Helgdagar va

Jag har varit upptagen med att ha det trevligt och springa runt på stan med Romy för att fixa det sista inför i helgen. På lördag ska vi nämligen ha möhippa för vår kära Josefin som ska gifta sig i sommar!

Nu ska jag snabba mig upp till kyrkan. Äta och sedan hjälpa till med valborgsfirandet. Sedan ska vi dricka öl hela natten. Det blir la fint.Igår

Så hon tog tag i livet och åkte på middagsdejt

how to make an animated gif

Söndagstankar om livet.

Ibland känns det som att jag dagligen går och väntar på något. Att jag låter dagarna gå mig förbi, eftersom jag väntar på något annat. Om det är något bättre, eller bara något annorlunda vet jag inte. Men det slog mig idag. När hela dagen enbart gick ut på att få den att gå. Få den att bli till imorgon. Men vad är det som händer imorgon som är så mycket mer än idag? Jag är inte ens lovad att jag får en morgondag, så varför gå omkring och vänta?

Jag ska sluta vänta. Vänta på att något annat ska komma in i mitt liv. Det är ju bra som det är? Jag antar att det är det där med att man aldrig blir riktigt nöjd. Vad man än har så vill man ha mer. Vad jag än har så vill jag ha mer.

I alla fall så har jag förändrats. 24.de April 2010 kom vändningen. Jag insåg vad som är viktigt i livet, och vad som egentligen är rätt meningslöst.

Till exempel så är ingenting jag gör meningslöst.
Till exempel har jag slutat spendera tid på människor som inte förtjänar min tid.
Till exempel älskar jag mer, och visar det bättre.
Till exempel lever jag nu, idag.
Till exempel så har jag lärt mig, att vill jag ha en förändring är det jag som måste göra något.

Äsch, jag vet inte. Men att sitta på en solig balkong i långklänning och dricka saft ur ett vinglas får mig att bli lite djup och filosofisk. Det är ju så fint, livet!

Testing

how to make an animated gif

Happy End

Jag berättade ju förut om tyskarnas påhittiga namn på saker och ting.
Well, här har ni då en av sakerna.


Söndagsgöra

Idag råkade jag sova hur länge som helst igen. Visserligen kom jag inte hem fören 03.30 inatt, så det kanske inte är så konstigt. Nu ska jag börja röja upp i lägenheten. Tvätta, dammsuga, damma och försöka (återigen) få in alla mina kläder i garderoben. Jag kan inte för mitt liv första varför det är så svårt att hänga in skiten på en gång?

Snart är det dags att ta tag i mina skrivbordslådor också. Snart får jag nytt skrivbord! Det kommer bli asfint.


Middag förra veckan på Schöne Aussicht. Yvonne beställde två förrätter och fick in en hel skål med chips och en förrätt lika stor som en vanlig huvudrätt.

Was habe ich heute getan

  • Sovit längre än jag gjort på länge
  • Gått omkring i långklänning
  • Solat på en nystädad balkong (min)
  • Diskat
  • Nattat en söt pojke som är min kompis
  • Kollat på Deutschland sucht den Superstar (han som vann ser precis ut som förra årets vinnare?)
  • Ätit bulgur
  • Promenerat i långklänning och solglasögon till jobbet. Trist.
Trist dag. Not. Hoppas på lika fint väder imorgon. Tack på förhand.

Alltså det är TRETTIO GRADER VARMT!

Spelningen igår var väldigt bra. Lasergun var väldigt bra och det var gott med öl och fina vänner. Det blev en helkväll för min del och på grund av det har jag spenderat halva dagen i sängen. Nu är jag pigg som bara den och ska fortsätta chilla på balkongen (det går sådär. Är för varmt..) innan jag ska barnvakta lilla Noah. Ni får nöja er så idag, det är för fint väder för att jag ska sitta här vid datorn.

Alltså sommaren överrumplade mig verkligen.Jag och Phille klippte gräset igår minnsan.

Min Lillasyster

Ja, klockan kanske är jättemycket och jag kanske inte borde vara här inne och ha mig.

Men jag vill bara sägs en sak.

Kolla här vettja;Och inte bara är hon snygg. Hon är trevlig, snäll och helt underbar också.

Min Fredag

Jo jag jobbar hela dagen idag (har lunchpaus mellan två jobb just nu på Bar Celona med asgod fanta och Caesar sallad) därför kommer det inte bli mycket bloggat idag heller. Idag känns det att det är varmare och imorgon hoppas vi att vädergudarna håller vad dom lovat och ger oss 26 grader varmt. Ikväll efter jobbet ska jag träffa vänner och gå och lyssna på ett svenskt band och dricka öl.

Nu måste jag rusa. Visp! (hahaha. Najs autocorrect på ordet "ciao")


Torsdag i April

Jo men det har gått bra idag också. Jag och A har fikat på stan och sedan provade vi skor på Intersport. A ville mest prova dom stora, det gick sådär. Sen har jag haft hand om en sjuk Henri som är orolig att hans lillasyster ska råka komma ut ur mammas mage när hon sitter på toaletten.

Det var väl egentligen det hela. Hemma har jag skypat och fixat med en massa som skulle bli fixat med. Kollat biljetter till bröllopet i Sverige, kollat andra biljetter till Sverige. Svarat på mejl och kollat boende och hej och hå. Nu ska jag be min sambo smörja in min axel med voltaren och sen ska jag lägga mig. Jag ska upp och jobba tidigt imorgon också.

Jag längtar tills söndag. Då är jag ledig.
Ledsen för dåligt bloggande. Jag skyller på mycket jobb och en axel som strejkar när jag knappar på datorn.Blame the axel. Vet ni förresten att axel på tyska är armhåla. Lite festligt.

Varför inte krångla till det?

Hela familjen leker Mamma-pappa-barn och K är den som bestämmer.

K - Okej, Angelica du är mamma och här är din bebis (ger mig hennes docka Heidi). Jag är storasyster och du mamma är mormor.
Lisa - Meh, hur blev jag mormor? Då måste ju jag vara mamma till Angelica?
K - ja, och du pappa du är pappa till Heidi (dockan. red. anm.)
Oskar - okej..
Jag - men vänta här nu? Så jag är mamma men mamma är mormor och pappa är pappa?
Oskar - då kanske jag ska vara morfar..
Jag - Men hallå, vem är pappa till mitt barn?! (alldeles upprörd)
Lisa - han kanske är borta
Jag - Ja pappan är borta. Han är bortrest i krig.

