vi middag (eller jag åt. Och familjen såklart) sen gick vi ett varv i Huthpark (inte familjen. Jag och Yvonne) innan vi landade hemma hos mig och spelade skipbo. Noch einmal. Aber es ist doch toll!
Angie

Teatertiden på Hbo var fin den.

Det här är mina forna estetvänner;



Malin, Sara W och Sara A.

Dom är grymt fina dom här tjejerna. Och som vi umgicks under gymnasietiden. Det var askul och jag saknar dom här tjejerna.

Jag kommer till Falun över studenten (för tydligen tar min lillebror studenten i år. Vi måste ha räknat fel någonstans. Inte får man väl ta studenten när man är 7 år? väl?) och då hoppas jag att jag har massa gamla klasskamrater i närheten. Så vi kan ses och fika och skratta och (först och främst) uppdatera varandra om våra liv. Jag vet tex att Malin bor i egen lgnht i Borlänge. Sara W bor och jobbar i sthlm och är lycklig med sin Hakim. Sara A har flyttat till Skellefteå med sin kärlek.. Jag vill höra allt!

Saknar er tjejer.
Angie

It's time to say good night.

Innan jag slänger mig i säng ville jag bara skryta lite. Körde just hem från Yvonne i trekvartsbyxor (närmare bestämt hennes pyjamasbyxor) och.. Jag frös inte! Det är nämligen 8°c hos oss i skrivande stund! Sug på den ni där hemma i Schweden!

Och ja Jenny, vi spelade skipbo till kl 01.30. =P
Angie

Happy St Patricks day everybody!

It's St Patricks day today.
Can't go down to the pub and celebrate it, so I'm doing it all by my self instead.



And it was a good thing that I put my green t-shirt on, because if not, the kids would have punched me.
Because that's what's happening on St Patricks day. Haha.

And yes, I do look a little bit blonde. It's the sun (14° and sun today. Moahaha)
Angie

Der (ist es der? die? das?) Deutsche Grammatik ist doch Scheisse.

Har just skrivit ett onlinetest i tyska. För att se vilket steg jag ska läsa och när det blir möjligt. Det jag har problem med är gramatiken. Jag är usel på alla der, die und das och att böja orden när man inte ens vet om det är maskulint eller feminint är ju nästintill omöjligt. Prata kan jag ju, och so far har ingen brytt sig om, om jag sagt der, die eller das Haus (och nej jag är inte helt bakom flötet. jag vet mycket väl att det heter das Haus. Det var ett exempel).

Nu ska jag föna håret (varför har jag en tendens att skriva om vad jag ska göra så fort jag slutat skriva här? as if you really care) och fundera lite på dagen idag. Tex att det är St. Patricksday idag och jag ska fira det med att ha ett grönt linne på mig. And that's the way it is.
Angie

And i've got the most beautiful sister in the world.


Bild tagen av Julia Johansson.


And I miss her every day. She's my heart, my life and my everything.
Och att hon råkar vara världens vackraste människa, både innanför och utanpå, är inte dumt.

Lillasyster
. Det finns ingenting jag inte skulle göra för dig.
Åabpa


Heute ist es Dienstag.

Idag åkte jag och Elias ner till en (för oss) ny lekpark. Vi har gungat, åkt rutschkana å snurrat omkring på ngn stor jätteplatta. Sen försökte jag ordna inställningarna på min kamera så det blir bra bilder (just nu blir dom lite halvkonstiga, därav den dåliga paparazin i mig). Jag tror att jag lyckades.



Han är bra söt, min lille herr Byström.

Nu blir det snart mat och sen ska jag träffa Fröken Rebermark på stan för lite mys och prat.
Angie

Jag drömde en dröm du var vacker och här och du höll mig tills jag inte längre kände någon rädsla.

Med 8.8°c och strålande solsken kan man väl inte annat än le.
Håller på att dammsuga just nu (herregud, jag hade en hel sandlåda i mitt rum. Hur kan tre tjejer (jo, vi ska tydligen föreställa det) stöka ut så mycket?)och ska sen hämta Elias på KiGa kl 12.00 som vanligt. Idag blir det en utflykt (om det nu inte får för sig att börja regna) och efter att jag jobbat klart har jag en dejt med Izabella. Den lilla gofisen (som pluggar och pluggar och inte har tid för annat. Så man får passa på!).

