Lægenhetsdjungeln i Tyskland

Jag har i skrivande stund jobbat 12 timmar. Har hunnit med två barn (två stycken A;n. En Svensk och en Norsk/svensk), två vænner och en lægenhetsvisning (norskheten hos barnet jag ær hos nu førklarar mina norska æ och ø). Lægenheten var hur fin som helst (den låg precis vid Eckenheimerlandstr./Marbachweg før er som kænner till Frankfurt) och vi har numera två lægenheter vi anmælt oss intresserade på. Låt oss bara hålla tummarna och be en bøn før att vi i alla fall får en av dom. Ja, det ær lite krångligare att få tag i en lægenhet hær i Tyskland æn i Sverige. Nær det væl hænder går det snabbt, men det tar lång tid och mååånga visningar innan man kommer dithæn. Hær ær några exempel på vad man får gå igenom som lægenhetssøkande;
  • Førsøk hitta en lægenhet utan en mæklare. Hær betalar næmligen den som vill ha lægenheten, inte den som vill bli av med den, mæklararvodet (på ungefær 2 månadshyror)
  • Hitta en lægenhet med køk. Jo, det ær svårare æn man kan tro. Hær flyttar folk næmligen omkring på sina køk och læmnar alltfør många lægenheter utan spis, kylskåp usw.
  • Hittar du væl en bra lægenhet ska du vara beredd att flytta in en vecka senare. Annars finns det inte en chans att du får den..
  • Smøra før ægaren. Sæg att lægenheten ær den fianste du sett och passar dig perfekt. Det går alltid bættre då..
  • Undvik ordet WG (Wohngemeinschaft) i de flesta fallen. Næmn gærna att du arbetar i kyrkan och berætta æven hur mycket du tjænar i nettoløn (det ær før øvrigt æven ett måste.)
  • Ring alla lægenheter du ser och gå på så många visningar som møjligt. Uppklædd! Det ær viktigt att verka rik, snygg och trevlig. Det ær næmligen den som æger lægenheten som bestæmmer vem som får hyra. Ær du mørkhyad kan du ha svårare tex. Eller lesbisk. Eller Student. Eller kvinna. Eller fattig.. Ja, you get it. Det ær svårt att vara bra nog. Næstintill omøjligt.
Alltså blev jag och Yvonne glada nær han som æger lægenheten vi kollade på idag sa att vi verkade "nett und jung". Vi tror oss alltså ha halva inne dær (ja tydligen var det en bra sak att vara ung i denna lægenhet. Man vet som sagt aldrig vad dom vill.. Hyresværdarna)

Som sagt - det ær lættare att finna en nål i en høstack.
Så vi kommer behøva alla tryckta tummar vi kan få!
Tack på førhand.

Comments
Anna skrev 2011-05-12 @ 15:53:11

Jag tycker att det är sååååå häftigt att ni ska skaffa egen lägenhet I FRANKFURT, aaaah. 90% glad för er skull och 10% sjukt avundsjuk...!Hur ser sommaren ut för dig? Jag har fattat att du sommarjobbar i Schweden, när åker du? Jag ska komma och hälsa på har jag nämligen tänkt, och det vore inge kul utan dig (och Yvonne)!

URL: http://heute.blogg.se/

What do you want to tell me?

Name (required)
Remember me

Mail (will not be published) (required)

Website

Comment

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!