Och det var där någonstans asgarvet utbröt och Lisa undrade vilket årtionde jag levde i. Oskar ställde även frågan om det kunde vara början av nittiotalet eller kanske ännu tidigare min man fightades i kriget.

Ursäkta mig för att jag gillar drama.


Ont

Dagen har varit bra men dålig. Jag har så fruktansvärt ont i Axeln/Ryggen/Armen så det är nå sjukt. Nog för att jag brukar ha problem med skiten, men så här illa har det aldrig varit. Alltså tar jag min onda axel och går och lägger mig (Jenny, nu lider jag VERKLIGEN med dig och den smärtan du hade. Puss)

Så vi hörs imorgon. Kort och gott. Håll tummarna för att det blir bättre!


Spöade skiten ur Philip i Monopol

Hallonyoughurtbanan

Idag började jag förresten dagen med en asgod frukost!
En dusch och en asgod frukost. Det kan väl inte bli annat än en bra dag?


Good morning!

Onsdag, mitt i veckan. Idag ska jag leka med A&K och sedan ska jag hämta Lea och Philip och ta hand om dom sötnosarna på eftermiddagen. Kör direkt efter det (jag hinner bara med ena halvan av övningen men bättre än inget. Det är snart valborg och jag är inte hundra på alla sånger vi ska sjunga) och sedan är det kväll. Så ser min dag ut, minnsan.


Some Die Young

Hej.
Jag heter Angelica.
Jag är 23 år gammal och har idag levt 2 år av mitt nya liv.
För två år sedan kom beskedet att jag hade förlorat en Vielle. En Vän och en Bror.
Jag minns fortfarande vad jag gjorde när tjidtjie ringde. Hur jag ramlade ihop i kyrkans trädgård och fick tag i Yvonne som i sin tur fick tag i Anders som fick mig bort från alla människor som kommit för att vara med i kyrkans trädgårdsdag.
Det går inte en dag utan att jag tänker på honom.
Ni som har förlorat någon ni älskar vet hur det är. Hur allt är nattsvart till en början, hur man inte minns efteråt hur man tog sig igenom de första veckorna, månaderna. Men hur det tillslut blir ljust igen. Hur man sedan inser att man kan skratta, och att det år okej. Att det plötsligt är okej att må bra igen, att skratta och göra roliga saker. Att världen och livet går vidare, inte som att ingenting har hänt, men det går vidare. Men man slutar aldrig tänka på det, på det som hände och på vad man har förlorat.
Jag förlorade en av de närmaste. En människa som jag alltid har haft omkring mig, men för två år sedan var tvungen att lära mig leva utan. Det är absolut inte lätt, men till alla som är där mitt i det nattsvarta - det blir lättare. Det får ta tid (det kommer det att göra), men en dag kommer det inte göra ont att tänka på honom/henne längre.
Idag är det två år sedan Jonas valde att avsluta sitt liv. Vi kommer aldrig få svar på hur kvällen egentligen fortlöpte, men vi alla vet hur den slutade. I en tragedi som skakade många människor. Nu kan jag tänka på honom utan att bli ledsen, utan att bli arg och utan att känna skuld. Idag kan jag tänka på honom, minnas det fina och le åt vilken vacker människa han var. Idag är jag glad, och lycklig över att jag ens fick lära känna honom. Att jag fick äran att ha honom i mitt liv i hela tjugo år.

Jag minns när Jonas sprang i Same SM i Funäsdalen 2007. Jag tänker på hur mycket det visade vilken person han var. Stolt och orädd. Han sprang, utan minsta chans att vinna. Han sprang, för att han hade bestämt sig för att det var det han skulle göra.

Jag antar att det även var den Jonas som dök upp morgonen den 24.de April 2010. Han hade bestämt sig. Det var det han skulle göra, det var så det skulle sluta.

Men det slutar inte där. Han lever vidare i så många. I sina syskon, i sina föräldrar, sina vänner och i mig.
I will tell your story if you die.
I will tell your story and keep you alive.

Trust

När världen blir läskig och man måste klamra sig fast vid nannyns ben.

Han lyser upp min gråa dag. Pojken.


Das ist der Grund warum ich Nachts nicht schlafen kann

Idag började sådär med att jag helt enkelt inte vaknade fören halv åtta. Jag kan låtsas att det var bra så jag inte är lika trött idag. Men erkänn - man är oftast helt fucked up hela dagen när morgonen börjar stressigt.

Helt grått är det idag också. Grått och dumt väder, passar bra till mitt humör idag. Men det hade varit lättare att låtsas vara glad om det varit soligt och varmt (vars ÄR egentligen våren?)

Det blir bra. Bra dag bra dag bra dag.


Skype <3

När man börjar fundera över om man gjort rätt, som valt att bo i ett annat land än typ.. Alla man älskar. Så är det bra att skype finns. Idag överraskade Åabpa mig med att ringa på skype och ha Aehtjie hos sig! Efter en stund smög även Molly upp ur sängen för att kika lite på Muahra-långt-borta. Jag blev SÅ överraksad och SÅ glad!Bra dag bra kväll bra allt! Jag älskar er.

Vardagslycka

Idag lyckades jag föna håret snyggt helt själv! Nu förstod jag återigen varför jag klippte av det. Så mycket lättare att föna! Win på mig. Nu drar jag och tränar (ni skymtar mitt nya fina träningslinne på bilden = extra kul att träna. Ska köpa ännu ett nytt i veckan hade jag tänkt. Så jag har något att skifta med. Även råkade jag köpa en sak alldeles innan jag ens hade klivit ur sängen imorse. Vad jag köpte? Ett skrivbord bara..)


Believe


BÄSTA dagen!