Annars undrar jag vad tusan Thess håller på med som inte lagt upp bilderna från i helgen (eller åtminstone brännt ner dom på en skiva och skickat till mig)
Om Linda kommit fram till St. Anton (Du skulle ju sms.a mig!)
Vad ska jag bli när jag blir stor?

Japp, slängde man in den frågan bland dom mer väsentliga. Shot (för jag vet att det är åtminstone fler än 20 som läser mig blogg dagligen. Hoho?)
Angie

Und ich denke zu viel. Muss mal aufhören.

Ich muss mal versuchen.
Ich bin doch 21 jahre alt, warum weiss ich nicht was ich machen will?
Na ja, deutsch lernen. Mir selbst finden und glücklich sind.
Aber dann? Was möchte ich studieren? Wo möchte ich leben. Was ist mir wichtig?

Freunde zu haben.
Freunde, die ich vertrauen kann.

Und das, das hab ich schon. So was ist denn?
Was ist denn los.
Angie


I was surprised to find this;



But I did, in Carl philipps wardrobe.
Annika dared me to wear it the hole night.
And so I did.
Angie

Gib mir was, irgendwas das bleibt.

Doch bitte schwör, dass wenn ich wieder komme,
alles noch beim Alten ist.

Gib mir ein kleines bisschen Sicherheit
in einer Welt in der nichts sicher scheint.
Gib mir in dieser schweren Zeit irgendwas das bleibt.

Gib mir einfach nur ein bisschen Halt.
Und wieg mich einfach nur in Sicherheit.
Hol mich aus dieser schnellen Zeit.
Nimm mir ein bisschen Geschwindigkeit.

Gib mir was.. irgendwas, das bleibt.


And this weekend I laughed til' I died. <3

Thessan åkte igår.
Linda åkte för några timmar sedan.
Helgen har varit apcool och vi har hetsat bilder som aldrig förr.
Tyvärr ligger dessa bilder på Thessans kamera, som nu befinner sig i Sverige. Yvonne har en del, så kika in på hennes blogg så finns det några godbitar från i helgen. Ni får helt enkelt föreställa oss våra vackra nunor. För en massa saker har vi hunnit med. Vi har tex varit nere i en mystisk källare och firat Josefin. Vi har sjunigt karaoke, dansat och skrattat. Ätit god mat, druckit vin på Flemmings Hotel. Åkt en massa taxi, lekt hemma hos Carl philipp. Träffat tyska vänner, dansat till svensk musik. Åkt U-bahn, hoppat framför Euro E.et. Shoppat, åkt buss och sovit (ytterst lite). Jag har helt enkelt haft en väldigt bra helg, och jag är så glad att mina hjärtan kom och hälsade på mig här nere.

Linda stod och pratade med en tysk kille och förstod ingenting av vad han sa (tål att sägas att inte ens Cp förstod allt han försökte säga). Hon tänkte dock låtsas som ingenting och sticka in ett "genau" lite då och då. Tyvärr fick hon allt om bakfoten och började alltså sticka in ett "Geradeaus" i hans monolog.

Genau betyder precis.
Geradeaus betyder rakt fram.

We laughed.

Nu är det tomt, jag är lite nere pga det. Men det går bra, för Elias är jättesöt och har inte gjort annat än fått mig att skratta idag.

Angie - Men hur länge är dom egentligen jordnötsdrabbade på Haiti?
Angie

En dag i en au pairs liv

Well. Som ni kanske förstår så prioriterar jag bort bloggen när jag har tjejerna här. Idag har dom dock fått vara med på en full arbetsdag. Dom hann verkligen vara med på allt. Hämtning av Elias, lunch, lek och läsning, hämtning på pojkarnas skola (som var ett litet äventyr i sig då dom inte höll på att ta sig in i skolan och jag trillade nerför en stentrappa och slog upp hela knäet) och barntimmar. Nu ska vi äta middag och sedan dra iväg å köpa öl för att påbörja kvällen som kommer spenderas på älskade O'dwyers. Det ska sjungas karaoke minnsan.