Jag vaknade för en timme sedan och har bara legat i sängen och slösurfat, spelat spel på iPhonen och lyssnat på musik. Jag vet att jag är tjatig, men som jag älskar måndagar! Tänk er, när alla andra har måndagsångest får jag ligga kvar i sängen och sedan göra precis vad jag vill hela dagen. Fram till klockan 15.30 idag i alla fall. Sen ska jag hämta Karin och Oskar och ta dom till krykan för barnkörövning. Efter det ska jag träna med Iza. Jag borde gå och handla, det är rätt tomt i kylskåpet efter helgen. Men å andra sidan har jag knappt några pengar så då kan jag lika gärna skit i det. Överlever gör jag ju åtminstone, även fast jag inte har det fett i kylskåpet (jag råkar vet att vi har youghurt hemma och två ägg. Se, där uppenbarade sig åtminstone frukosten!)

Innan jag ska hämta kidsen ska jag försöka virka lite på halsbandet jag gör just nu. Det är bara så otroligt tråkigt med just halsband, di blir liksom aldrig klare di långe smyckena.


Jag igår

Störst av allt

Är det bara jag som får tårar i ögonen och kramper i livmodern när jag ser den här bilden?


Femårskalas i Niederrad

Kom hem för någon timme sen efter ett fint 5-års kalas. Lille Carl fyller snart år och hade kalas idag för sina vänner. Självklart var även jag inbjuden (jag är hans Vuxna vän) och det var alldeles trevligt! Dom vuxna (jo jag räknas dit fasten Carl var den som bjudit mig) fick vin, ost och kex och sedan kaffe och cupcake. Solen sken (förutom dom 10 minuterna när det regnade, åskade och blixtrade.. Schizo someone?) och allting var trevligt. Helt enkelt.

Nu har jag städat i lägenheten så jag slipper det imorgon. Ska försöka lista ut vad jag ska äta för middag då jag inte lyckades bjuda in mig hos Cp (han var tvungen att plugga) och inte kan överleva dagen på enbart massa goda ostar och kakor..A var rätt så uppspelt över hela spektaklet (han älskar även kameror och smajlar gärna upp sig så fort en kommer inom synhåll). ;)Nästan hela familjen O (bara K som saknas).

Nacht der Museen. Bilder

Nacht der Museen igår var riktigt kul! Vi började på Schirn där dom har Munch-utställningen. Jag gillar verkligen Munch och är riktigt sugen på att försöka hitta en affisch med någt av hans motiv på. Sen att de flesta av hans "gubbar" ser ut som zombies är en annan sak.Efter det gick vi vidare genom Römer påväg till Museum nummer två men stannade och fick se en helt fantastisk föreställning/teater/installation mitt på torget bland ruinerna. Det till och med jojkades i musiken dom hade med i föreställningen! Det var riktigt bra, trots kylan och några droppar regn i håret.Sedan åkte vi upp i Haus am Dom där det fanns lite bilder men mest en utsikt över stan. Det var fint. Det regnade lite på oss men det gjorde inte så mycket.Sen blev vi törstiga och gick bort till en liten tysk restaurang bara ett stenkast från Domen. Där drack jag ett asgott glas rödvin (jag har verkligen fått heldille på rödvin) och mitt sällskap drack en Apfelwein. Dom som serverade oss hade Dirndl.s på sig och var alldeles söta.Vi tog en shuttelbuss till andra sidan Main och krängde oss in på Städel Museum efter vindrickandet. Där träffade vi Josefin, Christian, Svenja och hennes man och satt och pratade lite innan jag och Yvonne tog en tur genom museumet. Det var så stort så vi gick vilse men tillslut kom vi in på ett disco och ut i den stora trädgården.Sista museumet vi valde att besöka (tillsammans med Josefin och Christian) var Tutanchamon Utställningen som är i Frankfurt just nu. Den var cool och det bästa var nog den stora "damen" som gick omkring i lokalerna och berättade saker. Hon (han?) var så fin så.Sen åkte vi massa bussar med massa folk men tog oss tillslut hem igen. Jag trodde vi skulle ge upp vid 12-tiden men vid 2 var vi fortfarande inte hemma. Det var en bra kväll/natt. Jättebra! Jag är glad att vi köpte biljetter till den natten helt enkelt.

Nacht der Museen

Sådärja. Sambon är hemma, vi har ätit mat och ska nu dra ner på stan. inatt är det Nacht der Museen här i Frankfurt och vi ska för första gången bevittna detta. Natten betyder i alla fall att alla museum håller öppet. Du köper en biljett för 12 € och sen får du komma in på alla museum i hela Frankfurt. Dom håller öpppet mellan 19-02 och det går shuttelbussar och bahns hela natten mellan alla museum (som du också får åka med på din biljett). Det enda vi vet att vi vill gå på är Schirn-museumet och se Munch-utställningen. Sen får vi improvisera helt enkelt.

Förresten var middagen igår asgod och väldigt, väldigt trevlig.


Vardagslycka

När man lyckas lägga ett perfekt ord i Wordfeud i spelet mot Prällen.


Fröken Klantmaja

Igår gjorde jag något klantigt. Inte helt otippat, det är ju ändå mig vi pratar om (tjejen som föddes med en nitlott i arslet). När jag hade fått betalt efter avslutat jobb igår stoppade jag den i fickan och gled nöjt hemåt. När jag sedan är påväg ner på stan för middagsbjudning inser jag att jag har tappat den. Hela. Jävla (sorry). Femtiolappen. Femtio Euro är alltså just nu i någon annans ägo.

Det är ju tur att jag är van, att jag vet att jag får skylla mig själv och inte behöver gå och gräma mig över det. Jag menar, den kommer ju inte tillbaka för att jag går omkring och mår dåligt över min borttappade femtiolapp. En annan bra sak är att jag inte behöver gå och handla idag, eftersom jag inte har några pengar att handla för..

Och någon blev förmodligen glad igår. Jag hoppas det var någon fattig stackare som hittade den och köpte något fint eller bjöd på massa öl igår. Det tänker jag åtminstone låtsas, så känns det bättre.


Borta!

Fredag på riktigt

Sådär. Nyss hemkommen från veckans sista jobbpass. Har dragit på ett nytt lager nagellack och ska strax åka iväg igen. Jag blir bjuden på middag ikväll (det är inte varje dag) och sen ska jag hem och läsa ut boken. Jo, jag kan knappt tänka på något annat, det är ju sant det.

Men en sak i taget. Nu - middag.


...


Thank god it's friday!

Igårkväll tränade jag och sen gjorde jag inte speciellt mycket mer. Jag har fastnat rejält i boken jag nu läser. Den är helt Psyko (så heter den i och för sig Sankta Psyko så vad hade jag förväntat mig?) och jättebra. Jag har några sidor kvar men kan absolut rekomendera den. Sankta Psyko skriven av Johan Theorin. Asbra, kort och gott (och lite creepy så är du lättskrämd kanske du inte ska läsa den).

Nu ska jag göra mig iordning och åka på jobb. Ikväll är jag bortbjuden på middag så jag är inte helt säker på att jag hinner blogga något mer idag. Vi får se hur det blir med den saken. Trevlig helg på er!


19-04-2012

Nu är jag hemma efter en fin arbetsdag. Jag ska chilla lite på min säng, läsa en bok jag lånade för hundra veckor sedan på biblioteket och sen äta mat. Jag köpte Chevapcici (med lite fjongar här å var ni vet) och hoppas att dom är bra. Sen ska jag som sagt träna ikväll. Och lyssna på ljudboken efter det. Se vad fullt upp jag har.

Närå. Det är rätt lugnt asså.

Passpå! Här kommer en bild på mig och en efterlängtad syster från i julas;


Karlsson on The roof

Idag har jag och Karlsson på Taket varit hos frisören. Jo, det är lite så han har sett ut på sista tiden, lilleman. Men nu rök lockarna!

Nu ser han ut som Tintin istället. Klar förbättring.

Före och efter;


Plötsligt händer det.

Gaah! Idag är det torsdag och det är alltid trevligt. Jag har inget särskilt på agendan utan ska mest försöka äta god mat och sedan (håll i hatten) träna. Igår skickade jag nämligen ett sms till Iza, ett sms som aldrig förr har sett dagens ljus (inte från min telefon i alla fall). Det var en stor stund och när jag tryckt på skicka hörde jag änglarna sjunga i kör.

Eller så var det vår hårdrockande/tyskschalger-granne som drog av ett gitarrsolo. Det är lite en på två.


Jag ringade in det aktuella. Det som änglarna sjöng om när jag tryckt på "Skicka", utifall det inte framgick tydligt nog. Och nej, jag har inte skrivit något hemligt till Iza annars, det var nog mest för att jag har sett att man ska göra så. Fast så hittade jag ingen "utsuddare och därför blev det sådär. I paint. Japp..

Lill-lördag (I Sverige)

Jo. När jag hade jobbat klart (en asfin jobbdag. Det var kul att träffa Lea och Philip igen! Och att Philips Judo-tränare var typ skitsnygg och jag var tvungen att sitta och titta på honom i 90 minuter gjorde inte dagen sämre..) kom Anna hem till mig och drog lite saxar igenom mitt hår. Det blev precis så som jag hade tänkt det och mitt i allt ringer Mathias och vill ha öl-vänner. Det fick han, Yvonne följde också med. Det fanns inte Handkäs' mit Musik men väl fetaost med vitlöksbröd.


Jag är nöjd! Anna måste ha läst mina tankar och klippte exakt i den längden jag ville ha. TACK!

Snabbtrå

Hemma. Men jag måste gå igen. Jag och Anna ska träffa Mathias i Bornheim och ta en öl. Jag hoppas även på att det finns Handkäs' mit Musik där.

Så är jag nyklippt också. Hej.

Låttips

Just nu lyssnar jag allra mest på DEN HÄR (Spotify länk) låten. Mest hela tiden, den är liksom bra.

Och nej. ni som inte har Spotify kan tydligen inte få lyssna på den eftersom klippen på Youtube inte KAN VISAS I DETTA LANDET!!

Jag kom alltså nyss även på;

Dålig sak med att bo i Tyskland; Man kan kolla på ungefär hälften av alla youtube-klipp jag vill se. Tack, Tyskland.

(Låten heter förresten Stereo Hearts med Gym Class Heroes om ni vill youtube den själv.)

Gelb för fulla muggar

Om jag tar en eftermiddagspromenad när A ska sova går vi alltid förbi världens gulaste hus.Nog för att jag älskar färgen gult, men på hus?
Och muren?

Tirsdag i April

Sådärja. Nu är jag tillbaka från alla mina göromål. Jag har jobbat på nummer ett (sista timmen knuffade Oskar på A i gungan och jag satt och skvallrade med Lisa) och nummer två (Henri sprang allt han kunde ifrån mig men jag fångade honom när han sprang in i en buske) och haft en tvåmans-spelkväll med Iza. Hon bjöd på middag (asenkel - asgod) och bulle med glasyr och sen spelade vi TP och jag vann nästan.

Nu ska jag pyssla ihop min morgondag och lyssna på en P3 dokumentär. Och påta ihop något blogginlägg så ni slipper undra om jag lever imorgon.. ;)


Vad jag vill säga med den här bilden? Att vi inte har snö. Punkt.

Verschwunden

..kan man tro att jag är idag. Jag blir glad när ni som läser saknar mina inlägg. Anledningen till uteblivet bloggande är att jag har jobbat och farit omkring med pojken idag = inte kunnat blogga. Jag har även använd upp mitt internet och allting går alltså lite segt att ladda upp. Vi får se om ens detta kommer upp.. Just nu är jag mellan två jobb och sitter på jennys cupcake och dricker godaste kaffet i stan och äter godaste cupcaken jag någonsin provat (Yvonne det blev en chocolate lovers). Om 20 minuter ska jag bege mig iväg och hämta Henri. Senare ikväll ska jag träffa Iza.

Herregud den här cupcaken är så god så jag dör.


Vaktmästar-renen

Ikväll var jag hem till familjen M i Bad Homburg. Fick nycklar och pratade lite logistik inför kommande onsdagar. Jag ska få ta hand om Josefines "gamla barn" Lea och Philip på onsdagar! Det ska bli jättekul, vi ska nämligen även försöka få till lite svenskprat (pappan är svensk men barnen pratar inte svenska).

Nu har jag dock så många nycklar på min nyckelknippa(nyckelknippor..) så jag ser ut som en vaktmästare. Jag fnissade högt i trapphuset när jag försökte låsa upp dörren med nycklar till tre familjer (utöver mina egna) på nyckelknippan (här har man ju oftast minst två nycklar för att ta sig in i lägenheten/huset). Jag har alltså elva nycklar som jag använder på min nyckelknippa just nu. Det är inte en enda nyckel som är som hos Spiderchick. Jag vet vars alla går, och jag behöver varenda en för att få min vardag att fungera.