This weekend is gonna be GREAT!
Angie

They did arrive

Efter lång väntan (kände mig som ett barn i väntan på jultomten) så kom dom äntligen fram.
Mina hjärtan.
Nu ska vi sova. Imorgon ska jag visa dom min stad och mitt liv.
Angie

The toDo's of today

  • Lämna Elias på dagis
  • Äta frukost i kyrkan
  • städa rummet och vika in kläder
  • hämta Elias på dagis
  • laga lunch
  • hitta på något coolt att göra (så att tiden går asfort)
  • Hämta Thessan och Linda på flughafen!
  • fira Josefin som fyller år
Angie

Hur kan man beskriva med ord en kärlek så stor som allt annat



Idag pratade jag med Celina.
Hon är så stor nu, att hon är medveten om allt man säger, och allt hon säger har en betydelse.

"- Jag älskar dig åabpa. Kommer du snart till mig?"

Hur ska man förklara för en 5-åring att jag inte valt bort henne, utan att världen helt enkelt inte är så enkel som hon tror?

Minsta syster. Jag älskar dig och skulle göra allt och lite till för dig.
Åabpa


Did I tell you that I'm the queen of driving in wrong directions?

Nu sover barnen (åtminstone dom två yngsta) och jag har parkerat mig i sängen med datorn i knäet (knät. Knäät. knäeet.) Idag hämtade jag Johannes och Emanuel på FIS (Frankfurt International School. Så nu inte tror att det kort och gott är fis. vilket är lite komiskt. hihi) och sedan åkte vi på IKEA och åt en korv. Dom åt korb, jag tittade på. Okej, Johannes åt bara bröd. Efter det skulle vi göra en gemensam insatts och hitta till logopeden. Emanuel hade ingen aning, Jag hade fått en vägbeskrivning och Johannes påstod att han var lika säker som en GPS. Efter mycket skratt och gissningar stannade vi bakom en U-bahn station och ringde Jenny. Vi var inte helt ute och cyklade, men den där GPS.en bör bytas ut snarast.

Hemresan blev lättare då jag bara behövde åka tillbaka till IKEA och sen hem (det har jag ju gjort i princip massor med gånger).

In my ass.
Jag körde fel och råkade åka mot Bad Homburg igen. Fick åka långt för att ens kunna vända (en krycksladd på autobahn är inget att rekomendera nämligen) och det resulterade i att vi kom hem.. En aning senare än normalt.

Nu ska jag försöka stryka (alltså, jag kan ju stryka, men är inget stort fan av det. Därav försökandet.) för imorgon kommer Thess och Linda (som om någon har missat det) och då ska jag ha det fint och rent i hela rummet. Kanske är dags att damma också. Dammsugaren bör jag inte dra fram riktigt nu.

Riktigt nu? Herregud, har jag nämnt att svenskan bara blir sämre och sämre? Idag kom varken jag eller Yvonne på översättningen på "Breathless". Andnöd var mitt förslag. Andfådd var också på tapeten.

Nej vi har inte riktigt kommit på vilket ord vi ska översätta det med ännu.
Angie

Idag lyser solen (som dom senaste 10 dagarna.. haha)

Och jag hoppas för kung och fosterland (kan man hoppas för kung och fosterland?) att all snö (som envisades med att komma i fredags lagom till att vi skulle trippa ut i våra små skor) smälter bort. Jag vill önska mig ett snöfritt Frankfurt när mina hjärtan anländer imorgon. Tur det åtminstone är bart inne i stan och på gatorna (förutom vid Elias dagis där Yvonne påstår att det är isdrev. Oklart vad hon menar med det). Att säga att det är varmt ute är också att ta i (med hårdhanskarna? Nähä, inte det heller). Imorse var det -2,5. Men det värsta är att det blåser så det känns som -13 minst. Okej, jag kanske tar i lite, men det är kallt.

Kallare än förra veckan då. Är ni nöjda nu?