Observera mitt nyckelband som jag har haft sedan sommaren 2002 (kommer kanske Silje ihåg vem jag fick det av? hehe)

Hemsidetips

Nu ska jag kila iväg till bussen. Jag ska hämta Karin och Oskar och ta dom till Kyrkan för barnkör. Lite senare ikväll ska jag ut till Bad Homburg och reka lite inför ett nytt barnvaktsjobb (jag ska hämta och ta hand om Jossans "gamla" barn, Lea och Philip).

Jag vill förresten passa på att tipsa om en asbra hemsida för er svensktalande som bor i / ska flytta till Tyskland. Där finns massor av information om hur det funkar och allt man måste göra för att klara av att bo i Tyskland (det är en hel del ska ni veta).Klicka HÄR eller på bilden för att komma till hemsidan Hemma I Tyskland.


Tyskar och namn

Igår parkerade vi bilen i ett parkeringshus rätt nära Fischmarkt och alldeles bredvid skandinaviska gatan (där både Svenska, Norska, Finska och Danska kyrkan ligger. Jätte koseligt!). När vi kom upp ur parkeringshuset möter denna gata oss.Tihi sa vi då.
Tyskarna är ju roliga med sina namn på saker och ting. Till exempel toalettpapperet vi köpte som hette "Happy ending", tandkrämen "Kukident" och det otroligt vackra stället "Knüllwald" som ligger på vägen till Hamburg.

Jag älskarT. Fullkomligt älskarT.

Hamburg-bilderHusen var så otroligt fina i Hamburg.Staden ligger jättefint vid vattnetoch hade massor av kyrkorEtt Hard Rock Café låg alldeles vid hamnenHamn. Det är fint med vattenMitt i stan. Tror jag, staden var så stor att man inte fick någon riktig överblickMin resevänVid övergångsställena fick man veta hur många minuter det var kvar till grönt.Inne i den fina Svenska kyrkan. Som låg på en gata med alla skandinaviska kyrkor. I hamnenSå åt vi middag uteJag åt den godaste pizzan jag någonsin ätit. Tack Hamburg!

Hemma från Hamburg

Det förra inlägget skulle ha kommit upp imorse men mitt internet tog liksom.. Slut, så det kom in nu istället. Vi är hemma igen efter en snabbvisit i Hamburg. Jag körde bara fel en gång (när jag råkade åka mot Bad Homburg istället för mot stan. Alltså körde jag fel dom sista 5 minuterna. Helt okej) och körandet gick bra. Gudstjänsten i Svenska kyrkan i Hamburg var fin och ja. Allt var fint, liksom. Nu lyssnar jag och Yvonne på Kepler och ska försöka anmäla oss till några kurser. Så jag lägger upp lite bilder senare. Måste liksom ordna lite med dom innan ni får se't. Men OH så fin stad Hamburg är! Vill någon köpa mig ett hus där och bo där med mig som hemmafru säger jag ja på en gång. Tack på förhand.


Shoppingen jag gjorde ca 20 minuter efter att vi hade parkerat bilen i Hamburg. Jag har letat efter dessa tofflor i över ett halvår och var så nöjd så det hade räckt för hela helgen.

Hamburg Baby!

Vi har det fint. Nu ska vi på gudstjänst i Svenska kyrkan och sen drar vi hem igen.


Vem kan gissa vad detta är;Sämsta målningen jag någonsin sett. Det var inte likt någonstans.. HAHAHA^^

Lite bilder kan ni få.


HAMBURG!

Nu sitter vi i bilen påväg till Hamburg! Vi ska hoppas på solsken så vi kan gå omkring hela dagen i den fina staden (har ni några must-see's i Hamburg så feel free att tipsa). Sen ska vi bo på hotell (lyxlyyyyx) och imorgon är det installationsgudstjänst (det var ett långt ord) i Svenska kyrkan. Det är egentligen därför vi (Läs; Yvonne) åker till Hamburg. Vi ska försöka vara dom söta flickorna från Frankfurt. Lär nog lyckas.


En dag i Palmengarten.

Idag har jag jobbat i Palmengarten. Vi träffades där och jag lekte med C en timme och sedan fikade vi lite och bytte barn. Jag och en asglad liten 19-månaders pojke strosade omkring i det fina vädret i den fina parken och bara njöt av livet. Det har varit en riktigt fin dag, med andra ord. Efteråt var jag hem till Iza och hämtade min Sverige-beställning (ostbågar och lingongrova. Fick även en marabou på köpet) och sedan mötte jag upp Yvonne och åt middag på Vapianopalatset. Nu är bilen hämtad och frukost inhandlad. Imorgon bitti astidigt styr vi vår kosa mot Hamburg för att spendera en liten mini-weekend där tillsammans. Det ska bli så himla mysigt (jag gör i ordning några tidsinställda blogginlägg så ni slipper få abstinens. Inte för att trafiken varit hård här under våra besök men jag ska bättra mig).Inne i Palm-huset i Palmengarten. Några har hawaii-fest i buskarna.Fint hus i WestendFin Sambo i Westend.

Pappa Bosse fixar

Har just kommit hem. Ska bara kolla ett avsnitt av New Girl och äta lite ostbågar som kom till mig idag. Sen ska jag blogga.

Älska Sverigebesök. <3


Vielle

Nu har Vielle och Marina åkt härifrån. Det är ju tråkigt, men det har varit jättekul att ha dom här! Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen iväg och jobba. Det blir rätt lite bloggande nu för tiden.


Wakawaka

Alltså igår rullades det hatt så vi är lite trötta idag.


Draw Something

När vi inte springer omkring på stan ligger vi i våra sängar och spelar Draw Something.
Vi är alla lite olika duktiga (och engagerade) i vårat målande..Jag målar Yoda.Vielle målar en sombreroMaja målar... En cowboy.

Maja.. Vad faan är det där för ett djur. För inte är det en buffel inte.
Och varför har cowboyen en basker på sig?

Bruder zum Besuch

Som sagt är jag lite försvunnen these days. Idag tog jag och Marina en morgonpromenad medan lillebror låg kvar och softade på vår bäddsoffa. En sen frukost och sedan drog vi ner på stan. Jag fyndade ett par byxor (som jag har letat) på Urban Outfitters och det var det hela. Nu har vi landat hemma igen, försöker komma på vad vi ska äta för middag och vilar upp oss. Man är ju inte 14 längre det är ju sant det.

I alla fall regnar det inte och vi har det bra. Kort och gott. Ikväll är det en viktig match som vi inte kommer lyckas se. Det är smockfullt på varenda sportbar (och förmodligen varenda vanlig bar också) i hela staden liksom. Vi får alltså se vad vi tar oss till ikväll. Något lär det ju onekligen bli.Lite borta

Bakom en (vad det ser ut som men som inte är sant) missnöjd Carl philipp ser ni anledningen till min frånvaro. Jo han kom fram, lillebror, och är nu på plats i vår lägenhet. Vi har chillat omkring och jag jobbade lite och sen åt vi middag hela gänget på Schöneberger. Nu har vi hetsspelat Draw something. Det är fint att han är här, därför faller bloggningen bort. Jag ska försöka ta lite bilder dock. (jag finns på Instagram. arenhuvud)


Nu är glada påsken slut

Ni fick inte se några kort igår. Jag blev alldeles för trött och låg på sängen och spelade spel på mobilen hela kvällen. Även har jag kommit till ett jääääätte spännande ställe i Hungergames - boken. Jag läste aslänge och kunde inte sova för jag tänkte på hur det skulle gå för Peeta och Katniss.

Nu ska vi ner på stan, lite shopping (inte för min del) och sen hoppas jag att min bror har tagit sig med både flyg och buss och alltså anländer till Frankfurt om en timme ungefär. Man vet liksom aldrig..Jag igår i Rüdesheim

Rüdesheim

Idag har vi varit på Utflykt till Rüdesheim. Det ligger ungefär 45 minuter ifrån Frankfurt (med bil). Vi strosade omkring i det omysiga vädret och hade det mysigt. Byn ligger alldeles vid Rhein och har en massa vinodlingar omkring sig. Dom hade till och med vinodlingar i trädgårdarna inne i byn. Jättemysig dag i mysig stad helt enkelt.

Nu ska jag laga mat och läsa den sista boken i Hungerspelen. Så ni får se massa bilder senare.


Vinodling på en sluttning inne i byn.

Kort och gott en påsk(förmid)dag

Nej jag har nog ingenting spännande att berätta nu heller. Gudstjänsten och körsången gick verkligen bra och det var fint och allt sånt. Litet påskbord (jag åt två mackor för att få plats med efterrätten. Smart drag då - nu rätt osmart drag) och sedan fick jag och Marina skjuts med PT hem. Marina är här även denna påsken och hälsar på, mycket gemytligt om ni frågar mig och min sambo.

Det är lite oklart vad som sker i eftermiddag. Kanske en sväng på stan och sedan är det nog tänkt att jag ska joxa ihop en middag. Jag är glad, jag som gillar att laga mat (och helst då till flera än mig själv).

Förresten var vårt fredags-påskbord grymt mycket godare än det i kyrkan idag. Rebis - we rule!

Påskdagen

Igår shoppade jag två toppar. En på Cos och en på Mango. Idag ska jag på gudstjänst i kyrkan och inviger Cos-toppen. Den är fin, solen skiner och det är svinkallt ute.


Bry er inte om min arm. Jag är inte så bra på att ta bilder på mina kläder.

Oops

Skulle göra en fruktsallad med hallon i och köpt därför även vindruvor. Svindyra sådana.

Så kom jag hem och insåg att jag glömt köpa hallon. Nu måste jag trycka i mig 1 kg dyra vindruvor ikväll. Tur jag har många timmar på mig.

Och att det inte var 1 kilo plommon jag köpte..


Reklampelare

I torsdags påväg hem från träningen;WTF?

Påskafton

Idag sov jag länge och sedan skulle jag ut och springa. När jag tog första springstegen inser jag dock att jag glömt ta astmaspray och kommer inte speciellt långt. Tog en rejäl powerwalk istället. Nu har vi röjt undan efter vår lilla sammandrabbning igår (Tack Iza och Gerro för fin eftermiddag/kväll) och jag håller på och steker potatisen som blev över. Jag ska äta kyckling och potatis till lunch och sedan kanske åka ner på stan. Iza kom med tredje och sista boken i Hungerspelen igår och jag är lite rädd för att börja med den. Eftersom jag vet att jag omöjligt kommer kunna lägga ifrån mig den och alltså bli liggande på sängen tills den är utläst.

Jag tror bestämt jag väntar med boken tills i eftermiddag. När jag bunkrat upp med godis och har all tid i världen att läsa.

PåskebilderIzabella spritsar majonäs på äggenVårt lilla påskbord! Vi skippade det vi inte tycker om och tog med sånt vi tycker om. Kort och gott (och gott var det, kan jag meddela)Dukat för påskmiddag. Observera mitt lilal gröna utblåsta ägg i påskfönstret. Jag är mäkta stolt.Glad samboDel av påskdukningen. Med liten Kinderüberaschung till efterätt (tillsammans med Izas hemmagjorda underbart goda glass)
Vännerna i våra Kinderägg fröjdade sig lagom till efterrätten. På påskduken

Långfredagen (som går ovanligt snabbt)

Nu är det städat och fint i lägenheten. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen, och om någon timme kommer Izabella och Gerrit hit för lite påskmiddag och mys. Det är väl det jag hade att säga idag. Det är bäst jag sätter fart så jag inte är halvnaken när di kommer. Gästerna.

Även vill jag att vår granne slutar spela elgitarr på en sån röd dag som denna. Liksom kom igen! Det konstigaste är att inte vår gamla sur-granne gnäller. Antingen är hon döv eller så är hon död. För detta ljud kan omöjligt någon missa..


Gründonnerstag

Så hamnade jag (äntligen) hemma i sängen. Jag skippade utgång eftersom jag helt enkelt inte orkar (man kan tro att åldern börjar ta ut sin rätt men jag är bara 23 så jag kan inte direkt skylla på det. Jag antar att jag bara är en trött människa). Så nu ska jag kura ner mig i sängen med en film, ett glas saft och mitt påskägg.