Nu ska jag hänga in mina kläder i garderoben. Känns bra att ha ett städat rum (som man kan gå in i åtminstone) när jag får besök.

Ja, jag är grymt peppad inför detta besök, det må erkännas.

Förresten köpte jag en vit tubtopp idag. finally.
Jag tänkte köpa en grön t-shirt men hittade bara ett linne så jag köper det imorrn istället.

Oklart varför ni skulle vilja veta detta.
Angie

Favorite pics of the weekend.

Som jag sa tidigare, dålig på att lägga upp bilder now adays, och eftersom min helguppdatering inte varit den bästa så bjur jag på några favoriter. För att vi har det så roligt här. För att Frankfurt är fint och människorna i mitt liv finare.


Jag och Johannes the B-day kid på Chicago meatpackers.

Jag och min vapendragare Yvonne.

Jessica och hennes Eric at the Anglo på Sascha's (Schasa's) B-day

Maria och jag på Harmoni (glaub ich)

Annika und Maria. So hübsches mädels.

Jag och Cp at Harmoni.

Nu ska jag försöka att inte äta (känns som det är det enda jag gör nu. När jag inte dricker öl dvs) och kolla på Entourage. Imorrn ska jag hämta Karinchen (låter som Kaninchen. hihi), ta hand om Elias och sedan köra Johannes till logopeden. Sen ska jag tvätta, städa och längta tills på onsdag. Då kommer två av mina hjärtan hit. Ich freue mich sehr ska ni veta!
Angie

Helgen har varit. Spännande.

Middag på Rucola på Bergerstrasse och sedan förfest hemma hos Jessica blev det som bestämt i fredags. Jag har lyckats med bedriften att ta fyra bilder, varav två är, låt oss säga mer okej än dom andra. Oklart när jag blev så dålig på att ta kort. Kvällen avslutades på Living med massa (låt mig säga det en gång till så ni fattar; MASSA) fulla, svettiga studenter som slogs om att åtminstone få 10cm att dansa på. Det gick sådär. En efter en droppade alla av tills det fanns en tapper skara på 5 kvar. Jag, Jessica, Carl, Anna och Erika. Vi tog Kaiserstrasse till HBF och åt hamburgare tills U-bahn hem gick.


Jessica, Carl och Annie.

Sen var det lördag (Nordwestzentrum, Pizza hut och ett asgarv som heter duga. I'm still laughing. HAHAHA. As u can see) och nu är det söndag. Idag fyller Johannes år och vi ska alldeles gleich kila in till stan för att fira hans 8-årsdag med middag på Chicago meatpackers (underbart steakhouse). På förmiddagen har vi varit på gudstjänst med semmelfika som avslutnbing och senare ikväll är det bowling med några ur au pair ligan (alltför många bangar) och det är tur att jag är med annars skulle Yvonne leda dom till Atlantis.

Noch 3 tage
Angie

Es war ne geile Zeit.

Ikväll är det Annapannas sista kväll ute, och vi ska avsluta hennes frankfurt-tid med dunder och brak. Ska ut å äta middag med några och sen hem til ljessica för förfest med hela aupair-ligan. Sen är det mer oklart vad som skall ske, men jag tror på success.

För så är det bara.

(förresten har ag världens största I-landsproblem idag. Hur gör man om man har brunare ben än strumpbyxor? Och speciellt hur gör man om man absolut inte kan gå barbent än?)

(5 dagar kvar och sen får jag hit två av mina hjärtan. Oh så jag ska kramas.)
Angie

Ich vermisse dich.

Det är verkligen så att det bara kommer över en ibland. Jag vill inte kalla det hemlängtan, men saknad. Just nu, i denna stund, saknar jag min far alldeles oerhört mycket. Min storasyster (som jag också saknar väldigt mycket) hade skrivit väldigt fint om vår aehtjie.

Förresten, skulle jag göra mycket för en kram från min alldeles egna Fredrik just nu.

Eller en kram helt enkelt. Från någon.

som bryr sig.
Angie

Jag fick ett brev från götet.