Och plötsligt lät jag som 12 år istället. Det finns ingen hejd på mig och min ålder det hör ju jag det.


Påskduken kom med den svenska påskharen och påskäggen har den tyska och den svenska hjälpts åt med. Finfina påskharar, kort och gott.

Jag fullkomligt ÄLSKAR påsken!

Alltså jag är hemskt ledsen men det har varit (är fortfarande) en rätt stressig dag. Fast stressig på ett fint sätt. Jag behövde inte kliva upp i ottan imorse. Sedan har jag hunnit med att träna (hon ville döda våra muskler), handla två gånger på olika affärer (fanns ingen chans att jag skulle orka bära hem allt som skulle handlas på en och samma gång. Jag ska även handla ännu en gång idag. Vadå bunkra upp inför påskhelgen), städa hela köket, diskat, lagat middag och en potatisgratäng till imorgon och putsat fönstret i köket. Där någonstans hann jag faktiskt också äta och duscha. Nu ska jag hoppa i skorna och hetsa upp till kyrkan. Jag måste handla på vägen dit (youghurt och ägg. Jorå, jag glömde köpa ägg till självaste påsken) och jag ska vara där om ungefär en halvtimme. Det vankas skärtorsdagsmässa och vi ska sjunga Iona-sånger. Dom är fina men lite låga och deppiga. Om ni frågar mig.

Men så dör han ju först, Jesus, innan han uppstår. Så det kan ju inte vara party hela helgen.

(på tal om party fick jag två påskpresenter med posten idag. TACK påskhararna Renhuvud! <3)GLAD PÅSK!

Hejmittlivärfint

Puss å hej vilken fin dag jag har haft.
Bara sådär, på en onsdag liksom.
Imorgon blir det full rulle. Ska upp å träna i ottan (okej klockan 11 börjar passet) och sedan ska jag hem å duscha innan jag ska trängas med alla andra påskhandlare i affärerna. Det ska inhandlas ännu mera påskmat och kanske en ny topp på Cos. Sen ska det iordningställas mat och städas lägenhet innan det är gudstjänst i kyrkan på kvällen. Åh jag älskar påsken! Det enda upp och ner vända med denna påsk är att vi "måste" äta påskmiddagen på långfredagen istället för under själva påskehlgen. Dagen då det endast ska ätas typ, fisk, kommer vi smocka påskbord för fulla muggar..

Om jag lovar att bara äta fisk på lördagen, kan vi leva med detta då?

Svenskt

Idag har vi varit på Ikea jag och min pojke. Lekt, ätit mat och fikat. Och handlat såklart. Rom och lax och ost och tunnbröd och annat som kan vara bra att ha på ett påskbord (påskpåskpåsk). Och åkt massor av buss. Nöjt sover lilleman ute i vagnen nu och jag ska traska iväg och hämta stortjejen. I eftermiddag ska jag ut och springa. Det är eftermiddagens planer. Sen ska jag äta stroganoff och gå på kör. Där har ni det.


Igår var det fint, idag är det onsdag

Jag apologizar för dålig uppdatering igår, men tisdagar är ju min jobbdag och därför blir det inte mycket tid över till annat. Jag och A var hos fam R. på förmiddagen och lekte oss trött och sedan hämtade jag Henri på eftermiddagen och hängde på Frankfurter Zoo innan jag strosade iväg till Urban Kitchen och mötte upp Iza. Där drack vi rödvin och jag åt asgod Souvlaki med Tzatziki och sedan kom Yvonne och joinade oss. En astrevlig kväll hade vi med massa snack och planer. Till exempel fick jag igenom en påsklunch/middag och på fredag kör vi. Jag får min påsk! Tur att jag har så fina vänner när familjen är långt långt borta.


Flitig som ett bi

Har jag sagt att jag har en laundry-lady hemma hos mig?


Playdates

Denna veckan är askort (två jobbdagar för min del) och det firar jag och A med en playdate. Vi ska till hans "pompis" m. Fam och leka hela förmiddagen. På eftermiddagen har vi ännu en playdate men hemma hos oss. Jag har en egen playdate med Iza och Yvonne ännu senare ikväll. Vilka sociala lejon vi är!

Lejon?


Niceville (The Help)

Jag har spenderat hela eftermiddagen liggande på min säng. Jag har läst ut boken Niceville (orginaltitel; The Help)skriven av Kathryn Stockett. Den handlar om tre kvinnor i Missisippi under 1960 talet (inte längesen alls), två svarta kvinnor och en vit. Om hur det är att leva och arbeta hos en vit kvinna när man själv är svart och inte ses som lika viktig. Hur det är att vara vit och tycka att orättvisorna måste försvinna. Det är en fin bok som fick mig att fundera och inse hur glad jag är att jag lever idag. Att jag är uppväxt i ett land där färgen inte spelar någon roll..

..eller? Vad är egentligen skillnaden från dåtidens "Vita människor är mer betydelsefulla än svarta" och dagens "Samerna/Indianerna/Eskimåerna är ett folk som inte är lika högt uppstående som vanligt folk"?

I alla fall får vi gå på samma toaletter och sitta vid samma bord. Det syns ju knappt utanpå att vi är samer och inte vanliga svenskar. Just saying.

Nu ska jag invänta besök och sedan googla fram filmen The Help. Jag ska se den redan ikväll, så bra var boken.Fyra av Fem


Hjälp i hemmet

En sak jag gillar med Tyskland är att det är okej att vilja vara hemma-mamma (hemmafru) här. Skulle jag få välja vad som helst i hela världen så skulle jag lätt, vilja bli hemma-mamma när jag blir stor (större). Förutsatt att jag inte får välja prinsessa eller skådespelerska. För det första så kan jag inte komma på ett roligare jobb. Att få vara hemma med sina barn, ta hand om hemmet och fixa och dona hela dagarna. Laga mat, baka, gå på playdates med andra hemma-mammor.. Ja you name it! En sak som är säker är i alla fall att man behöver någon hemma. Se bara idag, bara jag hemma, det enda jag har gjort är tränat lite, lagat mat, diskat, och läst. Jag har diskat två gånger, men eftersom jag också har lagat mat har jag disk kvar i diskhon i alla fall. Jag har torkat av bänkarna i köket lika många gånger som jag har diskat, och dom behöver fortfarande torkas av. Jag har tvättat, putsat skor och varit ner med sopor i soprummet. Ändå har jag glasflaskor jag borde gå med och brev som måste postas. Hur gör alla i Sverige för att få vardagen att gå ihop? Med två fulltidsarbetande föräldrar och barn som ska ha mat, hjälp med läxor och uppmärksamhet. Jag kan för i mitt liv inte förstå det, när jag knappt får mitt halvtidsjobbande, singelliv att gå ihop varje dag.