Jag älskar att få post!
Denna gång var det Jannie som stod för postandet.
Förutom brevet (jag älskar handskrivna brev, känns liksom mer personligt. Så blir man alldeles glad över att få se handstilen också) så hade hon stoppat ner ett "foto ala aahka" som föreställer mig, Maja och halva Emma Spånberg. Maja flyger som en hök på kortet och jag är mest söt. Jag blev iaf superglad. Jag saknar henne så, mitt lilla troll.



Nu ska vi äta och sen ska jag hoppa in i duschen (oklart varför ni skulle vilja veta sånt, kanske så ni blir försäkrade om att jag åtminstone håller mig ren här i Tyskland) och sen försöka få tag på cp. Oklart vad som sker ikväll nämligen, men något coolt ska vi väl komma på.
Angie

Jag lovar, jag är egentligen brun.



Igår var tid för vila. Efter jobbet gick jag hem till Yvonne och tog turen förbi Forno d'oro där jag inhandlade en styck pizza och en styck pasta. Väl hemma hos Yvonne kollade vi på greys och när Y gick till jobbet för andra gången den dagen stannade jag och somnade.

Vi däckade både två i hennes säng (som förövrigt gick sönder. Obra om ni frågar mig. Oskönt att sova i en grop) och nu har hon återigen gått till jobbet. Jag hänger mig kvar, ska sätta på ett till avsnitt av greys och städa undan vår lilla matorgi från igår.

Och nej jag kan inte svara på vad jag egentligen gör uppe nu. Jag gissar på åldern, jag har inte kunnat sova längre än till 9.30 (och då ska ni veta att jag jublade) utan vaknar mellan 7-9 varje morgon. Oklart varför.
Angie

Jessiepessie

Igår firade vi Jessicas (hon längst till vänster) b-day. Det bjöds på öl, bål och smörgåstårta. Det var hemskt trevligt, jag tycker väldigt mycket om Jessica.



Efter det blev det en snabb tur i Sachsen innan jag åkte hem till Yvonne.

Nu är jag trött och ska spela skipbo med Yvonne.
Angie

Jag ville bara säga..

.. att jag för 30 min sedan satt ute på trappen i skinnjacka och kollade på medans Elias cyklade.

Ich mag die Sonne.

Sen gick jag in och gjorde min första köttfärslimpa. Får vi hoppas att den går att äta bara.
Angie

Ägypten 2010

Egypten var härligt.
Flygresan ner (åkte vi ner? Jag är ju sämst på geografi) gick bra och vi landade i tid och kom fram till hotellet (som visade sig vara två rum). Efter lite dividerande slutade det med att jag och Johannes fick ta ett rum medans dom andra tog det andra (no shit). Dom resterande dagarna bestod av massa sol, bad och en hel del vattenrushbanor. Maten var inget att hänga i julgranen, och vi hann aldrig med att åka till stranden, men om ni frågar mig så gjorde det inte speciellt mycket. Det har varit superskönt att bara vara, ta det lugnt och verkligen ha semester. Flygresan hem var mindre kul då vi pga storm i Tyskland var tvungna att landa i München och sedan ta buss därifrån. Vi kom hem kl 4.00 natten till måndag istället för 22.00 söndag kväll som det var tänkt.

Allt som allt har det varit en jättefin resa.


Mitt och Johannes rum

Grabbarna Byström första kvällen

Vår pool (en av typ.. tusen)

Nere vid Aqua Park (området vi bodde på var så stort så vi måste ha gått minst en mil varje dag)
(hoppas ni uppfattade min lilla överdrift)

Nästan hela familjen Byström och jag. Och ja, vi är sådär fina nästan jämt.

Johannes, Jenny och Emanuel. =)

Jag och Emanuel

Min sötis Elias.

tack familjen Byström för en härlig resa!

Fler bilder kommer komma upp på facebook inom en snar framtid.
Angie

We made it home again



Vi har haft det underbart i Egypten. Hemresan var dock ett skämt så vi kom inte hem förns 4 inatt. Har jobbat hela dagen så nu är jag trött. Får uppdatera imorgon om jag hinner. Men vi är hemma iaf.
Angie

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!