Nej, när jag blir stor ska jag antingen vara hemma själv eller ha en hushållerska/städerska/nanny som hjälper mig att få ihop livet. Det är så bra att det finns hjälp att få (och det skapar jobb), så varför inte utnyttja det? Nej, mer städerskor och nannys i Sverige!

(jag vet inte hur många av er som läser min blogg som kanske redan har en städerska. I sådana fall - good for you!)

Dream vs. Träning

Inatt drömde jag att jag var en av SATC-tjejerna (förmodligen Carrie då jag bara minns Samantha (som i drömmen fyllde år), Charlotte (som skulle gifta sig) och Miranda (Som var snygg i en beige, liten klänning). Alla dessa personer var egentligen mina vänner Yvonne (Miranda), Izabella (Charlotte) och Caroline (Samantha).) När vi skulle gå till Charlottes bröllop drog jag på mig en långklänning varpå alla tycker att den ser konstig ut på mig. Att jag kanske borde, gå ner lite i vikt innan jag sätter på mig den igen.

Så jag vaknade upp ur drömmen, drog på mig träningskläderna och stack ut och sprang. Man ska lyssna på vad ens SATC-vänner säger.


Familjesöndag

Idag följde jag med familjen Emmerich upp till Saalburg och promenerade i skogen (och i Rommarborgen. Romarborgen? Rommareborg? wtf). Det var en aning kyligt men i solen skönt och en promenad i bergen/skogen var alldeles perfekt. Barnen studase omkring och vi mest spatserade och pratade om livet. Vi avslutade det hela med en tripp till Ikea för fika. Fikan utvecklades till en lunch och sedan en lång shoppingtur igenom det gigantiska möbelvaruhuset. För endast 21 € fick jag med mig 6 rödvinsglas (hade tänkt köpa två men Franck övertalade mig till att köpa flera då jag med största sannolikhet skulle ha sönder dom innan jag ens kommit hem), ett par spetsgardiner, två diskborstar, lite kryddväxter, 5 galgar och tre träslevar. Jag är mycket nöjd, och nu tjidtjie får du och muahra minnsan komma hit och dricka rödvin på min balkong!


Hej 1 April

Alldeles nyss ringde Karin och april-aprilade mig. Det var lite kul och lyckat. Sen fick jag prata med Malin som bjöd med mig på promenad uppe i Taunus och sedan fika på IKEA. Det är söndagsöppet överallt idag och solen lyser men det är inte så varmt.

Inge ljug där inte, jag är rätt dålig på det. (eller nej, det handlar om att jag inte tycker om att lura folk. Jag tycker så synd om dom..)

Gratulerar med dagen Jamma

Idag fyller min vän Maja år. Det är inte ens ett skämt.
Maja är en av mina bästa vänner.

Vet ni, jag lämnar det så. Jag har gjort så mycket ihop med henne att det räcker med att säga; Du är viktig för mig Maja. Sådär ja, nu gör vi något av den här dagen också.

Grattis älskade vän!


Jag och Maja utklädda till Rödluvan och Mästerkatten i stövlar på Amandas studentskiva. Mest spenderade vi kvällen i ROSLAGSNÄSBY!

Heaven doesn't seem far away anymore

Om jag skulle skriva om hur det är att förlora någon man älskar skulle det första ordet vara ______
Det är precis så det är, blankt. Det går inte att beskriva och det går inte att förklara hur man känner. När jag och min allra första pojkvän gjorde slut trodde jag att det inte kunde bli värre. Jag minns att det gjorde ont i hjärtat, att jag glömde bort hur man andades och inte trodde att jag skulle kunna le igen. Sakta men säkert förändrades smärtan, den gick inte över helt till en början, men den avtog för varje dag och plötsligt insåg jag att det hade gått en hel vecka sedan jag tänkte på honom sist.

Att förlora någon för evigt, någon man alltid sett som självklar i sitt liv är något helt annat. Jag trodde jag var förberedd, men när det väl hände slungades jag iväg och det tog flera dagar innan jag tog mig upp ur sängen. Upp ur sängen och ombord på ett plan som förde mig hem till katastrofen som landat mitt i våra liv. Jag minns inte de första dagarna efter beskedet, jag minns inte hur jag tog mig ombord på flygplanet men jag minns alla dagar med honom. Alla dagar jag spenderat med honom, skrattandes och skrikandes, ofta på samma gång. Jag trodde aldrig att smärtan skulle gå över, jag försökte lära mig att leva med den. Det gick inte en dag utan att jag tänkte på honom och på vad som inte längre fanns. Nu har det gått två år, och smärtan har inte försvunnit. Den har inte försvunnit, men den är mindre intensiv nu. Det går fortfarande inte en dag utan att jag tänker på honom, men nu hugger det inte till av smärta så fort han flyger igenom mina tankar. Jag har lärt mig att leva med smärtan och sorgen av att förlorat honom, och jag trodde aldrig att jag skulle komma hit där jag är idag. Det tog tid, men plötsligt kom det dagar då jag kunde tillåta mig att skratta. Dagar där jag kunde tänka på honom och inse hur lyckligt lottad jag är som fick ha honom i mitt liv hela 20 år. 20 år full av honom.

Sorg försvinner inte, den blir bara lättare att leva med. Hade du frågat mig i början av Maj 2010 om jag någonsin skulle kunna le igen, hade jag svarat nej. Det var så det kändes, att jag aldrig mer skulle kunna leva.

Nu är jag här. Jag lever, jag ler och jag kan tänka på vilken fin människa jag fick dela en stor del av mitt liv med. Tack gud, för allt jag fick uppleva med honom vid min sida.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!